pdf-ruta12
GR 11 - Etapa 07: Sant Aniol d'Aguja - Beget

Descobrim els camins solitaris i màgics de l'Alta Garrotxa i arribem a la preciosa població de Beget

  • Fitxa i mapes
  • Recorregut
  • Llocs d´interès
  • Fotos
  • Comentaris ()
  • Rutes guiades properes
dificultad
Dificultat

Notable

Excursions més exigents o bé perquè són més llargues o amb major desnivell o amb alguna dificultat concreta.
desnivelDesnivell acumulat

+850m / -762m

Distància totalDistància total

15,5 km

Temps total efectiuTemps total efectiu

4:50h

altitud_minimaAltitud mínima

367m

distanciaPunt d´inici de l´etapa

Sant Aniol d'Aguja

altitud_maximaAltitud màxima

755m

distanciaPunt final de l´etapa

Beget

banner apadrina

Comencem la setena etapa de la travessa Transpirinenca a l'ermita de Sant Aniol d'Aguja. Des d'aquest punt superem el coll de Talaixà i a continuació baixem fins a la Palanca del Samsó, on coincidim per primera vegada amb la riera de Beget. A continuació el GR 11 ens porta fins a la collada dels Muls -segon i últim coll de la jornada-. Finalment, tornem a baixar fins a la riera de Beget, que ara ja no deixarem fins que arribem a Beget. Durant bona part de l'etapa caminem pels típics corriols abruptes i salvatges de l'Alta Garrotxa. L'últim tram del recorregut, però, transcorre per una àmplia pista i per la carretera asfaltada de Beget.

Aquesta etapa de la Transpirinenca transcorre en la seva totalitat dins de l'Espai Natural d'Interès Natural de l'Alta Garrotxa, una zona que destaca pel seu relleu abrupte i espectacular, i pels extensos boscos de faig, roure i alzina que hi trobem. Una etapa que ens sorprèn i ens emociona contínuament: paisatges preciosos i raconades solitàries, camins encinglerats, masos abandonats -testimonis silenciosos d'una altra època- i el final d'etapa en una de les poblacions més belles de la gran serralada.

Track de la ruta

En alguns casos RUTES PIRINEUS ha manipulat els tracks per corregir problemes en la recepció de la senyal GPS i la seva posterior gravació. En aquests casos alguns trams de la ruta del track són aproximats i han estat projectats sobre el mapa.

gpxExchange Format (.gpx) kmzGoogle Earth (.kmz)

Més informació

: 4:50h en total: 1:15h des del punt d'inici fins al coll de Talaixà, 0:45h per baixar des d'aquest punt fins a la Palanca del Samsó, 1:30h per pujar a la collada dels Muls i 1:20h des d'aquest punt fins a Beget.

: Notable. La derivada de la longitud i el desnivell que cal superar. Aquesta etapa no presenta cap dificultat tècnica.

: Tot l'any.

:

· Alta Garrotxa. 1:25.000. Editorial Alpina.
· Base topogràfica de Catalunya 1:25.000. Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).

: Encara que durant l´etapa trobem diverses fonts, és recomanable aprovisionar-nos amb aigua abundant a Sant Aniol (depenent de l´època de l´any les fonts poden estar seques).

:
· Pàgina web de Beget (Camprodon): www.valldecamprodon.org
· Guia oficial d´establiments turístics (Generalitat de Catalunya): Guia Oficial
· Establiments a Beget: Hostal El Forn (972 741 230 / 972 741 231), Pensió Can Joanic (972 741 241).

: A Beget hi ha diversos bars i restaurants. No hi ha botigues.

: El GR 11 és un sender de llarg recorregut subjecte a petites modificacions per adaptar-se als canvis que es produeixen al territori, especialment en les zones urbanes i les seves àrees més properes. L´itinerari del GR 11 presenta molts trencalls, bifurcacions, canvis de camí i tipus de via diferents: corriols, pistes i trams de carretera asfaltada. La descripció del recorregut que presentem en aquesta guia enumera i explica tots els punts de pas i elements del recorregut que considerem rellevants per a poder realitzar la travessa, però no inclou un inventari exhaustiu de tots els trencalls i canvis de camí que hi ha. Sobre el terreny caldrà que estem atents als senyals blancs i vermells del GR 11 i els seguim en tot moment. També recomanem utilitzar la cartografia que ja inclou aquesta guia o els mapes cartogràfics que indiquem; o bé utilitzar els tracks GPS que també us oferim.

: Desembre de 2015.

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Les rutes poden variar molt en funció de l´època de l´any, de la neu i de les condicions meteorològiques. La senyalització (marques, panells, balises) que podem trobar al llarg de la ruta també pot variar amb el temps. RUTES PIRINEUS no es responsabilitza de qualsevol mal ús de les seves guies i recomana que cadascú sigui responsable i prudent a la muntanya. Així mateix, us convidem a documentar-vos amb llibres i guies especialitzades per complementar la informació aquí descrita. Tots els temps són efectius i prenen un caràcter orientatiu, no s´han tingut en compte les parades per petites que siguin. Per qualsevol suggeriment, RUTES PIRINEUS us convida a enviar un correu a info@rutespirineus.cat.

