pdf-ruta80
Posets (3.375m) per la cresta d'Espases

Espectacular recorregut per la cresta d'Espases: des del pic Pavots fins al cim del Posets

 • Fitxa i mapes
 • Recorregut
 • Llocs d´interès
 • Fotos
 • Comentaris ()
 • Rutes guiades properes
 • Establiments propers
dificultad
Dificultat

Alta (PD+)

Rutes d'alta muntanya amb grimpades (nocions d'escalada) generalment amb generoses preses. La corda pot ser necessària.
desnivelDesnivell acumulat

+600m | +1.450m / -2.050m

Distància totalDistància total

17,5 km

Temps total efectiuTemps total efectiu

1:45h | 10:15h

altitud_minimaAltitud mínima

1.550m

distanciaPunt de sortida / arribada

Pàrquing pont d'Espigantosa

altitud_maximaAltitud màxima

3.375m

distanciaPoblació més propera

Eriste

Us proposem conquerir el segon cim més alt dels Pirineus, el Posets, per la cresta d'Espases, ascendint els cinc tresmils que queden units per aquesta. Un recorregut exigent per gent amb experiència en alta muntanya i en progressions per cresta. Dividim la ruta en dues jornades: el primer dia pugem des d'Espigantosa fins al refugi Ángel Orús, on dormim, i, l'endemà, primer ascendim el Pavots i des d'aquest cim recorrem la carena d'Espases: ascendim el pic Espases, la Tuca de Llardaneta, la Tuqueta Roya i finalment el Posets. La cresta està catalogada com d'iniciació -la majoria de trams de la carena són de grau II exceptuant dos passos de grau III- però requereix de la nostra atenció i concentració en tot moment: hem d'afrontar alguns trams aeris i fer algunes grimpades amb bones preses.

La cresta d'Espases no ens deixarà indiferents. Ens ofereix un llarg recorregut que majoritàriament transcorre per una còmoda i evident cresta. No obstant, ens exigirà superar alguns trams aeris i descompostos en què cal no tenir por a les altures. També haurem de superar el conegut pas del Funambulista, un espectacular pas que ens condueix fins a la Tuca de Llardaneta.

Track de la ruta

En alguns casos RUTES PIRINEUS ha manipulat els tracks per corregir problemes en la recepció de la senyal GPS i la seva posterior gravació. En aquests casos alguns trams de la ruta del track són aproximats i han estat projectats sobre el mapa.

gpxExchange Format (.gpx) kmzGoogle Earth (.kmz)

Més informació

: Pavots o Tucón Royo (3.121m), Espases (3.332m), Tuca de Llardaneta (3.311m), Tuqueta Roya (3.273m) i Posets (3.375m).

: Dos dies

:
: 1:45h des de l'aparcament del pont d'Espigantosa fins al refugi Ángel Orús.
: 10:15h en total: 2:45h des del refugi Ángel Orús fins al cim del pic Pavots, 3:00h per fer tota la carena fins al pic Posets i 4:30h per baixar des del pic Posets fins a l'aparcament del pont d'Espigantosa.

:
: +600m
: +1.450m / -2.050m

: Alta (PD+). Es tracta d'una aresta amb la gran majoria de trams de grau II, i amb dos passos aïllats de III: un mur de 4m que hi ha a la primera part de la pujada al pic Espases i el mur per ascendir a la Tuca de Llardaneta (poc abans d'afrontar aquest pas de III hem de creuar el conegut pas del Funambulista). Tot i la relativa poca dificultat tècnica de la ruta, hi ha trams molt aeris que impressionen si no estem habituats a les crestes i a les altures en general, i que podem protegir amb material (friends, tascons, etc.) si ho considerem necessari.

: Estiu. Es recomana fer la ruta amb l'aresta neta de neu. Si es realitza amb neu, la dificultat és molt més gran.

