Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

L'espectacular i sensacional travessa de 6 etapes del Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut

Alta Ruta de los Perdidos (6 etapes)
Ruta guiada.Alta Ruta de los Perdidos (6 etapes)
Info / Reserva
Torla, Sobrarbe, Osca
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

L'Alta Ruta de los Perdidos, és un travessa per etapes que transcorre entre el Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut (vessant espanyol) i el Parc Nacional dels Pirineus (vessant francès). Aquesta ruta destaca per la grandíssima bellesa dels espais naturals pels quals transcorre i per les seves grans muntanyes: caminarem per una de les zones amb major concentració de cims de més de 3.000m dels Pirineus. També descobrirem llocs tan emblemàtics com la bretxa de Rotllà, el circ i la cascada de Gavarnie (el poble de Gavarnie es considera el bressol del "pirineïsme"!), el balcó de Pineta, la glacera del Mont Perdut, Bujaruelo o la vall d'Oulettes de Gaube, entre d'altres.

La distància total de la ruta és d'uns 93 km amb aproximadament 5.200m de desnivell acumulat. Es tracta, doncs, d'una travessa d'alta muntanya exigent, adequada per a persones amb una molt bona condició física i, per poder gaudir al màxim de l'itinerari i de l'entorn natural que ens acompanyarà durant la travessa, és molt recomanable que prèviament s'hagi realitzat alguna altra travessa de diversos dies.

Volem que aquesta travessa sigui per a vosaltres una experiència única i irrepetible i que gaudiu al màxim de la muntanya i dels paisatges meravellosos del Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut i del Parc Nacional dels Pirineus!

Recorregut

· Dia 1. Trobada al refugi de Bujaruelo amb el/la guia de Rutes Pirineus. Presentació de la ruta.

· Dia 2. Etapa 1 - La Bretxa i el canyó d'Ordesa. Refugi de Bujaruelo - Refugi de Góriz.
Distància: 15,5 km | Desnivell: +1.585m/-725m | Temps d'activitat: 9h.

· Dia 3. Etapa 2 - Añisclo vs Pineta. Refugi de Góriz - Refugi de Pineta.
Distància: 13 km | Desnivell: +600m/-1.560m | Temps d'activitat: 7h.

· Dia 4. Etapa 3 - La glacera del Mont Perdut. Refugi de Pineta - Refugi d'Espuguettes.
Distància: 16,5 km | Desnivell: +1.725m/-935m | Temps d'activitat: 9h.

· Dia 5. Etapa 4 - El circ de Gavarnie. Refugi d'Espuguettes - Refugi Grange de Holle.
Distància: 10 km | Desnivell: +250m/-740m | Temps d'activitat: 5h.

· Dia 6. Etapa 5 - El Gran Vignemale. Refugi Grange de Holle - Refugi d'Oulettes de Gaube.
Distància: 20,5 km | Desnivell: +1.430m/-775m | Temps d'activitat: 10h.

· Dia 7. Etapa 6 - La recompensa. Refugi d'Oulettes de Gaube - Refugi de Bujaruelo (final).
Distància: 18 km | Desnivell: +480m/-1.290m | Temps d'activitat: 9h.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:7 dies / 6 nits / 6 etapes.
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivells importants. És necessari haver realitzat alguna ruta de diversos dies prèviament.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant l'itinerari passem per alguns colls de muntanya a més de 2.800m d'altitud. En alguns punts cal ajudar-nos amb les mans per progressar amb més confiança i seguretat. També cal superar alguns trams una mica exposats que estan equipats amb cables o clavilles. Cal haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:93 km
Desnivell acumulat:+5.200m/-5.200m
Grup:màxim 7 persones.
Època recomanable:De juliol a setembre.
Hora i punt de trobada:18:30h al refugi de Bujaruelo. Per arribar al refugi de Bujaruelo, creuem el poble de Torla i continuem 3 km fins al pont dels Navarros. En aquest punt deixem la carretera i seguim 6,3 km per pista fins a Bujaruelo. Davant del refugi hi ha una esplanada on podem estacionar els vehicles.
Hora i punt de finalització:18:00h al refugi de Bujaruelo.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya mitja-alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se als refugis. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra.). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (als refugis hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per les nits als refugis (opcional).
Alimentació:Els sopars, els esmorzars i els dinars (pícnics) ens els proporcionen als refugis. (Nota: el preu inclou els pícnics de Bujaruelo i Góriz, la resta de pícnics no estan inclosos, preu orientatiu: 10-14 €/pícnic.)
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Parc Nacional. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· El Parc Nacional, la seva història i els seus valors naturals. · Les valls i els llacs d'origen glacial. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · Les llegendes de la Bretxa de Rotllà i del Mont Perdut. · El canvi climàtic als Pirineus. · La vida als refugis d'alta muntanya i el pirineisme.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total reserva anticipada 21 dies (guiatge + refugis): 957 €/persona (IVA inclòs) (Federats FEDME o federats amb correspondència de refugis: 927 €/persona). -7%

