pdf-ruta1717
Cola de Caballo per les grades de Soaso

La ruta més popular de la vall d'Ordesa: des de la Pradera d'Ordesa fins a la Cola de Caballo

 • Fitxa i mapes
 • Recorregut
 • Llocs d´interès
 • Fotos
 • Comentaris ()
 • Rutes guiades properes
 • Establiments propers
dificultad
Dificultat

Notable

Excursions més exigents o bé perquè són més llargues o amb major desnivell o amb alguna dificultat concreta.
desnivelDesnivell acumulat

500m

Distància totalDistància total

17,5 km

Temps total efectiuTemps total efectiu

5:40h

altitud_minimaAltitud mínima

1.305m

distanciaPunt de sortida / arribada

Pradera d'Ordesa

altitud_maximaAltitud màxima

1.755m

distanciaPoblació més propera

Torla

Itinerari de 17,5 km de longitud (anada i tornada) fins a la cascada de la Cola de Caballo, al Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut. L'itinerari comença a la Pradera d'Ordesa i segueix el sender GR-11 que va remuntant la vall d'Ordesa pel marge N del riu Arazas fins arribar al circ de Soaso, on es troba el popular salt d'aigua de la Cola de Caballo. Durant la primera part del recorregut, fins poc abans d'arribar a les Grades de Soaso, avancem per una còmode pista que remunta la vall creuant boscos de pins, fagedes i algun prat. Des de les Grades de Soaso i fins a la Cola de Caballo (a la capçalera del circ de Soaso), avancem per un camí més estret que remunta la vall tot creuant amplis prats de muntanya. La tornada es realitza pel mateix itinerari.

La ruta fins a la Cola de Caballo pel camí clàssic de la vall d'Ordesa és una de les excursions més populars i conegudes dels Pirineus. Aquest itinerari ens permet endinsar-nos a la llarga i espectacular vall d'Ordesa, que l'any 1997 fou declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i constitueix un espai natural d'una bellesa excepcional. Durant el recorregut podrem admirar les espectaculars parets de la vall, excavades per l'erosió d'un antic glaciar, gaudir dels diversos salts d'aigua que fa el riu Arazas: la cascada d'Arripas, la cascada de l'Estrecho, les Grades de Soaso,... i conèixer la gran riquesa natural de la vall. Arrel de la seva popularitat, aquesta ruta acostuma a estar molt concorreguda, sobretot durant els mesos d'estiu.

Track de la ruta

En alguns casos RUTES PIRINEUS ha manipulat els tracks per corregir problemes en la recepció de la senyal GPS i la seva posterior gravació. En aquests casos alguns trams de la ruta del track són aproximats i han estat projectats sobre el mapa.

gpxExchange Format (.gpx) kmzGoogle Earth (.kmz)

Més informació

: 5:40h en total: 3:00h des del punt d'inici fins a la Cola de Caballo, punt final del recorregut, i 2:40h de tornada pel mateix itinerari (ara de baixada).

: Notable. Es tracta d'una excursió de senderisme que no presenta cap dificultat tècnica, en tot moment s'avança per pistes i camins senyalitzats i en molt bon estat de conservació. Classifiquem aquesta ruta en el grau de dificultat "Notable" atenent-nos a la seva longitud.

: Primavera, estiu i tardor.

: Res en especial.

:

· Ordesa y Monte Perdido - Parque Nacional. 1:40.000. Editorial Alpina.
· Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido. 1:25.000. Editorial Alpina.

: L'itinerari és adequat per fer amb nens: el camí està en bon estat i presenta atractius diversos (aigua, flora i fauna, bons paisatges i bons espais per descansar i jugar); cal, però, ser conscients de la longitud total de la ruta i valorar la seva idoneïtat en funció de l'edat i forma física dels nens. De tornada, si no voleu repetir el camí, us recomanem fer el tram entre el desviament de les cascades (punt de pas de la ruta) i la Pradera d'Ordesa pel camí que passa pel marge esquerre (S) del riu Arazas; per agafar-lo, cal girar en aquest desviament i seguir la indicació de "Cascada de la Cueva y El Estrecho". Recomanem, també, que valoreu la possibilitat de recórrer la vall d'Ordesa seguint l'itinerari Circular a la Cola de Caballo per la Faixa de Pelai, menys concorregut i més espectacular però alhora més dur i exigent.

