Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Caminant amb raquetes de neu per entre els grans cims del Pirineu, a la capçalera de la vall de Benasc

Forau d´Aigualluts
Ruta guiada.Forau d'Aigualluts
Informació
Benasc, La Ribagorça, Osca
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

L'excursió fins al Forau d'Aigualluts des de Llanos de l'Hospital al Parc Natural Posets-Maladeta és una ruta ideal per fer-se amb raquetes de neu durant la temporada hivernal. Aquesta ruta, una de les grans clàssiques de l'excursionisme al Pirineu aragonès, ens porta a descobrir un dels llocs més emblemàtics de tota la serralada pirinenca: el Forau d'Aigualluts. En aquest enfonsament càrstic desapareixen, com per art de màgia, les aigües que provenen de la glacera de l'Aneto. Aquestes aigües tornen a aflorar a la superfície a 4 km de distància, en el lloc conegut com Uelhs deth Joeu, a la Vall d'Aran. Més enllà del Forau, aquesta ruta ens ofereix paisatges meravellosos: caminem per precioses valls i prats nevats i estem sempre envoltats per cims mítics que superen els 3000m d'altitud.

Recorregut

Començarem la ruta a l'aparcament de Vado de l'Hospital i avancem per la Pleta de la Sarra fins a l'Hospital de Benasc, hotel i base de l'estació d'esquí nòrdic de Llanos de l'Hospital. Des d'aquest punt caminem pel fons de la vall fins als estanys de Plan d'Estan. Seguim fins a la cabana de Plan d'Estan, la Besurta i finalment arribem al Forau, la cascada i la plana d'Aigualluts. Des d'aquest indret gaudim d'unes excel·lents vistes de la glacera i el cim de l'Aneto. Fem la tornada, ara en baixada, modificant una mica l'itinerari per descobrir nous racons que la bonica vall dels riu Éssera ens amaga.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:7:30h aprox.
Temps efectiu caminant (sense parades):6:00h aprox.
Exigència física:Media. Ruta adequada per a persones amb bona preparació física i acostumades a fer caminades de jornada completa.
Dificultat tècnica:Baixa. Ruta d'iniciació a les raquetes de neu. No obstant, la ruta transcorre per terrenys irregulars d'alta muntanya.
Distància:12 km
Desnivell acumulat:+360m/-360m
Edat recomanable:A partir de 9 anys.
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:Hivern i primavera.
Hora i punt de trobada:9:00h del matí a l´entrada de l´aparcament públic de Llanos del Hospital. Atenció, l´aparcament públic es troba situat a mà esquerra a uns 750m abans de l´aparcament privat de l´Hotel Hospital de Benasque.
Hora i punt de finalització:17:00h de la tarda a Llanos del Hospital.
Material individual imprescindible:Motxilla individual. Roba d'abric transpirable i còmoda, pantalons i mitjons de muntanya, botes de muntanya impermeables de canya alta, guants, braga i gorro. Per la pluja/neu: ponxo/capelina o anorak impermeable, polaines (recomanable) i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció pels llavis i gorra.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua (mínim 1,5 litres) i el menjar que cadascú consideri oportú per a la excursió (entrepà, pí­cnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Durant el recorregut es farà una parada per dinar.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat. Guia interpretador del medi natural amb amplis coneixements en flora, fauna i geologia.
Observacions:Si inclous el lloguer de les raquetes de neu i tens un número de peu més petit de 35 o més gran de 47, si us plau indica'ns-ho en el camp "Observacions" del formulari de formalització de la reserva. Si el teu pes és superior als 120 kg, si us plau indica'ns-ho també.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...

· Les raquetes de neu: història, utilització, tècniques i progressió.

· Tipus de neu i estat del mantell nival.

· Les petjades i els rastres dels animals a la neu.

· El misteri de les aigües del Forau d'Aigualluts.

· L'espectacular massís Aneto-Maladeta, amb desenes de cims que superen els 3.000m.

· La regressió de les glaceres pirinenques.

...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s´indiquen a la secció "Dates programades".

· Excursió guiada: 45 €/persona (IVA inclòs).
· Lloguer de raquetes de neu i bastons: 9 €/persona (IVA inclòs).

El preu del guiatge inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu del guiatge no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, el lloguer de les raquetes de neu i pals, i les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat.

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades d´un dia.

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Hotel CIRIA***, Benasque. (a 10,9 km)
  • Hotel ARAGÜELLS**, Benasque. (a 11,0 km)
  • Càmping LA BORDA D'ARNALDET, Sesué. (a 17,7 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

9:00h del matí a l´entrada de l´aparcament públic de Llanos del Hospital. Atenció, l´aparcament públic es troba situat a mà esquerra a uns 750m abans de l´aparcament privat de l´Hotel Hospital de Benasque.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè t'ensenyarem a progressar correctament amb raquetes de neu.
  • Perquè farem interpretació del medi natural hivernal i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la neu, passis un dia meravellós i descobreixis racons increïbles del Pirineu també a l'hivern!
8 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).