Recorrem els camins històrics i encisadors del Pallars seguint les passes de Cela i Espinàs

Ramat de Camins amb rucs
Ruta guiada.Ramat de Camins amb rucs
Informació
La Pobla de Segur, Pallars Jussà, Lleida
Disposem d'un protocol de seguretat que seguim en totes les rutes guiades per adaptar-nos a les circumstàncies excepcionals que estem vivint aquests mesos i gaudir-les, doncs, amb la mateixa confiança de sempre. Si tens qualsevol consulta o suggeriment no dubtis a enviar-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucar-nos al +34 691 772 966 (feiners de 9h-14h). Seguim fent Pirineus!
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

El trekking Ramat de Camins comença l'any 1956, quan els escriptors i caminaires Camilo José Cela (Padrón, 1916 - Madrid, 2002) i Josep Maria Espinàs (Barcelona, 1927) van fer un viatge a peu per les comarques del Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Val d'Aran i Alta Ribagorça. Cinquanta anys més tard, l'escriptora Núria Garcia Quera (Barcelona, 1965) va realitzar una versió més excursionista d'aquell recorregut i va escriure el seu propi relat de viatge. El resultat va ser el llibre Nou viatge al Pirineu (Sensus, 2012) i el naixement de la ruta Ramat de Camins, un trekking que, com les grans rutes clàssiques d'altres serralades del món, transcorre pels camins de bast tradicionals i va saltant de poble a poble, tot travessant algun port de muntanya.

El recorregut que us proposem consta de 7 etapes en les que recorrerem l'itinerari Ramat de Camins en el seu sector oriental (Ramat de l'Est). Durant la travessa descobrirem antics camins empedrats, bordes pirinenques i pobles de muntanya que han quedat abandonats, valls solitàries plenes d'encant i amplis prats de muntanya que ens oferiran vistes meravelloses. Farem ruta acompanyats de rucs catalans, que ens ajudaran a transportar l'equipatge i ens marcaran un ritme tranquil i pausat. Al final de cada etapa, podrem descansar, recuperar forces i gaudir de la gastronomia local més autèntica en diversos allotjaments -masies, hostals, hotels- fortament arrelats al territori i situats en indrets estratègics.

Recorregut

· Dia 1: De la Pobla de Segur a Gramuntill.
Trobada a la Pobla de Segur amb el guia de RUTES PIRINEUS i caminada curta fins a Gramuntill.
Distància: 5 km | Desnivell: +265m/-25m | Temps efectiu: 2:00h

· Dia 2: De Gramuntill a Peramea.
Distància: 14 km | Desnivell: +550m/-380m | Temps efectiu: 4:30h

· Dia 3: De Peramea a Baro.
Distància: 8,3 km | Desnivell: +70m/-380m | Temps efectiu: 3:00h

· Dia 4: De Baro a Sort.
Distància: 12,6 km | Desnivell: +840m/-600m | Temps efectiu: 5:15h

· Dia 5: De Sort a Rodés.
Distància: 15,3 km | Desnivell: +915m/-400m | Temps efectiu: 5:45h

· Dia 6: De Rodés a Llavorsí.
Distància: 14 km | Desnivell: +720m/-940m | Temps efectiu: 6:00h

· Dia 7: De Llavorsí a Alins.
Distància: 13,5 km | Desnivell: +535m/-310m | Temps efectiu: 4:15h
Transfer de tornada d'Alins a la Pobla de Segur.

Nota: L'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:7dies / 6 nits.
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivells importants. Es recomana haver realitzat alguna ruta de diversos dies prèviament.
Dificultat tècnica:Baixa. La ruta transcorre per pistes i senders irregulars de mitja muntanya.
Distància:83 km
Desnivell acumulat:+3.895m/-3.035m
Època recomanable:Tot l'any.
Hora i punt de trobada:16:00h a l´estació de tren de la Pobla de Segur.
Hora i punt de finalització:18:00h a l'estació de tren de la Pobla de Segur.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (jaqueta tallavents, roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se als allotjaments. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra.). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Opcional: taps per les orelles per les nits. Recomanable: bastons telescòpics per caminar.
Alimentació:Beguda o aigua pel primer dia. Els sopars, esmorzars i dinars (bosses de pícnic) ens els proporcionen als allotjaments.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència a l'Alt Pirineu. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...
· El riu Noguera Pallaresa, font de vida i riquesa del Pallars. · La flora i la fauna pirinenca. · La vida als pobles i nuclis rurals del Pallars. · Seguint les passes de Camilo José Cela i Josep Maria Espinàs. · Els traginers a l'Alt Pirineu i els rucs catalans.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

· Preu total (guiatge + allotjaments pensió completa): 950 euros/persona (IVA inclòs).

El preu inclou la planificació i preparació de la ruta, la gestió de la inscripció, la realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat), l'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural, l'allotjament en modalitat de Pensió Completa (pernoctació, sopar, esmorzar i pícnic pel dia següent). recorregut amb rucs catalans, el transfer des d'Alins fins a la Pobla de Segur, un record de Ramat de Camins per a cada participant.
El preu no inclou el desplaçament fins al punt d'inici/final de la ruta ni els consums extres als allotjaments (begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...).

Nota: Grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat en les dates del calendari: 4 persones. Rutes Pirineus s'encarrega de la conformació dels grups mínims. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups tancats que vulguin una sortida privada o per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar un pressupost a mida (mitjançant el formulari de reserva o per correu electrònic: info@rutespirineus.cat).

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als refugis.

Allotjaments propers recomanats

Si t'allotges en algun d'aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Fonda CAN FASÈRSIA, La Pobla de Segur. (a 0,71 km)
  • MAS GRAMUNTILL - Allotjament Rural, La Pobla de Segur. (a 4,66 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

16:00h a l´estació de tren de la Pobla de Segur.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).