Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Descobrim un dels massissos més imponents del Pirineu, amb indrets bellíssims i captivadors com la vall d'Ara, el pic de Pimené o el circ de Gavarnie

Tour del Vignemale (4 etapes)
Ruta guiada.Tour del Vignemale (4 etapes)
Informació
Torla, Sobrarb, Osca
Disposem d'un protocol de seguretat que seguim en totes les rutes guiades per adaptar-nos a les circumstàncies excepcionals que estem vivint aquests mesos i gaudir-les, doncs, amb la mateixa confiança de sempre. Si tens qualsevol consulta o suggeriment no dubtis a enviar-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucar-nos al +34 691 772 966 (feiners de 9h-14h). Seguim fent Pirineus!
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Aquesta travessa de 4 etapes ens permet fer la volta a un dels macissos més imponents del Pirineu, amb una setzena de cims que superen els 3.000m d'alçada i amb la glacera més ben conservada de tota la serralada. L'itinerari -que transcorre tant pel vessant sud com pel vessant nord - ens sorprèn cada dia per la seva espectacularitat i per la màgia dels indrets que anem descobrint, amb paper protagonista de l'aigua i dels glaciars, que han anat modelant el paisatge durant segles. Aquesta és una proposta ideal per a persones amb una bona condició física però no requereix tenir experiència prèvia en alta muntanya.

Durant la ruta descobrirem indrets meravellosos: l'encisadora Vall d'Ara, la verticalitat de les parets de la cara nord del Vignemale -el cim és el més alt del Pirineu francès amb 3,298m-, el coll de l'Horquette d'Ossoue, el circ i la cascada de Gavarnie -el bressol del "pirineïsme"!-, les vistes panoràmiques des de l'estratègic pic de Pimené, l'històric pas pel port de Bujaruelo...

Al seu torn, els quatre refugis on pernoctarem són establiments clàssics de l'alta muntanya pirinenca que, més enllà d'estar ubicats en paratges d'una gran bellesa, ens mostraran el paper clau que juguen en la conservació del medi natural i ens permetran recuperar forces i descansar en un entorn magnífic.

Recorregut

· Dia 1. Trobada al refugi de Bujaruelo amb el guia de Rutes Pirineus. Presentació de la ruta.

· Dia 2. Etapa 1 - Vall d'Ara i Nord del Vignemale. Refugi de Bujaruelo - Refugi d'Oulettes de Gaube.
Distància: 17,6 km | Desnivell: +1.290m/-478m | Temps d'activitat: 9h.

· Dia 3. Etapa 2 - Superant la mítica Horquette d'Ossoue. Refugi d'Oulettes de Gaube - Refugi de Grange de Holle.
Distància: 18,9 km | Desnivell: +690m/-1.352m | Temps d'activitat: 9h.

· Dia 4. Etapa 3 - La gran talaia de Pimené. Refugi de Grange de Holle - Pic Pimené (2.807m) - Refugi d'Espuguettes.
Distància: 15 km | Desnivell: +1.420m/-890m | Temps d'activitat: 10h.

· Dia 5. Etapa 4 - L'espectacle del circ de Gavarnie. Refugi d'Espuguettes - Refugi de Bujaruelo.
Distància: 17 km | Desnivell: +1.020m/-1.700m | Temps d'activitat: 10:30h.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:5 dies / 4 nits / 4 etapes.
Exigència física:Mitjana-Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivells importanats. Es recomana haver realitzat alguna ruta de diversos dies prèviament.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant l'itinerari passem per alguns colls de muntanya a més de 2.500m d'altitud. Es recomana haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:68 km
Desnivell acumulat:+4.420m/-4.420m
Època recomanable:De juny a octubre.
Hora i punt de trobada:18:45h al refugi de Bujaruelo. Per arribar al refugi de Bujaruelo, creuem el poble de Torla i continuem 3 km fins al pont dels Navarros. En aquest punt deixem la carretera i seguim 6,3 km per pista fins a Bujaruelo. Davant del refugi hi ha una esplanada on podem estacionar els vehicles.
Hora i punt de finalització:18:00h al refugi de Bujaruelo.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta. Jaqueta tallavents, roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se als refugis. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra. Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (als refugis hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per les nits als refugis (opcional).
Alimentació:Els sopars, els esmorzars i els dinars (bosses de pícnic) ens els proporcionen als refugis. (Nota: els pícnics no estan inclosos en el preu.)
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Parc Nacional. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· El Parc Nacional, la seva història i els seus valors naturals. · Les valls i els llacs d'origen glacial. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · El canvi climàtic al Parc Nacional i als Pirineus. · La vida als refugis d'alta muntanya i el pirineisme.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total reserva anticipada 21 dies (guiatge + refugis): 550 euros/persona (IVA inclòs) (Federats FEDME: 540 euros/persona). -7%

· Preu total reserva última hora (guiatge + refugis): 591 euros/persona (IVA inclòs) (Federats FEDME: 581 euros/persona).

Reserva anticipada 7% de descompte: confirma la teva reserva 21 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d'un 7% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l'abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta.

· La gestió de la inscripció.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'allotjament als refugis en modalitat de Mitja Pensió (allotjament, sopar i esmorzar).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, els pícnics, els consums extres en els refugis (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat) i les condicions específiques per covid-19.

Allotjaments propers
· Alberg EL ÚLTIMO BUCARDO, Linás de Broto. www.elultimobucardo.com
· Càmping ORDESA, Torla. www.campingordesa.es
· Allotjament Rural CASA BANDRÉS, Fragen-Torla. www.casabandresordesa.com
· Hostal Rural CASA LORDÁN, Torla. www.casalordan.com
· Hotel VILLA DE TORLA, Torla. www.hotelvilladetorla.com
· Hotel ABETOS, Torla. www.hotelabetos.es
Punt de trobada

18:45h al refugi de Bujaruelo. Per arribar al refugi de Bujaruelo, creuem el poble de Torla i continuem 3 km fins al pont dels Navarros. En aquest punt deixem la carretera i seguim 6,3 km per pista fins a Bujaruelo. Davant del refugi hi ha una esplanada on podem estacionar els vehicles.

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos AVANZA opera el trajecte Barbastre - Aínsa - Broto amb regularitat i diverses freqüències diàries. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (http://aragon.avanzagrupo.com/). Atenció: els horaris i els bitllets no acostumen a estar disponibles fins a 3-4 setmanes abans de la ruta. Aquesta mateixa companyia també opera el trajecte local Broto - Torla. En aquest cas els bitllets només es poden adquirir al mateix autobús.

Es pot arribar a Barbastre amb autobús des de Saragossa (línia Saragossa - Barbastro) o des de Lleida o Barcelona (línia Barcelona - Lleida - Montsó - Barbastre). Les dues línies també estan operades per la companyia AVANZA).

En cas d'accedir a la travessa amb transport públic, si us plau avisa'ns amb anticipació per a coordinar la curta aproximació al refugi de Bujaruelo, punt de trobada per a la travessa.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!
5 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).