pdf-ruta115
Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) per Llauset

Ascensió al pic de Ballibierna i a la Tuca de Culebres pel Pas del Cavall des de l'embassament de Llauset

 • Fitxa i mapes
 • Recorregut
 • Llocs d´interès
 • Fotos
 • Comentaris ()
 • Rutes guiades properes
 • Establiments propers
dificultad
Dificultat

Alta (F+)

Rutes d'alta muntanya amb grimpades fàcils i amb bones preses, la qual cosa fa necessari utilitzar les mans per progressar.
desnivelDesnivell acumulat

900m

Distància totalDistància total

12 km

Temps total efectiuTemps total efectiu

5:35h

altitud_minimaAltitud mínima

2.200m

distanciaPunt de sortida / arribada

Estany de Llauset

altitud_maximaAltitud màxima

3.067m

distanciaPoblació més propera

Aneto i Senet de Barravés

Ruta gairebé circular d'un sol dia al pic de Ballibierna i a la Tuca de Culebres sortint de l'estany de Llauset. Per coronar el Culebres passem per la petita carena que uneix aquests dos pics, coneguda com el Pas del Cavall, que és el que fa emocionant aquesta sortida. Aquests dos pics, avui molt coneguts, estan situats al sud del massís de la Maladeta.

Seguint aquesta ruta pugem a dos tresmils que ens ofereixen unes vistes immillorables del vessant meridional del massís de la Maladeta. Es tracta d'una ruta molt completa i recomanable per fer còmodament en un sol dia. La famosa cresta que uneix els dos pics, coneguda com el Pas del Cavall, no és massa difícil però requereix que hi passem amb molta atenció.

Track de la ruta

En alguns casos RUTES PIRINEUS ha manipulat els tracks per corregir problemes en la recepció de la senyal GPS i la seva posterior gravació. En aquests casos alguns trams de la ruta del track són aproximats i han estat projectats sobre el mapa.

gpxExchange Format (.gpx) kmzGoogle Earth (.kmz)

Més informació

: Pic de Ballibierna (3.067m) i Tuca de Culebres (3.062m)

: 5:35h en total. 1:00h des de l'estany de Llauset fins a l'estany de Botornàs, 2:00h des d'aquest punt fins al pic de Ballibierna, 0:15h adicionals fins al cim de la Tuca de Culebres i 2:20h de descens fins a l'estany de Llauset.

: Alta (F+). L'únic punt delicat de la ruta és el Pas del Cavall (II-). Una aresta d'uns 20m de llargada, molt esmolada i exposada. Hi ha pitons per si es vol protegir el pas amb corda. Si no ho veiem clar, hi ha una escapatòria per un camí que transcorre pel vessant S per roca una mica descomposta.

: Estiu.

: Un cordino pot ser-nos útil si anem acompanyats d'excursionistes inexperts i no gaire acostumats a grimpar.

:

Aneto Maladeta. Valles de Benasque y Barravés, 1:25.000. Editorial Alpina.

: Aquesta ruta circular també es pot realitzar en el sentit contrari del que aquí proposem: pujant pel coll de Llauset i baixant per Botornàs. Recomanem, però, fer la ruta tal i com l'hem descrit perquè és més còmode fer la tartera del coll de Llauset de baixada. Fer-la de pujada pot ser una mica pesat. D'altra banda, hi ha la possibilitat d'allargar la ruta en el tram inicial, passant per la collada d'Anglos (2.432m), els estanys d'Anglos, el collet dels Estanyets (2.521m) i l'estany del Cap de Llauset.

Com arribar-hi en cotxe

Des de la carretera N-230 Lleida-Vielha, a l'altura de la població de Senet de Barravés, agafem la carretera que puja fins a la petita població d'Aneto. Un cop a Aneto, continuem el camí tot seguint una carretera no gaire ben asfaltada durant uns aproximadament 14 km. Poc abans d'arribar a l'embassament de Llauset, trobem uns túnels que ens permeten arribar fins a un pàrquing habilitat per estacionar els vehicles. Atenció!, el primer túnel es bifurca en dos i nosaltres hem d'agafar el de l'esquerra. El següent cal seguir-lo fins al fons per arribar a la zona d'aparcament de l'embassament de Llauset.

