pdf-ruta209
Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa

Ascensió a la Maladeta des de la Besurta pel coll de la Rimaia i pujada al pic Abadías per la carena que els uneix

 • Fitxa i mapes
 • Recorregut
 • Llocs d´interès
 • Fotos
 • Comentaris ()
 • Rutes guiades properes
 • Establiments propers
dificultad
Dificultat

Alta (PD)

Rutes d'alta muntanya amb grimpades en terreny exposat i de certa dificultat. Tot i això hi ha força preses per agafar-se. Possibilitat d'arestes i crestes estretes i aèries. L'ús de la corda pot ser necessari en més d'una ocasió. Pendents de 40-45°.
desnivelDesnivell acumulat

+960m | +625m/-1.550m

Distància totalDistància total

12,5 km

Temps total efectiuTemps total efectiu

2:40h | 5:45h

altitud_minimaAltitud mínima

1.920m

distanciaPunt de sortida / arribada

La Besurta

altitud_maximaAltitud màxima

3.308m

distanciaPoblació més propera

Benasc

Ascensió a una de les grans muntanyes del Pirineu, en un dels seus grans massissos per excel·lència. La ruta, que transcorre íntegrament a dins del Parc Natural Posets-Maladeta, es divideix en dues jornades. El primer dia se surt de la Besurta, es passa pel refugi de la Renclusa i s'arriba a l'alçada del Portillón Superior, on s'acampa. El dia següent, es puja al coll de la Rimaia pel seu corredor, es fa l'ascensió a la Maladeta Oriental i la travessa per la carena sud fins al pic Abadías. La tornada fins al Portillón es realitza per la glacera de l'Aneto.

La Maladeta fou considerada durant molt de temps la muntanya més alta de la serralada. Altament desitjada per això, no fou fins al 1816 que l'alemany Friedrich Parrot i el prestigiós guia local Pierre Barrau aconseguiren coronar el seu cim. Anys després, es va saber que l'Aneto era el punt culminant dels Pirineus. La Maladeta dóna nom al massís, que constitueix el nucli de muntanyes més rellevant de la cadena pirinenca.

Track de la ruta

En alguns casos RUTES PIRINEUS ha manipulat els tracks per corregir problemes en la recepció de la senyal GPS i la seva posterior gravació. En aquests casos alguns trams de la ruta del track són aproximats i han estat projectats sobre el mapa.

gpxExchange Format (.gpx) kmzGoogle Earth (.kmz)

Més informació

: Pic de la Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m)

: Dos dies

:
: 2:40h des de la Besurta fins a la zona on s'acampa prop del Portillón Superior.
: 5:45h en total. 1:30h fins la Maladeta, 1:10h de la Maladeta al pic Abadías i 3:05h des del pic Abadías fins a la Besurta.

:
: +960m
: +625m/-1.550m

: Alta (PD). Les dificultats d'aquesta ruta es concentren en dos trams: el corredor de la Rimaia i la cresta sud de la Maladeta per anar fins al pic Abadías. El corredor de la Rimaia dóna accés al coll homònim amb inclinacions de fins a 45º-50º. En funció de l'època de l'any en que ens trobem, les condicions poden variar i, si la neu escasseja, apareixen ressalts de roca i pedres. A ple estiu podem trobar dificultats també per accedir al corredor, a causa de les dimensions de la rimaia. D'altra banda, el tram entre la Maladeta i el pic Abadías es realitza fent una travessa pel vessant oest, per sota de la carena, esquivant-ne, així, les grans dificultats. Té passos d'I i II, amb alguns trams exposats i aeris. Està senyalitzada amb fites que seguirem en tot moment, perquè si ens desvíem de la ruta proposada, la travessa es pot complicar. Del coll al cim del pic Abadías hi ha una grimpada final senzilla per l'aresta entre grans blocs.

: Tot l'any.

: Piolet, grampons i casc. Al corredor de la Rimaia i durant el tram de cresta és recomanable dur un cordino i algunes assegurances (si anem amb algú amb poca experiència en aquest tipus de terrenys).

:

Aneto - Maladeta. Valles de Benasque y Barravés. 1:25.000. Editorial Alpina.

