pdf-ruta452
Posets (3.375m) pel refugi Ángel Orús

Ascensió al Posets pel refugi Ángel Orús pujant per la canal Fonda

 • Fitxa i mapes
 • Recorregut
 • Llocs d´interès
 • Fotos
 • Comentaris ()
 • Rutes guiades properes
 • Establiments propers
dificultad
Dificultat

Alta (F)

Rutes d'alta muntanya en terreny poc abrupte en el qual no hi ha grans dificultats. És necessari certa experiència i entrenament suficient per a aquest tipus de terrenys. Pot ser necessari utilitzar les mans per guardar l'equilibri en algun moment puntual. Es tracta d'itineraris força fàcils amb pendents suaus (màxim 30-35°). F (Fàcil) és ja un grau de dificultat, no és dificultat 0.
desnivelDesnivell acumulat

+600m | +1.275m/-1.875m

Distància totalDistància total

16 km

Temps total efectiuTemps total efectiu

1:45h | 8:00h

altitud_minimaAltitud mínima

1.550m

distanciaPunt de sortida / arribada

Pàrquing pont d'Espigantosa

altitud_maximaAltitud màxima

3.375m

distanciaPoblació més propera

Eriste

banner apadrina

Ascensió al pic Posets (o Tuca de Llardana) per la seva ruta més habitual, la que puja des de la vall d'Eriste per la canal Fonda. Aquesta ruta també es coneix coma la "Ruta Real", essent la ruta més curta d'entre les múltiples vies d'accés al Posets. El primer dia es puja des del pont d'Espigantosa fins al refugi Ángel Orús on es passa la nit, i el segon dia es fa el cim i es baixa novament fins a la Pleta d'Estallo.

El cim del Posets és el segon cim més alt de la serralada pirinenca, després de l'Aneto. Aquest és un cim molt freqüentat, amb unes vistes meravelloses gràcies al fet que és la més aïllada de les grans muntanyes pirinenques. L'envolten: el Gran Bachimala, el Gourgs Blancs i el Perdiguero (al N), i l'Aneto i la Maladeta (per l'E). El massís del Posets es troba al nord de la província d'Osca (Aragó) entre les valls d'Estós, de Chistau i d'Eriste, a dins del Parc Natural de Posets-Maladeta. La seva alçada i la seva situació privilegiada fan que sigui una muntanya fàcil d'identificar per la seva silueta trapezoïdal.

Track de la ruta

En alguns casos RUTES PIRINEUS ha manipulat els tracks per corregir problemes en la recepció de la senyal GPS i la seva posterior gravació. En aquests casos alguns trams de la ruta del track són aproximats i han estat projectats sobre el mapa.

gpxExchange Format (.gpx) kmzGoogle Earth (.kmz)

Més informació

: Pic Posets o Tuca de Llardana (3.375m)

: Dos dies

:
: 1:45h des del pàrquing del pont d'Espigantosa fins al refugi Ángel Orús.
: 8:00h en total. 3:45h d'ascensió: 2:20h des del refugi fins al coll de la Dent de Llardana i 1:25h des d'aquest coll fins al cim del Posets. 3:00h de descens fins al refugi i 1:15h més fins al pàrquing d'Espigantosa.

:
: +600m
: +1.275m/-1.875m

: Alta (F). Pujada llarga i prolongada. Hi ha neu durant gran part de l'any a la canal Fonda. Gran desnivell de baixada.

: Ruta realitzable tot l'any. Atenció a la zona amb perill d'allaus abans d'arribar al refugi Ángel Orús.

: Grampons i piolet segons l'època de l'any.

:

Posets-Perdiguero. Valles de Benasque, Estós y Chistau. Serie E-25. 1:25.000. Editorial Alpina.

Com arribar-hi en cotxe

A Castilló de Sos agafem la carretera A-139 cap a Eriste i Benasc. Abans d'arribar a Eriste podem observar el bonic embassament de Linsoles a la nostra dreta. Entrem a la població d'Eriste i la creuem per la carretera en direcció a Benasc. A la sortida d'Eriste, a uns 400m, agafem un desviament a l'esquerra en el que hi ha senyalitzat el refugi Ángel Orús. Aquesta pista, d'uns aproximadament 5 km, ens endinsa a la vall d'Eriste i puja amb força tot fent llaçades. Durant el primer quilòmetre la pista està asfaltada, després passa a ser de sorra i pedres però està en bon estat. Podem continuar fins al pàrquing del pont d'Espigantosa, on estacionem el vehicle.

