Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Clàssica ascensió d'alta muntanya al cim més alt dels Pirineus al Parc Natural Posets-Maladeta

Ascensió a l´Aneto (1 dia)
Ruta guiada.Ascensió a l'Aneto (1 dia)
Informació
Benasc, La Ribagorça, Osca
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

L'Aneto, punt més alt dels Pirineus gràcies als seus 3.404m d'altitud, és una de les muntanyes més desitjades pels amants de l'alta muntanya. L'Aneto està situat a la capçalera de la Vall de Benasc a la comarca aragonesa de la Ribagorça, en ple cor del Parc Natural Posets-Maladeta. L'espectacular ascensió a aquesta prestigiosa muntanya és tot un repte per tots aquells que alguna vegada han somiat en trepitjar el seu cim. Es tracta d'una ruta llarga, dura i físicament exigent. Per aquests motius, aquesta proposta d'ascensió a l'Aneto en 1 dia és adequada només per a persones amb una molt bona preparació física.

Recorregut

Sortirem de matinada de la Besurta i pujarem cap al refugi de la Renclusa. Seguidament pujarem cap als Portillons i cap a la glacera de l'Aneto. Continuarem cap al conegut Pas de Mahoma i finalment arribarem al cim de l'Aneto. El descens el farem desfent el camí d'anada o bé, si les condicions són bones, baixant pel Pla d'Aigüalluts, per a fer la ruta una mica més variada i atractiva.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:11-12h aprox.
Temps efectiu caminant (sense parades):8-9h aprox.
Exigència física:Molt alta. Ruta adequada per a persones amb una molt bona preparació física i acostumades a fer caminades de jornada completa amb forts desnivells (>1.000m).
Dificultat tècnica:Alta. La progressió per la glacera de l'Aneto es farà amb grampons i piolet i per superar el Pas de Mahoma caldrà fer una grimpada aèria. Per seguretat, realitzem el tram de la glacera i del Pas de Mahoma encordats amb el nostre guia.
Distància:15 km
Desnivell acumulat:+1.500m/-1.500m
Grup:màxim 4 persones.
Època recomanable:Del 20 de maig al 15 d'octubre (període orientatiu).
Hora i punt de trobada:4:15h del matí a Benasc (a l´entrada del poble davant de la botiga Barrabés, que està situada entrant a mà dreta). Des d´aquest punt ens desplaçarem en cotxes particulars fins a l´Hospital de Benasc (uns 11 km) on, si fem la ruta entre el 29/06 i el 11/09, deixarem els vehicles i agafarem a les 5:00h l´autobús públic que ens durà fins a la Besurta (uns 30 minuts). Si fem la ruta en d´altres dates, l´accés a la Besurta està obert i hi podrem pujar amb els cotxes particulars.
Hora i punt de finalització:Entre les 17:00h i les 18:00h de la tarda a la Besurta o a l'Hospital de Benasque segons si s'ha fet el trajecte fins a la Besurta en autobús o en cotxe.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya impermeables de canya mitja-alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra). Motxilla de muntanya adequada. Frontal. Bastons telescòpics per caminar. Material individual de seguretat: arnés, casc, piolet i grampons.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú per a la excursió (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Durant el recorregut es farà una parada per dinar.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia d'alta muntanya titulat amb llarga experiència en l'ascensió a l'Aneto i en el Parc Natural Posets-Maladeta. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· El Parc Natural Posets-Maladeta, la seva història i els seus valors naturals. · Les tècniques de progressió amb piolet i grampons. · La història del Forau d'Aigualluts. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · Les valls i els llacs d'origen glacial.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Ascensió guiada dates programades: 150 €/persona (IVA inclòs).

· Lloguer material individual de seguretat (arnés, casc, grampons i piolet): 25 €/persona (IVA inclòs).

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia d'alta muntanya titulat).

· El material tècnic i de seguretat conjunt per a l'ascensió.

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt d'inici de la ruta, les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, ús de refugi...).

· Si la ruta es fa entre el 28/06 i el 11/09 el preu no inclou el trajecte en autobús entre l'Hospital de Benasc i la Besurta. Aquest import s'haurà d'abonar directament a l'autobús (5,20 euros/persona anada i tornada).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat és de 3 persones. En cas de no poder se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups de 4 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

Els preus de l'ascensió en 1 dia en format de grup privat en dates a convenir són els següents:

· Ascensió guiada grup de 1 persona: 395 €/persona (IVA inclòs).

· Ascensió guiada grup de 2 persones: 214 €/persona (IVA inclòs).

· Ascensió guiada grup de 3 persones: 153 €/persona (IVA inclòs).

· Ascensió guiada grup de 4 persones: 128 €/persona (IVA inclòs).

· Grup de 5 o 6 persones: consultar.

· Lloguer material individual de seguretat (arnés, casc, grampons i piolet): 25 €/persona (IVA inclòs).

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades d´un dia.

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Hotel ARAGÜELLS**, Benasque. (a 0,03 km)
  • Hotel CIRIA***, Benasque. (a 0,05 km)
  • Càmping LA BORDA D'ARNALDET, Sesué. (a 6,68 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

4:15h del matí a Benasc (a l´entrada del poble davant de la botiga Barrabés, que està situada entrant a mà dreta). Des d´aquest punt ens desplaçarem en cotxes particulars fins a l´Hospital de Benasc (uns 11 km) on, si fem la ruta entre el 29/06 i el 11/09, deixarem els vehicles i agafarem a les 5:00h l´autobús públic que ens durà fins a la Besurta (uns 30 minuts). Si fem la ruta en d´altres dates, l´accés a la Besurta està obert i hi podrem pujar amb els cotxes particulars.

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos AVANZA opera el trajecte Saragossa - Osca - Barbastro - Aínsa - Benasc amb regularitat i diverses freqüències diàries. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (http://aragon.avanzagrupo.com/). Atenció: els horaris i els bitllets no acostumen a estar disponibles fins a 3-4 setmanes abans de la ruta.

Es pot enllaçar amb aquesta línia que ens portarà fins a Benasc a les principals ciutats del seu trajecte:
· Es pot arribar a Saragossa des de les principals capitals d'Espanya amb tren (AVE o regional) i amb autobús.
· Es pot arribar a Osca en tren regional des de Saragossa (línia Saragossa - Canfranc) o amb autobús des de Lleida, Barcelona o Madrid.
· Es pot arribar a Barbastre amb autobús des de Lleida o Barcelona (línia Barcelona - Lleida - Montsó - Barbastre operada per la pròpia companyia AVANZA).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya, t'ho passis bé i descobreixis les grans muntanyes amb nosaltres!
6 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).