Com arribar-hi en cotxe

Ens dirigim per la carretera N-260a en direcció a Torla (des de Broto, si venim del S, o des de Biescas i Linás de Broto, si venim de l'O). En una corba pronunciada de la N-260a agafem la carretera A-135, seguint les indicacions de Torla. Després d'1 km, arribem a l'entrada del poble. A mà dreta hi tenim el Centre de Visitants del Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut i el seu pàrquing. Durant l'estiu, Setmana Santa i alguns festius assenyalats és obligatori estacionar el vehicle en aquest pàrquing i agafar el servei d'autobusos del parc per accedir a la Pradera d'Ordesa, punt d'inici de la nostra ruta. Els autobusos funcionen des de les 7:00h fins a les 20:00h (recomanem que confirmeu el calendari i els horaris prèviament: tel. 974 486 472). Si l'accés amb vehicle propi estigués permès, per la carretera A-135 creuem el poble de Torla en direcció N. Sortim del poble i després de 3 km arribem al Pont dels Navarresos. Cap al N s'obre la vall de Bujaruelo però nosaltres seguim per la A-135 que gira cap a l'E, creua les portes d'accés al parc nacional i s'enfila cap a la vall d'Ordesa fent vàries llaçades. Després de 5 km, arribem a la Pradera d'Ordesa on hi ha un pàrquing per estacionar els vehicles.

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Les rutes poden variar molt en funció de l´època de l´any, de la neu i de les condicions meteorològiques. La senyalització (marques, panells, balises) que podem trobar al llarg de la ruta també pot variar amb el temps. RUTES PIRINEUS no es responsabilitza de qualsevol mal ús de les seves guies i recomana que cadascú sigui responsable i prudent a la muntanya. Així mateix, us convidem a documentar-vos amb llibres i guies especialitzades per complementar la informació aquí descrita. Tots els temps són efectius i prenen un caràcter orientatiu, no s´han tingut en compte les parades per petites que siguin. Per qualsevol suggeriment, RUTES PIRINEUS us convida a enviar un correu a info@rutespirineus.cat.

Què més podem visitar?

 • Refugi de Sant Nicolau de Bujaruelo
  Refugi de Sant Nicolau de Bujaruelo

  Des de Torla, en direcció a la vall d'Ordesa, desviant-nos al Pont dels Navarresos a l'esquerra, arribem a un refugi - restaurant, un càmping i un magnífic pont romànic a 1.420m d'altitud enmig de la vall de Bujaruelo. Aquest enclavament és un espai ideal per descansar i fer-hi activitats lúdiques.

  Coordenades GPS: 42.6945166º -0.10693573º

 • Centre de visitants del Parc Nacional d´Ordesa i Mont Perdut (Torla)
  Centre de visitants del Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut (Torla)

  Situat a l'aparcament de Torla, des d'on surten els autobusos cap a l'entrada del parc, disposa de sales d'exposició permanent dedicades a la geologia, els ecosistemes, les diverses zones del parc i els espais protegits d'Aragó. Integrat espacialment en el propi paisatge, funciona com a oficina d'atenció al visitant.

  Coordenades GPS: 42.6263014º -0.11157058º

 • Casa de la Vall i presó de Broto
  Casa de la Vall i presó de Broto

  Quan al s. XVI la Mancomunitat de la Vall de Broto tenia poder d'autogovern, la ramaderia de muntanya n'era la riquesa principal i la majoria de litigis sorgien per robatoris, ús de pastures alienes i contraban cap a França. La Casa de la Vall i la presó són un gran testimoni d'aquesta història (Informació visites: 974 486 413)

  Coordenades GPS: 42.6046448º -0.1223006º

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Recorregut

Amagar fotosdetalle
Iniciem el recorregut a l'enclavament conegut com a Pradera d'Ordesa (0:00h - 1.305m), que és el punt de sortida de diferents itineraris per la coneguda vall d'Ordesa. A l'extrem oriental de l'aparcament de la Pradera d'Ordesa hi ha diversos panells indicadors. Nosaltres seguirem la indicació de "Cola de Caballo". Durant tot el recorregut avançarem pel fons de la vall d'Ordesa seguint el sender de llarg recorregut GR-11 i les seves marques vermelles i blanques. Cola de Caballo per les grades de Soaso 1

Pradera d'Ordesa.

Cola de Caballo per les grades de Soaso 1

Extrem E de la Pradera d'Ordesa: inici del camí cap a la Cola de Caballo.

