pdf-ruta1874
La Dou del Bastareny

Curta passejada fins al naixement del riu Bastareny al Parc Natural del Cadí-Moixeró

Afegir a favorites
 • Fitxa i mapes
 • Recorregut
 • Llocs d'interès
 • Fotos
 • Comentaris ()
 • Establiments propers
dificultad
Dificultat

Baixa

Passejades curtes, amb poc desnivell i sense dificultats.
desnivelDesnivell acumulat

25m

Distància totalDistància total

0,4 km

Temps total efectiuTemps total efectiu

0:10h

altitud_minimaAltitud mínima

945m

distanciaPunt de sortida / arribada

Pont de pedra del Bastareny

altitud_maximaAltitud màxima

961m

distanciaPoblació més propera

Bagà

Curta passejada de 400m de longitud (anada i tornada) en la que primer passarem pel salt d'aigua del Bastareny i després anirem fins al naixement del riu Bastareny. El camí fins a la Dou del Bastareny està senyalitzat i presenta un primer tram en ascens, després continua en lleuger descens i finalment torna a pujar lleugerament. No presenta cap dificultat tècnica però cal vigilar amb les pedres humides que poden relliscar una mica.

Aquesta passejada fins a la Dou del Bastareny ens permet conèixer el naixement d'un dels afluents més rellevants del riu Llobregat en la seva part alta. El Bastareny recull les aigües de la vall del Bastareny i de la vall del riu Gréixer i desemboca al Llobregat a l'altura de Guardiola de Berguedà. La Dou del Bastareny és un indret poc conegut i amb un encant especial on l'aigua és la gran protagonista. La gran paret de roques per on brolla l'aigua des de l'interior de la muntanya és espectacular.

Mapa cartogràfic

mapa
Editorial Alpina

© Editorial Alpina.

Aquest croquis aproximat amb l'itinerari de la ruta ha estat creat a partir del mapa "Moixeró - La Tosa. Parc Natural Cadí-Moixeró. E-25. 1:25.000." propietat de l'Editorial Alpina.

Recorregut de la ruta

Track de la ruta

En alguns casos RUTES PIRINEUS ha manipulat els tracks per corregir problemes en la recepció de la senyal GPS i la seva posterior gravació. En aquests casos alguns trams de la ruta del track són aproximats i han estat projectats sobre el mapa.

trkTwoNav (.trk) gpxExchange Format (.gpx) kmzGoogle Earth (.kmz)

Punts importants de pas (Waypoints)

Punt de pas
Temps
Altura
Latitud
Longitud
 •  Pont de pedra sobre el riu Bastareny
  0:00h
  947m
  42.2686010º
  1.7999270º
 •  Salt d'aigua del Bastareny
  0:02h
  948m
  42.2685400º
  1.7994810º
 •  La Dou del Bastareny
  0:05h
  958m
  42.2677810º
  1.7994050º
 •  Pont de pedra sobre el riu Bastareny
  0:10h
  947m
  42.2686010º
  1.7999270º

Sistema de coordenades geogràfiques. Datum Europeu 1950

Més informació

: Mig dia

: 0:10h en total. 0:02h des del punt d'inici fins al salt d'aigua i 0:03h des del salt fins a la Dou. 0:05h per tornar.

: 25m

: Baixa. Es tracta d'una excursió fàcil i apta per a tothom.

: Tot l'any. L'època en la que la Dou és més espectacular és a la primavera i a la tardor, coincidint amb els períodes més plujosos. Algun estiu de forta sequera, la Dou ha arribat a assecar-se casi completament.

: Res en especial.

:

Moixeró - La Tosa. Parc Natural Cadí-Moixeró. E-25. 1:25.000. Editorial Alpina.

: L'itinerari és adequat per fer amb nens. El camí és curt i presenta el gran atractiu de l'aigua: el salt d'aigua i la pròpia font del Bastareny, en la que l'aigua brolla amb força d'entre les roques.

Com arribar-hi en cotxe

Arribem a Bagà per la carretera C-16. A Bagà agafem la carretera que surt en direcció NO cap a Gisclareny. Tenim en tot moment el riu Bastareny a la nostra esquerra. Després d'aproximadament 2 km, uns 50m abans del pont de Sant Joan de l'Avellanet (on la carretera creua el Bastareny en un gran revolt de 180º) agafem una pista de terra en bon estat que surt a mà dreta enfilant-se uns metres. Aquesta pista ens porta, després de 2 km, fins a la casa de colònies de La Salle Natura, també coneguda com a Cal Cerdanyola. Deixem enrere aquesta casa i arribem a una bifurcació. A la dreta tenim el camí cap al Bullidor de la Llet i, a l'esquerra, el camí cap a la Dou del Bastareny. Agafem, doncs, la pista de l'esquerra. El camí s'enfila tot fent alguns revolts, l'hem de seguir durant uns altres 2 km fins que arribem a un pont de pedra. Just abans del pont hi ha espai per estacionar els vehicles.