: L'ascensió al pic Abadías permet completar una espectacular ruta circular al cor dels Pirineus. També evitem, així, el descens pel corredor de la Rimaia, que, en funció de les condiciones, pot presentar-se complicat i incòmode. Es pot realitzar la ruta seguint el mateix itinerari però sense acampar, passant la nit al refugi de la Renclusa. Aquesta opció és la millor en cas de no haver-hi neu a la zona propera al Portillón, la qual cosa ens dificultaria poder muntar la tenda.

Com arribar-hi en cotxe

A Castilló de Sos agafem la carretera A-139 cap a Benasc. Creuem Benasc i seguim avançant per la carretera en direcció N remuntant la vall del riu Éssera. A prop del final de la vall, on acaba aquesta carretera, hi ha un desviament a mà dreta. Agafem aquesta pista asfaltada i ens dirigim cap a l'Hospital de Benasc i, més amunt, a la Besurta. Durant els mesos centrals de l'estiu, no es permet accedir en cotxe fins a la Besurta. Cal deixar, doncs, el vehicle estacionat en algun dels aparcaments habilitats que hi ha abans d'arribar a l'Hospital de Benasc, a uns 5 km. de la Besurta. Un sistema d'autobusos, que surten força sovint, fa el trajecte fins a la Besurta (recomanem consultar el període exacte de tancament de la carretera).

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Les rutes poden variar molt en funció de l´època de l´any, de la neu i de les condicions meteorològiques. La senyalització (marques, panells, balises) que podem trobar al llarg de la ruta també pot variar amb el temps. RUTES PIRINEUS no es responsabilitza de qualsevol mal ús de les seves guies i recomana que cadascú sigui responsable i prudent a la muntanya. Així mateix, us convidem a documentar-vos amb llibres i guies especialitzades per complementar la informació aquí descrita. Tots els temps són efectius i prenen un caràcter orientatiu, no s´han tingut en compte les parades per petites que siguin. Per qualsevol suggeriment, RUTES PIRINEUS us convida a enviar un correu a info@rutespirineus.cat.

La nostra selecció d´establiments propers recomanats

 • partner_image_135
  Ctra. de Benasque, 22467 Sesué
  El Càmping La Borda d'Arnaldet, al bell mig de la vall de Benasc, és el punt de partida ideal per a recórrer aquesta zona. Però no només us oferirà la base si no també unes molt bones instal·lacions, un gran tracte i tota l'ajuda i facilitats del món a l'hora de preparar les vostres rutes, ja siguin a peu o en bicicleta!
 • partner_image_185
  Avda. Los Tilos s/n, 22440 Benasque
  Una referència al mateix poble de Benasc. L'Hotel de la família Ciria es defineix per la comoditat i el tracte acollidor dels seus, però també pel seu alt grau de coneixement del món de l'excursionisme i l'entorn que els envolta. Deixeu-vos aconsellar! A més a més, la cuina del seu restaurant El Fogaril, basada en el producte de la terra, és una delícia! No us la perdeu!
 • partner_image_653
  Avda. Los Tilos s/n, 22440 Benasque
  L’Hotel Aragüells està situat just al centre de Benasc. És un allotjament acollidor i familiar que ens ofereix habitacions amb bany privat i tots els serveis per als excursionistes. També disposa d’un bar-restaurant obert tot el dia. Una base perfecte per descobrir i gaudir de les grans muntanyes de la vall!

Què més podem visitar?

 • Balneari Banys de Benasc
  Balneari Banys de Benasc

  Balneari amb una gran tradició històrica situat en un lloc privilegiat a 1.720m d'altura. És el balneari situat a més altitud d'Espanya. Les vistes sobre la vall de Benasc i el riu Éssera són esplèndides. S'hi arriba des de Benasc per la A-139, al cap d'uns 10 km.

  Coordenades GPS: 42.6615771º 0.5849987º

 • Embassament de Linsoles a Eriste
  Embassament de Linsoles a Eriste

  Al costat de la petita població d'Eriste, hi trobem aquest bonic embassament que reté les aigües del riu Éssera. Es poden llogar canoes per fer-hi una volta o es pot fer una caminada relaxada al voltant del llac.

  Coordenades GPS: 42.5870462º 0.4911106º

 • Centre d´Interpretació d´Eriste (Xarxa Natural d´Aragó)
  Centre d'Interpretació d'Eriste (Xarxa Natural d'Aragó)

  El Centre d'Interpretació d'Eriste està centrat en la divulgació de les glaceres. El centre, a través d'una exposició interactiva i de la projecció d'audiovisuals, ajuda als visitants a entendre molt millor les principals característiques i els processos de formació d'aquests paisatges glacials d'alta muntanya que actualment estan desapareixent als Pirineus.

