Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Una experiència inoblidable de senderisme nocturn al Parc Natural de l'Alt Pirineu

Viu la nit!
Ruta guiada.Viu la nit!
Informació
Llagunes, Pallars Sobirà, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

La serra de Freixa constitueix un mirador privilegiat de tota la Vall de Siarb i de les muntanyes imponents del Pallars i de més enllà: la propera Torreta de l'Orri (2.439m), el Tuc de la Cometa (2.446m), l'emblemàtic Montsent de Pallars (2.883m) o el llegendari Turbó (2.492m), cim de bruixes. Pujar-hi durant el capvespre, gaudint d'aquestes vistes en el moment de la posta de sol, li afegeix una bellesa i una màgia insospitades. Si a això li sumem un descens nocturn per l'interior d'un fabulós bosc de pi roig, guiats per la llum que desprenen els nostres frontals i seduïts pel misteriós concert nocturn de la muntanya -amb la possibilitat de sentir l'amenaçat mussol pirinenc o el fonedís cabirol-, l'experiència esdevé inoblidable!

Recorregut

La volta circular que us proposem és una de les excursions més clàssiques de la vall de Siarb i un dels primers senders històrics que es va recuperar al Pallars Sobirà quan es va començar a apostar pel senderisme. L'excursió transcorre dins de l'àmbit del Parc Natural del l'Alt Pirineu, una de les zones amb millor cel nocturn d’Europa. L'itinerari de senderisme nocturn que farem té com a punt d’inici i final el refugi Vall de Siarb, que està situat a l’encantador poblet de Llagunes. Agafem el camí antic de Freixa i ens enfilem fins al capdamunt de la serra de Freixa. A partir d’aquí abordem el tram carener, caminant per un ample i còmode llom que ens ofereix vistes màgiques en totes direccions i sota les primeres estrelles. Fem el retorn per l’interior d’un màgic bosc de pi roig i arribem al refugi, on ens esperaran amb el sopar a taula!

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:4:00h aprox. (ruta de senderisme nocturn).
Exigència física:Mitjana. Ruta adequada per a persones acostumades a realitzar rutes de mitja jornada.
Dificultat tècnica:Baixa.
Distància:7 km
Desnivell acumulat:+500m/-500m
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:Primavera-estiu-tardor.
Hora i punt de trobada:A partir de les 16h al refugi Vall de Siarb (al centre del poble de Llagunes). La ruta guiada començarà a les 19:00h.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells i roba de muntanya adequada a l’època de l’any i a les condicions meteorològiques previstes (roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons i mitjons de muntanya, guants, braga i gorro). Per la pluja: ponxo/capelina o jaqueta impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Motxilla de muntanya adequada. Recomanable: bastons telescòpics per caminar.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat. Amplis coneixements en flora, fauna i geografia.
Observacions:En cas de voler incloure una 2a nit al refugi, fes-nos-ho saber en el moment de formalitzar la reserva. El preu de la nit addicional és de 45 €/persona (Mitja Pensió, habitació lliteres, lloguer de tovalloles i llençols inclòs).

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· Els sons de la nit. · L'antic camí de ferradura de Llagunes a Freixa. · Les trinxeres de la Guerra Civil. · La flora la fauna i les roques de la serra de la Freixa, la Vall de Siarb i el Port del Cantó. · L'antiga cabanera i la transhumància.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total (guiatge + refugi Mitja Pensió) dates programades: 130 €/persona (IVA inclòs).

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'allotjament al refugi en modalitat de Pensió Completa (allotjament, sopar i esmorzar).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt d'inici de la ruta, els consums extres al refugi (begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat és de 4 persones. En cas de no poder se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

Els preus de l'activitat en format de grup privat en dates a convenir són els següents:

· Preu total (guiatge + refugi) grup de 1 persona: 295 €/persona (IVA inclòs).

· Preu total (guiatge + refugi) grup de 2 persones: 195 €/persona (IVA inclòs).

· Preu total (guiatge + refugi) grup de 3 persones: 165 €/persona (IVA inclòs).

· Preu total (guiatge + refugi) grup de 4 persones: 148 €/persona (IVA inclòs).

· Preu total (guiatge + refugi) grup de 5 persones: 140 €/persona (IVA inclòs).

· Preu total (guiatge + refugi) grup de 6 persones: 135 €/persona (IVA inclòs).

· Preu total (guiatge + refugi) grup de 7 persones: 130 €/persona (IVA inclòs).

· Preu total (guiatge + refugi) grup de 8 persones: 125 €/persona (IVA inclòs).

· Preu total (guiatge + refugi) grup de 9 persones: 122 €/persona (IVA inclòs).

· Preu total (guiatge + refugi) grup de 10 persones: 119 €/persona (IVA inclòs).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Punt de trobada

A partir de les 16h al refugi Vall de Siarb (al centre del poble de Llagunes). La ruta guiada començarà a les 19:00h.

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos ALSA opera els trajectes Barcelona - Sort i Lleida - Sort amb regularitat. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (www.alsa.es). Atenció!, els bitllets no acostumen a estar en venta fins a 3-4 setmanes abans de la ruta. La mateixa companyia també opera els trajectes Barcelona - la Seu d'Urgell i Lleida - la Seu d'Urgell.

Per arribar al petit nucli de Llagunes des de Sort o des de la Seu d'Urgell, podem utilitzar el servei d'autobús a la demanda del port del Cantó. Aquest servei cal reservar-lo telefònicament el dia anterior i avisar que la nostra destinació serà el poble de Llagunes. Més informació i contacte: Passem el Cantó.

Una altra opció per pujar fins a Llagunes des de Sort és fer-ho amb taxi local. Més informació i contactes: Taxis - Pallars Sobirà. El trajecte és d'uns 12 km (15 minuts).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè interpretarem el medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que t'emocionis i visquis una experiència meravellosa!

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).