Excursió de raquetes de neu que ens descobreix el PN de l'Alt Pirineu a la comarca del Pallars Sobirà

Port Ainé - Miradors del Pallars
Ruta guiada.Port Ainé - Miradors del Pallars
Informació
Rialp, Pallars Sobirà, Lleida
Hem definit un protocol de seguretat que seguirem en totes les rutes guiades per adaptar-nos a les circumstàncies excepcionals que estem vivint aquests mesos i gaudir-les, doncs, amb la mateixa confiança de sempre. Si tens qualsevol consulta o suggeriment no dubtis a enviar-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucar-nos al +34 691 772 966 (feiners de 9h-14h). Aquest estiu, Pirineus!
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Us proposem un bonic itinerari que transcorre per la cara nord del massís de l'Orri, una zona del Pallars Sobirà que reuneix les condicions òptimes per gaudir de la neu i de la muntanya durant l'hivern. El paisatge que descobrirem ens sorprendrà per la seva bellesa i pel seu caràcter nòrdic. Durant el recorregut ens endinsarem en densos boscos de pi negre, regne del gall fer, la marta, el picot negre o el fonedís mussol pirinenc. També pujarem fins a la Coma del Forn i fins al cim panoràmic de la Torreta de l'Orri, una talaia extraordinària des d'on gaudirem d'unes vistes inoblidables en totes direccions!

Recorregut

Des de l'estació d'esquí de Port Ainé iniciarem el nostre itinerari ascendint per l'interior del magnífic bosc de la Coma del Forn. Sortirem del bosc i continuarem la ruta pel serrat de la Coma del Forn fins al cim de la Torreta de l'Orri (2.438m). Des d'aquest punt baixarem pel vessant nord-occidental fins als extensos prats de Rasos de l'Orri. A partir d'aquí començarem un tram de descens molt divertit on gaudirem de la màgia del bosc, interpretant rastres d'animals salvatges com l'isard o la rabosa. Finalment retornarem al punt d'inici de la ruta.

Nota: L'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:6:00h aprox.
Temps efectiu caminant (sense parades):4:00h aprox.
Exigència física:Mitjana. Ruta adequada per a persones amb una bona condició física i que poden realitzar caminades de 4:00h sense problemes.
Dificultat tècnica:Baixa. Ruta d'iniciació a les raquetes de neu. No obstant, la ruta transcorre per terrenys irregulars d'alta muntanya.
Distància:8 km
Desnivell acumulat:+470m/-470m
Edat recomanable:A partir de 9 anys.
Època recomanable:Hivern i primavera.
Hora i punt de trobada:9:00h del matí a l'aparcament que hi ha a l'últim revolt abans d'arribar a les instal·lacions de les pistes d'esquí de Port Ainé.
Hora i punt de finalització:15:00h de la tarda al punt d'inici.
Material individual imprescindible:Motxilla individual. Roba d´abric transpirable i còmoda, pantalons i mitjons de muntanya, botes de muntanya impermeables de canya alta, guants, braga i gorro. Per la pluja/neu: ponxo/capelina o anorak impermeable, polaines (recomanable) i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció pels llavis i gorra.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua (mínim 1,5 litres) i el menjar que cadascú consideri oportú per a la excursió (entrepà, pí­cnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Durant el recorregut es farà una parada per dinar.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Parc Natural de l'Alt Pirineu. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...
· Les raquetes de neu: història, utilització, tècniques i progressió. · Tipus de neu i estat del mantell nival. · Les petjades i els rastres dels animals a la neu. · El Parc Natural de l'Alt Pirineu i els seus valors naturals. · Les valls i els llacs d'origen glacial.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

Excursió guiada: 37 euros/persona (IVA inclòs).
Raquetes de neu i pals: 12 euros/persona (IVA inclòs).

El preu del guiatge inclou la planificació i preparació de la ruta, la gestió de la inscripció, la realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat) i l'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

Nota:

• En dates publicades al calendari de Rutes Pirineus, el grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat és de persones i el grup màxim és de persones. Rutes Pirineus s'encarregarà de la conformació del grup mínim. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import.

• Per a grups de persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida. Per a grups tancats que vulguin una sortida privada, si us plau consulteu-nos.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Allotjaments propers recomanats

Si t'allotges en algun d'aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

 • Refugi VALL DE SIARB, Llagunes. (a 6,56 km)
 • Hotel Restaurant LES BRASES***, Sort. (a 6,60 km)
 • Hotel PESSETS****, Sort. (a 6,96 km)
 • Alberg Rural CA L'ANTON, Pujalt. (a 8,35 km)
 • CASA MASSA, Estac. (a 12,2 km)
 • Càmping LA BORDA DEL PUBILL, Ribera de Cardós. (a 15,8 km)
 • Hostal CASA PALMIRA, Espot. (a 19,3 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

9:00h del matí a l'aparcament que hi ha a l'últim revolt abans d'arribar a les instal·lacions de les pistes d'esquí de Port Ainé.

Per què amb Rutes Pirineus?
 • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
 • Perquè t'ensenyarem a progressar correctament amb raquetes de neu.
 • Perquè farem interpretació del medi natural hivernal i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
 • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
 • Perquè volem que gaudeixis de la neu, passis un dia meravellós i descobreixis racons increïbles del Pirineu també a l'hivern!
10 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubteu en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un email a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).