pdf-ruta16
Itinerari adaptat fins al mirador dels Orris

Itinerari adaptat per a persones amb mobilitat reduïda a la serra del Cadí

 • Fitxa i mapes
 • Recorregut
 • Llocs d´interès
 • Fotos
 • Comentaris ()
 • Rutes guiades properes
 • Establiments propers

distanciaDistància d´anada

100m


desnivelDesnivell

5m


Pendent màximPendent màxim

12%AccessibilitatAccessibilitat

Accessible sense acompanyant.Aparcament adaptatAparcament adaptat

Sí (capacitat per a un vehicle).


PavimentPaviment

Passarel·la de fusta tractada amb rodapeu, de 90 cm d'amplada mínima i amb un sobreample a la meitat del recorregut.Itinerari de 100m de longitud adaptat per a persones amb mobilitat reduïda al Parc Natural del Cadí-Moixeró. La passarel·la comença al pàrquing adaptat del mirador dels Orris i arriba fins al mateix mirador, des d'on gaudim d'unes vistes precioses del Prepirineu català.

El mirador dels Orris, ubicat a 1.887m d'altitud, ens permet gaudir d'unes vistes espectaculars del massís de la Tosa, la serra del Cadí, la serra del Moixeró, el Pedraforca i la serra d'Ensija. El mirador és també un punt de pas de la Ruta del Trencapinyes; el trencapinyes és un ocell característic d'aquesta zona i que, si tenim sort, podrem observar per entre els pins del petit bosc que creuarem.

Track de la ruta

En alguns casos RUTES PIRINEUS ha manipulat els tracks per corregir problemes en la recepció de la senyal GPS i la seva posterior gravació. En aquests casos alguns trams de la ruta del track són aproximats i han estat projectats sobre el mapa.

gpxExchange Format (.gpx) kmzGoogle Earth (.kmz)
Com arribar-hi en cotxe

Arribem a Bagà per la carretera C-16. A Bagà seguim les indicacions de Gréixer i coll de Pal: agafem la carretera BV-4024 en direcció al coll de Pal. Primer la carretera avança en direcció N i després s'enfila muntanya amunt, en direcció E. Després de recórrer 14,2 km (des de Bagà) per la carretera, en un revolt pronunciat cap a la dreta, veiem a mà esquerra el petit pàrquing de terra on comença la Ruta del Trencapinyes. Hi veiem uns panells indicadors d'aquesta ruta. Nosaltres travessem el pàrquing i seguim per una pista forestal en bon estat que surt en direcció N. Al cap d'1 km, arribem al pàrquing del mirador dels Orris, on hi ha una plaça adaptada per a persones amb mobilitat reduïda que té lloc per a un vehicle.

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Les rutes poden variar molt en funció de l´època de l´any, de la neu i de les condicions meteorològiques. La senyalització (marques, panells, balises) que podem trobar al llarg de la ruta també pot variar amb el temps. RUTES PIRINEUS no es responsabilitza de qualsevol mal ús de les seves guies i recomana que cadascú sigui responsable i prudent a la muntanya. Així mateix, us convidem a documentar-vos amb llibres i guies especialitzades per complementar la informació aquí descrita. Tots els temps són efectius i prenen un caràcter orientatiu, no s´han tingut en compte les parades per petites que siguin. Per qualsevol suggeriment, RUTES PIRINEUS us convida a enviar un correu a info@rutespirineus.cat.

La nostra selecció d´establiments propers recomanats

 • partner_image_171
  Ctra. B-400 Km 13,5, 08697 Saldes
  El Càmping Repòs del Pedraforca, als peus del mateix Pedraforca i presidit per la seva ja mítica silueta, és la base ideal per a practicar senderisme i aprofitar aquest seu entorn natural privilegiat. Ells mateixos disposen d'una guia amb 40 itineraris i us podran aconsellar molt bé. Una gran descoberta per a gaudir tota la família!
 • partner_image_260
  Carretera de Berga s/n., 25716 Gósol
  L'hostal i restaurant Cal Franciscó està situat a l'entrada de Gósol i és el punt de trobada ideal per fer tot tipus de rutes al massís del Pedraforca o a la serra del Verd. L'allotjament disposa de 24 habitacions acollidores i el seu bar i restaurant de cuina casolana està obert a tothom.