: Grampons i piolet depenent de l'època de l'any i de les condicions de neu i gel que presenti el terreny. El casc és recomanable ja que en alguns trams la roca és de mala qualitat. Corda i material per protegir-nos si anem acompanyats de persones que s'estan iniciant en crestes.

:

Posets-Perdiguero. Valles de Benasque, Estós y Chistau. Serie E-25. 1:25.000. Editorial Alpina.

: La cresta es pot fer en les dues direccions; si es realitza en el sentit oposat al que aquí descrivim, les dificultats en els passos clau es veuran incrementades.

Com arribar-hi en cotxe

A Castilló de Sos agafem la carretera A-139 cap a Eriste i Benasc. Abans d'arribar a Eriste podem observar el bonic embassament de Linsoles a la nostra dreta. Entrem a la població d'Eriste i la creuem per la carretera en direcció a Benasc. A la sortida d'Eriste, a uns 400m, agafem un desviament a l'esquerra en el que hi ha senyalitzat el refugi Ángel Orús. Aquesta pista, d'uns aproximadament 5 km, ens endinsa a la vall d'Eriste i puja amb força tot fent llaçades. Durant el primer quilòmetre la pista està asfaltada, després passa a ser de sorra i pedres però està en bon estat. Podem continuar fins al pàrquing del pont d'Espigantosa, on estacionem el vehicle.

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Les rutes poden variar molt en funció de l´època de l´any, de la neu i de les condicions meteorològiques. La senyalització (marques, panells, balises) que podem trobar al llarg de la ruta també pot variar amb el temps. RUTES PIRINEUS no es responsabilitza de qualsevol mal ús de les seves guies i recomana que cadascú sigui responsable i prudent a la muntanya. Així mateix, us convidem a documentar-vos amb llibres i guies especialitzades per complementar la informació aquí descrita. Tots els temps són efectius i prenen un caràcter orientatiu, no s´han tingut en compte les parades per petites que siguin. Per qualsevol suggeriment, RUTES PIRINEUS us convida a enviar un correu a info@rutespirineus.cat.

La nostra selecció d´establiments propers recomanats

 • partner_image_135
  Ctra. de Benasque, 22467 Sesué
  El Càmping La Borda d'Arnaldet, al bell mig de la vall de Benasc, és el punt de partida ideal per a recórrer aquesta zona. Però no només us oferirà la base si no també unes molt bones instal·lacions, un gran tracte i tota l'ajuda i facilitats del món a l'hora de preparar les vostres rutes, ja siguin a peu o en bicicleta!
 • partner_image_185
  Avda. Los Tilos s/n, 22440 Benasque
  Una referència al mateix poble de Benasc. L'Hotel de la família Ciria es defineix per la comoditat i el tracte acollidor dels seus, però també pel seu alt grau de coneixement del món de l'excursionisme i l'entorn que els envolta. Deixeu-vos aconsellar! A més a més, la cuina del seu restaurant El Fogaril, basada en el producte de la terra, és una delícia! No us la perdeu!
 • partner_image_653
  Avda. Los Tilos s/n, 22440 Benasque
  L’Hotel Aragüells està situat just al centre de Benasc. És un allotjament acollidor i familiar que ens ofereix habitacions amb bany privat i tots els serveis per als excursionistes. També disposa d’un bar-restaurant obert tot el dia. Una base perfecte per descobrir i gaudir de les grans muntanyes de la vall!

Què més podem visitar?

 • Embassament de Linsoles a Eriste
  Embassament de Linsoles a Eriste

  Al costat de la petita població d'Eriste, hi trobem aquest bonic embassament que reté les aigües del riu Éssera. Es poden llogar canoes per fer-hi una volta o es pot fer una caminada relaxada al voltant del llac.

  Coordenades GPS: 42.5870462º 0.4911106º

 • Balneari Banys de Benasc
  Balneari Banys de Benasc

  Balneari amb una gran tradició històrica situat en un lloc privilegiat a 1.720m d'altura. És el balneari situat a més altitud d'Espanya. Les vistes sobre la vall de Benasc i el riu Éssera són esplèndides. S'hi arriba des de Benasc per la A-139, al cap d'uns 10 km.

