Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

La gran travessa dels Pirineus en el seu pas per les valls màgiques de l'Alt Pirineu

GR 11 - Transpirinenca (7 dies)
Ruta guiada.GR 11 - Transpirinenca (7 dies)
Informació
Esterri d'Àneu, Pallars Sobirà, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

La travessa Transpirinenca -el GR 11- és un fabulós itinerari de gairebé 800 km de longitud entre el mar Cantàbric i el mar Mediterrani a través dels Pirineus. La ruta va ser homologada com a sender de gran recorregut l'any 1985 i des de llavors excursionistes de tots els països han caminat per aquestes muntanyes seguint els seus populars senyals blancs i vermells. Us proposem descobrir un dels trams més apassionants de la Transpirinenca, el que enllaça la Guingueta d'Àneu amb Arinsal a través de les muntanyes màgiques del Parc Natural de l'At Pirineu. Un viatge inoblidable al cor dels Pirineus!

El recorregut que us proposem consta de 6 etapes en les que recorrerem les grans valls pallareses d'Àneu, Cardós i Ferrera i la vall andorrana del Comapedrosa. Durant la travessa descobrirem antics camins empedrats, bordes pirinenques i pobles d'alta muntanya plens d'encant entre valls solitàries, estanys d'aigües cristal·lines i diversos cims i colls de muntanya mítics que ens oferiran vistes prodigioses. I al final de cada etapa, podrem recuperar forces i gaudir de la gastronomia local més autèntica en diversos allotjaments -refugis d'alta muntanya, hostals, càmpings- situats en indrets estratègics del GR 11.

Recorregut

· Dia 0: Esterri d'Àneu.
  Trobada a Esterri d'Àneu a les 18h de la tarda amb el guia de Rutes Pirineus.
  Presentació, briefing de la travessa i revisió del material.

· Etapa 1: Esterri d'Àneu - Guingueta d'Àneu - Estaon.
  Distància: 15,5 km | Desnivell: +1.290m/-975m | Temps efectiu: 5h | Temps d'activitat: 8h

· Etapa 2: Estaon - Tavascan.
  Distància: 12 km | Desnivell: +715m/-850m | Temps efectiu: 4:15h | Temps d'activitat: 7h

· Etapa 3: Tavascan - Àreu.
  Distància: 16,6 km | Desnivell: +1.205m/-1.100m | Temps efectiu: 6:30h | Temps d'activitat: 10h

· Etapa 4: Àreu- Refugi Vallferrera.
  Distància: 10,2 km | Desnivell: +810m/-100m | Temps efectiu: 3:30h | Temps d'activitat: 5h

· Etapa 5: Refugi Vallferrera - Refugi Comapedrosa.
  Distància: 10,5 km | Desnivell: +1.050m/-815m | Temps efectiu: 5h | Temps d'activitat: 8h

· Etapa 6: Refugi Comapedrosa - Arinsal - Transfer a Esterri d'Àneu.
  Distància: 4 km | Desnivell: +105m/-925m | Temps efectiu: 1:30h | Temps d'activitat: 2:30h
  Dinar final de travessa en una borda tradicional i transfer de tornada a Esterri d'Àneu (18h).

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:7 dies - 6 nits - 6 etapes.
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivells importants. És necessari haver realitzat alguna ruta de diversos dies prèviament.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys de mitja i alta muntanya: corriols, terrenys irregulars i tarteres. Durant l'itinerari passem per alguns colls de muntanya a més de 2500m d'altitud. És recomanable haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:69 km
Desnivell acumulat:+5.175m/-4.765m
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:De juny a octubre.
Hora i punt de trobada:18h de la tarda a Esterri d´Àneu, davant de la piscina i del camp de futbol municipal d´aquesta població (C/ dels Esports, 3).
Hora i punt de finalització:18h de la tarda a Esterri d'Àneu.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se als refugis. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra.). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac de dormir o sac-llençol (als allotjaments hi ha mantes). Opcional: taps per les orelles per les nits als refugis. Recomanable: bastons telescòpics per caminar.
Alimentació:Els sopars, esmorzars i dinars (bosses de pícnic) ens els proporcionen als allotjaments.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència als Pirineus. Amplis coneixements en història, cultura, flora, fauna i geologia dels Pirineus.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· La Transpirinenca, un viatge màgic als Pirineus. · Les bordes, els camins empedrats i la vida tradicional a les grans muntanyes del Pallars. · Les valls i els estanys d'origen glacial. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · El Parc Natural de l'Alt Pirineu, la seva història i els seus valors naturals. · Muntanyes inaccessibles, camins de fugitius i contrabandistes.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

Aquesta travessa guiada només es realitza en format de grup privat. Si us plau sol·licitar pressupost a mida mitjançant el formulari d'"Informació" o per email a info@rutespirineus.cat.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

 • Hotel Apartaments TRAINERA, Esterri d´Àneu . (a 0,21 km)
 • Hotel Restaurant LO PALLER**, València d´Àneu. (a 1,35 km)
 • NOU CÀMPING La Guingueta d'Àneu, La Guingueta d´Àneu. (a 3,91 km)
 • Hotel SAURAT***, Espot. (a 6,31 km)
 • Hostal CASA PALMIRA, Espot. (a 6,36 km)
 • Refugi del GERDAR, Sorpe. (a 6,96 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

18h de la tarda a Esterri d´Àneu, davant de la piscina i del camp de futbol municipal d´aquesta població (C/ dels Esports, 3).

Per què amb Rutes Pirineus?
 • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
 • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
 • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
 • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
 • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).