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Les rutes poden variar molt en funció de l´època de l´any, de la neu i de les condicions meteorològiques. La senyalització (marques, panells, balises) que podem trobar al llarg de la ruta també pot variar amb el temps. RUTES PIRINEUS no es responsabilitza de qualsevol mal ús de les seves guies i recomana que cadascú sigui responsable i prudent a la muntanya. Així mateix, us convidem a documentar-vos amb llibres i guies especialitzades per complementar la informació aquí descrita. Tots els temps són efectius i prenen un caràcter orientatiu, no s´han tingut en compte les parades per petites que siguin. Per qualsevol suggeriment, RUTES PIRINEUS us convida a enviar un correu a info@rutespirineus.cat.

La nostra selecció d´establiments propers recomanats

 • partner_image_135
  Ctra. de Benasque, 22467 Sesué
  El Càmping La Borda d'Arnaldet, al bell mig de la vall de Benasc, és el punt de partida ideal per a recórrer aquesta zona. Però no només us oferirà la base si no també unes molt bones instal·lacions, un gran tracte i tota l'ajuda i facilitats del món a l'hora de preparar les vostres rutes, ja siguin a peu o en bicicleta!
 • partner_image_185
  Avda. Los Tilos s/n, 22440 Benasque
  Una referència al mateix poble de Benasc. L'Hotel de la família Ciria es defineix per la comoditat i el tracte acollidor dels seus, però també pel seu alt grau de coneixement del món de l'excursionisme i l'entorn que els envolta. Deixeu-vos aconsellar! A més a més, la cuina del seu restaurant El Fogaril, basada en el producte de la terra, és una delícia! No us la perdeu!
 • partner_image_653
  Avda. Los Tilos s/n, 22440 Benasque
  L’Hotel Aragüells està situat just al centre de Benasc. És un allotjament acollidor i familiar que ens ofereix habitacions amb bany privat i tots els serveis per als excursionistes. També disposa d’un bar-restaurant obert tot el dia. Una base perfecte per descobrir i gaudir de les grans muntanyes de la vall!

Què més podem visitar?

 • Embassament de Linsoles a Eriste
  Embassament de Linsoles a Eriste

  Al costat de la petita població d'Eriste, hi trobem aquest bonic embassament que reté les aigües del riu Éssera. Es poden llogar canoes per fer-hi una volta o es pot fer una caminada relaxada al voltant del llac.

  Coordenades GPS: 42.5870462º 0.4911106º

 • Balneari Banys de Benasc
  Balneari Banys de Benasc

  Balneari amb una gran tradició històrica situat en un lloc privilegiat a 1.720m d'altura. És el balneari situat a més altitud d'Espanya. Les vistes sobre la vall de Benasc i el riu Éssera són esplèndides. S'hi arriba des de Benasc per la A-139, al cap d'uns 10 km.

  Coordenades GPS: 42.6615771º 0.5849987º

 • Estació d´esquí de Cerler
  Estació d'esquí de Cerler

  Situada a la localitat de Cerler, és una de les estacions d'esquí amb major desnivell esquiable de tot el Pirineu: oscil·la entre els 1.500m de la base de l'estació fins els 2.700m del pic Gallinero.

  Coordenades GPS: 42.5897319º 0.5410641º

 • Centre d´Interpretació d´Eriste (Xarxa Natural d´Aragó)
  Centre d'Interpretació d'Eriste (Xarxa Natural d'Aragó)

  El Centre d'Interpretació d'Eriste està centrat en la divulgació de les glaceres. El centre, a través d'una exposició interactiva i de la projecció d'audiovisuals, ajuda als visitants a entendre molt millor les principals característiques i els processos de formació d'aquests paisatges glacials d'alta muntanya que actualment estan desapareixent als Pirineus.

  Coordenades GPS: 42.587404º 0.489114º

 • Nucli d´Ancils
  Nucli d'Ancils

  El petit nucli d'Ancils -Ansils en aragonès- està situat a més de 1.100m d'altitud a la riba esquerra del riu Éssera, 1,5 km al sud de Benasc. Ancils és un conjunt urbà que destaca pels seus carres empedrats, la seva església romànica i, sobretot, per les seves esplèndides cases pairals dels segles XVI i XVII entre les que destaquen Casa Suprián, Casa Sebastián, Casa Sort, Casa Barrau i Casa Escuey.