Comencem a caminar per una pista de terra en bon estat en direcció E. Anem remuntant la vall per entre boscos i clarianes. Tenim el riu Arazas a la nostra dreta. Cola de Caballo per les grades de Soaso 1

Primer tram de la ruta.

Cola de Caballo per les grades de Soaso 1

La pista és ampla i evident.

La còmode i àmplia pista comença a ascendir suaument. En un gir pronunciat cap a l'esquerra, descobrim un mirador sobre la cascada d'Arripas (a mà dreta). Cola de Caballo per les grades de Soaso 1

Cascada d'Arripas.

Seguim avançant i arribem al desviament cap a les cascades (1:05h - 1.458m). Nosaltres hem de seguir avançant pel camí de l'esquerra, en direcció a la "Cola de Caballo". El camí que surt cap a la dreta és una alternativa al camí clàssic que hem fet fins aquí i ens permetria tornar fins a la Pradera d'Ordesa pel marge esquerre (S) del riu Arazas i apropar-nos a diversos miradors que hi ha sobre les cascades de l'Estrecho i de la Cueva -agafant un sender d'anada i tornada que comença uns metres més avall-, i d'Arripas. És una bona alternativa si de tornada volem variar una mica l'itinerari i no repetir el tram que ja hem fet fins aquí pel camí clàssic. Ara seguim, doncs, el camí de l'esquerra que s'enfila muntanya amunt. Cola de Caballo per les grades de Soaso 1

Desviament cap a les cascades.

Cola de Caballo per les grades de Soaso 1

El camí va ascendint amb suavitat.

Aviat arribem al mirador superior de la cascada de l'Estrecho (1:20h - 1.531m). La cascada de l'Estrecho és un dels salts més rellevants que fa el riu Arazas al llarg del seu recorregut per la vall d'Ordesa. Cola de Caballo per les grades de Soaso 1

Cascada de l'Estrecho.

El camí segueix guanyant altitud fent còmodes llaçades. Avancem ara per enmig d'una bonica fageda i arribem a una petita cabana (1:30h - 1.573m). L'amalgama de colors que les fulles dels faigs ens ofereixen és espectacular. Seguim avançant i deixem enrere a mà esquerra el camí que puja cap al circ de Cotatuero i la Faixa Racón. Cola de Caballo per les grades de Soaso 1

Cabana enmig de la fageda.

Sortim de la fageda i la pista es fa una mica més estreta. Aviat arribem a la cova de Frachinal, un tram on el camí transcorre mig cobert per la roca de la muntanya. Cola de Caballo per les grades de Soaso 1

Cova de Frachinal.

Cola de Caballo per les grades de Soaso 1

Camí de la vall d'Ordesa.

Continuem avançant i arribem a les Grades de Soaso (2:15h - 1.687m), una bonica successió de petites cascades escalonades. Cola de Caballo per les grades de Soaso 1

Arribem a les Grades de Soaso.

Ens trobem diversos miradors que ens permeten admirar aquesta meravella natural des de diverses perspectives. Cola de Caballo per les grades de Soaso 1

Grades de Soaso.

Superem les Grades de Soaso fent vàries ziga-zagues i entrem a la part alta de la vall d'Ordesa. A davant nostre, al fons, ja podem veure l'espectacular capçalera de la vall d'Ordesa, l'anomenat circ de Soaso. Cola de Caballo per les grades de Soaso 1

Entrem a la part alta de la vall d'Ordesa.

En aquesta zona és habitual trobar ramats de vaques pasturant durant els mesos d'estiu. Cola de Caballo per les grades de Soaso 1

Avancem per un entorn de gran bellesa.

Continuem remuntant la vall, en direcció NE, pel marge dret del riu Arazas. Podem admirar les magnífiques parets que defineixen la vall, que té una marcada forma d'"U", i les diverses faixes, petites cornises horitzontals que hi ha a les parets verticals de la vall i que són degudes al diferent grau de duresa de les diverses capes rocoses que van quedar al descobert per l'acció de l'antic glaciar. Creuem un petit pont metàl·lic que ens ajuda a travessar un torrent que recull les aigües de la muntanya i les condueix fins al riu i a continuació deixem enrere, a mà esquerra, una cabana de pastors. Cola de Caballo per les grades de Soaso 1

Passarel·la metàl·lica.