Què més podem visitar?

 • Mirador de la Devesa
  Mirador de la Devesa

  A 11,2 km de Bagà, pujant per la carretera BV-4024 en direcció al coll de Pal, trobem a mà dreta el mirador de la Devesa. Aquest espai disposa de boniques vistes panoràmiques del massís del Pedraforca, en direcció O, i dels pobles de Bagà i de Guardiola de Berguedà, al fons de la vall. Hi ha un monument metàl·lic amb textos explicatius de la vall del Llobregat i del mirador de la Devesa.

  Coordenades GPS: 42.2792278º 1.8766106º

 • Jardins Artigas
  Jardins Artigas

  Els Jardins Artigas, a la Pobla de Lillet, van ser projectats per Antoni Gaudí l'any 1905. Foren concebuts com a regal per a la família Artigas que allotjà l'arquitecte a casa seva. L'obra fon fonts, bancs, baranes i ponts amb la frondosa vegetació de l'entorn. Un bon racó per a passejar!

  Coordenades GPS: 42.253312º 1.976088º

 • Font de la Doble Ona
  Font de la Doble Ona

  A 9,1 km de Bagà, pujant per la carretera BV-4024 en direcció al coll de Pal, en un revolt pronunciat cap a la dreta, hi ha la font de la Doble Ona. Les aigües d'aquesta font, fredes durant tot l'any per la seva ubicació en una zona ben ombrívola, desemboquen més avall al torrent de les Rovires.

  Coordenades GPS: 42.2854826º 1.8806661º

 • Centre històric de Bagà i mercat medieval
  Centre històric de Bagà i mercat medieval

  Bagà és una poble de 2.300 habitants ubicat a la zona de l'Alt Berguedà, al vessant S de la serra del Cadí. Bagà és un poble preciós. En destaquem especialment el seu casc antic, amb l'encantadora plaça porxada Galceran de Pinós, i la seva intensa activitat cultural. No us perdeu el mercat medieval que s'hi celebra cada mes de juliol (més informació al web: www.baga.cat).

  Coordenades GPS: 42.2526200º 1.8617110º

 • Museu del Ciment ASLAND
  Museu del Ciment ASLAND

  A Castellar de n'Hug (al Berguedà) hi trobem la fàbrica de ciment Asland, tancada l'any 1975; avui un museu. El Museu del Ciment posa de relleu l'espectacularitat d'un dels conjunts fabrils més importants de la industrialització catalana, ubicat en un edifici modernista impressionant i al bell mig d'un entorn natural. Podreu visitar les ruïnes de la fàbrica i fer un recorregut pel seu centre d'interpretació.

  Coordenades GPS: 42.260407724º 1.9781841280º

 • Monestir de Sant Llorenç
  Monestir de Sant Llorenç

  El monestir de Sant Llorenç, situat a Guardiola de Berguedà, és una de les construccions romàniques més rellevants del Berguedà. L'estructura de l'església és complexa i té la particularitat de comptar amb una tribuna a la nau central. L'església, que fou consagrada l'any 983, ha sofert moltes modificacions al llarg del temps i va quedar greument afectada per un terratrèmol l'any 1428. El monestir ha estat restaurat i es pot visitar. (Informació sobre els dies i horaris d'obertura: tel. 938 226 005).

  Coordenades GPS: 42.2348002º 1.8752452º

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Recorregut

Amagar fotosdetalle
L'itinerari comença al pàrquing del mirador dels Orris (1.882m). Aquest pàrquing disposa d'una plaça adaptada per a persones amb mobilitat reduïda que enllaça directament amb la passarel·la que seguirem al llarg de tot el recorregut. La passarel·la té una amplada mínima de 90 cm i és de fusta. El recorregut fins al mirador dels Orris, que avança sempre en direcció NO, té una llargada de 100m i creua un petit bosc de pi negre. A mig camí ens trobem un sobreample a la passarel·la que facilita la circulació en els dos sentits.