  Coordenades GPS: 42.6615771º 0.5849987º

 • Estació d´esquí de Cerler
  Estació d'esquí de Cerler

  Situada a la localitat de Cerler, és una de les estacions d'esquí amb major desnivell esquiable de tot el Pirineu: oscil·la entre els 1.500m de la base de l'estació fins els 2.700m del pic Gallinero.

  Coordenades GPS: 42.5897319º 0.5410641º

 • Centre d´Interpretació d´Eriste (Xarxa Natural d´Aragó)
  Centre d'Interpretació d'Eriste (Xarxa Natural d'Aragó)

  El Centre d'Interpretació d'Eriste està centrat en la divulgació de les glaceres. El centre, a través d'una exposició interactiva i de la projecció d'audiovisuals, ajuda als visitants a entendre molt millor les principals característiques i els processos de formació d'aquests paisatges glacials d'alta muntanya que actualment estan desapareixent als Pirineus.

  Coordenades GPS: 42.587404º 0.489114º

 • Nucli d´Ancils
  Nucli d'Ancils

  El petit nucli d'Ancils -Ansils en aragonès- està situat a més de 1.100m d'altitud a la riba esquerra del riu Éssera, 1,5 km al sud de Benasc. Ancils és un conjunt urbà que destaca pels seus carres empedrats, la seva església romànica i, sobretot, per les seves esplèndides cases pairals dels segles XVI i XVII entre les que destaquen Casa Suprián, Casa Sebastián, Casa Sort, Casa Barrau i Casa Escuey.

  Coordenades GPS: 42.590720º 0.509983º

 • Estació d´esquí Llanos del Hospital
  Estació d'esquí Llanos del Hospital

  Enmig de la natura, a la part alta de la vall de Benasc, trobem aquesta estació d'esquí nòrdic. Aquí els esquiadors poden practicar les dues modalitats d'esquí de fons, el clàssic i el patinador, i també descansar a l'Hotel Hospital de Benasc.

  Coordenades GPS: 42.6840349º 0.6115955º

 • Palau dels Comtes de Ribagorça
  Palau dels Comtes de Ribagorça

  El Palau dels Comtes de Ribagorça està situat al número 6 del carrer Major de Benasc. Aquest edifici d'estil renaixentista data de mitjans del segle XVI i destaca especialment pels seus finestrals, la portalada amb arc de mig punt, els bustos dels comtes i el seu escut d'armes amb un lleó coronat.

  Coordenades GPS: 42.605909º 0.522311º

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Recorregut 1r dia

Amagar fotosdetalle
Comencem la ruta al pàrquing del pont d'Espigantosa (0:00h - 1.550m) a la Pleta d'Estallo, un espai ampli i habilitat per deixar-hi el cotxe. El recorregut coincideix amb el PR-HU 36 (marques grogues i blanques) que transcorre per un bon camí fins al refugi de muntanya Ángel Orús (a uns 3km aprox.). Posets (3.375m) per la cresta d

Sortim del pàrquing del pont d'Espigantosa.

Posets (3.375m) per la cresta d

Un panell informatiu ens dona informació de la zona.

Caminem uns 250m en direcció N per la pista i, a la nostra esquerra, hi trobem la bonica cascada d'Espigantosa. Posets (3.375m) per la cresta d

Cascada d'Espigantosa.

Posets (3.375m) per la cresta d

Zona de descans on podem admirar la cascada d'Espigantosa.

El sender s'estreny després de creuar el pont d'Espigantosa, a sobre del riu Aigüeta de Grist (també conegut com a Aigüeta d'Eriste). Ara pugem per un bosc frondós que hi ha al costat del riu, sempre per l'esquerra del barranc. Posets (3.375m) per la cresta d

Un camí ben marcat puja cap el refugio.