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Les rutes poden variar molt en funció de l´època de l´any, de la neu i de les condicions meteorològiques. La senyalització (marques, panells, balises) que podem trobar al llarg de la ruta també pot variar amb el temps. RUTES PIRINEUS no es responsabilitza de qualsevol mal ús de les seves guies i recomana que cadascú sigui responsable i prudent a la muntanya. Així mateix, us convidem a documentar-vos amb llibres i guies especialitzades per complementar la informació aquí descrita. Tots els temps són efectius i prenen un caràcter orientatiu, no s´han tingut en compte les parades per petites que siguin. Per qualsevol suggeriment, RUTES PIRINEUS us convida a enviar un correu a info@rutespirineus.cat.

La nostra selecció d´establiments propers recomanats

 • partner_image_135
  Ctra. de Benasque, 22467 Sesué
  El Càmping La Borda d'Arnaldet, al bell mig de la vall de Benasc, és el punt de partida ideal per a recórrer aquesta zona. Però no només us oferirà la base si no també unes molt bones instal·lacions, un gran tracte i tota l'ajuda i facilitats del món a l'hora de preparar les vostres rutes, ja siguin a peu o en bicicleta!
 • partner_image_185
  Avda. Los Tilos s/n, 22440 Benasque
  Una referència al mateix poble de Benasc. L'Hotel de la família Ciria es defineix per la comoditat i el tracte acollidor dels seus, però també pel seu alt grau de coneixement del món de l'excursionisme i l'entorn que els envolta. Deixeu-vos aconsellar! A més a més, la cuina del seu restaurant El Fogaril, basada en el producte de la terra, és una delícia! No us la perdeu!
 • partner_image_653
  Avda. Los Tilos s/n, 22440 Benasque
  L’Hotel Aragüells està situat just al centre de Benasc. És un allotjament acollidor i familiar que ens ofereix habitacions amb bany privat i tots els serveis per als excursionistes. També disposa d’un bar-restaurant obert tot el dia. Una base perfecte per descobrir i gaudir de les grans muntanyes de la vall!

Què més podem visitar?

 • Església de Santa Cecília de Senet de Barravés
  Església de Santa Cecília de Senet de Barravés

  A la població de Senet, a dins del seu petit nucli urbà, hi trobem aquesta bonica església parroquial del segle XI, reformada al segle XVII. Disposa d'una torre campanar de planta quadrada de tres pisos.

  Coordenades GPS: 42.557671º 0.753195º

 • Àrea de pícnic de Conangles
  Àrea de pícnic de Conangles

  A uns 2,5 km de la sortida de la boca sud del túnel de Vielha, a la N-230, trobem l'extensa àrea de pícnic de Conangles (a mà dreta pujant). Està situada a la capçalera del riu Noguera Ribagorçana i disposa de taules, barbacoes, etc. Aquesta zona es converteix en el punt de sortida de nombroses excursions per la zona perifèrica del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Per exemple, és el punt de sortida per pujar per la bonica vall de Besiberri, i arribar fins als seus llacs i el seu refugi.

  Coordenades GPS: 42.6134863º 0.7679782º

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Recorregut

Amagar fotosdetalle
Després de passar per un llarg túnel arribem a l' embassament de Llauset (0:00h - 2.200m), on estacionem el vehicle a l'aparcament habilitat i comencem la nostra excursió. Des del mateix pàrquing de l'embassament, en direcció NO, podem contemplar part de l'itinerari que recorrerem durant la jornada. També podem observar els dos cims que pujarem. Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) per Llauset 1

A davant nostre tenim l'estany de Llauset, al fons el pic de Ballibierna (3.067m) i la Tuca Culebres (3.062m).

Prenem el camí que s'endinsa a la vall de Llauset a través del túnel que hi ha en direcció N, al costat de l'aparcament. Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) per Llauset 1

Inici des de l'aparcament de Llauset. En època de bon temps acostuma a estar ple de gent i de cotxes.