  Coordenades GPS: 42.590720º 0.509983º

 • Estació d´esquí Llanos del Hospital
  Estació d'esquí Llanos del Hospital

  Enmig de la natura, a la part alta de la vall de Benasc, trobem aquesta estació d'esquí nòrdic. Aquí els esquiadors poden practicar les dues modalitats d'esquí de fons, el clàssic i el patinador, i també descansar a l'Hotel Hospital de Benasc.

  Coordenades GPS: 42.6840349º 0.6115955º

 • Palau dels Comtes de Ribagorça
  Palau dels Comtes de Ribagorça

  El Palau dels Comtes de Ribagorça està situat al número 6 del carrer Major de Benasc. Aquest edifici d'estil renaixentista data de mitjans del segle XVI i destaca especialment pels seus finestrals, la portalada amb arc de mig punt, els bustos dels comtes i el seu escut d'armes amb un lleó coronat.

  Coordenades GPS: 42.605909º 0.522311º

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Recorregut 1r dia

Amagar fotosdetalle
Comencem la ruta al pàrquing del pont d'Espigantosa (0:00h - 1.550m) a la Pleta d'Estallo, un espai ampli i habilitat per deixar-hi el cotxe. El recorregut coincideix amb el PR-HU 36 (marques grogues i blanques) que transcorre per un bon camí fins al refugi de muntanya Ángel Orús (a uns 3km aprox.). Atenció!, aquest itinerari d'accés al refugi travessa una zona que a l'hivern presenta cert risc d'allaus. Durant aquesta època cal que ens informem abans d'empendre l'excursió de les condicions de la neu i, si és el cas, de les possibles rutes alternatives. Durant la pujada, diverses senyalitzacions ens alerten també d'aquest risc. Posets (3.375m) pel refugi Ángel Orús 1

Pàrquing del pont d'Espigantosa.

Caminem uns 250m en direcció N per la pista i, a la nostra esquerra, hi trobem la bonica cascada d'Espigantosa. Posets (3.375m) pel refugi Ángel Orús 1

Cascada d'Espigantosa.

El sender s'estreny després de creuar el pont d'Espigantosa, a sobre del riu Aigüeta d'Eriste. Ara pugem per un bosc frondós que hi ha al costat del riu, sempre per l'esquerra del barranc. Arribem a una zona més oberta on hi ha el pont de Presentet (0:35h - 1.780m). Aquest és un bon lloc per descansar, i és aquí on hi ha la desviació cap a la colladeta de Comalaqueba i el refugi del Clot de Chil. Nosaltres hem de seguir recte en direcció NO. En arribar a la Pleta de Riberes (1.815m) abandonem el torrent i les seves boniques cascades i remuntem unes rampes per una zona boscosa. Tot fent algunes llaçades curtes, superem ràpidament el desnivell del barranc de Forcau. Posets (3.375m) pel refugi Ángel Orús 1

Un camí ben marcat puja fins al refugi.

Al fons, a davant nostre, hi veiem la serra de Llardana, on hi ha la Tuca Alta (2.910m) i la Tuca Baixa (2.901m). Posets (3.375m) pel refugi Ángel Orús 1

Davant nostre veiem la serra de Llardana.

Arribem al refugi Ángel Orús o refugi de Forcau (1:45h - 2.150m). Aquest refugi està situat en una terrassa de la vall de Forcau (sota les Agulles de Forcau) que perment gaudir d'unes vistes magnífiques de la vall d'Eriste. El refugi està guardat durant tot l'any, té 96 places i és propietat de la Federació Aragonesa de Muntanyisme (web: www.refugioangelorus.com). Posets (3.375m) pel refugi Ángel Orús 1

Refugi Ángel Orús (2.150m).

Recorregut 2n dia

Amagar fotosdetalle
Sortim del refugi Ángel Orús (0:00h - 2.150m). Agafem el sender senyalitzat amb marques de pintura vermelles i blanques que hi ha tot just al darrere del propi refugi. Hem de començar a pujar en direcció N-NO cap al barranc de Llardaneta. Posets (3.375m) pel refugi Ángel Orús 2

Sortint del refugi.

Posets (3.375m) pel refugi Ángel Orús 2

A trenc d'alba.

Arribem a un cartell de senyalització (0:45h - 2.350m) que marca dues opcions: el coll d'Eriste o el coll de la Piana (i la vall d'Estós). Nosaltres agafem la primera opció, a l'esquerra, en direcció N-NO, cap al coll d'Eriste. Posets (3.375m) pel refugi Ángel Orús 2

Cartell de senyalització: el coll d'Eriste cap a l'esquerra o el coll de la Piana (i la vall d'Estós) cap a la dreta.