  Coordenades GPS: 42.587404º 0.489114º

 • Estació d´esquí de Cerler
  Estació d'esquí de Cerler

  Situada a la localitat de Cerler, és una de les estacions d'esquí amb major desnivell esquiable de tot el Pirineu: oscil·la entre els 1.500m de la base de l'estació fins els 2.700m del pic Gallinero.

  Coordenades GPS: 42.5897319º 0.5410641º

 • Estació d´esquí Llanos del Hospital
  Estació d'esquí Llanos del Hospital

  Enmig de la natura, a la part alta de la vall de Benasc, trobem aquesta estació d'esquí nòrdic. Aquí els esquiadors poden practicar les dues modalitats d'esquí de fons, el clàssic i el patinador, i també descansar a l'Hotel Hospital de Benasc.

  Coordenades GPS: 42.6840349º 0.6115955º

 • Nucli d´Ancils
  Nucli d'Ancils

  El petit nucli d'Ancils -Ansils en aragonès- està situat a més de 1.100m d'altitud a la riba esquerra del riu Éssera, 1,5 km al sud de Benasc. Ancils és un conjunt urbà que destaca pels seus carres empedrats, la seva església romànica i, sobretot, per les seves esplèndides cases pairals dels segles XVI i XVII entre les que destaquen Casa Suprián, Casa Sebastián, Casa Sort, Casa Barrau i Casa Escuey.

  Coordenades GPS: 42.590720º 0.509983º

 • Plan de Senarta
  Plan de Senarta

  Es tracta d'una zona plana envoltada de prats i boscos, situada per sobre de l'embassament de Paso Nuevo. D'aquí surt la pista que s'endinsa a la vall de Vallibierna i arriba fins al refugi de Pescadors. Hi ha una àrea habilitada per a l'acampada. És un lloc perfecte per descansar i per tenir com a base per a realitzar excursions per aquesta zona.

  Coordenades GPS: 42.6411158º 0.5652683º

 • Palau dels Comtes de Ribagorça
  Palau dels Comtes de Ribagorça

  El Palau dels Comtes de Ribagorça està situat al número 6 del carrer Major de Benasc. Aquest edifici d'estil renaixentista data de mitjans del segle XVI i destaca especialment pels seus finestrals, la portalada amb arc de mig punt, els bustos dels comtes i el seu escut d'armes amb un lleó coronat.

  Coordenades GPS: 42.605909º 0.522311º

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Recorregut 1r dia

Amagar fotosdetalle
Pujant cap a la Besurta, darrere nostre (en direcció O), van apareixent les grans muntanyes del massís del Perdiguero. Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 1

Pujant cap a la Besurta, passem pel Pla d'Estan i el seu refugi. Al fons (O) tenim unes vistes impressionants del massís del Perdiguero.

A la Besurta (0:00h - 1.920m) s'inicia el recorregut que ens portarà fins al capdamunt de la Maladeta i de l'Abadías. Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 1

La Besurta (1.920m) i el pic de la Renclusa al fons.

Sortim de la Besurta pel camí ben acondicionat que puja cap a la Renclusa. Passem per entre trams de bosc, prats i roques. Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 1

Ràpidament comença la pujada, en direcció S.

Deixem enrere, a mà esquerra, el desviament cap a Aigualluts (0:10h). Nosaltres hem de pujar pel barranc de la Renclusa (S). Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 1

Un cartell ens indica la desviació a l'esquerra cap al Forau d'Aigualluts.

A mesura que anem pujant pel sender, anem adquirint una millor perspectiva de tota la vall que deixem enrere. La Besurta ens queda cada vegada més lluny i el Tuc de Salbaguardia i el pic de la Mina (al N) es fan cada vegada més imponents a darrere nostre. Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 1

En direcció N tenim unes boniques vistes al Salbaguardia, al Portillón de Benasc i al pic de la Mina.

En aquest primer tram de ruta, el sender està ben conservat i es reconeix fàcilment. Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 1

Seguim pujant, el refugi de la Renclusa és molt a prop.