Posets (3.375m) per la cresta d

Ascendim per un camí a vegades pedregós per entre boscos i espais oberts.

El camí, que és evident, es dirigeix cap al fons de la vall guanyant alçada de forma suau i continuada. Posets (3.375m) per la cresta d

El camí que travessa el bosc és còmode i agradable.

Arribem a una zona més oberta on hi ha el pont de Presentet (0:35h - 1.780m). Aquest és un bon lloc per descansar, i és aquí on hi ha la desviació cap a la colladeta de Comalaqueba i el refugi del Clot de Chil. Nosaltres hem de seguir recte en direcció NO. Posets (3.375m) per la cresta d

Deixem el pont de Presentet a la nostra dreta.

Posets (3.375m) per la cresta d

Deixem enrere el bosc frondós i ens endinsem a la vegetació alpina.

En arribar a la Pleta de Riberes (1.815m) abandonem el torrent i les seves boniques cascades i remuntem unes rampes per una zona boscosa. Tot fent algunes llaçades curtes, superem ràpidament el desnivell del barranc de Forcau. Posets (3.375m) per la cresta d

Pujant cap al refugi, amb la serra de Llardana al fons.

Posets (3.375m) per la cresta d

Mirada enrere, fons de la vall d'Eriste.

Posets (3.375m) per la cresta d

A davant nostre veiem la serra de Llardana.

Arribem al refugi Ángel Orús o refugi de Forcau (1:45h - 2.150m). Aquest refugi està situat en una terrassa de la vall de Forcau (sota les Agulles de Forcau) que perment gaudir d'unes vistes magnífiques de la vall d'Eriste. El refugi està guardat durant tot l'any, té 96 places i és propietat de la Federació Aragonesa de Muntanyisme (web: www.refugioangelorus.com). Posets (3.375m) per la cresta d

Refugi Ángel Orús (2.150m).

Recorregut 2n dia

Amagar fotosdetalle
A la part de darrere del refugi Ángel Orús (0:00h - 2.150m) agafem el sender senyalitzat amb marques de pintura vermelles i blanques. Hem remuntar el vessant de la muntanya en direcció N-NO, cap al barranc de Llardaneta. Posets (3.375m) per la cresta d

Pujant per la vall d'Eriste, en direcció al torrent de Llardaneta.

Arribem a un pal de senyalització (0:45h - 2.350m) que ens marca dues opcions: cap al coll d'Eriste o cap al coll de la Piana (i la vall d'Estós). Nosaltres seguim la primera opció, a l'esquerra, en direcció N-NO, cap al coll d'Eriste. Posets (3.375m) per la cresta d

Senyalització: a l'esquerra coll d'Eriste i a la dreta coll de la Piana.

Posets (3.375m) per la cresta d

Mirada al S, cresta de Forcau (Forcau Baixo i Forcau Alto).

Després de fer diverses llaçades entre grans blocs de roca, arribem a una zona més oberta i herbosa que travessa el torrent de Llardaneta. Posets (3.375m) per la cresta d

El camí passa a prop del torrent de Llardaneta.

Poc després de creuar el rierol, el camí es bifurca. Abandonem el camí que va cap a la canal Fonda, en direcció N (la via normal d'ascensió al Posets), i agafem la desviació (1:15h - 2.533m) cap a l'estany de Llardaneta, en direcció O, girant lleugerament a l'esquerra. Posets (3.375m) per la cresta d

Cap a l'estany de Llardaneta.

Posets (3.375m) per la cresta d

Deixem a la nostra dreta la canal Fonda i l'Espalda de Posets.

Anem avançant i arribem a l'estany de Llardaneta (1:35h - 2.668m). Veiem els pics de Las Forquetas al fons, a l'altre costat del llac. Posets (3.375m) per la cresta d

Estany de Llardaneta.