Anem pujant pel marge dret del barranc de Llardaneta i, després de creuar-lo, a uns 2.550m d'altitud, abandonem l'itinerari del coll d'Eriste per pujar, en direcció N, cap al barranc de la canal Fonda. Posets (3.375m) pel refugi Ángel Orús 2

El sol ja il·lumina la Dent de Llardana i la serra de Llardana. Sota la Dent de Llardana hi ha la canal Fonda.

Posets (3.375m) pel refugi Ángel Orús 2

Hem creuat el barranc de Llardana, ara avancem pel seu marge esquerre en direcció a la canal Fonda.

Tot pujant, si mirem enrere, al S, veiem les crestes del Forcau amb el Forcau Baixo (2.786m), el Forcau Alt (2.865m) i la bretxa que els separa al mig. Posets (3.375m) pel refugi Ángel Orús 2

Mirada al sud, cap a les crestes del Forcau.

Entrem a la coneguda canal Fonda (1:35h - 2.630m), que acostuma a tenir neu fins ben entrat l'estiu. Pugem, en direcció N, amb la Dent de Llardana a la nostra esquerra i la Tuca Alta a la nostra dreta. Posets (3.375m) pel refugi Ángel Orús 2

Inici de la canal Fonda als peus de la Dent de Llardana.

El coll de la Dent de Llardana es distingeix molt bé a davant nostre (al N), elevat a la dreta de les parets de la Dent de Llardana. Cal superar uns 400m de desnivell per l'àmplia canal Fonda per arribar-hi. Posets (3.375m) pel refugi Ángel Orús 2

Davant nostre, a 3.010m, el coll de la Dent de Llardana.

Posets (3.375m) pel refugi Ángel Orús 2

Pujant per la canal Fonda.

A mesura que s'avança per la canal, el pendent va augmentant. Posets (3.375m) pel refugi Ángel Orús 2

Últimes rampes de la canal Fonda.

Posets (3.375m) pel refugi Ángel Orús 2

El desnivell guanyat és gran.

Finalment arribem al coll de la Dent de Llardana (2:20h - 3.010m) just a sota de la impressionant Dent de Llardana (3.094m). Si no bufa el vent, aquest és un bon lloc per descansar. Posets (3.375m) pel refugi Ángel Orús 2

Esplèndida fotografia de la Dent de Llardana (3.094m) des del coll.

Des del coll de la Dent de Llardana, pugem pel vessant de la dreta d'aquest coll, en direcció N, cap a l'Espalda de Posets. Posets (3.375m) pel refugi Ángel Orús 2

Des del coll de la Dent de Llardana pugem cap a l'Espalda de Posets.

Posets (3.375m) pel refugi Ángel Orús 2

Direcció a l'Espalda de Posets.

Després de superar alguns pendents i alguns ressalts, arribem l'Espalda de Posets. Ja podem observar el cim del Posets, només ens falta recórrer la carena que permet accedir-hi. Posets (3.375m) pel refugi Ángel Orús 2

A punt d'arribar a l'aresta del pic Posets.

Posets (3.375m) pel refugi Ángel Orús 2

Pujant per la carena meridional, la ruta més practicable per pujar al Posets.

Posets (3.375m) pel refugi Ángel Orús 2

Alguns excursionistes al cim.

Arribem al cim del pic Posets o Tuca de Llardana (3:45h - 3.375m). Les vistes des del cim són magnífiques. Es tracta d'un pic envoltat de grans muntanyes però també una mica aïllat. Observem el Bachimala, l'Aneto, el Perdiguero, el Vignemale, el Mont Perdut i moltes d'altres muntanyes que també podem veure des del cim. Posets (3.375m) pel refugi Ángel Orús 2

Pic Posets o Tuca de Llardana (3.375m).

Posets (3.375m) pel refugi Ángel Orús 2

Mirant en direcció S, veiem la Dent de Llardana a la nostra esquerra i tota la cresta d'Espadas a la nostra dreta.

Posets (3.375m) pel refugi Ángel Orús 2

Mirada al O, amb el Monte Perdido a l'esquerra i el Vignemale al fons a la dreta.

Posets (3.375m) pel refugi Ángel Orús 2

A l'E s'alça un altre colós: l'Aneto.

Al cim del Posets hi trobem un vèrtex geodèsic. Posets (3.375m) pel refugi Ángel Orús 2

Vèrtex geodèsic en el cim.