Arribem al refugi de la Renclusa (0:40h - 2.140m) sense complicacions. Es tracta d'un refugi guardat situat en un dels llocs més emblemàtics dels Pirineus. És propietat de la Federació Aragonesa de Muntanyisme i del Centre Excursionista de Catalunya (92 places, obert tot l'any, telèfon: 974 34 46 46). A davant del refugi hi ha una zona habilitada per acampar tot l'any entre les 20h i les 8h. Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 1

Refugi de la Renclusa (2.140m), un dels refugis més concorreguts del Pirineu.

Deixem el refugi enrere i seguim el camí que coincideix, durant aquest primer tram, amb la ruta més habitual d'ascens a l'Aneto. Al cap de pocs minuts arribem a l'enorme caos de roques que cal anar superant fins ben aprop del Portillón Superior. En aquest tram el camí es perd i es transforma en mil possibles senders. Pugem per entre els blocs de roca, de vegades ajudant-nos amb les mans. El camí es va perdent i recuperant, i les fites ens en marquen més o menys l'avenç. Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 1

Vista al S del caos de roques que s'ha de superar.

Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 1

El refugi de la Renclusa gairebé ja no es veu, molt petitó al fons.

Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 1

Pic de Paderna i estany de la Renclusa a la nostra dreta.

Pugem sempre en direcció sud, paral·lelament a la cresta dels Portillons, que ens queda a l'esquerra. Depenent de l'època de l'any en què realitzem la ruta, trobarem neu a menor o major altitud. La presència de neu, ens ajudarà a progressar més fàcilment i a no haver de sortejar constantment els blocs de granit que fan que el camí sigui una mica incòmode. Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 1

La neu facilita l'avenç.

Anem pujant progressivament fins a trobar a mà esquerra el desviament del Portillón Superior (2:35h - 2.800m). Fins aquest punt, la ruta de pujada és exactament la mateixa que la de l'Aneto. Però ara nosaltres seguim rectes (en direcció S) per acampar una mica més amunt. Només uns metres després del desviament, ja es fa visible davant nostre tota la cresta entre la Maladeta i el pic d'Alba. Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 1

Deixem el desviament del Portillón Superior i pugem recte cap amunt. Veiem per primera vegada davant nostre el Pic de la Maladeta i el coll de la Rimaia.

Acampem (2:40h - 2.850m aprox.) en una zona plana que hi ha a la dreta del camí de pujada cap a la glacera de la Maladeta i el corredor de la Rimaia. En tot el Parc Natural Posets-Maladeta és possible acampar per sobre dels 2.000m. En cas de realitzar la ruta en ple estiu o amb poca neu, pot ser complicat trobar una zona plana propera al Portillón on poder muntar la tenda. En aquest cas, es recomana passar la nit al refugi de la Renclusa. Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 1

Acampem sobre la neu.

Acampar als peus de la Maladeta ens facilitarà, al dia següent, el ràpid accés al coll de la Rimaia, que ens queda molt aprop. Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 1

Acampem just als peus de la glacera de la Maladeta.

Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 1

Vistes de la Maladeta i del coll de la Rimaia.

Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 1

Panoràmica de la cresta Maladeta - Alba.

Recorregut 2n dia

Amagar fotosdetalle
Des de la zona d'acampada prop del Portillón Superior (0:00h - 2.850m) pugem en direcció S per la glacera de la Maladeta cap a la base del coll de la Rimaia. En tot moment veiem el nostre objectiu. Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 2

La Maladeta sempre davant nostre.

Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 2

El corredor de la Rimaia és molt evident.

Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 2

Caminant per sota de la cara nord de la Maladeta.

Arribem a la base del corredor de la Rimaia (0:50h) on ens preparem per fer la progressió pel corredor. La pujada al coll de la Rimaia no presenta cap dificultat especial si hi ha neu (45º-50º d'inclinació màxima). A l'estiu i a la tardor però, quan la rimaia (fissura entre la roca i la neu) s'obra, pot ser complicat superar-la i ascendir pel corredor. Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 2

Iniciant el corredor de la Rimaia.

Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 2

Arribant a una zona amb roques.

Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 2

Superant la zona més complicada a causa de la falta de neu i l'avanç per un terreny mixt.

El pendent del corredor és fort i, depenent de les condicions de la neu i de si hi trobem trams mixtos, aquest serà més o menys difícil. Si no és després d'alguna nevada, gairebé sempre hi trobarem traça i petjades perquè es tracta d'un lloc molt concorregut. Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 2

Últims metres de corredor.

