Caminant amb raquetes de neu per entre els grans cims del Pirineu, a la capçalera de la vall de Benasc

Forau d´Aigualluts
Ruta guiada.Forau d´Aigualluts
Informació
Benasc, La Ribagorça, Osca
Hem definit un protocol de seguretat que seguirem en totes les rutes guiades per adaptar-nos a les circumstàncies excepcionals que estem vivint aquests mesos i gaudir-les, doncs, amb la mateixa confiança de sempre. Si tens qualsevol consulta o suggeriment no dubtis a enviar-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucar-nos al +34 691 772 966 (feiners de 9h-14h). Aquest estiu, Pirineus!
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

L'excursió fins al Forau d'Aigualluts des de Llanos de l'Hospital al Parc Natural Posets-Maladeta és una ruta ideal per fer-se amb raquetes de neu durant la temporada hivernal. Aquesta ruta, una de les grans clàssiques de l'excursionisme al Pirineu aragonès, ens porta a descobrir un dels llocs més emblemàtics de tota la serralada pirinenca: el Forau d'Aigualluts. En aquest enfonsament càrstic desapareixen, com per art de màgia, les aigües que provenen de la glacera de l'Aneto. Aquestes aigües tornen a aflorar a la superfície a 4 km de distància, en el lloc conegut com Uelhs deth Joeu, a la Vall d'Aran. Més enllà del Forau, aquesta ruta ens ofereix paisatges meravellosos: caminem per precioses valls i prats nevats i estem sempre envoltats per cims mítics que superen els 3000m d'altitud.

Recorregut

Començarem la ruta a l'aparcament de Vado de l'Hospital i avancem per la Pleta de la Sarra fins a l'Hospital de Benasc, hotel i base de l'estació d'esquí nòrdic de Llanos de l'Hospital. Des d'aquest punt caminem pel fons de la vall fins als estanys de Plan d'Estan. Seguim fins a la cabana de Plan d'Estan, la Besurta i finalment arribem al Forau, la cascada i la plana d'Aigualluts. Des d'aquest indret gaudim d'unes excel·lents vistes de la glacera i el cim de l'Aneto. Fem la tornada, ara en baixada, modificant una mica l'itinerari per descobrir nous racons que la bonica vall dels riu Éssera ens amaga.

Nota: L'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:7:30h aprox.
Temps efectiu caminant (sense parades):6:00h aprox.
Exigència física:Media. Ruta adequada per a persones amb bona preparació física i acostumades a fer caminades de jornada completa.
Dificultat tècnica:Baixa. Ruta d'iniciació a les raquetes de neu. No obstant, la ruta transcorre per terrenys irregulars d'alta muntanya.
Distància:12 km
Desnivell acumulat:+360m/-360m
Edat recomanable:A partir de 9 anys.
Època recomanable:Hivern i primavera.
Hora i punt de trobada:9:00h a l'aparcament de Llanos del Hospital, abans de la barrera que dona accés a l'hotel.
Hora i punt de finalització:17:00h de la tarda a Llanos del Hospital.
Material individual imprescindible:Motxilla individual. Roba d´abric transpirable i còmoda, pantalons i mitjons de muntanya, botes de muntanya impermeables de canya alta, guants, braga i gorro. Per la pluja/neu: ponxo/capelina o anorak impermeable, polaines (recomanable) i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció pels llavis i gorra.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua (mínim 1,5 litres) i el menjar que cadascú consideri oportú per a la excursió (entrepà, pí­cnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Durant el recorregut es farà una parada per dinar.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia de muntanya titulat. Guia interpretador del medi natural amb amplis coneixements en flora, fauna i geologia.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...

· Les raquetes de neu: història, utilització, tècniques i progressió.

· Tipus de neu i estat del mantell nival.

· Les petjades i els rastres dels animals a la neu.

· El misteri de les aigües del Forau d'Aigualluts.

· L'espectacular massís Aneto-Maladeta, amb desenes de cims que superen els 3.000m.

· La regressió de les glaceres pirinenques.

...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

Excursió guiada: 37 euros/persona (IVA inclòs).
Raquetes de neu i pals: 12 euros/persona (IVA inclòs).

El preu del guiatge inclou la planificació i preparació de la ruta, la gestió de la inscripció, la realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat) i l'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

Nota:

• En dates publicades al calendari de Rutes Pirineus, el grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat és de persones i el grup màxim és de persones. Rutes Pirineus s'encarregarà de la conformació del grup mínim. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import.

• Per a grups de persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida. Per a grups tancats que vulguin una sortida privada, si us plau consulteu-nos.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Allotjaments propers recomanats

Si t'allotges en algun d'aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Hotel CIRIA***, Benasque . (a 10,9 km)
  • Càmping LA BORDA D'ARNALDET, Sesué. (a 17,7 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

9:00h a l'aparcament de Llanos del Hospital, abans de la barrera que dona accés a l'hotel.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè t'ensenyarem a progressar correctament amb raquetes de neu.
  • Perquè farem interpretació del medi natural hivernal i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la neu, passis un dia meravellós i descobreixis racons increïbles del Pirineu també a l'hivern!
3 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubteu en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un email a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).