Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Recorrem els camins històrics i encisadors del Pallars seguint les passes de Cela i Espinàs

Ramat de l´Est (6 etapes)
Ruta guiada.Ramat de l'Est (6 etapes)
Info / Reserva
La Pobla de Segur, Pallars Jussà, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

La travessa Ramat de Camins comença l'any 1956, quan els escriptors i caminaires Camilo José Cela (Padrón, 1916 - Madrid, 2002) i Josep Maria Espinàs (Barcelona, 1927) van fer un viatge a peu per les comarques del Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Val d'Aran i Alta Ribagorça. Cinquanta anys més tard, l'escriptora Núria Garcia Quera (Barcelona, 1965) va realitzar una versió més excursionista d'aquell recorregut i va escriure el seu propi relat de viatge. El resultat va ser el llibre Nou viatge al Pirineu (Sensus, 2012) i el naixement de la ruta Ramat de Camins, un trekking que, com les grans rutes clàssiques d'altres serralades del món, transcorre pels camins de bast tradicionals i va saltant de poble a poble, tot travessant algun port de muntanya.

El recorregut que us proposem aquí consta de 6 etapes en les que recorrerem el tram oriental de Ramat de Camins, que rep el nom de Ramat de l'Est. Durant la travessa descobrirem antics camins empedrats, bordes pirinenques i pobles de muntanya que han quedat abandonats, valls solitàries plenes d'encant i amplis prats de muntanya que ens oferiran vistes meravelloses.

La travessa inclou el transport d'equipatge i, al final de cada etapa, podrem descansar, recuperar forces i gaudir de la gastronomia local més autèntica en hotels i fondes fortament arrelats al territori i situats en indrets estratègics.

Recorregut

· Dia 1. Trobada a les 16h a la Pobla de Segur amb el/la guia de Rutes Pirineus. Presentació de la ruta i revisió de material. Passejada per l’entorn de la Pobla de Segur. Allotjament a l'Hotel Solé.

· Dia 2. Aproximació fins a la Font de la Figuereta. Etapa 1 - La porta d’entrada als Pirineus. Font de la Figuereta - Baro. Allotjament a la Fonda Farré.

Distància: 23 km | Desnivell: +625m/-775m | Temps efectiu: 7h.

· Dia 3. Etapa 2 - El mirador de la vall de Siarb. Baro - Sort. Allotjament a l'Hotel Pessets.

Distància: 12,6 km | Desnivell: +840m/-600m | Temps efectiu: 5h.

· Dia 4. Etapa 3 - La vall de les lletres. Sort - Rialp. Allotjament a l'Hotel Víctor.

Distància: 21 km | Desnivell: +1.125m/-775m | Temps efectiu: 8h.

· Dia 5. Etapa 4 - El poble abandonat. Rialp - Llavorsí. Allotjament a l'Hostal la Noguera.

Distància: 13,5 km | Desnivell: +1.150m/-940m | Temps efectiu: 6h.

· Dia 6. Etapa 5 - La Vall Ferrera. Llavorsí - Alins.

Distància: 13,5 km | Desnivell: +535m/-310m | Temps efectiu: 5h.

Des d'Alins retorn amb taxi a la Pobla de Segur.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:6 dies / 5 etapes / 5 nits.
Exigència física:Mitjana-Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivell.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per pistes i senders irregulars de mitja muntanya.
Distància:84 km
Desnivell acumulat:+4.275m/-3.400m
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:Primavera, estiu i tardor.
Hora i punt de trobada:16h a l’hotel Solé de la Pobla de Segur. L’hotel està situat a 100 m de l’estació de tren de la Pobla de Segur. Davant de l’estació i de l’oficina de turisme hi ha un ampli aparcament on es poden estacionar els vehicles.
Hora i punt de finalització:17h a l'estació de tren de la Pobla de Segur.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya mitja-alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se als allotjaments. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra.). Motxilla de muntanya adequada. Bastons telescòpics per caminar.
Alimentació:Els sopars, els esmorzars i els dinars (pícnic) ens els proporcionen als allotjaments.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència a la zona. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.
Observacions:En aquesta ruta s'inclou el transport d'equipatge entre allotjaments. Per tant la motxilla a carregar durant el dia podrà ser més petita però haurà de tenir capacitat per portar l'aigua, el pícnic, una peça impermeable per si hi ha qualsevol canvi de temps i el que cadascú consideri oportú.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· El riu Noguera Pallaresa, font de vida i riquesa del Pallars. · La flora i la fauna pirinenca. · La vida als pobles i nuclis rurals del Pallars. · Seguint les passes de Camilo José Cela i Josep Maria Espinàs. · El canvi climàtic als Pirineus.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total reserva anticipada 15 dies (guiatge + allotjaments): 775 €/persona (IVA inclòs). -5%

· Preu total reserva última hora (guiatge + allotjaments): 816 €/persona (IVA inclòs).

· Suplement habitació individual: 95 €/persona (IVA inclòs).

Reserva anticipada 5% de descompte: confirma la teva reserva 15 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d'un 5% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l'abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'allotjament als refugis en modalitat de Pensió Completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic pel dia següent).

· El transport d'equipatge entre allotjaments.

· El trasllat del primer dia des de la Pobla de Segur fins al punt d’inici de l’etapa a peu.

· El trasllat de l'últim dia des d'Alins fins a la Pobla de Segur.

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El forfet opcional de Ramat de Camins: mapa-guia Alpina de Ramat de l'Est (1:50.000), llibre Nou Viatge al Pirineu en el qual s'inspira la ruta, llibreta, passaport i joc de llapis de Ramat de Camins. Preu: 35 euros.

· El desplaçament fins al punt de trobada, els consums extres als allotjaments (begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis als allotjaments...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Punt de trobada

16h a l’hotel Solé de la Pobla de Segur. L’hotel està situat a 100 m de l’estació de tren de la Pobla de Segur. Davant de l’estació i de l’oficina de turisme hi ha un ampli aparcament on es poden estacionar els vehicles.

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos ALSA opera els trajectes Barcelona - la Pobla de Segur i Lleida - la Pobla de Segur amb regularitat. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (www.alsa.es). Atenció!, els bitllets no acostumen a estar en venta fins a 3-4 setmanes abans de la ruta.

També es pot arribar a la Pobla de Segur amb tren des de Lleida mitjançant la línia RL2 Lleida - la Pobla de Segur operada per FGC i coneguda com a Tren dels Llacs (www.trendelsllacs.cat).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!
5 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).