A dalt de tot del corredor es troba el coll de la Rimaia (1:20h - 3.232m). Des d'aquest coll, podem veure tot el vessant sud de la carena Maladeta-Alba amb l'estany de Cregüenya en primer terme. Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 2

Estany de Cregüenya.

A la nostra esquerra, clarament a pocs minuts, tenim el cim de la Maladeta Oriental. Pugem al cim pel vessant sud de la carena, entre blocs de roca. Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 2

Des del coll, l'accés al cim de la Maladeta és ràpid.

Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 2

Progressant per l'aresta cap a la Maladeta.

Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 2

Mirada enrere al coll de la Rimaia, al fons el Posets i el Vignemale.

Arribem al cim de la Maladeta Oriental (1:30h - 3.308m). Des d'aquest punt gaudim d'unes vistes esplèndides dels seus veïns, el Maldito i l'Aneto, i de l'extensió blanca de la glacera de l'Aneto. El cim és petit i està composat per grans blocs de roca. Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 2

Maladeta Oriental (3.308m).

Baixem del cim en direcció S per un terreny ample i amb poca inclinació. Seguim algunes fites sempre fent travessa pel vessant O de la cresta, esquivem, així, les grans dificultats que aquesta presenta pel capdamunt. Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 2

Baixant de la Maladeta i avançant cap al Abadías.

Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 2

Seguirem sempre les fites per trobar així el camí correcte.

A mesura que avancem augmenta una mica la dificultat. A poc a poc ens anem acostant al coll que hi ha abans del pic Abadías, punt més baix de la carena entre la Maladeta i l'Abadías. Per arribar a aquest coll, hem de fer un flanqueig en baixada. Desgrimpem uns metres tot fent alguns passos d'I i II una mica aeris i exposats cap al vessant de Cregüenya però fàcils de resoldre. Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 2

Fem un flanqueig descendent per arribar a un coll que precedeix al pic Abadías.

Després del flanqueig, pugem uns metres i arribem al coll que hi ha abans de l'Abadías (2:30h). Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 2

Ja veiem el coll al que hem d'arribar.

Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 2

Vistes des del coll: l'Aneto, el Maldito i tota l'extensió glacial.

Des del coll pugem inicialment per la mateixa aresta. Després avancem en tendència a l'esquerra pel vessant E, progressant entre blocs de roca fins al cim. Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 2

Pujant des del coll cap a l'Abadías.

Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 2

Esquivem alguns blocs i grimpem una mica ajudant-nos amb les mans per assolir el cim.

Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 2

A pocs metres del cim de l'Abadías.

Arribem al cim del pic Abadías (2:40h - 3.271m), al que també es pot pujar pel coll Maldito. Des del cim podem veure una part del recorregut que hem fet des de la Maladeta. Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 2

Pico Abadías (3.271m).

Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 2

A la llunyania veiem el Mauberme i el Mont Valier.

Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 2

Forcanada, Besiberris, Molières,...

Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 2

Des del pic Abadías, mirant enrere, veiem el flanqueig que hem realitzat per arribar al coll.

Baixem del pic Abadías desfent el camí per on hem vingut i tornem al coll abans del pic Abadías (3:00h). Des d'aquest coll baixem en direcció E cap a la glacera de l'Aneto. Sempre amb tendència a l'esquerra (NE) per sota de la cresta dels Portillons, ja que hem d'enllaçar amb la ruta que puja del Portillón Superior a l'Aneto. Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 2

De baixada (en direcció E) cap a la glacera de l'Aneto.

Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 2

Flanquegem sense anar-nos massa cap a la dreta, tot el contrari.

Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 2

Baixem gairebé em paral·lel a la cresta dels Portillons.

Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 2

Típica vista de l'Aneto i la seva glacera, prop del Portillón Superior.

Un cop enllacem amb el camí de la ruta clàssica a l'Aneto, superem una lleugera pujada i arribem al freqüentat Portillón Superior (4:00h - 2.890m). Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 2

Direcció al Portillón Superior.

Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 2

Portillón Superior

Baixem una mica en direcció NO i reprenem el camí de pujada a la Maladeta durant uns metres. Ens desviem una mica d'aquest camí per anar a recollir tot el material d'acampada (sacs, tendes, estoretes,...) que ens va permetre passar la nit als peus de la Maladeta. Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 2

Baixant del Portillón Superior.

