Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Travessa pel meravellós PN de l'Alt Pirineu fent ruta per preciosos camins històrics i superant passos mítics d'alta muntanya

Ramat del Nord (5 dies)
Ruta guiada.Ramat del Nord (5 dies)
Info / Reserva
Àreu, Pallars Sobirà, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

La travessa Ramat del Nord és un recorregut meravellós d'alta muntanya pel sector nord del Parc Natural de l'Alt Pirineu que s'inspira en el viatge que van realitzar l'any 1956 els escriptors Josep Maria Espinàs i Camilo José Cela pel Pirineu de Lleida i que l'any 2012 va refer l'escriptora i excursionista Núria Garcia Quera utilitzant, en el seu cas, antics camins de muntanya i evitant l'asfalt.

L'itinerari que us proposem aquí -una adaptació de l'itinerari base de Ramat del Nord incorporant, també, diversos trams del GR 11- consta de 5 etapes que ens descobreixen l'Alt Pirineu més solitari i autèntic. Des d'Àreu, a la Vall Ferrera, fins al Pla de la Font, gairebé a la capçalera de les Valls d'Àneu, recorrerem valls encisadores i superarem antics passos d'alta muntanya que comuniquen aquestes valls. Durant tota la ruta gaudirem de paisatges espectaculars i vistes inabastables, boscos, cims i prats d'alta muntanya que conformaran una experiència inoblidable.

La travessa inclou el transport d'equipatge entre els 4 hotels on pernoctarem, tots ells ubicats en petits nuclis plens d'encant. Més enllà de la comoditat que ens oferiran -gens habitual en les travesses d'alta muntanya-, també ens faran gaudir de bons moments i bons àpats amb cuina casolana i excel·lents productes de proximitat!

Recorregut

· Dia 1: Trobada a les 8:30h a Àreu amb el guia i presentació.
  Àreu - Coll de Tudela - Ginestarre - Ribera de Cardós. Nit a l'hotel Cardós.
  Distància: 17 km | Desnivell: +1.140m/-1.385m | Temps efectiu: 6-7h | Temps d'activitat: 8-9h

· Dia 2: Ribera de Cardós - Coll de la Bana - Escaló. Nit a l'hotel Castellarnau.
  Distància: 16 km | Desnivell: +600m/-575m | Temps efectiu: 6h | Temps d'activitat: 7h

· Dia 3: Escaló - La Guingueta - Escalarre - Esterri d'Àneu. Nit a l'hotel Trainera.
  Distància: 20 km | Desnivell: +835m/-750m | Temps efectiu: 7h | Temps d'activitat: 8-9h

· Dia 4: Esterri d'Àneu- Son del Pi - Pas del Coro - La Bonaigua de Baix. Nit a l'hotel Avets.
  Distància: 15 km | Desnivell: +1.080m/-545m | Temps efectiu: 7h | Temps d'activitat: 8-9h

· Dia 5: La Bonaigua de Baix - Estany Llong - Pic de Pinetó - Pla de la Font. Final de travessa.
  Distància: 13 km | Desnivell: +1.155m/-680m | Temps efectiu: 7h | Temps d'activitat: 8-9h
  Transfer a Àreu.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:5 dies / 4 nits.
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivells importants. Es recomana haver realitzat alguna ruta de diversos dies prèviament.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant l'itinerari passem per alguns colls d'alta muntanya. És necessari haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:81 km
Desnivell acumulat:+4.810m/-3.935m
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:De juny a octubre.
Hora i punt de trobada:8:30h del matí a Àreu, davant del parc infantil que hi ha al centre del poble al costat de la carretera (al costat del parc infantil hi ha un gran aparcament on es poden estacionar els vehicles).
Hora i punt de finalització:18h de la tarda a Àreu.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra.). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Bastons telescòpics per caminar.
Alimentació:Beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Els sopars, esmorzars i dinars de la resta de dies (pícnic) ens els proporcionen els hotels.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Parc Natural de l'Alt Pirineu. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.
Observacions:En aquesta ruta s'inclou el trasllat d'equipatge entre allotjaments. Per tant la motxilla a carregar durant el dia podrà ser més petita però haurà de tenir capacitat per portar l'aigua, el pícnic, peça impermeable per si hi ha qualsevol canvi de temps i el que cadascú consideri oportú.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· El Parc Natural, la seva història i els seus valors naturals. · Les valls i els estanys d'origen glacial. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · L'aventura de Cela i Espinàs pel Pirineu de Lleida. · El canvi climàtic als Pirineus. · La vida rural als petits nuclis de l'Alt Pirineu.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total (guiatge + hotels i àpats + transport d'equipatge): 735 euros/persona (IVA inclòs).

· Suplement viatger individual - habitació individual: 75 euros/persona (IVA inclòs).

Serveis opcionals:

· Pack opcional Ramat de Camins (mapa i llibre de la ruta, obsequi): 30 euros/persona (IVA inclòs).

· Nit abans / nit després opcional a Àreu (Hotel Vallferrera):

    - Mitja Pensió (sopar, dormir, esmorzar): 62 euros/persona (IVA inclòs).

    - Suplement viatger individual - habitació individual: 23 euros/persona (IVA inclòs).

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta.

· La gestió de la inscripció.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'allotjament en modalitat de Pensió Completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic pel dia següent).

· El transport d'equipatges entre allotjaments.

· El transfer de l'últim dia des del Pla de la Font fins a Àreu.

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, els consums extres als hotels (begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en allotjaments...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Punt de trobada

8:30h del matí a Àreu, davant del parc infantil que hi ha al centre del poble al costat de la carretera (al costat del parc infantil hi ha un gran aparcament on es poden estacionar els vehicles).

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos ALSA opera els trajectes Barcelona - Llavorsí i Lleida - Llavorsí amb regularitat. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (www.alsa.es). Atenció!, els bitllets no acostumen a estar en venta fins a 3-4 setmanes abans de la ruta.

Per arribar a Àreu des de Llavorsí actualment només és possible amb servei de taxi. Els telèfons de contacte dels diversos taxistes del municipi d'Alins (al que pertany Àreu) són els següents: Hostal Montaña (692 860 537, 973 624 411), Josep M. Lladós (649 901 950), Josep M. Llor (609 357 926), Jordi Lladós (649 901 950), Xavi Llor (609 357 926), Antoni Torrecillas (619 630 827).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).