Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Clàssica ascensió amb esquís de muntanya al cim més alt dels Pirineus al Parc Natural Posets-Maladeta

Ascensió amb esquís a l´Aneto (2 dies)
Ruta guiada.Ascensió amb esquís a l'Aneto (2 dies)
Informació
Benasc, La Ribagorça, Osca
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

L'ascensió amb esquís de muntanya -skimo- de 2 dies a l'Aneto és una de les activitats d'esquí més desitjades i clàssiques del Pirineu. Entre els diferents atractius de la proposta destaca coronar el cim més alt de la serralada, amb els seus 3.404m d’altitud, però sobretot realitzar l'apassionant, divertit i llarg descens -gairebé 1.400m de desnivell- un cop coronat el cim i que ens porta fins al Plan d'Aiguallut, sens dubte, un dels millors descensos amb esquís de tot els Pirineus. I és que durant els mesos més freds de l'any -hivern i primavera- quan tot el massís de la Maladeta-Aneto queda cobert per la neu, la disciplina més recomanable per abordar i gaudir de les diferents ascensions que podem fer a la zona és l’esquí de muntanya. La proposta té un important caràcter alpí -estarem envoltats per cims nevats i escarpats de més de 3.000m- i ens descobreix la bonica capçalera de la Vall de Benasc al Parc Natural Posets-Maladeta. És una ruta que recordarem tota la vida i totalment imprescindible per a qualsevol amant de l'esquí de muntanya!

Plantegem fer l'ascensió a l'Aneto en dues jornades: el primer dia farem l'aproximació des de l'Hospital de Benasc fins al refugi de la Renclusa on passarem la nit. El refugi es troba situat en un paratge excepcional just al bell mig de la cara nord del massís, als peus de la Maladeta. El segon dia ens aixecarem ben d'hora i pujarem cap als Portillons i la glacera de l'Aneto, continuarem fins al conegut Pas de Mahoma i finalment assolirem el cim de l'Aneto. El llarg descens el farem des del cim directament cap al Plan d'Aigualluts, la Besurta i l’Hospital de Benasc sense passar pel refugi. Aquesta ascensió és ideal per a persones amb experiència en ascensions d’esquí de muntanya amb desnivells considerables i que tinguin una bona preparació física.

Recorregut

· Dia 1: Trobada a Benasc amb el guia. Presentació i revisió de material. Desplaçament fins a l'Hospital de Benasc.
Hospital de Benasc - Refugi de la Renclusa.
Distància: 5 km | Desnivell: +400m/-50m | Temps efectiu: 2:15h | Temps d'activitat: 4:00h

· Dia 2: Refugi de la Renclusa - Pic Aneto (3.404m) - La Besurta.
Distància: 18,5 km | Desnivell: +1.350m/-1.700m | Temps efectiu: 7:00h | Temps d'activitat: 10:00h

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:2 dies / 1 nit.
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones amb una molt bona preparació física i acostumades a fer caminades de jornada completa amb forts desnivells (>1.000m).
Dificultat tècnica:Es requereix un bon nivell d'esquí per terrenys amb neus no tractades (baixar en paral·lel fent girs amb solvència) i haver realitzat prèviament vàries sortides d'esquí de muntanya de dia amb desnivells considerables.
Distància:23,5 km
Desnivell acumulat:+1.750m/-1.750m
Grup:màxim 6 persones.
Època recomanable:De mitjans febrer fins a finals d’abril.
Hora i punt de trobada:11h del matí a Benasc (a l´entrada del poble davant de la botiga Barrabés, que està situada entrant a mà dreta). Des d´aquest punt ens desplaçarem en cotxes particulars fins a l´Hospital de Benasc (uns 11 km) on deixarem els vehicles a l’aparcament del Vado i començarem la ruta.
Hora i punt de finalització:16h de la tarda aproximadament a l'Hospital de Benasc.
Material individual imprescindible:Pantaló d'esquí de muntanya, jaqueta de Gore-Tex (o similar), peça tèrmica Primaloft (o similar), samarreta tèrmica (i recanvi), mitjons d'esquí (i recanvi), guants fins, guants gruixuts pel fred, braga, gorro i ulleres de ventisca. Pel sol: ulleres de sol, crema solar (factor 50+) i protecció per als llavis (factor 50+). Motxilla de muntanya amb possibilitat d’acoblar els esquís. Frontal. Cantimplora 1,5 litres. Sac de dormir (com a complement, al refugi hi ha mantes). Taps per les orelles per la nit al refugi (opcional). Material d’esquí: botes, esquís de muntanya, pals, ganivetes i pells de foca. Material individual tècnic: arnés, casc, piolet i grampons. Material individual de seguretat: detector víctima d’allaus (DVA) amb les piles revisades, pala, sonda 240 cm.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). El sopar i l’esmorzar ens els proporcionen al refugi i estan inclosos en el preu. El pícnic del segon dia no està inclòs en el preu i és possible contractar-lo directament al refugi (preu orientatiu 13,50 €).
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia d'alta muntanya titulat amb llarga experiència en l'ascensió a l'Aneto i en la disciplina d'esquí de muntanya. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia.
Observacions:L'itinerari previst de descens no passa pel refugi de la Renclusa, per tant no podrem deixar pertinences al refugi durant l'ascensió.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...