Des de l'inici del llac, girem cap a la dreta, en direcció NO, i comencem l'ascens al coll de Pavots per un fort pendent. En aquest tram no trobem cap camí evident ni marcat. Podem prendre com a punts de referència l'estany de Llardaneta (que deixem enrere) i el propi Pavots i el seu coll (NO). Primer avancem per una zona herbosa i després per un terreny rocós. Posets (3.375m) per la cresta d

Forta pendent en direcció al coll de Pavots.

Quan arribem a la cota de 2.880m d'altitud el pendent se suavitza: entrem en un pla des del que tenim unes magnífiques vistes de l'itinerari que seguirem. Podem identificar clarament els diferents pics que formen tota la cresta d'Espases. D'O a E: el pic Pavots, el pic Espases –que dona nom a la cresta i que també és anomenat pic Espades o Les Espases-, la Tuca de Llardaneta, la Tuqueta Roya i el pic Posets. Posets (3.375m) per la cresta d

Inici de la cresta d'Espases: pic Pavots, coll de Pavots i pic Espases.

Posets (3.375m) per la cresta d

Continuació de la cresta d'Espases fins al pic Posets.

També podem distingir el conegut i aeri pas del Funambulista. Està situat just al punt més baix del tram que hi ha entre el pic Espases i la Tuca de Llardaneta. Posets (3.375m) per la cresta d

El conegut pas del Funambulista abans d'arribar a la Tuca de Llardaneta.

Posets (3.375m) per la cresta d

Pic Posets. A l'esquerra del pic: final de la cresta d'Espases. A la dreta del pic: via normal d'ascens al Posets.

Reprenem la marxa en direcció O-NO i finalment, després de superar les últimes rampes, arribem al coll de Pavots (2:40h - 3.097m). Posets (3.375m) per la cresta d

Pales de neu en direcció al coll de Pavots.

Posets (3.375m) per la cresta d

Avançant en direcció a l'extrem més occidental del coll de Pavots.

Des del coll de Pavots, seguim el sender que transcorre per la carena en direcció S. Després de 5 minuts de marxa arribem al cim del pic Pavots (2:45h - 3.121m), pic que també és anomenat Tucón Royo. Posets (3.375m) per la cresta d

Magnífica vista en direcció S des del pic Pavots. En primer terme el coll d'Eriste, a continuació Les Forquetes.

Des del cim del Pavots, en direcció S tenim unes immillorables vistes dels pics de Les Forquetes. I en direcció NO, si ens hi fixem bé, podem veure la vall de Bal de la Ribereta i fins i tot podem distingir el refugi i les bordes de Biadós. Posets (3.375m) per la cresta d

Refugi y bordes de Biadós.

Tornem a baixar fins al coll de Pavots per iniciar el recorregut per la cresta d'Espases. Posets (3.375m) per la cresta d

Descens del pic Pavots al coll de Pavots.

Posets (3.375m) per la cresta d

Inici de la cresta d'Espases; al fons el pic Espases.

El començament de la cresta és senzill, avancem per un sender estret que discorre per sobre de la entretallada aresta i que ens permet arribar còmodament fins a les primeres cotes intermèdies que precedeixen al pic Espases. Posets (3.375m) per la cresta d

Inici de la cresta.

Posets (3.375m) per la cresta d

Mirada enrere, el Pavots comença a quedar-nos lluny.

A vegades el camí es desdibuixa entre els grans blocs de roca i tampoc hi ha marques ni fites, però la direcció és evident. Seguim en tot moment el traç més senzill i assequible i superem diverses puntes secundàries que no presenten cap dificultat destacable. Posets (3.375m) per la cresta d

Trams amplis i arrodonits de la carena.

Arribem al primer pas destacable de grau III que hem de superar: un mur d'uns aproximadament 4m. Abandonem el fil de la carena uns 3m a l'esquerra i grimpem pels blocs de roca per la part més evident. Trobem bones preses i petites fissures per posar-hi els peus. El pas és una mica vertiginós i atlètic, la caiguda és bastant espectacular, però la dificultat tècnica real és d'aproximadament grau III. Posets (3.375m) per la cresta d

Primera grimpada de III.