Després de creuar el túnel seguim pel GR11 en direcció NO i aviat trobem un panell amb senyals direccionals cap als diferents estanys. Nosaltres seguim recte, cap als estanys de Botornàs. Al principi el camí que seguim és ample, però poc a poc es va estrenyent. Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) per Llauset 1

Seguim pel GR11, en direcció NO, per un camí ample que ens portarà fins al fons de la vall de Llauset.

Anem vorejant l'estany de Llauset per la dreta. Poc abans d'arribar al final de l'embassament trobem un indicador (0:30h - 2.250m). Deixem el sender que es dirigeix ??al fons de la vall fins al coll de Llauset i girem a la dreta en direcció N cap a l'estany de Botornàs. Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) per Llauset 1

Al fons el Ballibierna, que estarà gairebé sempre present i ben visible durant tot el recorregut.

Després de fer diverses llaçades, guanyem la suficient altura per poder apreciar la magnitud de l'embassament de Llauset, que es troba a uns 2.200m d'altitud. Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) per Llauset 1

Vistes de l'embassament de Llauset. Al fons la presa i a la seva esquerra el pàrquing on hem deixat el vehicle.

Un altre panell (0:45h) ens indica la desviació a la dreta cap a l'estany de Botornàs. Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) per Llauset 1

Desviament a la dreta, en direcció N, cap a l'estany de Botornàs.

El camí, ben definit, puja tot fent un fort pendent i guanyem alçada. Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) per Llauset 1

Diverses llaçades ens permeten anar guanyant alçada.

Una gran fita precedeix la cabana de Botornàs, just a l'última pujada forta que hi ha abans d'arribar a l'estany. Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) per Llauset 1

Les fites ens van marcant el camí.

La cabana de Botornàs no està en massa bones condicions pel què fa a neteja, però ens permetria refugiar-nos-hi en cas de mal temps o d'emergència. Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) per Llauset 1

Refugi no guardat de Botornàs. Es troba una mica abans d'arribar a l'estany de Botornàs.

Deixem enrere el refugi i al cap de pocs metres arribem a l' estany de Botornàs (1:00h - 2.330m). A partir d'ara el terreny s'aplana i el camí transcorre molt a prop del llac. Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) per Llauset 1

El camí voreja l'estany de Botornàs per l'esquerra, a uns 2.330m d'altitud.

Seguim pel GR11, entre petits blocs de roca i pedres, sempre en direcció N. Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) per Llauset 1

Creuem el rierol que uneix l'estany de Botornàs amb l'estany del Cap de Llauset.

Poc abans d'arribar a l'estany del Cap de Llauset trobem un panell amb diverses senyals direccionals (1:15h - 2.400m). Prenem el sender que va cap a l'esquerra, en direcció el pic de Ballibierna. Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) per Llauset 1

Agafem el camí que ens porta al Ballibierna, en direcció O, passant molt a prop de l'estany Gelat.

Arribem al primer dels estanyets de Coma Arnau (1:35h - 2.520m). El voregem i el deixem enrere a la nostra esquerra, guanyant alçada per un camí molt marcat. Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) per Llauset 1

A poc a poc anem entrant en aquesta vall rocosa i anem trobant diversos petits estanys. són els estanyets de Coma Arnau.

Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) per Llauset 1

Enrere veiem com l'estany desemboca a la vall per la qual acabem de pujar.

Seguim la nostra marxa i, aviat, trobem un segon llac (1:40h) que, com l'anterior, superem per la nostra dreta (aquest, però, ens queda una mica més enfonsat). Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) per Llauset 1

Diversos estanys i algunes zones encara amb neu de l'hivern ens acompanyen durant gran part del nostre recorregut.

Comencem a perdre el sender, que es va diluint, i ataquem un caos de roques marcat amb algunes fites. Una gran vall rocosa se'ns obre al davant. Trobem un altre petit estany (2:00h), és el tercer estanyet de Coma Arnau. Des d'aquest punt visualitzem clarament l'itinerari de pujada al primer pic de la jornada, el Ballibierna. Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) per Llauset 1

A partir d'aquí el nostre camí transcorre entre blocs de roca i pedres.

