Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Una travessa de 2 etapes i 2 nits per les valls més autèntiques del Parc Natural de l'Alt Pirineu que ens sorprèn i ens meravella a cada instant!

El Camí del Sol (2 etapes)
Ruta guiada.El Camí del Sol (2 etapes)
Informació
Estaon, Pallars Sobirà, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Amb aquesta travessa de 2 etapes i 33 km de distància -coneguda com el Camí del Sol- descobrirem el sector central i nord del Parc Natural de l'Alt Pirineu, caracteritzat per la seva solitud, bellesa i autenticitat. Dues etapes exigents que combinen la muntanya mitjana amb l'alta muntanya: des de fons de vall amb bordes que testimonien la importància secular de la ramaderia a la zona fins a estanys d'un blau transparent de marcat origen glacial. Des de la rica biodiversitat del bosc de ribera i dels boscos de pi roig i pi negre fins als prats d'alta muntanya amb panoràmiques inabastables. I tot ben amanit amb el tracte càlid i els bons àpats que ens serviran als dos refugis on farem nit. En conjunt, una delicatessen per a senderistes que busquen recorreguts més discrets, autèntics... màgics!

El Camí del Sol, de tipus circular, surt del refugi d'Estaon, situat al centre del poblet d'Estaon i a la vall també dita d'Estaon, que comunica amb la propera Vall de Cardós (Pallars Sobirà, Lleida). La primera etapa finalitza al refugi de la Pleta del Prat, emplaçat a la capçalera de la Vall de Tavascan i a la regió més septentrional del Parc Natural de l'Alt Pirineu. La segona etapa tanca el cercle retornant novament al refugi d'Estaon.

Recorregut

· Dia 0: Trobada al refugi d'Estaon amb el guia. Presentació de la ruta i revisió de material.

· Etapa 1: Refugi d'Estaon - Refugi Pleta del Prat
Distància: 16 km | Desnivell: +1.289m/-826m | Temps efectiu: 6:00h | Temps d'activitat: 8:00h.

· Etapa 2: Refugi Pleta del Prat - Refugi d'Estaon
Distància: 17 km | Desnivell: +1.197m/-1.655m | Temps efectiu: 7:00h | Temps d'activitat: 9:00h.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:3 dies - 2 nits - 2 etapes
Exigència física:Mitjana-Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivells importants.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys de mitja i alta muntanya: senders, terrenys irregulars i tarteres. No hi ha passos tècnics.
Distància:32 km
Desnivell acumulat:+2.480m/-2.480m
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:De juny a octubre.
Hora i punt de trobada:19h del dia anterior a l´inici de la ruta al refugi d´Estaon (c/ Únic s/n, Estaon).
Hora i punt de finalització:18h de la tarda a Estaon.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya mitja-alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se al refugi. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra.). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (al refugi hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per la nit al refugi (opcional).
Alimentació:Els sopars i els esmorzars ens els proporcionen els refugis i estan inclosos en el preu. Els pícnics no estan inclosos en el preu i es poden demanar i adquirir directament als refugis (preu orientatiu: 10-14 €).
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Parc Natural de l'Alt Pirineu. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...

· El Parc Natural de l'Alt Pirineu, la seva història i els seus valors naturals.

· Les valls i els estanys d'origen glacial.

· La flora i la fauna d'alta muntanya.

· L'explotació minera i hidrològica a la Vall de Cardós.

· El canvi climàtic als Pirineus.

· La vida als refugis d'alta muntanya i el pirineisme.

...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total reserva anticipada 21 dies (guiatge + refugis): 281 €/persona (IVA inclòs). -10%

· Preu total reserva última hora (guiatge + refugis): 313 €/persona (IVA inclòs).

Reserva anticipada 10% de descompte: confirma la teva reserva 21 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d'un 10% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l'abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'allotjament als refugis en modalitat de Mitja Pensió (allotjament, sopar i esmorzar).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, els pícnics, els consums extres als refugis (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Càmping LA BORDA DEL PUBILL, Ribera de Cardós. (a 2,66 km)
  • Hotel CARDÓS, Ribera de Cardós. (a 3,10 km)
  • Hotel ESTANYS BLAUS***, Tavascan. (a 7,28 km)
  • Hotel LLACS DE CARDÓS*, Tavascan. (a 7,30 km)
  • Hotel Restaurant LES BRASES***, Sort. (a 20,2 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

19h del dia anterior a l´inici de la ruta al refugi d´Estaon (c/ Únic s/n, Estaon).

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos ALSA opera els trajectes Barcelona - Llavorsí i Lleida - Llavorsí amb regularitat. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (www.alsa.es). Atenció!, els bitllets no acostumen a estar en venta fins a 3-4 setmanes abans de la ruta.

Per arribar a la Vall de Cardós des de Llavorsí ho podem fer amb el servei de transport públic a la demanda de la Vall de Cardós (línia Llavorsí - Tavascan) que opera l'empresa Serveis Turístics Gabriel. Per tal de reservar aquest servei -que s'ofereix tots els dies laborables de l'any- cal trucar el dia abans al número de telèfon 973 623 109. Per a més informació consultar: servei Llavorsí - Tavascan.

Atenció!, la línia a la demanda Llavorsí - Tavascan no passa per Estaon (punt de trobada amb el grup de RUTES PIRINEUS). Per arribar fins a Estaon caldrà fer un últim enllaç a peu (1h aproximadament) des de la parada de Ribera de Cardós (camí senyalitzat i sense pèrdua). En el moment de reservar telefònicament el servei de transport públic a la demanda de la Vall de Cardós, recomanem comentar que la nostra destinació final és Estaon, és possible que la companyia de transports pugui oferir-nos alternatives.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).