· Preu total reserva última hora (guiatge + refugis): 1.029 €/persona (IVA inclòs) (Federats FEDME o federats amb correspondència de refugis: 999 €/persona).

Reserva anticipada 7% de descompte: confirma la teva reserva 21 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d'un 7% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l'abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat UIMLA).

· L'allotjament, el sopar i l'esmorzar a tots els refugis.

· El pícnic als refugis de Bujaruelo (pack lunch per la primera etapa) i Góriz.

· El paquet de benvinguda de la travessa: forfait per segellar als refugis, samarreta tèrmica oficial de la travessa Ternua, mapa-guia Alpina oficial de la ruta, val de dutxa a Bujaruelo pel dia que s'acaba la travessa, val digital de 60 € per compres a la botiga online de Ternua, beguda de benvinguda a tots els refugis del recorregut, gerra plena o beguda a Bujaruelo a l'acabar la travessa.

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El pícnic als refugis de Pineta, Espuguettes, Grange de Holle i Oulettes de Gaube, els consums extres en els refugis (ús de dutxes, begudes extres, etc.), el desplaçament fins al punt d'inici/final de la ruta, les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Nota: a principis de la temporada d'estiu, en funció de la neu que hi pugui haver acumulada en cotes altes, podria ser necessari l'ús puntual de material de seguretat (grampons, piolet, casc i arnés amb mosquetó) en algun pas concret de la travessa. Si fos el cas, el lloguer de l'equip complet té un cost addicional de 20 €/dia. En cas que es pogués donar aquesta circumstància, des de Rutes Pirineus us contactaríem la setmana anterior a la ruta per informar-vos degudament.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers
· Alberg EL ÚLTIMO BUCARDO, Linás de Broto. www.elultimobucardo.com
· Càmping ORDESA, Torla. www.campingordesa.es
· Allotjament Rural CASA BANDRÉS, Fragen-Torla. www.casabandresordesa.com
· Hostal Rural CASA LORDÁN, Torla. www.casalordan.com
· Hotel VILLA DE TORLA, Torla. www.hotelvilladetorla.com
· Hotel ABETOS, Torla. www.hotelabetos.es
Punt de trobada

18:30h al refugi de Bujaruelo. Per arribar al refugi de Bujaruelo, creuem el poble de Torla i continuem 3 km fins al pont dels Navarros. En aquest punt deixem la carretera i seguim 6,3 km per pista fins a Bujaruelo. Davant del refugi hi ha una esplanada on podem estacionar els vehicles.

Accés amb transport públic

La companyia d'autobusos AVANZA opera el trajecte Barbastre - Aínsa - Broto amb regularitat i diverses freqüències diàries. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva (http://aragon.avanzagrupo.com/). Atenció: els horaris i els bitllets no acostumen a estar disponibles fins a 3-4 setmanes abans de la ruta. Aquesta mateixa companyia també opera el trajecte local Broto - Torla. En aquest cas els bitllets només es poden adquirir al mateix autobús.

Es pot arribar a Barbastre amb autobús des de Saragossa (línia Saragossa - Barbastro) o des de Lleida o Barcelona (línia Barcelona - Lleida - Montsó - Barbastre). Les dues línies també estan operades per la companyia AVANZA).

En cas d'accedir a la travessa amb transport públic, si us plau avisa'ns amb anticipació per a coordinar la curta aproximació al refugi de Bujaruelo, punt de trobada per a la travessa.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!
18 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).