Continuem la ruta d'ascens i passem a prop de l'estany Gelat, però sense arribar-hi. Des d'aquest punt tenim unes vistes envejables d'algunes de les muntanyes més emblemàtiques dels Pirineus: Aneto, pic Tempestats, Margalida, Russels,... Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) per Llauset 1

D'esquerra a dreta: Aneto, Espalda del Aneto, pic Tempestats, pic Margalida i pics Russell.

Ataquem l'última pujada forta per un camí de terra relliscós que ens alenteix l'ascens. En girar la vista enrere podem veure el punt de sortida de la nostra excursió, la presa de l'embassament de Llauset. Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) per Llauset 1

Pugem per un camí de terra relliscós i ataquem l'última pujada forta abans d'iniciar la cresta.

Remuntada tota la tartera, arribem a la carena oriental del Ballibierna (2:50h). A partir d'ara, el camí fins al pic Ballibierna, transcorre per una carena sòlida i ampla. Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) per Llauset 1

Un camí ben definit ens portarà per una senzilla carena fins al cim.

Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) per Llauset 1

Les roques que hem de superar són sòlides i segures.

Avançant per la carena podem veure clarament per on més tard seguirà el nostre camí per atacar la Tuca de Culebres. Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) per Llauset 1

Davant nostre ja tenim el Ballibierna i la Tuca de Culebres, amb el famós Pas del Cavall que els uneix.

Finalment coronem el cim del Ballibierna (3:00h - 3.067m). Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) per Llauset 1

Ballibierna (3.067m).

Des del cim podem observar una infinitat de 3.000's envoltant-nos. També veiem la bonica i frondosa vall de Ballibierna a sota nostre. Per aquesta vall transcorre una altra possible ruta per pujar al Ballibierna i al Culebres passant pel coll de Culebres, situat a l'oest d'aquests cims. No podem deixar d'admirar el paisatge en totes direccions. En direcció N veiem alguns dels tresmils més coneguts dels Pirineus: el Posets, el Bachimala, el Perdiguero, el Crabioules, el Maupas,... Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) per Llauset 1

Diferents excursions neixen del fons de la vall de Ballibierna.

També podem gaudir d'unes bones vistes de l'estany i la cresta de Llosàs, que acaba al punt més alt de la serralada, el pic de l'Aneto, i que curiosament va ser una de les primeres a recórrer-se en sentit descendent (el juliol de 1906). Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) per Llauset 1

Inigualables vistes de l'estany i la cresta de Llosás, i dels emblemàtics pics del massís de la Maladeta.

Des del cim del Ballibierna, desgrimpem per unes roques molt polides per anar a buscar un petit pla que hi ha abans de l'inici de l'aresta que va cap al Culebres. Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) per Llauset 1

Desgrimpada relliscosa per anar a buscar l'inici de l'aresta cal al Culebres.

Ja identifiquem clarament la famosa aresta que uneix els dos pics, coneguda com el Pas del Cavall. Es tracta d'una aresta d'uns 20m de llargada, no gaire difícil, però que requereix que hi passem parant atenció i amb precaució (II-). Com que aquesta és una ruta que es pot fer en els dos sentits i és bastant freqüentada, és del tot recomanable que passem per l'aresta d'un en un. Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) per Llauset 1

Un grup d'excursionistes espera el seu torn per creuar el Pas del Cavall.

Alguns cavalquen pel Pas del Cavall amb por i d'altres amb despreocupació. En cas de gran angoixa, el pas es pot protegir amb corda (trobem pitons al llarg de l'aresta que ens permeten muntar una instal·lació). Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) per Llauset 1

Es pot instal·lar una corda que evitaria creuar amb por.

Hi ha diferents maneres de passar el Pas del Cavall: pel costat N agafant-nos amb les mans a la paret i buscant les petites lleixes que hi ha per posar-hi els peus, o, per aquells que tenen por de relliscar, i com el seu nom indica, podem creuar com si anéssim a cavall, amb una cama a cada banda. Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) per Llauset 1

Agafant-nos amb les mans a la vora de la paret i buscant les lleixes i forats que hi ha per als peus, o bé com si anéssim cavall.