Baixem del pic per la mateixa aresta i desfem el camí que hem fet al pujar. Ara que tenim tota la baixada a davant nostre, les vistes sobre el gran desnivell són espectaculars. Posets (3.375m) pel refugi Ángel Orús 2

Baixant del cim.

Posets (3.375m) pel refugi Ángel Orús 2

Encara hem de baixar bastant de desnivell per arribar al coll de la Dent de Llardana, que veiem al fons.

Un cop al coll de la Dent de Llardana comencem la baixada per la canal Fonda. Posets (3.375m) pel refugi Ángel Orús 2

Iniciem la baixada per la canal Fonda.

Aviat tornem a estar a la base de la canal Fonda. Posets (3.375m) pel refugi Ángel Orús 2

Baixem el desnivell de la canal Fonda.

Seguim baixant, en direcció SE per la vall de Llardaneta. Tenim a davant nostre el majestuós pic Perramó o pic d'es Corbets (2.904m). Posets (3.375m) pel refugi Ángel Orús 2

Pic Perramó o pic d'es Corbets (2.904m).

Posets (3.375m) pel refugi Ángel Orús 2

Baixant per la vall de Llardaneta, enrere lluny anem deixant la Dent de Llardana.

Creuem el torrent de Llardaneta i tormem a agafar el camí que baixa des del coll d'Eriste. Posets (3.375m) pel refugi Ángel Orús 2

Curiós pont metàl·lic que, a la primavera, amb el desglaç, facilita el creuament del torrent de Llardana.

Una mica més tard topem amb la senyal que ens indica que per anar al refugi Ángel Orús cal seguir el sender de la dreta, en direcció SE. Si seguíssim el de l'esquerra, en direcció NE, ens n'aniríem cap al coll de la Piana o al coll de Montidiego. Posets (3.375m) pel refugi Ángel Orús 2

Senyal d'encreuament de camins.

Seguim baixant en direcció SE. Ja podem veure el refugi Ángel Orús (6:45h - 2.150m). Posets (3.375m) pel refugi Ángel Orús 2

Estem arribant novament al refugi Ángel Orús.

Al costat del refugi veiem una cabana de pedres en males condicions. Posets (3.375m) pel refugi Ángel Orús 2

Cabana de pedres.

Posets (3.375m) pel refugi Ángel Orús 2

Refugi Ángel Orús.

Des del refugi agafem el mateix camí que el dia anterior ens havia portat fins aquí. De baixada necessitem una mica més d'una hora per arribar al pàrquing del pont d'Espigantosa (8:00h - 1.550m), punt d'inici i final d'aquesta preciosa ascensió al segon cim més alt dels Pirineus. Posets (3.375m) pel refugi Ángel Orús 2

Baixant pel bosc.

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Escriure comentari
Participa! Envia´ns el teu comentari

Si has realitzat aquesta ruta, dóna´ns la teva opinió!! Si tens dubtes de la ruta, escriu-nos un comentari!
Coneixes alternatives per aquest itinerari? Has fet aquesta ruta d´alguna altra manera? Opina!

Luis
10-06-2023 16:27:43h

De quin mes són les fotos? Salutacions
Resposta (Rutes Pirineus): Hola Luis, les fotos són de quan vam fer la ruta el 21-22 de gener del 2012.

Posets
10-07-2020 14:58:23h

Bona tarda, se sap com està de neu la pujada a posets? És necessari material?
(Comentari introduït originàriament en castellà) Resposta (Rutes Pirineus): Bon dia, per saber al detall les condicions de neu per a l'ascensió al Posets et recomanem que contactis directament amb el refugi perquè t'informin i t'assessorin. Sort!

Gabriel
09-04-2019 23:25:02h

Bones, voldríem fer aquesta ruta el darrer cap de setmana de maig. Quina dificultat hi ha en aquesta temporada?

RUTES PIRINEUS
08-03-2019 16:26:38h

Hola Radek, Hay varios sitios en Benasque donde puedes alquilar o comprar este material. Te recomendamos que consultes en la oficina de turismo de Benasque donde te informarán de los establecimientos donde puedes alquilarlo. Turismo Benasque: C/ San Pedro, s/n - Telf.: 34 974551289 - Fax: 34 974551289 - Email: info@turismobenasque.com

Radek
07-03-2019 12:23:52h

Hola! Aprecio la teva feina, molt bona descripció de la ruta. Una pregunta sobre logística: em pot recomanar algun lloc on pugui llogar (a un preu no tan alt) l?equip de muntanya (crampons, piolets)? Potser algun lloc a Benasc? Serà el meu primer cop als Pirineus.

