Clàssica ascensió d'alta muntanya al cim més alt dels Pirineus al Parc Natural Posets-Maladeta

Ascensió a l´Aneto (1 dia)
Ascensió a l´Aneto (1 dia)
Informació
Benasc, La Ribagorça, Osca
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

L'Aneto, punt més alt dels Pirineus gràcies als seus 3.404m d'altitud, és una de les muntanyes més desitjades pels amants de l'alta muntanya. L'Aneto està situat a la capçalera de la Vall de Benasc a la comarca aragonesa de la Ribagorça, en ple cor del Parc Natural Posets-Maladeta. L'espectacular ascensió a aquesta prestigiosa muntanya és tot un repte per tots aquells que alguna vegada han somiat en trepitjar el seu cim. Es tracta d'una ruta llarga, dura i físicament exigent. Per aquests motius, aquesta proposta d'ascensió a l'Aneto en 1 dia és adequada només per a persones amb una molt bona preparació física.

Recorregut

Sortirem de matinada de la Besurta i pujarem cap al refugi de la Renclusa. Seguidament pujarem cap als Portillons i cap a la glacera de l'Aneto. Continuarem cap al conegut Pas de Mahoma i finalment arribarem al cim de l'Aneto. El descens el farem desfent el camí d'anada o bé, si les condicions són bones, baixant pel Pla d'Aigüalluts, per a fer la ruta una mica més variada i atractiva.

* Nota: L'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:11-12h aprox.
Temps efectiu caminant (sense parades):8-9h aprox.
Exigència física:Molt alta. Ruta adequada per a persones amb una molt bona preparació física i acostumades a fer caminades de jornada completa amb forts desnivells (>1.000m).
Dificultat tècnica:Alta. La progressió per la glacera de l'Aneto es farà amb grampons i piolet i per superar el Pas de Mahoma caldrà fer una grimpada aèria. Per seguretat, realitzem el tram de la glacera i del Pas de Mahoma encordats amb el nostre guia.
Distància:15 km
Desnivell acumulat:1.500m
Època recomanable:Del 15 de juny al 30 de setembre (període orientatiu).
Hora i punt de trobada:4:15h del matí a Benasc (a l'entrada del poble davant de la botiga Barrabés, que està situada entrant a mà dreta). Des d'aquest punt ens desplaçarem en cotxes particulars fins a l'Hospital de Benasc (uns 11 km) on, si fem la ruta entre el 29/06 i el 11/09, deixarem els vehicles i agafarem a les 5:00h l'autobús públic que ens durà fins a la Besurta (uns 30 minuts). Si fem la ruta en d'altres dates, l'accés a la Besurta està obert i hi podrem pujar amb els cotxes particulars.
Hora i punt de finalització:Entre les 17:00h i les 18:00h de la tarda a la Besurta o a l'Hospital de Benasque segons si s'ha fet el trajecte fins a la Besurta en autobús o en cotxe.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (Jaqueta tallavents, roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya impermeables de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra). Motxilla de muntanya adequada. Frontal. Bastons telescòpics per caminar. Material individual de seguretat: arnés, casc, piolet i grampons.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú per a la excursió (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques,...). Durant el recorregut es farà una parada per dinar.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia d'alta muntanya titulat amb llarga experiència en l'ascensió a l'Aneto i en el Parc Natural Posets-Maladeta. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...
· El Parc Natural Posets-Maladeta, la seva història i els seus valors naturals. · Les tècniques de progressió amb piolet i grampons. · La història del Forau d'Aigualluts. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · Les valls i els llacs d'origen glacial.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

L'ascensió a l'Aneto en 1 dia només s'ofereix en format de grup privat. Si estàs interessat en fer l'ascensió en grup obert (conformant grup amb d'altres persones) pots consultar a l'Aneto en 2 dies, que realitzem en els dos formats de formació de grup (obert i privat).

Preu del guiatge:
- Grup de 1 persona: 285 euros/persona (IVA inclòs).
- Grup de 2 persones: 165 euros/persona (IVA inclòs).
- Grup de 3 persones: 125 euros/persona (IVA inclòs).
- Grup de 4 persones: 105 euros/persona (IVA inclòs).
- Grup de 5 o 6 persones: consultar.

Lloguer material individual de seguretat (arnés, casc, piolet i grampons): 20 euros/persona (IVA inclòs).

El preu inclou la planificació i preparació de la ruta, la realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat), l'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural i el material tècnic i de seguretat conjunt per a l'ascensió.

El preu no inclou el el desplaçament fins al punt d'inici/final de la ruta ni les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu.
Atenció!: Si la ruta es fa entre el 28/06 i 11/09, el preu NO inclou el trajecte en autobús entre l'Hospital de Benasc i la Besurta. Aquest import s'haurà d'abonar directament a l'autobús (5,20 euros/persona anada i tornada).

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Allotjaments propers
· Hotel HOSPITAL DE BENASQUE, Benasque. www.llanosdelhospital.com
· Hostal PARQUE NATURAL, Benasque. www.hostalparquenatural.com
· Hotel CIRIA, Benasque. www.hotelciria.com
· Càmping LA BORDA DE ARNALDET, Sesué. www.arnaldet.com
· AHCS Aparthotel Castejón de Sos, Castejón de Sos. www.apartahotelcastejondesos.com
Punt de trobada

4:15h del matí a Benasc (a l'entrada del poble davant de la botiga Barrabés, que està situada entrant a mà dreta). Des d'aquest punt ens desplaçarem en cotxes particulars fins a l'Hospital de Benasc (uns 11 km) on, si fem la ruta entre el 29/06 i el 11/09, deixarem els vehicles i agafarem a les 5:00h l'autobús públic que ens durà fins a la Besurta (uns 30 minuts). Si fem la ruta en d'altres dates, l'accés a la Besurta està obert i hi podrem pujar amb els cotxes particulars.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya, t'ho passis bé i descobreixis les grans muntanyes del Pirineu amb nosaltres!
3 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubteu en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un email a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).