Des de la zona d'acampada, baixem tot desfent el camí que el dia anterior hem fet de pujada. La baixada és cansada però aviat perdem desnivell. Passem una altra vegada pel refugi de la Renclusa (5:00h - 2.140m). Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 2

Al fons ja es veu el refugi de la Renclusa.

Per un camí més còmode baixem des del refugi altre cop a la Besurta (5:45h - 1.920m), punt d'inici de la ruta. Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 2

Arribant a la Besurta, punt d'inici i final de la ruta.

LA LLEGENDA DE LA MALADETA
Poema premiat en el Jocs Florals de Barcelona de l'any 1914

Aquest poema ens explica la història del gegant Còrdehèr (Cor de ferro), que està enamorat de la bella Blancaflor, una pastora amb la que es vol casar. Blancaflor, però, que no estima a Còrdeher, prefereix que la faci presonera que no pas casar-s’hi. Un dia arriba al Palau de la Maladeta, on viu Còrdehèr, un pobre demanant caritat. El gegant enlloc d'ajudar-lo el llença amb els gossos, però Blancaflor, tot i essent presonera, aconsegueix ajudar-lo a escapar. Com a càstig, el pobre, que en realitat era Nostre Senyor, envia un diluvi de foc i neu sobre la Maladeta, i allibera així a Blancaflor.Mn. Josèp Condò Sambeat (Montcorbau 1867 - Bossòst 1919)
 Maladeta Oriental (3.308m) i pic Abadías (3.271m) per la Renclusa 2

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Escriure comentari
Participa! Envia´ns el teu comentari

Si has realitzat aquesta ruta, dóna´ns la teva opinió!! Si tens dubtes de la ruta, escriu-nos un comentari!
Coneixes alternatives per aquest itinerari? Has fet aquesta ruta d´alguna altra manera? Opina!

Ada MM
04-08-2016 16:49:20h

Hola! Me gustaria saber si en el mes de septiembre se necesita material de nieve para hacer la ruta. br/Muchas gracias

ISABEL GARCIA
19-09-2012 19:31:13h

Jo també la vaig fer amb el Francesc Parra i tots els altres.

David Pagès
07-09-2012 11:19:22h

Una ruta molt xula

David Kiwi
11-07-2012 20:16:04h

Jo la vaig fer molt semblant i la veritat és que aquesta zona és espectacular. Les vistes que tens de Cregüeña quan vas per la cresta són espectaculars.
A mi em sembla que si tornes per la Rimaia hauries de portar un cordino perquè pot estar una mica marronil.
La cresta és una mica entretinguda i és millor no deixar les fites.
Al coll es gaudeix també d'una bona vista en solitari mentre contemples els matats que pugen a l'Aneto.
Felicitats per la web!

Josep Grau
06-07-2012 08:38:04h

Carai, quina excursió més guapa!! I dormint al mig de la neu, esteu fets uns expedicionaris. Quina enveja, fa temps que no trepitjo muntanya de debò.
I molt xules les fotos!!

Carme Valldosera
05-07-2012 11:09:50h

Ruta molt complerta i agraïda, neu, cresta i dos tres mils, amb unes vistes privilegiades.

silvia romero
03-07-2012 18:32:56h

Una bona estrena acampant sobre la neu!! Una zona i unes vistes increïbles.
El que més em va agradar... els passos de I i II una mica aeris i exposats per arribar al Abadies. Com sempre "la cabra tira a la muntanya". La canal tampoc va estar gens malament... però cal matinar perquè en algun moment allò semblaven les rambles.
Una excursió del tot recomanable.

10 vots
Enviar comentari

Volem que la web de RUTES PIRINEUS sigui una web participativa, per això t´animem a que deixis els teus comentaris sobre les nostres rutes. No es toleraran insults, llenguatge abusiu, faltes de respecte, ni comentaris ofensius en contra de les més elementals normes d´educació. Tampoc s´acceptaran missatges comercials, o que incloguin números de telèfon o adreces personals i també s´eliminaran els missatges que anunciïn algun producte.

Tots els comentaris són revisats per garantir que compleixin les normes anteriors. RUTES PIRINEUS, en cap cas, es farà responsable del contingut de les opinions publicades pels internautes a la nostra web.

MÉTEO
Enllaços per conèixer la méteo de la zona per on passa la ruta
WEBCAMS
A l´hivern, per donar-nos idea de l´estat de la innivació