Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Pugem a un mirador excepcional de l'Alt Pirineu i la Pica d'Estats, passant per salts d'aigua i un estany glacial de colors sorprenents

Ascensió al Monteixo
Ruta guiada.Ascensió al Monteixo
Reserva online
Àreu, Vall Ferrera, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

El Monteixo (2.905m) és una muntanya que degut a la seva relativa proximitat a la Pica d'Estats sempre n'ha quedat una mica a l'ombra. Però potser gràcies a aquest factor, la seva ascensió presenta un encant especial i el seu cim piramidal per sobre dels 2.900m d'altitud la fa una observadora privilegiada del sostre de Catalunya. Situada a la Vall Ferrera i dins del Parc Natural de l'Alt Pirineu, el Monteixo també és conegut pel seu quilòmetre vertical, una cursa clàssica d'alta muntanya que es realitza des del mateix poble d'Àreu fins al cim. Nosaltres, però, farem l'ascensió al Monteixo pel bonic estany i circ d'Aixeus composant una jornada de muntanya clàssica i del tot memorable!

Recorregut

L'itinerari que realitzem ens porta fins al cim del Monteixo (2.905m) des de l'aparcament situat a la Pleta dels Frares. Comencem l'excursió remuntant el barranc d'Aixeus -on trobem diversos salts d'aigua de gran bellesa- fins a la base del circ glacial, on ja veiem i gaudim del preciós estany d'Aixeus, que en dies de sol presenta una varietat cromàtica embriagadora. El tram final de la pujada és el més dret i pedregós però mereix l'esforç perquè un cop arribats al cim, aquest ens regala unes vistes panoràmiques immillorables de la Pica d'Estats, el sostre de Catalunya, i de gran part de l'Alt Pirineu i el Prepirineu. Fem l'agradable baixada per un itinerari parcialment diferent al que hem seguit de pujada.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:7:30h aprox.
Temps efectiu caminant (sense parades):6:00h aprox.
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones amb bona preparació física i acostumades a realitzar caminades de jornada completa amb desnivell.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys de mitja i alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant la ruta passem per algun punt on cal ajudar-nos amb les mans.
Distància:10 km
Desnivell acumulat:+1.100m/-1.100m
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:De juny a octubre.
Hora i punt de trobada:8:30h del matí a Àreu, davant del parc infantil que hi ha al centre del poble al costat de la carretera (al costat del parc infantil hi ha un gran aparcament on es poden estacionar els vehicles). Des d´Àreu ens desplaçarem en cotxes particulars fins a l´aparcament de la Pleta dels Frares, uns 11 km per una pista de terra.
Hora i punt de finalització:17:30h de la tarda a Àreu.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Per la pluja: ponxo/capelina o anorak impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció pels llavis i gorra). Motxilla de muntanya adequada. Bastons telescòpics per caminar.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua (recomanem 1,5 - 2 litres) i el menjar que cadascú consideri oportú per a la excursió (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Durant el recorregut es farà una parada per dinar.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb llarga experiència en aquesta ruta. Amplis coneixements en flora, fauna i geografia.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...

· El Parc Natural de l'Alt Pirineu, la seva història i els seus valors naturals.

· Cultura i història de la Vall Ferrera, terra de frontera.

· El poeta Jacint Verdaguer i la Pica d'Estats.

· El canvi climàtic als Pirineus.

· La flora i la fauna d'alta muntanya.

· Les valls i els llacs d'origen glacial.

...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu: 52 €/persona (IVA inclòs).

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, taxis...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades d´un dia.

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Hotel Restaurant VALLFERRERA, Àreu. (a 0,01 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

8:30h del matí a Àreu, davant del parc infantil que hi ha al centre del poble al costat de la carretera (al costat del parc infantil hi ha un gran aparcament on es poden estacionar els vehicles). Des d´Àreu ens desplaçarem en cotxes particulars fins a l´aparcament de la Pleta dels Frares, uns 11 km per una pista de terra.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya, t'ho passis bé i descobreixis les grans muntanyes del Pirineu amb nosaltres!

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).