Després de superar aquest pas, seguim crestejant cap al cim de Les Espases per l'aresta fins que arribem a una bretxa. Posets (3.375m) per la cresta d

Seguim cap al cim de Les Espases.

A continuació afrontem el tram més tallat i aeri de la cresta d'Espases. A banda i banda de l'aresta s'obren dues profundes valls. Progressem pel tall de l'aresta superant alguns trams de I+ i II. Els blocs són compactes, les roques són anguloses i les bones preses refermen el nostre avanç. Posets (3.375m) per la cresta d

La cresta es torna més retallada i aèria.

Posets (3.375m) per la cresta d

Protegim els passos finals abans d'arribar al pic Espases.

El tram final d'accés al Espases és una rampa suau i pedregosa. La superem sense dificultats remarcables i assolim el cim del pic Espases (4.00h - 3.332m), la desena muntanya més alta de tota la serralada pirinenca. Des del cim, gaudim d'unes vistes espectaculars de les grans muntanyes, valls i estanys que ens rodegen. Posets (3.375m) per la cresta d

Accés al pic Espases (3.332m).

Des del cim del pic Espases seguim per la cresta, en direcció NE, cap a la Tuca de Llardaneta. Posets (3.375m) per la cresta d

Descendim cap a la Tuca de Llardaneta.

Planegem amb certa tendència descendent per un primer tram de cresta que no presenta complicacions. Posets (3.375m) per la cresta d

Descendim en direcció a la Tuca de Llardaneta.

Posets (3.375m) per la cresta d

Vista de la cresta fins al Posets.

A mesura que anem baixant la dificultat augmenta. La desgrimpada cap al coll i el pas del Funambulista és vertical i el terreny està descompost, en aquest tram la roca no és de bona qualitat i hem d'extremar la nostra atenció. Finalment arribem a un dels punts més espectaculars de la carena: el pas del Funambulista. Encara que tenim grans precipicis a banda i banda -les valls són molt profundes-, el pas és prou ampli i suau per poder superar-lo caminant, sense cap necessitat de fer-ho com si anéssim a cavall (amb una cama a banda i banda). Posets (3.375m) per la cresta d

Just en el punt més baix de la cresta, hi ha el tram conegut com a pas del Funambulista.

Posets (3.375m) per la cresta d

Pas del Funambulista.

Un cop superat el coll i el pas del Funambulista, afrontem el punt més delicat de tota la carena, una paret d'uns 7-8m amb un pas de II+/III que ataquem pel seu extrem esquerre. Superem aquest punt passant per un diedre amb blocs desordenats i bones preses. Posets (3.375m) per la cresta d

Grimpada de II+/III.

Posets (3.375m) per la cresta d

Sortida de la grimpada de II+/III.

Des de la sortida d'aquest pas aeri fins arribar al cim de la Tuca de Llardaneta (4:40h - 3.311m) no trobem cap dificultat remarcable. Deixem enrere la Tuca de Llardaneta i continuem per la cresta d'Espases en direcció NE, cap a la Tuqueta Roya. Posets (3.375m) per la cresta d

Descens cap a la Tuqueta Roya.

Posets (3.375m) per la cresta d

Mirada enrere amb la Tuca de Llardaneta a darrere nostre.

Coronem el cim de la Tuqueta Roya (5:10h - 3.266m). Des d'aquí fins al cim del Posets la carena no presenta cap dificultat destacable; hem deixat enrere els trams verticals, aeris, els blocs de roca,... Durant el nostre camí cap al Posets passem prop de la sortida del conegut corredor Jean Arlaud, que arriba fins aquí des de la glacera de Llardana, a la nostra esquerra (NO). Posets (3.375m) per la cresta d

Sortida del corredor Jean Arlaud.

