Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Espectacular recorregut per la cresta d'Espases: des del pic Pavots fins al cim del Posets

Cresta d´Espases (2 dies)
Ruta guiada.Cresta d'Espases (2 dies)
Informació
Benasc, La Ribagorça, Osca
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Et proposem ascendir el Posets -el segon cim dels Pirineus- per la panoràmica i espectacular cresta d'Espases, enllaçant els cinc tresmils que queden units per ella. Aquesta és una proposta exigent adequada per a excursionistes amb experiència prèvia en alta muntanya i recorreguts tècnics. La cresta d'Espases ens ofereix un llarg recorregut que majoritàriament transcorre per una cresta evident però que també ens exigeix superar alguns trams aeris com ara el conegut i emocionant pas del Funambulista, un tram espectacular que ens conduirà fins a la Tuca de Llardaneta.

Dividirem la ruta en dues jornades. El primer dia farem l'aproximació des d'Espigantosa fins al refugi Ángel Orús, on dormirem. El segon dia sortirem del refugi a primera hora i pujarem al pic Pavots (3.121m), situant-nos ja en el fil en la cresta d'Espases. Des d'aquest punt recorrerem tota la carena: pujarem el pic Espases (3.332m), la Tuca de Llardaneta (3.311m), la Tuqueta Roya (3.273m) i finalment el Posets (3.375m). La cresta d'Espases està catalogada com a cresta d'iniciació -la majoria de trams són de grau II exceptuant dos passos de grau III- i requereix afrontar alguns trams aeris i realitzar algunes grimpades amb bones preses.

Recorregut

· Dia 1: Trobada a Benasc amb el guia. Presentació i revisió de material. Desplaçament fins al pont d'Espigantosa.
Pont d'Espigantosa - Refugi Ángel Orús.
Distància: 3,3 km | Desnivell: +600m/-0m | Temps efectiu: 1:45h | Temps d'activitat: 3:00h

· Dia 2: Refugi Ángel Orús - Cresta d'Espases al Posets - Pont d'Espigantosa.
Distància: 14,2 km | Desnivell: +1.450m/-2.050m | Temps efectiu: 10:15h | Temps d'activitat: 13:00h

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:2 dies / 1 nit.
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones amb una molt bona preparació física i acostumades a fer caminades de jornada completa amb forts desnivells (>1.000m).
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya irregulars, tarteres i zones de blocs. La majoria de trams de l'aresta són de grau II excepte dos passos aïllats de grau III. És necessari haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament i no patir vertigen.
Distància:17,5 km
Desnivell acumulat:+2.050m/-2.050m
Grup:màxim 2 persones.
Època recomanable:De juliol a setembre.
Hora i punt de trobada:13:30h del migdia a Benasc (a l´entrada del poble davant de la botiga Barrabés, que està situada entrant a mà dreta). Des d´aquest punt ens desplaçarem en cotxes particulars fins al pàrquing del pont d´Espigantosa. Si fem la ruta entre el 29/06 i el 11/09 l´accés fins aquest punt està tancat i agafarem l´autobús públic que des d´Eriste ens durà fins al pàrquing del pont d´Espigantosa.
Hora i punt de finalització:Aproximadament a les 19h al pont d'Espigantosa.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta. Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya impermeables de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se al refugi. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra. Motxilla de muntanya adequada. Frontal. Sac-llençol (al refugi hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per la nit al refugi (opcional). El material tècnic i de seguretat per a la progressió per cresta l'aporta RUTES PIRINEUS.
Alimentació:Beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia. El sopar, esmorzar i dinar (bossa de pícnic) ens els proporcionen al refugi.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia d'alta muntanya titulat amb llarga experiència al Parc Natural Posets-Maladeta. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia.
Observacions:Al refugi podrem deixar tot el material que no és imprescindible per a l'ascensió. De tornada podrem recollir-lo.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· El Parc Natural Posets-Maladeta, la seva història i els seus valors naturals. · Tècniques d'assegurament de progressió per cresta. · El gran pirineista Henry Russell y su relación con el Posets. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · Un massís metamòrfic a cavall entre el granit i la roca calcària.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

Aquesta proposta només s'ofereix en FORMAT DE GRUP PRIVAT (en dates a convenir).

Preu de la ruta guiada (guiatge + refugi Ángel Orús Pensió Completa):

· Grup de 1 persona: 690 €/persona (IVA inclòs).

· Grup de 2 persones: 395 €/persona (IVA inclòs).

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia d'alta muntanya titulat).

· L'allotjament al refugi en modalitat de Pensió Completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic pel dia següent).

· El material tècnic i de seguretat individual i conjunt per a l'ascensió.

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt d'inici de la ruta, els consums extres al refugi (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en el refugi...).

· Si la ruta es fa entre el 29/06 i 11/09 el preu NO inclou el trajecte en autobús entre Eriste i l'aparcament del pont d'Espigantosa. Aquest import s'haurà d'abonar directament a l'autobús (10,5 €/persona anada i tornada).

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Hotel ARAGÜELLS**, Benasque. (a 0,03 km)
  • Hotel CIRIA***, Benasque. (a 0,05 km)
  • Càmping LA BORDA D'ARNALDET, Sesué. (a 6,68 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

13:30h del migdia a Benasc (a l´entrada del poble davant de la botiga Barrabés, que està situada entrant a mà dreta). Des d´aquest punt ens desplaçarem en cotxes particulars fins al pàrquing del pont d´Espigantosa. Si fem la ruta entre el 29/06 i el 11/09 l´accés fins aquest punt està tancat i agafarem l´autobús públic que des d´Eriste ens durà fins al pàrquing del pont d´Espigantosa.

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos AVANZA opera el trajecte Saragossa - Osca - Barbastro - Aínsa - Benasc amb regularitat i diverses freqüències diàries. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (http://aragon.avanzagrupo.com/). Atenció: els horaris i els bitllets no acostumen a estar disponibles fins a 3-4 setmanes abans de la ruta.

Es pot enllaçar amb aquesta línia que ens portarà fins a Benasc a les principals ciutats del seu trajecte:
· Es pot arribar a Saragossa des de les principals capitals d'Espanya amb tren (AVE o regional) i amb autobús.
· Es pot arribar a Osca en tren regional des de Saragossa (línia Saragossa - Canfranc) o amb autobús des de Lleida, Barcelona o Madrid.
· Es pot arribar a Barbastre amb autobús des de Lleida o Barcelona (línia Barcelona - Lleida - Montsó - Barbastre operada per la pròpia companyia AVANZA).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya, t'ho passis bé i descobreixis les grans muntanyes amb nosaltres!

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).