Arribem al mirador dels Orris (1.887m), també conegut com a mirador del President. A sota nostre, al fons de la vall, hi tenim el riu de l'Hospitalet, que desemboca les seves aigües al riu Gréixer, que, al seu torn, les aboca al Bastareny. Finalment, aquest últim riu acaba desembocant al Llobregat a l'altura de Guardiola de Berguedà. Des d'aquest punt les vistes són espectaculars. Dos panells orientatius ens faciliten la identificació dels cims que ens envolten. D'esquerra a dreta, és a dir d'O a E, podem observar: la serra d'Ensija, amb el pic de la Gallina Pelada (2.320m), el Pedraforca (2.497m), el puig dels Terrers (2.467m), el coll de Pendís (1.786m), el Moixeró (2.078m), les Penyes Altes (2.276m), el coll de Jou (2.021m), el puig de la canal Freda (2.336m), la canal de les Gralles, la Tosa (2.536m) i el Cap del Serrat Gran (2.386m).

Aquest curt itinerari al mirador dels Orris forma part de la Ruta del Trencapinyes. Els boscos de pi negre que trobem en aquesta zona, que fan pinyes durant tot l’any, han permès que s'hagi establert una població abundant i sedentària de trencapinyes. El trencapinyes (Loxia curvirostra) és un ocell de la família dels fringíl·lids. Té un bec molt fort i encreuat que li permet obrir les pinyes i extreure’n els pinyons. Presenta dimorfisme sexual pel que fa a la coloració: les femelles són de tonalitats grises i verdoses mentre que els mascles presenten tonalitats vermelloses. Si prestem atenció, podrem veure volar el trencanpinyes entre les branques dels pins o escoltar el seu cant, que se sent fluixet però és ben agradable.
 Itinerari adaptat fins al mirador dels Orris 1

Senyal indicadora del pàrquing adaptat del mirador dels Orris.

Itinerari adaptat fins al mirador dels Orris 1

L'itinerari disposa d'una plaça adaptada per a un vehicle.

Itinerari adaptat fins al mirador dels Orris 1

Començament de la passarel·la de fusta.

Itinerari adaptat fins al mirador dels Orris 1

Sobreample situat a la meitat del recorregut.

Itinerari adaptat fins al mirador dels Orris 1

Mirador dels Orris.

Itinerari adaptat fins al mirador dels Orris 1

Panell orientatiu que facilita la identificació dels cims propers.

Itinerari adaptat fins al mirador dels Orris 1

Tram final d'accés al mirador.

Itinerari adaptat fins al mirador dels Orris 1

El Pedraforca (2.497m) des del mirador dels Orris.

Itinerari adaptat fins al mirador dels Orris 1

Vistes panoràmiques des del mirador.

Itinerari adaptat fins al mirador dels Orris 1

La Tosa (2.536m), a l'extrem oriental de la serra del Cadí.

Itinerari adaptat fins al mirador dels Orris 1

El pi negre és l'arbre característic d'aquesta zona.

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Escriure comentari
Participa! Envia´ns el teu comentari

Si has realitzat aquesta ruta, dóna´ns la teva opinió!! Si tens dubtes de la ruta, escriu-nos un comentari!
Coneixes alternatives per aquest itinerari? Has fet aquesta ruta d´alguna altra manera? Opina!


7 vots
Enviar comentari

Volem que la web de RUTES PIRINEUS sigui una web participativa, per això t´animem a que deixis els teus comentaris sobre les nostres rutes. No es toleraran insults, llenguatge abusiu, faltes de respecte, ni comentaris ofensius en contra de les més elementals normes d´educació. Tampoc s´acceptaran missatges comercials, o que incloguin números de telèfon o adreces personals i també s´eliminaran els missatges que anunciïn algun producte.

Tots els comentaris són revisats per garantir que compleixin les normes anteriors. RUTES PIRINEUS, en cap cas, es farà responsable del contingut de les opinions publicades pels internautes a la nostra web.

MÉTEO
Enllaços per conèixer la méteo de la zona per on passa la ruta