Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Dues jornades i mitja apassionants on descobrirem tots els secrets dels ocells pirinencs i els seus hàbitats naturals

Curs d´introducció als ocells pirinencs
Ruta guiada.Curs d'introducció als ocells pirinencs
Info / Reserva
Sort, Pallars Sobirà, Lleida
PER QUÈ FER AQUEST CURS?

Aquest curs està especialment pensat pels amants de la natura que tenen un interès particular per l’ornitologia i la fauna pirinenca. Per totes aquestes persones hem dissenyat una experiència ecoturística excepcional d'introducció als ocells més comuns del Pirineu -trencalòs, voltor comú, voltor negre, aufrany, trencapinyes, llucareta...-.

Durant dues jornades i mitja combinarem alguna part més teòrica -on parlarem de les característiques dels ocells, el seu comportament, com identificar-los...- amb aproximacions als hàbitats naturals d'aquestes aus. El nostre camp base serà a Sort, a l’Hotel Pessets, i des d’aquest punt ens mourem pels diferents hàbitats per intentar observar una bona varietat d’espècies. El guia local que ens acompanyarà serà en Cesc Capdevila, amb un ampli currículum i expertesa en l'observació d’ocells i un profund coneixement de l'Alt Pallars, els propers Parc Natural de l'Alt Pirineu i Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i les zones de Collegats-Queralt i el Boumort.

Durant l'experiència segur que podrem fer fotos fantàstiques... però volem aclarir que aquesta proposta no està enfocada a la fotografia d’ocells: no farem parades llargues, tampoc passarem per cap instal·lació tipus aguait, ens anirem movent de manera contínua prioritzant sempre l'observació espontània d'ocells. En aquest sentit és imprescindible portar binocles per gaudir al màxim de la proposta. També volem remarcar que segur que observarem ocells i fauna salvatge -esperem que molta!-, però no podem garantir l'observació d’una determinada espècie en concret. Totes les observacions es realitzaran amb el major respecte vers els animals, el territori i la gent que hi viu.

L'exigència física de la proposta és mitjana (persones que puguin realitzar caminades de 3-4h amb desnivells moderats) i no trobarem cap dificultat tècnica més enllà d'avançar per camins i terrenys irregulars de muntanya.

Programa

· Dia 1. Trobada a les 18h a l'Hotel Pessets de Sort amb el guia de Rutes Pirineus (en Cesc Capdevila).
Un cop reunits, farem una presentació de l'activitat amb suport audiovisual. Introduirem algun conceptes sobre la biologia dels ocells i les espècies més comunes en el Pirineu. Explicarem com els poden identificar, els seus costums...

· Dia 2. Observació d’ocells a primera hora, esmorzar i ruta per la zona sud del Pallars Sobirà.

Començarem la jornada visitant el riu Noguera Pallaresa i observant els ocells del seu entorn a primera hora del dia. Després esmorzarem i marxarem a observar diferents espècies a l'espai natural de Collegats-Queralt. Passarem per diversos indrets estratègics des d'on podrem observar animals en estat salvatge i conèixer el seus hàbitats. A la tarda, un cop tornem a Sort, repassarem plegats les experiències del dia i planificarem el dia següent.

· Dia 3. Observació d’ocells alpins en d'altres espais naturals propers: Alt Pallars, Alt Pirineu...

En funció de les observacions del primer dia ajustarem aquesta segona jornada per complementar l'experiència global amb observacions el màxim de diverses possibles. Intentarem visitar l’estatge montà i l’estatge alpí. A mitja tarda tancarem l'activitat posant en comú les experiències d'aquest segon dia.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:3 dies (2 dies d'observacions) / 2 nits.
Exigència física:Mitjana. Proposta adequada per a persones acostumades a realitzar rutes de 3-4h amb desnivells moderats.
Dificultat tècnica:L'activitat no presenta cap dificultat tècnica més enllà de transcórrer per camins de muntanya irregulars.
Grup:màxim 8 persones.
Època recomanable:Abril, maig, juny, setembre, octubre.
Hora i punt de trobada:18h de la tarda al Hotel Pessets de Sort.
Hora i punt de finalització:17:30h de l'últim dia a Sort.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar les rutes. Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, calçat de muntanya, guants, braga i gorro. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra. Es recomana roba de colors discrets. Motxilla de muntanya adequada. Prismàtics.
Alimentació:Els sopars, esmorzars i dinars (pícnic) ens els proporciona l'allotjament.
Observacions:En cas de no necessitar allotjament a Sort, si us plau comunica'ns-ho i t'enviarem el preu del curs sense l'allotjament (sopar, dormir, esmorzar i pícnic) de les dues nits.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total reserva anticipada 15 dies (guiatge + allotjament Pensió Completa): 338 €/persona (IVA inclòs). -10%

· Preu total reserva última hora (guiatge + allotjament Pensió Completa): 375 €/persona (IVA inclòs).

· Suplement habitació individual: 46 €/persona (IVA inclòs).

Reserva anticipada 10% de descompte: confirma la teva reserva 15 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d'un 10% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l'abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de l'activitat i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció.

· La realització del programa descrit amb en Cesc Capdevila, guia local expert en fauna salvatge.

· Dues nits d'allotjament a l'Hotel Pessets en modalitat de Pensió Completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, els consums extres a l'allotjament (begudes extra...), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Punt de trobada

18h de la tarda al Hotel Pessets de Sort.

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos ALSA opera els trajectes Barcelona - Sort i Lleida - Sort amb regularitat. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (www.alsa.es). Atenció!, els bitllets no acostumen a estar en venta fins a 3-4 setmanes abans de la ruta.

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).