Diuen que és més senzill creuar agafant-se a l'aresta i col·locant els peus al vessant nord. Però tenim més sensació de seguretat anant a cavall. Encara que l'aresta és fàcil, la caiguda cap a la vall de Ballibierna impressiona molt i, per tant, cal que creuem de la manera més segura possible. Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) per Llauset 1

Hi ha infinitat de maneres de passar d'un costat a l'altre, però haurem d'anar el més segurs possibles, la caiguda és impressionant.

L'única escapatòria que tenim per arribar al Culebres sense creuar pel Pas del Cavall, és agafar un camí que passa pel vessant S. Aquest camí s'agafa des del petit pla que hi ha després de baixar la petita desgrimpada del Ballibierna i abans de l'aresta del Pas del Cavall. Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) per Llauset 1

Escapatòria del Pas del Cavall per la vessant S. Caldrà extremar l'atenció ja que la roca està una mica descomposta.

Seguim avançant per la carena, el camí és evident i estable. Arribem al cim de la Tuca de Culebres (3:15h - 3.062m). Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) per Llauset 1

Camí evident que segueix per la carena fins al Culebres.

Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) per Llauset 1

Tuca de Culebres (3.062m).

La Tuca de Culebres és l'avantcim occidental del Ballibierna i el seu nom es deu a la curvatura de les seves línies i al seu aspecte cromàtic. Iniciem la baixada de la Tuca de Culebres en direcció sud, cap al coll de Llauset. Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) per Llauset 1

Baixem de la Tuca de Culebres en direcció al coll de Llauset. Les seves característiques corbes es poden apreciar des de la vall de Ballibierna.

Extremem l'atenció, hem de desgrimpar per grans blocs rocosos, alguns d'ells molt relliscosos. Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) per Llauset 1

Existeixen diferents recorreguts de baixada, tots ells requereixen sortejar roques de diferents mides.

A mesura que anem baixant, el camí es fa més evident, és més fàcil seguir les fites. Sortegem diversos blocs de roca i diverses pedres, sempre en direcció S. Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) per Llauset 1

A poc a poc el camí es torna més evident. Anem esquivant grans blocs rocosos.

Creuem el camí que puja del coll de Culebres (O). El nostre camí pren direcció S, a la recerca del coll de Llauset (3:45h - 2.835m). Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) per Llauset 1

Seguim en direcció S, per un corriol que es dibuixa a sobre d'una fina tartera.

Des del coll de Llauset, iniciem el descens en direcció E avançant cap al fons de la vall i tenint com a objectiu l'embassament de Llauset. Al coll hi trobem una gran quantitat de pissarres negres de l'època geològica del Silurià que li confereixen al paisatge un aspecte curiós. Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) per Llauset 1

Baixem per una pronunciada tartera negra cap al fons de la vall de Llauset.

A partir d'aquí el terreny s'aplana i el nostre camí transcorre per entre zones herboses. Aviat arribem a la capçalera del llac (4:35h). Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) per Llauset 1

Capçalera de l'embassament de Llauset.

Desfem els puja i baixa que fa el camí fins a la presa de Llauset. En alguns trams el camí avança molt a prop de la vora del llac. Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) per Llauset 1

De retorn tornem a vorejar l'embassament de Llauset, sortejant les roques que anem trobant.

Tornem a ser a la presa de Llauset (5:35h - 2.200m), punt d'inici i final d'aquesta ruta circular que ens ha permès gaudir d'un preciós ambient alpí, ascendir dos 3.000's, travessar l'emocionant Pas del Cavall, i observar unes vistes espectaculars de pics emblemàtics com l'Aneto, el Tempestats o el Margalida. Ballibierna (3.067m) i Culebres (3.062m) per Llauset 1

Arribem de nou a la presa de Llauset, punt d'inici i final d'aquesta ruta.

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Escriure comentari
Participa! Envia´ns el teu comentari

Si has realitzat aquesta ruta, dóna´ns la teva opinió!! Si tens dubtes de la ruta, escriu-nos un comentari!
Coneixes alternatives per aquest itinerari? Has fet aquesta ruta d´alguna altra manera? Opina!

