pdf-ruta2287
GR 11 Transpirinenca

La gran aventura dels Pirineus

 • Fitxa i mapes
 • Llista d´etapes
 • Informació pràctica
 • Llocs d´interès
 • Fotos
 • Comentaris ()
 • Rutes guiades properes
dificultad
Dificultat

Notable

Excursions més exigents o bé perquè són més llargues o amb major desnivell o amb alguna dificultat concreta.
desnivelDesnivell acumulat

+23.225m / -21.692m

Distància totalDistància total

415 km

Temps total efectiuNúmero d´etapes

24 etapes

altitud_minimaAltitud mínima

5m

distanciaPunt d´inici de la ruta

Punta del Cap de Creus

altitud_maximaAltitud màxima

2.826m

distanciaPunt final de la ruta

Refugi de Conangles

banner apadrina

La Transpirinenca és un extraordinari recorregut de gairebé 800 km de longitud entre el mar Mediterrani i el mar Cantàbric pel vessant sud dels Pirineus. L'itinerari fou homologat com a sender de gran recorregut -el GR 11- l'any 1985 i des de llavors són molts els excursionistes d'arreu del món que han caminat per aquestes muntanyes seguint els populars senyals blancs i vermells d'aquests senders. De tota la Transpirinenca, 375 km transcorren a Catalunya i 40 km a Andorra. Durant el nostre periple des de l'ambient mediterrani del Cap de Creus -font d'inspiració de genis de la talla de Salvador Dalí- fins a l'espectacularitat de l'alta muntanya del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, cada etapa es converteix en una experiència única i inoblidable!

El millor d´aquesta ruta

 • Una combinació extraordinària: natura, paisatge i història són protagonistes cada dia!
 • Els molts espais naturals protegits que visitem i la seva sensacional riquesa natural.
 • Visitar pintorescos i encantadors pobles de muntanya.
 • Trobar-nos amb excursionistes d'altres països tot fent els camins de la Transpirinenca.
 • Acabar les etapes en indrets màgics que recordarem tota la vida!
 • Des del Mediterrani fins als grans cims del Pirineus: una extraordinària amalgama d'ambients i paisatges diferents!

Track de la ruta

En alguns casos RUTES PIRINEUS ha manipulat els tracks per corregir problemes en la recepció de la senyal GPS i la seva posterior gravació. En aquests casos alguns trams de la ruta del track són aproximats i han estat projectats sobre el mapa.

trkTwoNav (.trk) gpxExchange Format (.gpx) kmzGoogle Earth (.kmz)

Les rutes poden variar molt en funció de l´època de l´any, de la neu i de les condicions meteorològiques. La senyalització (marques, panells, balises) que podem trobar al llarg de la ruta també pot variar amb el temps. RUTES PIRINEUS no es responsabilitza de qualsevol mal ús de les seves guies i recomana que cadascú sigui responsable i prudent a la muntanya. Així mateix, us convidem a documentar-vos amb llibres i guies especialitzades per complementar la informació aquí descrita. Tots els temps són efectius i prenen un caràcter orientatiu, no s´han tingut en compte les parades per petites que siguin. Per qualsevol suggeriment, RUTES PIRINEUS us convida a enviar un correu a info@rutespirineus.cat.

La nostra selecció d´establiments propers recomanats

 • partner_image_216
  Riba es Pianc, 3, 17488 Cadaqués
  L'Hotel Playasol està situat a la badia de Cadaqués, en un indret privilegiat des d'on podem gaudir d'una de les millors panoràmiques del poble. Les seves instal·lacions han estat renovades fa poc i són fantàstiques i el seu personal ens ofereix un tracte acollidor i molt professional. Una experiència inoblidable!

Recorregut

Amagar fotosdetalle
GR 11 Transpirinenca 1

GR 11 Transpirinenca 1

GR 11 Transpirinenca 1

GR 11 Transpirinenca 1

GR 11 Transpirinenca 1

GR 11 Transpirinenca 1

GR 11 Transpirinenca 1

GR 11 Transpirinenca 1

GR 11 Transpirinenca 1

GR 11 Transpirinenca 1

GR 11 Transpirinenca 1

GR 11 Transpirinenca 1

GR 11 Transpirinenca 1

GR 11 Transpirinenca 1

GR 11 Transpirinenca 1

GR 11 Transpirinenca 1

GR 11 Transpirinenca 1

GR 11 Transpirinenca 1

GR 11 Transpirinenca 1

GR 11 Transpirinenca 1

GR 11 Transpirinenca 1

GR 11 Transpirinenca 1

GR 11 Transpirinenca 1

GR 11 Transpirinenca 1

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Escriure comentari
Participa! Envia´ns el teu comentari

Si has realitzat aquesta ruta, dóna´ns la teva opinió!! Si tens dubtes de la ruta, escriu-nos un comentari!
Coneixes alternatives per aquest itinerari? Has fet aquesta ruta d´alguna altra manera? Opina!

iñaki
18-08-2023 12:19:04h

El GR 11 - TODO el Pirineos, desde el mar Cant?brico (Cabo de Higuer) al mar Mediterr?neo (Cabo de Creus). https://travesiapirenaica.com/gr11/gr11.php

Aroa
20-06-2023 19:03:02h

Bona tarda, som Javier i Aroa i estem pensant en realitzar la ruta transpirinenca a l'agost. La faríem amb gossos i ens agradaria saber quant (aproximadament) trigaríem a fer-la. Disposem de dues/tres setmanes. Gràcies.
Resposta (Rutes Pirineus): Hola Javier i Aroa, el tram descrit en aquesta guía consta de 24 etapes des del Cap de Creus fins al refugi de Conangles. Si volguéssiu fer-la tota fins a l'Atlàntic, haurieu de sumar-hi aproximadament 20 dies més. Molta sort!