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Totes les rutes han estat realitzades sobre el terreny per RUTES PIRINEUS. Les rutes poden variar molt en funció de l'època de l'any, de la neu i de les condicions meteorològiques. La senyalització (marques, panells, balises) que podem trobar al llarg de la ruta també pot variar amb el temps. RUTES PIRINEUS no es responsabilitza de qualsevol mal ús de les seves guies i recomana que cadascú sigui responsable i prudent a la muntanya. Així mateix, us convidem a documentar-vos amb llibres i guies especialitzades per complementar la informació aquí descrita. Tots els temps són efectius i prenen un caràcter orientatiu, no s'han tingut en compte les parades per petites que siguin. Per qualsevol suggeriment, RUTES PIRINEUS us convida a enviar un correu a info@rutespirineus.cat.

Aquí la nostra selecció d'establiments propers recomanats:

Mostrar al mapadetalle
 • partner_image_171
  Ctra. B-400 Km 13,5, 08697 Saldes www.campingpedraforca.com - pedra@campingpedraforca.com - 938 258 044 | 938 258 055
  El Càmping Repòs del Pedraforca, als peus del mateix Pedraforca i presidit per la seva ja mítica silueta, és la base ideal per a practicar senderisme i aprofitar aquest seu entorn natural privilegiat. Ells mateixos disposen d'una guia amb 40 itineraris i us podran aconsellar molt bé. Una gran descoberta per a gaudir tota la família!
 • partner_image_64
  Paratge del Clot del Moro, s/n, 08696 Castellar de n´Hug www.museuciment.cat - museuciment@mnactec.cat - 93 825 70 37
  A Castellar de n'Hug (al Berguedà) hi trobem la fàbrica de ciment Asland, tancada l'any 1975; avui un museu. El Museu del Ciment posa de relleu l'espectacularitat d'un dels conjunts fabrils més importants de la industrialització catalana, ubicat en un edifici modernista impressionant i al bell mig d'un entorn natural. Podreu visitar les ruïnes de la fàbrica i fer un recorregut pel seu centre d'interpretació.
 • partner_image_104
  C. Font del sofre, nº 6, 1er 1a, 08695 Bagà www.carndelcadimoixero.com - ricardcolldepal@gmail.com - 620 041 664
  Amb un ramat de més de 700 ovelles, en Ricard és un dels últims pastors del Berguedà. Les carns dels seus xais són de màxima qualitat i les podeu comprar a través de la seva web, però en Ricard també ens ofereix una experiència única: aprendre a fer de pastor, un ofici en extinció.
 • partner_image_122
  Jardins Artigas La Pobla de Lillet www.poblalillet.cat - tur.lillet@diba.cat - 687 998 541
  Els Jardins Artigas, a la Pobla de Lillet, van ser projectats per Antoni Gaudí l'any 1905. Foren concebuts com a regal per a la família Artigas que allotjà l'arquitecte a casa seva. L'obra fon fonts, bancs, baranes i ponts amb la frondosa vegetació de l'entorn. Un bon racó per a passejar!
 • partner_image_127
  La Solana, 08619 Borredà www.formatgebauma.com - bauma@formatgebauma.com - 938 239 064
  Heus aquí un clàssic dels formatges artesans del Pirineu i en general de casa nostra. Formatge Bauma elabora formatges, matons i iogurts amb llet de cabra a partir d'una matèria prima de qualitat i posant èmfasi en un procés de producció absolutament cuidat i "personalitzat". Si us agrada el formatge, feu parada a Borredà!
 • partner_image_180
  Plaça Pedraforca 3, 08697 Saldes www.lacerveseradelpedraforca.cat - info@lacerveseradelpedraforca.cat - 938 258 160
  La Cervesera del Pedraforca s'elabora als peus d'aquesta emblemàtica muntanya, exactament a Saldes. Es tracta d'una cervesa artesana que deu la seva qualitat a la utilització de l'aigua d'un manantial local. Suaus, torrades i negres, i fabricades a 1215m d'altitud! Us recomanem degustar-les in situ!
 • partner_image_214
  Els Casals, 08517 Sagàs www.elscasals.cat - elscasals@elscasals.cat - +34 938 251 200
  A l'Hotel i Restaurant Els Casals, gastronomia i pagesia són elements indestriables. El restaurant està reconegut amb una estrella Michelin i les 10 habitacions de l'hotel són acollidores i agradabilíssimes. Una experiència meravellosa!
Els establiments recomanats al mapa
logo rutas pirineos
Punt d'inici de la ruta
Hotels i hostalsMuseus i culturaNaturalesaAventuraProductors i artesansRestaurantsEsquíCàmpingsRefugis de muntanyaBenestar i spaApartaments i Cases RuralsAlbergsRutes per etapesActivitats aquàtiques
Recomanacions

Què més podem visitar?

Mostrar al mapadetalle
 • Àrea de lleure de Sant Joan de l´Avellanet
  Àrea de lleure de Sant Joan de l'Avellanet

  L'àrea de lleure de Sant Joan de l'Avellanet està situada a la carretera que va de Bagà a Gisclareny pel coll de Bena, a 2 km de Bagà. L'àrea té dos espais habilitats a la riba del riu Bastareny on es pot descansar, fer un pícnic o jugar. També disposa d'infraestructura per a realitzar-hi barbacoes.