Cola de Caballo per les grades de Soaso 1

Cabana de pastors, panell explicatiu i, al fons, la capçalera de la vall.

Cada cop estem més a prop del nostre objectiu, el circ de Soaso. I si la meteorologia ens ho permet, per sobre del circ de Soaso podem observar els contraforts de les anomenades Tres Serols: el Cilindre de Marboré (3.325m), el Mont Perdut (3.348m) i el pic Añisclo (3.257m). Cola de Caballo per les grades de Soaso 1

Circ de Soaso i contraforts del Mont Perdut (3.348m).

Finalment assolim la Cola de Caballo (3:00h - 1.755m), un bonic salt d'aigua que corona la vall d'Ordesa i que deu el seu nom a la similitud que hi ha entre la forma amb la que cau l'aigua de la cascada i la cua d'un cavall. La Cola de Caballo és un indret molt conegut i força concorregut, especialment durant els mesos d'estiu. El seu fàcil accés i el fet de ser punt de pas de la ruta cap al refugi de Góriz (i del GR-11) fa que nombrosos excursionistes coincideixen en aquest lloc tan bonic i emblemàtic. Des d'aquí, als peus del circ de Soaso, podem veure com el GR-11 continua el seu avenç i puja per entre les grans roques del circ cap al refugi de Góriz. Cola de Caballo per les grades de Soaso 1

Arribem a la Cola de Caballo.

Cola de Caballo per les grades de Soaso 1

La Cola de Caballo és un indret força popular i concorregut.

Cola de Caballo per les grades de Soaso 1

Cola de Caballo.

Per tornar a la Pradera d'Ordesa (5:40h - 1.305m), punt d'inici i final d'aquesta ruta per la vall d'Ordesa, haurem de seguir el mateix itinerari. Per aquells que ho vulguin, recordem que al desviament de les cascades se'ns ofereix la opció de fer el tram fins a la Pradera d'Ordesa pel marge esquerre (S) del riu. Cola de Caballo per les grades de Soaso 1

Panoràmica de la vall d'Ordesa des de la Cola de Caballo.

Cola de Caballo per les grades de Soaso 1

Vaques a la vall d'Ordesa.

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Escriure comentari
Participa! Envia´ns el teu comentari

Si has realitzat aquesta ruta, dóna´ns la teva opinió!! Si tens dubtes de la ruta, escriu-nos un comentari!
Coneixes alternatives per aquest itinerari? Has fet aquesta ruta d´alguna altra manera? Opina!

Elena
19-03-2024 16:14:45h

Hola, quer?a hacer la ruta de cola de caballo en semana santa, quer?a saber si hay nieve y si para ir en coche puedo ir hasta el parking o lo tengo que dejar en Torla? y si en Torla hay parking para dejar el coche. gracias.

Jorge
03-11-2023 12:34:14h

Hola bones m'agradaria saber si el 24 de novembre, podria anar amb cotxe fins al pàrquing de la prada. Gràcies
Resposta (Rutes Pirineus): Hola Jorge, per a la data que ens indiques (24/11), en principi l'accés a la Pradera es podrà fer amb cotxes particulars. No obstant això, et recomanem que ho acabis de confirmar amb l'oficina del Parc a Torla.

Belén
25-09-2023 14:12:00h

Hola! Volem fer aquesta ruta el primer cap de setmana de novembre, sabeu d'algun hotel que estigui a prop d'aquesta ruta? Gràcies!
Resposta (Rutes Pirineus): Hola Belén, a la vall de Torla i Broto hi ha molta oferta d'allotjaments de diferents característiques, et recomanem que visitis les pàgines web turístiques locals per trobar més informació. Que vagi molt bé!

JUAN T
08-08-2023 20:10:31h

A principis de setembre serem la ruta. es pot accedir al pàrquing amb cotxe o per pujar amb autobús?
Resposta (Rutes Pirineus): Hola Juan, en principi del 23 de juny al 10 de setembre, a l'accés a la Pradera s'ha de fer amb l'autobús. No obstant això, us recomanem que truqueu al Centre de visitants i punt d'informació de Torla per confirmar horaris )974 48 64 72). Que vagi molt bé!

Vero
31-03-2023 18:12:44h

Bona tarda. Es poden portar mascotes?
Resposta (Rutes Pirineus): Hola Vero, sí, es poden portar però lligats.