· El Parc Natural Posets-Maladeta, la seva història i els seus valors naturals.

· Tipus d'allaus segons la inclinació del pendent, orientació, altitud, latitud, hora del dia.

· Seguretat activa: bones pràctiques en l'ús de l'ARVA, pala i sonda.

· El canvi climàtic als Pirineus. I com afecta a la pràctica de l'esquí de pista i a la de l'esquí de muntanya.

· Les valls i els llacs d'origen glacial.

...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) dates programades: 275 €/persona (IVA inclòs).

· Lloguer material individual tècnic (arnés, casc, grampons i piolet): 27 €/persona (IVA inclòs).

· Lloguer material individual de seguretat (DVA, pala i sonda): 36 €/persona (IVA inclòs).

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia d'alta muntanya titulat).

· L'allotjament al refugi en modalitat de Mitja Pensió (allotjament, sopar i l'esmorzar).

· El material tècnic i de seguretat conjunt per a l'ascensió.

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt d'inici de la ruta, els consums extres al refugi (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en el refugi...) i el picnic.

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat és de 3 persones. En cas de no poder se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups de 4 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

Els preus de l'ascensió en 2 dies en format de grup privat en dates a convenir són els següents:

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) grup de 1 persona: 825 €/persona (IVA inclòs).

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) grup de 2 persones: 480 €/persona (IVA inclòs).

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) grup de 3 persones: 365 €/persona (IVA inclòs).

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) grup de 4 persones: 310 €/persona (IVA inclòs).

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) grup de 5 persones: 275 €/persona (IVA inclòs).

· Ascensió guiada (guiatge + refugi) grup de 6 persones: 250 €/persona (IVA inclòs).

· Lloguer material individual tècnic (arnés, casc, grampons i piolet): 27 €/persona (IVA inclòs).

· Lloguer material individual de seguretat (DVA, pala i sonda): 36 €/persona (IVA inclòs).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Hotel ARAGÜELLS**, Benasque. (a 0,03 km)
  • Hotel CIRIA***, Benasque. (a 0,05 km)
  • Càmping LA BORDA D'ARNALDET, Sesué. (a 6,68 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

RUTES PIRINEUS disposa d´acords amb alguns allotjaments de la zona. Si estàs interessat en incloure la nit abans i/o la nit després de la ruta en un establiment de la zona, fes-nos-ho saber i t´enviarem informació perquè ho puguis valorar.

Punt de trobada

11h del matí a Benasc (a l´entrada del poble davant de la botiga Barrabés, que està situada entrant a mà dreta). Des d´aquest punt ens desplaçarem en cotxes particulars fins a l´Hospital de Benasc (uns 11 km) on deixarem els vehicles a l’aparcament del Vado i començarem la ruta.

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos AVANZA opera el trajecte Saragossa - Osca - Barbastro - Aínsa - Benasc amb regularitat i diverses freqüències diàries. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (http://aragon.avanzagrupo.com/). Atenció: els horaris i els bitllets no acostumen a estar disponibles fins a 3-4 setmanes abans de la ruta.

Es pot enllaçar amb aquesta línia que ens portarà fins a Benasc a les principals ciutats del seu trajecte:
· Es pot arribar a Saragossa des de les principals capitals d'Espanya amb tren (AVE o regional) i amb autobús.
· Es pot arribar a Osca en tren regional des de Saragossa (línia Saragossa - Canfranc) o amb autobús des de Lleida, Barcelona o Madrid.
· Es pot arribar a Barbastre amb autobús des de Lleida o Barcelona (línia Barcelona - Lleida - Montsó - Barbastre operada per la pròpia companyia AVANZA).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya, t'ho passis bé i descobreixis les grans muntanyes del Pirineu amb nosaltres!
1 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).