Javi
10-08-2022 19:34:51h

Bona tarda, es pot evitar sense problema el Pas del Cavall? Vaig amb gent més inexperta i si no ho veuen amb seguretat prefereixo no fer-ho. Gràcies

Resposta (Rutes Pirineus): Hola Javi, si, ho podràs evitar per un corriol situat a la part sud de l'aresta. A la guia web s'explica. Molta sort!

Silvia
05-07-2018 14:17:51h

Hola, m'agradaria fer el pic de Vallibierna aquest dissabte dia 5. Com està de neu? Cal portar grampons i piolet? Gràcies!
(Comentari introduït originàriament en castellà)

Resposta (Rutes Pirineus): Hola Silvia, et recomanem que contactis directament amb el refugi de Cap de Llauset (tel: 974 120 400 / email: refugiocapdellauset@gmail.com) per a que et puguin detallar les condicions de neu actuals a la zona. Et passem l'enllaç de la webcam orientada cap al coll de Vallibierna i la Tuca Cap de Llauset: www.alberguesyrefugiosdearagon.com/webcam.php?id=124

Jorge
27-10-2017 12:04:08h

Hola! Aquesta ruta es podria fer sol? O cal anar en grup gràcies!
(Comentari introduït originàriament en castellà)

Nacho
11-03-2017 12:32:10h

Hola. Estoy pensando acercarme el próximo fin de semana (17-19 de marzo) y me gustaría saber como está de nieve. Tenéis información al respecto o sabéis con quien puedo hablar al respecto? Gracias!

Albert Miguel San Andres
27-07-2016 11:05:01h

Bones, nosaltres ho vam fer aquest dissabte. Vam tenir la mala sort de coincidir amb la carrera de la Volta a l'Aneto. El lloc és fantàstic i el pas a cavall li dona una mica d'aventura. Es pot passar caminant tranquil·lament. El millor la baixada per aquella tartera perfecta a cent per hora. En total amb parades ens van sortir 4 hores cotxe-cotxe. Trotacollados inquiets.
(Comentari introduït originàriament en castellà)

RUTES PIRINEUS
20-10-2015 14:41:10h

Hola Gemma!
Depenent de l'any, a l'octubre ja podem trobar una mica de neu a les cotes més altes de la ruta. Et recomanaríem que seguissis la previsió meteorològica fins el dia que vulguis fer la ruta, per així preveure si ha pogut nevar a les cotes més altes. Creiem que a dia d'avui, la ruta està neta de neu exceptuant potser alguna obaga.
Molta sort!

Gemma
19-10-2015 23:41:49h

Bones! Es pot fer aquesta ruta ara a l'octubre? O ja hi ha massa neu?
Gràcies!

Dani
19-07-2015 20:58:53h

L'hem va aquest dissabte i és molt recomanable. No és molt dura però està plena d'emoció en un entorn d'alta muntanya que a estones sembla que estiguis en un altre planeta. Per repetir.
(Comentari introduït originàriament en castellà)

RUTES PIRINEUS
04-01-2015 10:49:12h

Hola Fran, moltes gràcies pel teu comentari. Som conscients que aquesta ruta hauria d'estar situada a l'Aragó en comptes de Lleida. Aquest error és degut a un petit problema de programació que tenim pendent de corregir.
Salutacions i bon any!

Fran
03-01-2015 23:19:34h

Ruta "còmoda" al guanyar-se ja molta alçada directament amb el cotxe. I encara serà més còmoda tota la zona quan estigui en funcionament el nou refugi de Llauset de la Federació Aragonesa de Muntanya, a 2450m, que es convertirà amb el més alt del Pirineu Aragonès. Això sí, m'ubiqueu la vall de Barravés a Lleida quan el realitat el Parc Posets-Maladeta està a Osca, perquè després se'ns mosquegin els veïns.
Es quedava coixa aquesta zona del Parc quan la pista de Ballibierna estava impracticable. L'aproximació era dificultosa. Ara amb un fenomenal refugi a aquesta altitud que pot estar llest en menys d'un any, la zona és més accessible encara que sigui des de l'altre costat.
Salutacions i moltes gràcies per la pàgina i la bona exposició de les rutes.
(Comentari introduït originàriament en castellà)

