Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Descobrint el Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut i la famosa cascada de la Cola de Caballo

Cola de Caballo per les grades de Soaso
Ruta guiada.Cola de Caballo per les grades de Soaso
Informació
Torla, Sobrarb, Osca
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

L'excursió fins a la Cola de Caballo a la vall d'Ordesa és una de les rutes més populars i alhora més destacades dels Pirineus. Aquesta excursió ens permet endinsar-nos a la llarga i espectacular vall d'Ordesa, que constitueix un espai natural d'una bellesa excepcional. Durant l'itinerari podrem admirar les espectaculars parets de la vall, excavades per l'erosió d'una antiga glacera, gaudir dels molts salts d'aigua que presenta el riu Arazas: la cascada d'Arripas, la cascada de l'Estrecho, les Grades de Soaso i, finalment, la popular cascada de la Cola de Caballo. Amb aquesta ruta descobrirem el gran valor natural del Parc Nacional i d'aquesta bonica vall del Pirineu central aragonès.

Recorregut

L'itinerari que us proposem ens porta fins a la magnífica cascada de la Cola de Caballo, situada al final del canyó d'Ordesa. Començarem la ruta a la Pradera d'Ordesa i remuntarem tota la vall pel seu marge dret orogràfic, avançant pel costat del bonic riu Arazas. Deixarem enrere les Grades de Soaso, petites cascades escalonades successivament i admirarem, cada vegada més properes i just per sobre del circ de Soaso, tres muntanyes mítiques: el Cilindre de Marboré, el Mont Perdut i el pic Añisclo. La tornada la farem variant una mica el recorregut, visitant els anomenats miradors de les cascades.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:7:00h-8:00h aprox.
Temps efectiu caminant (sense parades):5:45h aprox.
Exigència física:Mitjana. Ruta adequada per a persones amb bona preparació física i acostumades a fer caminades de jornada completa.
Dificultat tècnica:Baixa. La ruta transita per camins ben condicionats.
Distància:17 km
Desnivell acumulat:+500m/-500m
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:De maig a octubre.
Hora i punt de trobada:9:00h del matí a Torla (a la porta del Centre d´Interpretació del Parc, que està situat just al costat del gran aparcament que hi ha a l´entrada del poble). Des d´aquest punt ens desplaçarem en cotxes particulars, o segons la data, amb els autobusos del Parc Nacional fins a la Pradera d´Ordesa.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Per la pluja: ponxo/capelina i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció pels llavis i gorra). Motxilla de muntanya adequada. Recomanable: bastons telescòpics per caminar.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú per a l'excursió (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques,...). Durant el recorregut farem una parada per dinar.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència en aquesta ruta. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· El Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut, la seva història i els seus valors naturals. · Les llegendes de les Tres Sorores. · El refugi de Góriz, indret privilegiat per a l'alta muntanya a Ordesa. · Les valls d'origen glacial. · La flora i la fauna d'alta muntanya.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu: 50 €/persona (IVA inclòs).

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, taxis...).

· Si fem la ruta durant el període de funcionament de l'autobús del Parc Nacional, el preu NO inclou el trajecte en autobús entre Torla i la Pradera d'Ordesa. Aquest import s'haurà d'abonar directament a l'autobús del Parc Nacional (5 €/persona anada i tornada).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades d´un dia.

Allotjaments propers
· Alberg EL ÚLTIMO BUCARDO, Linás de Broto. www.elultimobucardo.com
· Càmping ORDESA, Torla. www.campingordesa.es
· Allotjament Rural CASA BANDRÉS, Fragen-Torla. www.casabandresordesa.com
· Hotel VILLA DE TORLA, Torla. www.hotelvilladetorla.com
Punt de trobada

9:00h del matí a Torla (a la porta del Centre d´Interpretació del Parc, que està situat just al costat del gran aparcament que hi ha a l´entrada del poble). Des d´aquest punt ens desplaçarem en cotxes particulars, o segons la data, amb els autobusos del Parc Nacional fins a la Pradera d´Ordesa.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè farem interpretació del medi natural -flora, fauna, geografia i geologia- i us explicarem totes les anècdotes i curiositats de la muntanya.
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que passis un dia meravellós i descobreixis els indrets més màgics del Pirineu!
1 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).