Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Quatre jornades de senderisme i alta muntanya per les majestuoses muntanyes del Parc Natural Posets-Maladeta i del massís del Turbón

Muntanyes de la Vall de Benasc (4 jornades)
Ruta guiada.Muntanyes de la Vall de Benasc (4 jornades)
Info / Reserva
Benasc, La Ribagorça, Osca
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Aquest programa de quatre jornades per terrenys d’alta muntanya ens descobreix en profunditat la bellíssima Vall de Benasc, amb els seus impressionants contrastos geològics. Descobrirem indrets preciosos amb estanys d’aigües cristal·lines, prats alpins, boscos de mitja i alta muntanya i un cim amb molta personalitat. Caminarem pel magnífic Parc Natural Posets-Maladeta que, rodejat dels cims més alts de tota la serralada pirinenca, acull importants poblacions d’isards i marmotes i espècies de flora autòctona com la tora o el lliri pirinenc.

Farem nit al poble de Benasc, en un hotel amb totes les comoditats i habitacions privades. D’aquesta manera, a diferència de les travesses de diversos dies que fan nit en refugis, en aquesta proposta podrem gaudir de l’alta muntanya fent diverses excursions de jornada completa (carregant només motxilla de dia) i tornant cada dia al camp base de la nostra aventura, on descansarem bé, gaudirem d’una excel·lent cuina de proximitat i podrem recuperar forces per l’endemà. És una proposta ideal per a persones amb una bona condició física però no requereix tenir experiència prèvia en alta muntanya.

Recorregut

· Dia 1. Trobada a les 19h a Benasc amb el/la guia de Rutes Pirineus. Presentació i revisió de material.

· Dia 2. Descoberta de la vall i els estanys de Remuñé (matí).

Distància: 7,4 km | Desnivell: +490m/-490m | Temps efectiu: 3:30h | Temps d'activitat: 4:15h.

Aquest itinerari remunta una bella vall glacial rodejada de cims que s’acosten o superen els 3.000m d’altitud. Prats alpins, trams de roca i diversos torrents ens acompanyaran durant tot el camí fins als ibones (estanys en aragonès) en un entorn solitari i encantador.

I també... Passejada pels Gorgs d’Alba (tarda).

Distància: 2,5 km | Desnivell: +130m/-130m | Temps efectiu: 1:00h | Temps d'activitat: 1:15h.

Curta caminada que ens descobreix un petit engorjat que forma el riu Éssera. A través d’una fresca fageda i un extens prat de muntanya arribarem a un seguit de salts d’aigua espectaculars.

· Dia 3. La talaia incomparable del pic del Turbón (2.492m).

Distància: 13,1 km | Desnivell: +1.020m/-1.020m | Temps efectiu: 7:05h | Temps d'activitat: 8:30h.

Preciosa i sorprenent ascensió al punt més alt del massís calcari del Turbón que gràcies a la seva situació isolada es converteix en un fantàstic mirador de bona part del Pirineu aragonès i català. Isards i rapinyaires viuen en aquest paisatge inhòspit i salvatge d’on brollen les fonts d’aigües termals.

· Dia 4. La màgia d’Estós, Batisielles, Perramó i Escarpinosa.

Distància: 18,8 km | Desnivell: +1.215m/-1.215m | Temps efectiu: 8:50h | Temps d'activitat: 10:35h.

Una ruta que ens ofereix un fantàstic mosaic d’estanys d’origen glacial de colors canviants segons l’altitud, l’orientació i la llum. A més a més, situats enmig d’un impressionant paisatge granític amb cims i crestes vertiginoses i acollidors boscos d’alta muntanya.

· Dia 5. Per camins de contrabandistes: el port de Benasc.

Distància: 12,2 km | Desnivell: +720m/-720m | Temps efectiu: 5:25h | Temps d'activitat: 6:25h.

En aquesta excursió assolim un dels colls transfronterers entre l’Aragó i França més emblemàtics del Pirineu. Aquest pas entre grans muntanyes ha estat testimoni silenciós del pas de contrabandistes, exiliats, fugitius, peregrins, comerciants... al llarg dels segles.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:5 dies / 4 nits / 4 rutes.
Exigència física:Mitjana - Alta. Proposta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivells importants.
Dificultat tècnica:Les rutes transcorren per terrenys d'alta muntanya (corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs). Durant el programa assolim un cim a més de 2.400m d'altitud. Es recomana haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament, però no és imprescindible.
Distància:41,8 km
Desnivell acumulat:+3.575m/-3.575m
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:De juny a octubre.
Hora i punt de trobada:19h de la tarda a l´hotel Aragüells de Benasc.
Hora i punt de finalització:16:00h de l’últim dia a Benasc.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar les rutes. Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya mitja-alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra. Motxilla de muntanya adequada. Bastons telescòpics per caminar.
Alimentació:Els sopars, esmorzars i dinars (pícnic) ens els proporcionen a l'allotjament.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Parc Natural Posets-Maladeta. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.
Observacions:Des de Benasc, cada dia farem curtes aproximacions en vehicle privat fins al punt d'inici de la ruta corresponent.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· El Parc Natural Posets-Maladeta, la seva història i els seus valors naturals. · La geomorfologia de les valls i els estanys d’origen glacial. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · El canvi climàtic als Pirineus i els seus efectes a les glaceres del P.N. Posets-Maladeta. · La vida a la Vall de Benasc i les seves muntanyes.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total reserva anticipada 21 dies (guiatge + allotjament Pensió Completa): 628 €/persona (IVA inclòs). -10%

· Preu total reserva última hora (guiatge + allotjament Pensió Completa): 697 €/persona (IVA inclòs).

· Suplement habitació individual: 160 €/persona (IVA inclòs).

Reserva anticipada 10% de descompte: confirma la teva reserva 21 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d'un 10% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l'abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de les rutes i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de l'activitat.

· La realització de les rutes guiades (guia de muntanya titulat).

· Quatre nits d'allotjament a l'Hotel Aragüells de Benasc en modalitat de Pensió Completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins a Benasc, els consums extres a l'allotjament (begudes extra, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Punt de trobada

19h de la tarda a l´hotel Aragüells de Benasc.

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos AVANZA opera el trajecte Saragossa - Osca - Barbastro - Aínsa - Benasc amb regularitat i diverses freqüències diàries. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (http://aragon.avanzagrupo.com/). Atenció: els horaris i els bitllets no acostumen a estar disponibles fins a 3-4 setmanes abans de la ruta.

Es pot enllaçar amb aquesta línia que ens portarà fins a Benasc a les principals ciutats del seu trajecte:
· Es pot arribar a Saragossa des de les principals capitals d'Espanya amb tren (AVE o regional) i amb autobús.
· Es pot arribar a Osca en tren regional des de Saragossa (línia Saragossa - Canfranc) o amb autobús des de Lleida, Barcelona o Madrid.
· Es pot arribar a Barbastre amb autobús des de Lleida o Barcelona (línia Barcelona - Lleida - Montsó - Barbastre operada per la pròpia companyia AVANZA).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè seleccionem els allotjaments personalment i gestionem les reserves.
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis dels Pirineus i visquis una experiència meravellosa!

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).