Luis
16-11-2014 09:41:27h

Una ruta que des de Llauset fa que no s'hagi de pujar un gran desnivell, cosa que no treu que hi hagi trams complicadets, sobretot per terreny rocós, a més a més del propi Pas del Cavall, que és força passable amb bon temps i que et dóna una gran pujada d'adrenalina. Impressionant el canvi de colors entre la pujada i la baixada. I si a sobre el clima és variable, com va ser en el meu cas, pots pujar amb un sol magnífic, gaudint de la vista dels molts estanys que hi ha durant el camí, trobar-te núvols que t'envolten al cim i baixar per entre aquests núvols que es converteixen en pluja al final. Increïble en qualsevol cas tot el recorregut. I si t'entretens, pots estar gairebé 7 hores de camí, menjant, fotografiant i gaudint d'unes vistes meravelloses.
(Comentari introduït originàriament en castellà)

Agata
05-08-2013 09:22:17h

Vam fer la ruta allargant-la per passar pels estanys d'Anglós. S'afegeix una mitja horeta, però val la pena per veure una altra vall preciosa. Vistes espectaculars, adrenalina i un parell de 3000 fan que aquesta ruta sigui una de les més recomanables que he fet mai.

Eloi Merencii
10-09-2012 16:48:21h

Gran ruta! Ens ho vam passar d'allò més bé! Ho té tot! Dificultat mitjana, adrenalina amb el pas de cavall, ruta circular, esquí amb xirucas i banyet final amb algun animal autòcton! Alguna ruta semblant igual al "pic de la dona".

Oriol
09-09-2012 17:07:56h

El que m'agradaria destacar d'aquesta excursió és que amb una dificultat i distancia mitjana podem disfrutar de cims alts, bones vistes i l'adrenalina del Paso del Caballo. Per una persona que s'està iniciant a l'afició a la muntanya és una excursió molt agraïda. Algú me'n recomanaria alguna altre de característiques semblants? Gràcies!

David Kiwi
07-09-2012 11:21:45h

Tinc ganes de fer-la. A veure si no em cago molt en el pas del cavall.

Silvia Romero
06-09-2012 19:36:14h

Una ruta molt transitada, vam trobar més gent de la que esperava. Això fa que en el Paso del Caballo hagis d'agafar tanda i esperar una mica, ja que és del tot recomanable passar d'un en un. Però si t'ho prens amb calma pots arribar a estar sol i contemplar moltes de les muntanyes més emblemàtiques dels Pirineus.
M'hagués agradat veure les curvatures tan característiques que fa la Tuca de Culebras, però en aquest recorregut son totalment inapreciables.

Joan Carrera
06-09-2012 16:17:21h

És una ruta que no és excessivament complicada i et trobes en un entorn preciós. Molt recomanable!! Amb el pas del cavall em vaig cagar! Si et passa això, pots anar igualment d'un pic a l'altre per un camí alternatiu que es fa a peu.

Lluís Arias
03-09-2012 21:00:34h

És una ruta que repetiré segur, el fet de poder pujar el cotxe fins a Llauset fa que s'hagi de superar molt poc desnivell tenint en compte que s'acaben pujant dos 3.000's. A més hi ha el pas del cavall, que tot i que es fa sense complicacions et posa la pell de gallina.

53 vots
Enviar comentari

Volem que la web de RUTES PIRINEUS sigui una web participativa, per això t´animem a que deixis els teus comentaris sobre les nostres rutes. No es toleraran insults, llenguatge abusiu, faltes de respecte, ni comentaris ofensius en contra de les més elementals normes d´educació. Tampoc s´acceptaran missatges comercials, o que incloguin números de telèfon o adreces personals i també s´eliminaran els missatges que anunciïn algun producte.

Tots els comentaris són revisats per garantir que compleixin les normes anteriors. RUTES PIRINEUS, en cap cas, es farà responsable del contingut de les opinions publicades pels internautes a la nostra web.

MÉTEO
Enllaços per conèixer la méteo de la zona per on passa la ruta