Alicia
20-08-2018 11:09:38h

Finalment vam fer la ruta i necessitem grampons i piolets, però va ser increïble !!! Super recomanable, és una autèntica passada i l'ascensió és divertidíssima. L'última part, amb la cresta, és del millor:)
L'únic és que seria bo que actualitzeu l'arribada al pàrquing. Des de l'agost del 2016, en temporada alta (des de l'últim cap de setmana de juny al 11 de setembre) no es pot accedir amb cotxes particulars al pàrquing de Espigantosa. L'única manera és a través d'uns autobusos de alsa. La parada d'autobús està a la carretera, en sortir d'Eriste, davant de l'entrada que indica al refugi d'Ángel Orús. El tiquet es compra al mateix autobús (anada i tornada són 10,5 euros) i hi ha més o menys són un autobús cada hora, ho fan coincidir per acabar les rutes i altres. Aquí teniu la informació:
http: //www.sahun.es/pub/documentos/documentos_ESPIGANTOSA-2018_08de6cf1.pdfbr/
Sinó, també es pot agafar un taxi.
La resta de l'any sí que es pot accedir amb cotxes particulars.

(Comentari introduït originàriament en castellà)

Alicia
16-08-2018 11:02:36h

Hola, volem fer aquesta ruta aquest proper cap de setmana. Sabeu si es necessiten grampons i piolets? Com està el tema neu dalt?

Oriol Pagès
15-07-2014 14:04:38h

Primer de tot enhorabona per la bona feina que feu, es nota que us prepareu les rutes sobre el terreny. Comentar-vos que és el meu primer 3000, la primera vegada que em poso uns grampons i porto piolet. Va ser una ascensió molt divertida, però més ho va ser la baixada per la canal fonda sense grampons i baixant entre esquiant amb botes i tipus trineu, frenant amb el piolet quan ens acceleraven massa. Després d'haver fet aquest cim espero fer-ne més, i sens dubte duré la vostra ruta. Merci.

RUTES PIRINEUS
03-10-2013 13:23:49h

Gràcies Javi pel teu comentari!
Sempre intentem descriure les rutes de la manera més genèrica possible perquè es puguin realitzar indistintament de l'època de l'any. Hem revisat la ruta del Posets tornant a documentar-nos i hem ajustat els temps una mica perquè siguin més genèrics. No obstant això, cal tenir en compte que són temps orientatius i que els temps reals també depenen del ritme de cada persona i de les condicions.
Moltes gràcies per la teva aportació!

Javi
03-10-2013 11:42:27h

Hola,
La ruta molt xula i molt ben explicada, però hauríeu dir que els temps són amb neu, nosaltres l'hem fet aquest setembre, i vam tardar 5 hores per arribar fins al pic, perquè hi ha moltes roques i és molt més dificultós.
(Comentari introduït originàriament en castellà)

Tomas Ramos
11-06-2012 16:18:46h

Atenció al refugi Àngel Orús, és possible que no puguis dormir, es permeten festes a la nit que impedeixen el descans dels que anem a gaudir de la muntanya.

Josep A. Uroz
21-05-2012 11:53:55h

El més destacable fou la travessa del bosc fins arribar al refugi (llavors ben petit). El coll que separa el Diente de Llardana del cim oferia unes vistes impressionants. En el descens vam aprofitar per pujar el Diente. Tot i que semblava impossible fou prou fàcil. Temps era temps!

Africa Cano
20-02-2012 11:01:57h

Una ruta molt xula.

45 vots
Enviar comentari

Volem que la web de RUTES PIRINEUS sigui una web participativa, per això t´animem a que deixis els teus comentaris sobre les nostres rutes. No es toleraran insults, llenguatge abusiu, faltes de respecte, ni comentaris ofensius en contra de les més elementals normes d´educació. Tampoc s´acceptaran missatges comercials, o que incloguin números de telèfon o adreces personals i també s´eliminaran els missatges que anunciïn algun producte.

Tots els comentaris són revisats per garantir que compleixin les normes anteriors. RUTES PIRINEUS, en cap cas, es farà responsable del contingut de les opinions publicades pels internautes a la nostra web.

MÉTEO
Enllaços per conèixer la méteo de la zona per on passa la ruta
WEBCAMS
A l´hivern, per donar-nos idea de l´estat de la innivació