Ander
24-04-2023 16:08:17h

Hola, sóc Ander 26 anys i vull fer a partir del 8 de maig tota la part que teniu documentada, com ho veieu per tema de neu?
Resposta (Rutes Pirineus): Hola Ander, moltes gràcies pel teu comentari. La major part de la ruta ja no presentarà neu exceptuant les parts altes i els colls d'alta muntanya d'Andorra, l'Alt Pallars i el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. En aquests punts, pot ser necessari portar material tècnic i de seguretat específic per a la progressió per neu i gel. Normalment aquests colls solen quedar nets a partir de finals de juny. En qualsevol cas, recomanem sempre informar-se prèviament de les condicions del terreny i meteorologia prevista.

jose antonio
18-03-2021 23:55:53h

Hola em dic jose i tinc 50 anys i tinc interès en fer-la aquest any a l'octubre que em recomaneu, gràcies.
Resposta (Rutes Pirineus): Hola Jose, aquest estiu 2021 la ruta guiada de la Transpirinenca en format obert la realitzarem per un tema logístic. Pots veure altres rutes de diversos dies i de característiques similars en el següent enllaç: www.rutespirineus.cat/cicle-organitzat/travesses-de-varis-dies. Quedem a la teva disposició!

RUTES PIRINEUS
30-11-2020 07:28:06h

Hola Joan, moltes gràcies per contactar-nos i pel teu interès en el GR 11. L'itinerari complet segur que no es pot fer a cavall. Desconeixem si hi ha habilitat algun tram parcial o, especialment, algun itinerari alternatiu per recórrer els Pirineus a cavall. Potser podries contactar amb alguna agència especialitzada en travesses hípiques o amb l'Agència Catalana de Turisme (www.catalunya.com).

Joan Muns
22-11-2020 01:30:12h

Saveu si es pot fer a cavall ??Man parlat del pas per algunas glaceras . Ting previst ferla a finals de Juny o primers de Juliol

RUTES PIRINEUS
29-06-2020 16:15:13h

Hola Helen! Moltes gràcies pel teu comentari. Pots descarregar-te el track de les 24 etapes entre Cadaqués i el refugi de Conangles. Les etapes entre Conangles i el Cantàbric no les tenim documentades. Sort en la teva aventura. Gràcies!

Helen :)
28-06-2020 21:28:42h

Hola! Tens el track de les etapes que falten, vaig a començar-la per l'altre costat, gràcies mil
(Comentari introduït originalment en castellà)

RUTES PIRINEUS
27-01-2020 09:23:38h

Hola Laura, hem pogut publicar la meïtat oriental de la Transpirinenca gràcies al suport de l'Agència Catalana de Turisme. Des de Rutes Pirineus restem a disposició dels organismes turístics d'Aragó, Navarra i Euskadi per publicar la resta d'etapes en cas que sigui del seu interès donar a conèixer aquesta gran travessa. A nosaltres ens encantaria realitzar aquesta publicació!

Anna H
14-01-2020 20:01:39h

Hola m'agradaria saber si existeix algun suport en el que hi hagi tot el recorregut transpirinenc
Una salutació muntanyencs
Bona muntanya per a tots
(Comentari introduït originalment en castellà)

Laura
06-01-2020 19:49:23h

Quina pena que només es parli de la part catalana, preciosa, si, però la transpirineica és tot el Pirineu.
(Comentari introduït originalment en castellà)

RUTES PIRINEUS
26-06-2019 18:39:01h

Hello Martyna, notice you that the GR 11 can not be done by bicycle. It has several stretches of high mountain terrain and it goes through several natural protected areas that can not be accessed by bicycle. We are sorry.

Martyna
23-06-2019 18:50:53h

Hello,
Should I book some hostels before going on the bike trip? Is it hard to find a place to stay overnight throughout the route?

Luca
25-07-2018 15:09:01h

Hola Helen,
La meva opinió és que no és recomanable. Si et passés alguna cosa, estaries a 4 o 5 hores de mitja a la carretera més propera. francament jo esperaria a fer-la un o dos anys després del part. Salutacions
(Comentari introduït originàriament en castellà)

Helen
14-03-2018 12:23:32h

Hola, me gustaria saber si la ruta GR 11 es recommendable para una mujer embarazada? gracias.

fermi duran
11-02-2018 20:41:17h

Hola me gustaria saber si la ruta del GR 11 es ciclable para hacerla en btt gracias

38 vots
Enviar comentari

Volem que la web de RUTES PIRINEUS sigui una web participativa, per això t´animem a que deixis els teus comentaris sobre les nostres rutes. No es toleraran insults, llenguatge abusiu, faltes de respecte, ni comentaris ofensius en contra de les més elementals normes d´educació. Tampoc s´acceptaran missatges comercials, o que incloguin números de telèfon o adreces personals i també s´eliminaran els missatges que anunciïn algun producte.

Tots els comentaris són revisats per garantir que compleixin les normes anteriors. RUTES PIRINEUS, en cap cas, es farà responsable del contingut de les opinions publicades pels internautes a la nostra web.

MÉTEO
Enllaços per conèixer la méteo de la zona per on passa la ruta