Descobrim la solitària i màgica vall de Bonabé amb raquetes de neu, al cor de l'Alt Àneu

Pels boscos misteriosos de Bonabé
Raquetes de neuPels boscos misteriosos de Bonabé
Informació
Alòs d'Isil, Pallars Sobirà, Lleida
PER QU√ą FER AQUESTA RUTA?

L'excursió pels boscos de Bonabé és una proposta ideal per descobrir una de les valls més autèntiques i boniques del Parc Natural de l'Alt Pirineu. La ruta transcorre per una zona solitària i salvatge, amb una gran riquesa natural i hàbitat natural de l'os bru. A més a més, caminarem ben a prop de la gran artèria fluvial del Pallars Sobirà, el riu Noguera Pallaresa, i per l'interior de majestuosos boscos d'avets de la vall, amb exemplars centenaris!

Recorregut

Començarem la ruta al refugi del Fornet, des d'on resseguirem la vall del riu Noguera Pallaresa fins a la Borda del Pubill. En aquest punt ens endinsarem en un dels boscos d'avets més antics i madurs de l'Alt Pirineu, el bosc de les Cireres. Alternarem trams boscosos i trams amb molt bones vistes i acabarem la ruta tancant una atractiva volta circular. Gràcies a aquesta ruta, haurem descobert la preciosa capçalera de la Vall d'Isil!

* Nota: L'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:7:00h aprox.
Temps efectiu caminant (sense parades):5:00h aprox.
Exigència física:Mitjana. Ruta adequada per a persones amb una bona condició física i que poden realitzar caminades de 5h sense problemes.
Dificultat tècnica:Baixa. Ruta d'iniciació a les raquetes de neu. No obstant, la ruta transcorre per terrenys irregulars d'alta muntanya.
Distància:11 km
Desnivell acumulat:500m
Edat recomanable:A partir de 9 anys.
√ąpoca recomanable:Hivern i primavera.
Hora i punt de trobada:9:30h del matí a l'aparcament del refugi del Fornet. Per arribar-hi, des del poble d'Alòs d'Isil hem de seguir uns 4 km en direcció a Bonabé.
Hora i punt de finalització:16:30h de la tarda al refugi del Fornet.
Material individual imprescindible:Motxilla individual. Roba d¬īabric transpirable i c√≤moda, pantalons i mitjons de muntanya, botes de muntanya impermeables de canya alta, guants, braga i gorro. Per la pluja/neu: ponxo/capelina o anorak impermeable, polaines (recomanable) i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecci√≥ pels llavis i gorra.
Alimentaci√≥:Cal portar beguda o aigua (m√≠nim 1,5 litres) i el menjar que cadasc√ļ consideri oport√ļ per a la excursi√≥ (entrep√†, p√≠¬≠cnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energ√®tiques...). Durant el recorregut es far√† una parada per dinar.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia de muntanya titulat. Guia interpretador del medi natural amb amplis coneixements en flora, fauna i geologia.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...
· Les raquetes de neu: història, utilització, tècniques i progressió. · Tipus de neu i estat del mantell nival. · Les petjades i els rastres dels animals a la neu. · Els boscos d'avets de l'Alt Pirineu.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

Excursió guiada: 37 euros/persona (IVA inclòs).
Raquetes de neu i pals: 12 euros/persona (IVA inclòs).

El preu del guiatge inclou la planificació i preparació de la ruta, la gestió de la inscripció, la realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat) i l'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

• En dates publicades al calendari de Rutes Pirineus, el grup m√≠nim necessari per realitzar-se l'activitat √©s de persones i el grup m√†xim √©s de persones. Rutes Pirineus s'encarregar√† de la conformaci√≥ del grup m√≠nim. En cas de no poder-se formar el grup m√≠nim necessari, es tornar√† el 100% de l'import.

• Per a grups de persones o m√©s, si us plau sol¬∑licitar pressupost a mida. Per a grups tancats que vulguin una sortida privada, si us plau consulteu-nos.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Allotjaments propers
· Refugi del Fornet, Alòs d'Isil. refugidelfornet.es
· Hotel LO PALLER, València d'Àneu. www.lopaller.com
· Càmping NOU CAMPING, La Guingueta d'Àneu. www.noucamping.com
· Allotjament Rural CASA BELLERA, Caregue. www.casabellera.com
Punt de trobada

9:30h del matí a l'aparcament del refugi del Fornet. Per arribar-hi, des del poble d'Alòs d'Isil hem de seguir uns 4 km en direcció a Bonabé.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perqu√® gr√†cies al nostre guiatge no t'haur√†s de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gesti√≥ dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perqu√® t'ensenyarem a progressar correctament amb raquetes de neu.
  • Perqu√® farem interpretaci√≥ del medi natural hivernal i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viur√†s la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perqu√® ens encarreguem de la formaci√≥ dels grups -sempre redu√Įts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perqu√® volem que gaudeixis de la neu, passis un dia meravell√≥s i descobreixis racons incre√Įbles del Pirineu tamb√© a l'hivern!
1 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubteu en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un email a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).