Elena
19-06-2022 19:37:16h

Hola, el bany és permès al llarg de la ruta? Gràcies
Resposta (Rutes Pirineus): Hola Elena, la normativa del Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut prohibeix el bany o qualsevol altra activitat als cursos o masses d'aigua del Parc. Salutacions,

angy
07-09-2021 18:57:07h

Volia saber si es pot pujar el dia 14 de setembre amb cotxe o cal agafar l'autobús per anar a la Cola de Caballo.
(Comentari introduït originàriament en castellà)

Resposta (Rutes Pirineus): Hola Angy, pots consultar el calendari i horaris de funcionament de l'autobús d'accés a la Pradera d'Ordesa trucant al Centre de Visitants del Parc Nacional a Torla: 974 486 472.

Mariela
21-07-2021 19:53:14h

Bona tarda, volia saber si és una ruta per fer amb bici de mtb, segons llegeixo és tot camí i pista, però també veig a les fotos que hi ha senders i volia saber si eren molt tècnics, gràcies.
Resposta (Rutes Pirineus): Hola Mariela, la ruta de la Cola de Caballo per les grades de Soaso s'ha de realitzar a peu. Que vagi molt bé!

YILA
26-03-2021 18:21:57h

Bona tarda, m'agradaria saber si hi ha (molta o poca) neu a la ruta de Cola de Caballo per obtenir informació per realitzar-la aquest proper dijous 8 de març. Gràcies.
Resposta (Rutes Pirineus): Hola, et recomanem que contactis directament amb el Centre de Visitants del Parc Nacional a Torla. Ells disposen d'informació actualitzada sobre les condicions del terreny. Que vagi molt bé!

RUTES PIRINEUS
17-03-2021 12:42:45h

Hola Albert, actualment hi ha neu a cotes altes, però us aconsellem que us informeu prèviament a l'Oficina de Turisme per tenir informació actualitzada.

Alberto
25-02-2021 22:58:25h

Tenim pensat anar inicis de març / Hi ha neu encara ????

Irene
24-03-2020 10:30:09h

Hola !!!!!!!!!!!! Quant costa la ruta?
(Comentari introduït originalment en castellà)

Resposta (Rutes Pirineus): Hola Irene, tens tota la informació de la ruta guiada a la Cola de Caballo al següent enllaç: www.rutespirineus.cat/rutes-guiades/cola-de-caballo-per-les-grades-de-soaso-ordesa. Comentar-te que de moment no tenim dates programades per a realitzar aquesta activitat en el format de grup obert. Salutacions!

RUTES PIRINEUS
21-02-2020 17:16:16h

Hola Ivan, Hi ha neu a la zona, però us recomanem que contacteu amb el Centre de Visitants de el Parc Nacional a Torla. Ells disposen d?informació actualitzada sobre de les condicions de el terreny en aquestes setmanes d'hivern.
(Comentari introduït originalment en castellà)

Ivan
16-02-2020 15:35:50h

És recomanable fer aquesta ruta a principis de març o fins i tot hi ha molta neu? Gràcies.
(Comentari introduït originalment en castellà)

àngel
17-10-2019 11:22:21h

Un dubte hi ha molt desnivell?

Carol
27-12-2018 18:06:09h

Hola, viatgem a Ochagavia la primera setmana de gener i volem fer la ruta fins a la cua de Cavall per les graderies de Soaso. Què tal en aquesta època?
(Comentari introduït originàriament en castellà)

Esther
11-09-2018 10:35:21h

Com està la ruta ara al setembre? És recomanable fer-la ara o esperar algun mes especialment? Gràcies per endavant.
(Comentari introduït originàriament en castellà)

RUTES PIRINEUS
07-08-2018 18:04:47h

Hola Elena, es tracta d'una ruta exigent físicament (17 km de distància i 500m de desnivell) però tècnicament fàcil. La ruta transcorre sempre per pista o per senders senyalitzats. Hauries de valorar la forma física de les teves filles. Sort!