  Coordenades GPS: 42.262673º 1.837126º

 • La Salle Natura - Cal Cerdanyola
  La Salle Natura - Cal Cerdanyola

  Aquest espai de la institució La Salle ofereix activitats relacionades amb el medi natural a famílies i grups: itineraris a peu, en bicicleta o a cavall, tallers de geologia, estudi de la flora i la fauna, allotjament,... S'hi arriba fent 2 km per una pista de terra que s'agafa des de la carretera de Bagà a coll de Bena (Gisclareny), a 2 km de Bagà. (Més informació: 932 902 478 / 938 244 798)

  Coordenades GPS: 42.268024º 1.815046º

 • Centre històric de Bagà i mercat medieval
  Centre històric de Bagà i mercat medieval

  Bagà és una poble de 2.300 habitants ubicat a la zona de l'Alt Berguedà, al vessant S de la serra del Cadí. Bagà és un poble preciós. En destaquem especialment el seu casc antic, amb l'encantadora plaça porxada Galceran de Pinós, i la seva intensa activitat cultural. No us perdeu el mercat medieval que s'hi celebra cada mes de juliol (més informació al web: www.baga.cat).

  Coordenades GPS: 42.2526200º 1.8617110º

Llocs d'interès al mapa
logo rutas pirineos
Punt d'inici de la ruta
logo rutas pirineos
Llocs d'interès
Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Recorregut

Amagar fotosdetalle
Comencem l'itinerari al costat del pont de pedra sobre el riu Bastareny (0:00h - 947m). Agafem el camí que s'enfila en direcció O pel vessant sud de la vall. Hi ha un indicador que ens assenyala el camí que hem de seguir ("Adou del Bastareny"). La Dou del Bastareny 1

Pont de pedra sobre el riu Bastareny.

La Dou del Bastareny 1

Primer tram del cami (en direcció O).

Ens enfilem per aquest camí i després d'avançar uns 40m ens desviem a la dreta per admirar el salt d'aigua del Bastareny (0:02h - 948m). Quan el cabal d'aigua que baixa és abundant, el salt d'aigua és espectacular. De fet, antigament hi havia una serradora que aprofitava la força de l'aigua per serrar fusta. La Dou del Bastareny 1

Salt d'aigua del Bastareny. El salt és espectacular.

La Dou del Bastareny 1

Salt d'aigua del Bastareny vist des del costat del riu.

Reprenem el camí cap a la Dou. Seguim en tot moment els senyals que anem trobant. El camí segueix guanyant alçada, ara en direcció E, tot rodejant la muntanya. La Dou del Bastareny 1

Reprenem el camí cap a la Dou. El camí està senyalitzat.

Després d'uns 45m el sender gira de nou cap a l'O. Fem ara un tram de camí en lleuger descens i arribem de nou a la riba del Bastareny. La Dou del Bastareny 1

Tram final. Avancem en paral·lel al Bastareny.

Continuem en direcció S per la vora del riu, que ens queda a la nostra dreta, i arribem a la Dou del Bastareny (0:05h - 958m). L'aigua brolla per entre les roques de la muntanya en aquest preciós indret, un espai poc conegut i que té un encant especial. Estem davant del naixement del riu Bastareny, que desemboca al Llobregat uns quants kilòmetres aigües avall, a l'altura de Guardiola de Berguedà, després de recórrer la vall del Bastareny i travessar el poble de Bagà. La Dou del Bastareny 1

La Dou del Bastareny.

La Dou del Bastareny 1

L'aigua brolla per entre les roques de la muntanya.

El camí de tornada fins al punt d'inici (0:10h - 947m) el realitzem pel mateix itinerari. La Dou del Bastareny 1

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Escriure comentari
Participa! Envia'ns el teu comentari

Si has realitzat aquesta ruta, dóna'ns la teva opinió!! Si tens dubtes de la ruta, escriu-nos un comentari!
Coneixes alternatives per aquest itinerari? Has fet aquesta ruta d'alguna altra manera? Opina!


4 vots
Codi Captcha
Enviar comentari

Volem que la web de RUTES PIRINEUS sigui una web participativa, per això t'animem a que deixis els teus comentaris sobre les nostres rutes. No es toleraran insults, llenguatge abusiu, faltes de respecte, ni comentaris ofensius en contra de les més elementals normes d'educació. Tampoc s'acceptaran missatges comercials, o que incloguin números de telèfon o adreces personals i també s'eliminaran els missatges que anunciïn algun producte.

Tots els comentaris són revisats per garantir que compleixin les normes anteriors. RUTES PIRINEUS, en cap cas, es farà responsable del contingut de les opinions publicades pels internautes a la nostra web.

Si ho prefereixes comenta amb Facebook...
MÉTEO
Enllaços per conèixer la méteo de la zona per on passa la ruta