Posets (3.375m) per la cresta d

Ascens al Posets amb la cresta d'Espases darrere nostre.

Remuntem les últimes rampes per terreny pedregós i arribem al cim del pic Posets (5:45h - 3.375m) -la segona muntanya més alta de la serralada, només 29m més baixa que l'Aneto-, des d'on gaudim d'unes magnífiques i immillorables vistes. Posets (3.375m) per la cresta d

Cim del Posets i Espases al fons.

Des del cim del Posets, iniciem el descens en direcció S. El camí de tornada el farem seguint la via normal, per l'Espalda de Posets. Posets (3.375m) per la cresta d

Iniciem el descens del cim del Posets.

Posets (3.375m) per la cresta d

Descendim per la via normal al Posets.

Posets (3.375m) per la cresta d

D'esquerra a dreta: Espases, Tuca de Llardaneta i Tuqueta Roya.

Avancem fent un ràpid descens fins al coll de la Dent de Llardana (6.30h - 3.026m). Posets (3.375m) per la cresta d

Dent de Llardana.

Posets (3.375m) per la cresta d

Coll de la Dent de Llardana.

Des d'aquest coll, seguim en direcció S, deixant la Dent de Llardana a la nostra dreta. Continuem el descens baixant per la canal Fonda. Posets (3.375m) per la cresta d

Canal Fonda.

Un cop a la base de la canal Fonda, deixem enrere a mà dreta la desviació cap l'estany de Llardaneta (camí pel qual hem ascendit abans). A partir d'aquí, el descens segueix el mateix itinerari que a la pujada: seguim el GR-11 en direcció SE i desfem el camí fins al refugi Ángel Orús (8:30h - 2.150m). Des del refugi, continuem descendint fins arribar a l'aparcament del pont d'Espigantosa (10:15h - 1.550m), punt d'inici i final d'aquesta magnífica ruta per una de les crestes més conegudes i emblemàtiques dels Pirineus. Posets (3.375m) per la cresta d

Descens cap al refugi Ángel Orús.

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Escriure comentari
Participa! Envia´ns el teu comentari

Si has realitzat aquesta ruta, dóna´ns la teva opinió!! Si tens dubtes de la ruta, escriu-nos un comentari!
Coneixes alternatives per aquest itinerari? Has fet aquesta ruta d´alguna altra manera? Opina!

Lluís Salcedo
22-08-2016 12:00:36h

Una ruta molt bonica que li podeu afegir dos 3.000s més que estan just al costat, això sí, si aneu bé de força. La cresta té trams molt aeris però a l'estiu és pot fer, poc a poc, de manera segura. Sempre i quan tingueu un mínim de preparació física ja que hi ha bones grimpades. Moltes gràcies a la web que ens permet conèixer aquestes rutes pel Pirineu.

Jesús
01-07-2014 23:55:59h

Sense paraules.
(Comentari introduït originàriament en castellà)

adrián lópez
07-11-2013 15:28:17h

Un dels recorreguts per cresta més vistosos dels Pirineus ... i amb el premi final del Posets. Gràcies nois, molt bones explicacions!
(Comentari introduït originàriament en castellà)

24 vots
Enviar comentari

Volem que la web de RUTES PIRINEUS sigui una web participativa, per això t´animem a que deixis els teus comentaris sobre les nostres rutes. No es toleraran insults, llenguatge abusiu, faltes de respecte, ni comentaris ofensius en contra de les més elementals normes d´educació. Tampoc s´acceptaran missatges comercials, o que incloguin números de telèfon o adreces personals i també s´eliminaran els missatges que anunciïn algun producte.

Tots els comentaris són revisats per garantir que compleixin les normes anteriors. RUTES PIRINEUS, en cap cas, es farà responsable del contingut de les opinions publicades pels internautes a la nostra web.

MÉTEO
Enllaços per conèixer la méteo de la zona per on passa la ruta
WEBCAMS
A l´hivern, per donar-nos idea de l´estat de la innivació