Elena
01-08-2018 10:55:38h

Bon dia. Voldria fer aquesta ruta aquest cap de setmana amb les meves filles de 6 i 9 anys. Elles podrien fer-la? O té molta dificultat?
(Comentari introduït originàriament en castellà)

RUTES PIRINEUS
10-03-2018 00:30:56h

Hola Daniel, et recomanem que ho consultis directament al Parc Nacional. Et deixem el telèfon de l'oficina de Torla: 974.486.472

Daniel
04-03-2018 13:30:50h

Hola, voldria fer aquesta ruta a finals del mes, hi haurà neu encara? Gràcies. Salutacions.
(Comentari introduït originàriament en castellà)

Carlos
27-12-2017 19:19:30h

Es podrà fer aquesta ruta la última setmana de l'any ??
(Comentari introduït originàriament en castellà)

Adrián
03-12-2017 11:21:11h

Es pot fet aquesta ruta la setmana que ve sense problemes tot i les nevades?
(Comentari introduït originàriament en castellà)

RUTES PIRINEUS
22-11-2017 10:44:43h

Hola Noemi, la normativa del Parc Nacional diu que a l'interior del parc està prohibit portar gossos sense lligar, cal portar els gossos lligats. A la fitxa que tenim del Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut pots consultar tota la normativa: www.rutespirineus.cat/rutes/parc-nacional-d-ordesa-i-mont-perdut. Que tingueu molt bona ruta!

Noemi
21-11-2017 10:12:29h

Hola, el dissabte 25 de novembre, el meu marit i jo volem fer la ruta i portem 3 gossos. No hi ha cap problema no? És que no he aconseguit trobar informació referent a portar gossos. Gràcies.
(Comentari introduït originàriament en castellà)

Marta
21-07-2017 10:13:46h

Bon dia, hi ha algun problema en arribar amb autocaravana i aparcar a les zones habilitades?
(Comentari introduït originàriament en castellà)

LETO
25-04-2017 19:09:03h

Teneos pensado hacer la ruta con niños entre 8 y 14 años este sabado. ¿ Cómo está la ruta? ¿hay nieve ?

RUTES PIRINEUS
16-02-2017 09:57:00h

Hola Carlos, et recomanem que ho consultis amb el Parc Nacional. Et deixem el telèfon de l'oficina de Torla: 974 486 472

Carlos
09-02-2017 00:29:09h

Hola, mi intención ye ir con mi novia en agosto. ¿Se podría vivaquear en la cola de caballo? Es decir, dormir con saco y esterilla al aire. Munches gracies y un saludo dende asturies

RUTES PIRINEUS
18-01-2017 11:22:50h

Hola Debi, al març la vall d'Ordesa encara tindrà neu. Tingueu-ho en compte si voleu fer la excursió! No obstant, els dies abans a la ruta us recomanem que contacteu amb l'oficina del Parc Nacional a Torla per preguntar sobre quines són les condicions de neu. Sort!
(Comentari introduït originàriament en castellà)

Debi
14-01-2017 12:24:18h

Hola molt bones!!!! :) La vaig fer fa dos estius i vaig tornar enamorada!! i ara estic pensant en fer-la cap al segon cap de setmana de març i m'agradaria saber com estarà el camí per tema de neu!!
Gràcies per endavant!! :)
(Comentari introduït originàriament en castellà)

XAVI L
20-12-2016 01:20:10h

Estem pensant de fer aquesta ruta aquest dimecres. En quin estat esta actualment?

Ruben Castro
05-10-2015 15:49:42h

Tot el camí és molt bonic, els boscos de faigs, les cascades, les famoses grades... però el moment en què es veu la capçalera de la vall per primera vegada, amb el circ grandiós, és màgia pura que et queda per sempre gravat a la retina. inoblidable!!!
(Comentari introduït originàriament en castellà)

MIGUEL RODRIGUEZ
31-08-2015 16:32:04h

MOLTA GENT PERÒ IMPRESCINDIBLE!
(Comentari introduït originàriament en castellà)

Nacho C
07-01-2014 16:49:54h

Una gran clàssica ideal per introduir-se a l'apassionant món dels Pirineus
(Comentari introduït originàriament en castellà)

126 vots
Enviar comentari

Volem que la web de RUTES PIRINEUS sigui una web participativa, per això t´animem a que deixis els teus comentaris sobre les nostres rutes. No es toleraran insults, llenguatge abusiu, faltes de respecte, ni comentaris ofensius en contra de les més elementals normes d´educació. Tampoc s´acceptaran missatges comercials, o que incloguin números de telèfon o adreces personals i també s´eliminaran els missatges que anunciïn algun producte.

Tots els comentaris són revisats per garantir que compleixin les normes anteriors. RUTES PIRINEUS, en cap cas, es farà responsable del contingut de les opinions publicades pels internautes a la nostra web.

MÉTEO
Enllaços per conèixer la méteo de la zona per on passa la ruta