Recorregut

Amagar fotosdetalle
La setena etapa de la Transpirinenca comença a Sant Aniol d'Aguja (0:00h - 443m). Des de darrere de la font surt un corriol que puja per la falda de la muntanya. Avancem pel costat dret orogràfic de la riera de Sant Aniol. Caminem per un terreny salvatge i escarpat, i gaudim de molt bones vistes de tota la vall. No triguem en arribar al Salt de la Núvia, un pas enlairat per sobre del precipici. Segons la llegenda, una noia de Talaixà es va llençar pel cingle quan la portaven a casar-se a l'església de Sant Aniol contra de la seva voluntat. Després del Salt de la Núvia el camí gira cap a la dreta (O). Continuem guanyant altitud progressivament. Passem per les restes de la Quera i continuem pujant fins al coll de Talaixà (1:15h - 755m) . Just a la nostra dreta podem veure les restes del nucli abandonat de Talaixà, on hi ha el refugi lliure de Can Torner, que ens pot servir d'aixopluc en cas de necessitat.

Des del coll de Talaixà comencem el descens per la vall del torrent de Vaquer. Caminem per un corriol fins al Mas de Vaquer. En aquest punt enllacem amb una pista que ens porta fins al Collell. Tornem a agafar un corriol que ens deixa a la Palanca del Samsó (2:00h - 367m) , ja al fons de la vall. Ens trobem en el punt més baix de l'etapa. Just a la nostra esquerra (S), veiem l'espectacular tall del Grau d'Escaldes: la riera de Beget ha esculpit un espectacular congost entre la cresta del Ferran (E) i la cresta del Gall (O).

Creuem la riera de Beget i continuem l'etapa per una pista en clara direcció NO. Avancem pel costat de la riera, que tenim a la nostra dreta. Ens trobem en un indret ple d'encant, la solitària vall d'Hortmoier. Abans d'arribar a l'ermita de Sant Miquel, que està situada a l'altra banda del curs d'aigua, nosaltres deixem la pista i agafem un camí que s'enfila cap a la collada dels Muls. Durant aquesta pujada anirem alternant trams per pista i trams per corriol. Passem pel mas de Feixanes i continuem ascendint fins a la collada dels Muls (3:30h - 653m).

Després de superar aquest coll, comencem un nou tram de descens. Anem baixant a poc a poc pel costat obac de la vall. Arribem al fons de vall prop de la Farga i enllacem amb una pista. Creuem la riera de Beget i comencem a remuntar molt suaument la vall. Avancem pel costat de la riera, que tenim a la nostra esquerra. Finalment, sortim a la carretera de Beget. Fem un últim tram per la carretera fins a Beget (4:50h - 531m), punt final de l'etapa. És molt recomanable passejar pels carrerons de Beget i visitar l'església romànica de Sant Cristòfol, del segle XII. A dins de l'església hi trobem la famosa Majestat de Beget, una talla de fusta que està considerada una de les escultures més importants del romànic.
 GR 11 - Etapa 07: Sant Aniol d

GR 11 - Etapa 07: Sant Aniol d

GR 11 - Etapa 07: Sant Aniol d

GR 11 - Etapa 07: Sant Aniol d

GR 11 - Etapa 07: Sant Aniol d

GR 11 - Etapa 07: Sant Aniol d

GR 11 - Etapa 07: Sant Aniol d

GR 11 - Etapa 07: Sant Aniol d

GR 11 - Etapa 07: Sant Aniol d

GR 11 - Etapa 07: Sant Aniol d

GR 11 - Etapa 07: Sant Aniol d

GR 11 - Etapa 07: Sant Aniol d

GR 11 - Etapa 07: Sant Aniol d

GR 11 - Etapa 07: Sant Aniol d

GR 11 - Etapa 07: Sant Aniol d

GR 11 - Etapa 07: Sant Aniol d

GR 11 - Etapa 07: Sant Aniol d

GR 11 - Etapa 07: Sant Aniol d

GR 11 - Etapa 07: Sant Aniol d

GR 11 - Etapa 07: Sant Aniol d

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Escriure comentari
Participa! Envia´ns el teu comentari

Si has realitzat aquesta ruta, dóna´ns la teva opinió!! Si tens dubtes de la ruta, escriu-nos un comentari!
Coneixes alternatives per aquest itinerari? Has fet aquesta ruta d´alguna altra manera? Opina!


2 vots
Enviar comentari

Volem que la web de RUTES PIRINEUS sigui una web participativa, per això t´animem a que deixis els teus comentaris sobre les nostres rutes. No es toleraran insults, llenguatge abusiu, faltes de respecte, ni comentaris ofensius en contra de les més elementals normes d´educació. Tampoc s´acceptaran missatges comercials, o que incloguin números de telèfon o adreces personals i també s´eliminaran els missatges que anunciïn algun producte.

Tots els comentaris són revisats per garantir que compleixin les normes anteriors. RUTES PIRINEUS, en cap cas, es farà responsable del contingut de les opinions publicades pels internautes a la nostra web.

MÉTEO
Enllaços per conèixer la méteo de la zona per on passa la ruta