Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Excursió d'iniciació a les raquetes de neu pels paisatges hivernals de la Val d'Aran i el Pallars Sobirà

Estanys de Baciver des de Beret
Ruta guiada.Estanys de Baciver des de Beret
Informació
Salardú, Vall d'Arán, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Us proposem un itinerari clàssic de raquetes de neu a l'àrea del pla de Beret i el massís de Marimanha, a cavall de la Val d'Aran i el Pallars Sobirà. La ruta ens descobreix el preciós circ dels estanys de Baciver, d'origen glacial i un dels més atractius de l'Alt Pirineu. Aquesta zona és ideal per fer-hi excursions amb raquetes de neu gràcies a la seva morfologia i característiques: prats d'alta muntanya de gran bellesa que queden envoltats pels espectaculars cims que defineixen la vall. Una excursió perfecte per iniciar-se a les raquetes de neu i gaudir de la muntanya hivernal!

Recorregut

Excursió que comença a l'aparcament de l'Orri -al Pla de Beret- i ascendeix fins als màgics estanys de Baciver, dos llacs d'origen glacial situats a més de 2100m d'altitud dins del meravellós Parc Natural de l'Alt Pirineu. L'itinerari que realitzem és parcialment circular, d'aquesta manera fem més atractiu el recorregut variant-ne els paisatges.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:7:00h aprox.
Temps efectiu caminant (sense parades):5:00h aprox.
Exigència física:Mitjana. Ruta adequada per a persones amb una bona condició física i que poden realitzar caminades de 5:00h amb desnivell sense problemes.
Dificultat tècnica:Baixa. Ruta d'iniciació a les raquetes de neu. No obstant, la ruta transcorre per terrenys irregulars d'alta muntanya.
Distància:8 km
Desnivell acumulat:+525m/-525m
Edat recomanable:A partir de 9 anys.
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:Hivern i primavera.
Hora i punt de trobada:9:00h del matí a l´aparcament de l´Orri de l´estació d´esquí de Baqueira-Beret. Des del poble de Baqueira cal agafar la carretera C-142b i pujar en direcció al Pla de Beret. Després de 6,5 km agafem el trencall a mà dreta que ens porta fins l´aparcament. L´aparcament és força gran, el punt de trobada és al fons de tot de l´aparcament a la dreta (al costat de les taquilles).
Hora i punt de finalització:16:00h de la tarda a l'aparcament de l'Orri.
Material individual imprescindible:Motxilla individual. Roba d'abric transpirable i còmoda, pantalons i mitjons de muntanya, botes de muntanya impermeables de canya alta, guants, braga i gorro. Per la pluja/neu: ponxo/capelina o anorak impermeable, polaines (recomanable) i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció pels llavis i gorra.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua (mínim 1,5 litres) i el menjar que cadascú consideri oportú per a la excursió (entrepà, pí­cnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Durant el recorregut es farà una parada per dinar.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència a la vall d'Aran. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.
Observacions:Si inclous el lloguer de les raquetes de neu i tens un número de peu més petit de 35 o més gran de 47, si us plau indica'ns-ho en el camp "Observacions" del formulari de formalització de la reserva. Si el teu pes és superior als 120 kg, si us plau indica'ns-ho també.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...

· Les raquetes de neu: història, utilització, tècniques i progressió.

· Tipus de neu i estat del mantell nival.

· Les petjades i els rastres dels animals a la neu.

· Les valls i els llacs d'origen glacial.

...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s´indiquen a la secció "Dates programades".

· Excursió guiada: 45 €/persona (IVA inclòs).
· Lloguer de raquetes de neu i bastons: 9 €/persona (IVA inclòs).

El preu del guiatge inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu del guiatge no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, el lloguer de les raquetes de neu i pals, i les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat.

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades d´un dia.

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Hotel DETH PAIS, Salardú. (a 4,51 km)
  • Refugi del GERDAR, Sorpe. (a 10,1 km)
  • Hotel ALBARES***, Vielha. (a 13,1 km)
  • Hotel Restaurant LO PALLER**, València d´Àneu. (a 14,8 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

9:00h del matí a l´aparcament de l´Orri de l´estació d´esquí de Baqueira-Beret. Des del poble de Baqueira cal agafar la carretera C-142b i pujar en direcció al Pla de Beret. Després de 6,5 km agafem el trencall a mà dreta que ens porta fins l´aparcament. L´aparcament és força gran, el punt de trobada és al fons de tot de l´aparcament a la dreta (al costat de les taquilles).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè t'ensenyarem a progressar correctament amb raquetes de neu.
  • Perquè farem interpretació del medi natural hivernal i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la neu, passis un dia meravellós i descobreixis racons increïbles del Pirineu també a l'hivern!
29 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).