pdf-ruta488
Taga (2.040m) des de Pardines

Ruta circular que puja fins a l'emblemàtic cim del Taga des de Pardines, a la vall de Ribes

 • Fitxa i mapes
 • Recorregut
 • Llocs d´interès
 • Fotos
 • Comentaris ()
 • Rutes guiades properes
 • Establiments propers
dificultad
Dificultat

Notable

Excursions més exigents o bé perquè són més llargues o amb major desnivell o amb alguna dificultat concreta.
desnivelDesnivell acumulat

770m

Distància totalDistància total

12 km

Temps total efectiuTemps total efectiu

3:45h

altitud_minimaAltitud mínima

1.270m

distanciaPunt de sortida / arribada

Santa Magdalena de Puigsac

altitud_maximaAltitud màxima

2.040m

distanciaPoblació més propera

Pardines

banner apadrina

Us proposem aquí un dels itineraris més atractius que hi ha per pujar al cim del Taga des de la vall de Ribes: traçat circular, terreny còmode i agradable, i una gran varietat de paisatges durant la ruta. L'itinerari comença a l'església de Santa Magdalena de Puigsac i puja fins al Taga pel camí de Noufonts, tot passant per la font d'en Pere Batlle i el Pla de Sinan. La baixada la fem per la Portella d'Ogassa, la Llagona, l'estany de Can Roca, les Foranques i novament Puigsac. Aquesta ruta ens ofereix paisatges esplèndids, racons sorprenents i molt bones vistes de totes les muntanyes de l'entorn.

El Taga és un dels cims més populars del Ripollès i de Catalunya. Juntament amb el cim del Puig Estela són els pics més destacables de la serra de Conivella i la serra Cavallera. Estem davant d'una muntanya molt coneguda i freqüentada; difícilment podrem realitzar aquesta ruta sense trobar-nos a ningú. La seva popularitat, la seva poca dificultat, la seva altitud modesta i el seu fàcil accés fan que sigui l'objectiu de molts muntanyencs d'arreu del país. Existeixen diverses opcions per arribar al seu cim: des de Ribes de Freser, des del coll de Jou, des de Sant Martí d'Ogassa o des de Pardines. Aquí us proposem una opció que considerem de les millors perquè és circular, relativament fàcil, molt variada i paisatgísticament molt atractiva.

Track de la ruta

En alguns casos RUTES PIRINEUS ha manipulat els tracks per corregir problemes en la recepció de la senyal GPS i la seva posterior gravació. En aquests casos alguns trams de la ruta del track són aproximats i han estat projectats sobre el mapa.

gpxExchange Format (.gpx) kmzGoogle Earth (.kmz)

Més informació

: 3:45h en total: 2:00h des de Santa Magdalena de Puigsac fins al cim pujant pel camí de Noufonts i 1:45h per fer la baixada des del cim fins a Santa Magdalena passant per la Portella d'Ogassa i l'estany de Can Roca.

: Tot l'any. A l'hivern és una ruta molt recomanable per fer amb raquetes de neu.

: Res en especial.

:

· Taga. Serra Cavallera. Sant Amand. 1:25.000. Editorial Alpina.
· Vall de Camprodon. Vall de Ribes. 1:50.000. Editorial Alpina.

: L'itinerari que us presentem es troba parcialment senyalitzat: durant el recorregut -sobretot en les seves parts baixes- trobarem alguns indicadors. El tram de baixada des del Pla de la Llagona fins al punt on trobem la pista de l'Orri Vell és de més difícil orientació: no hi ha cap fita i el camí queda diluït en alguns punts. Durant aquest tram recomanem estar ben atents i seguir les explicacions d'aquesta guia. L'itinerari es pot realitzar indistintament en els dos sentits de la marxa, encara que el sentit descrit aquí és el més freqüent.

Com arribar-hi en cotxe

Des de la part alta del poble de Ribes de Freser agafem la carretera GIV-5262 cap a Pardines, a on arribem després de fer uns 6 km. A Pardines continuem avançant per la carretera fins que sortim del poble pel seu extrem E. Continuem durant 2 km més per l'estreta carretera asfaltada i finalment arribem al petit nucli de Puigsac. A mà esquerra hi trobem la bonica església de Santa Magdalena de Puigsac. Just a l'entrada del veïnat de Puigsac, per sota de l'església de Santa Magdalena, hi ha espai per a estacionar els vehicles.

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Les rutes poden variar molt en funció de l´època de l´any, de la neu i de les condicions meteorològiques. La senyalització (marques, panells, balises) que podem trobar al llarg de la ruta també pot variar amb el temps. RUTES PIRINEUS no es responsabilitza de qualsevol mal ús de les seves guies i recomana que cadascú sigui responsable i prudent a la muntanya. Així mateix, us convidem a documentar-vos amb llibres i guies especialitzades per complementar la informació aquí descrita. Tots els temps són efectius i prenen un caràcter orientatiu, no s´han tingut en compte les parades per petites que siguin. Per qualsevol suggeriment, RUTES PIRINEUS us convida a enviar un correu a info@rutespirineus.cat.

La nostra selecció d´establiments propers recomanats

 • partner_image_176
  Camí de Ventaiola, s/n, 17534 Ribes de Freser
  L'Hotel Rural-Spa Resguard dels Vents és tranquil·litat en estat pur. Si voleu desconnectar, aquí podreu fer un bon bany enmig de la naturalesa i ben lluny de tot plegat. I si l'entorn és meravellós, l'hotel és un luxe: magnífiques instal·lacions, decorades amb bon gust -contemporani-, grans vistes de la Vall de Ribes i millor tracte.
 • partner_image_225
  GIV-4011, 4, 17534 Ribes de Freser
  La Casassa de Ribes és una antiga masia del segle XVII molt ben restaurada i rehabilitada com a casa rural. La Casassa ens ofereix quatre apartaments de quatre, sis o vuit places amb totes les comoditats i fantàsticament equipats. La Casassa està situada a Ribes de Freser, al cor de la vall de Ribes (Ripollès) i és la base ideal per descobrir les grans muntanyes de l'entorn, com el sensacional Puigmal (2.913m) o el popular cim del Taga (2.040m), del qual tenim fantàstiques vistes des de la mateixa casa!

Què més podem visitar?

 • Àrea de descans Talaia de la vall de Pardines
  Àrea de descans Talaia de la vall de Pardines

  Just abans d'arribar a Pardines per la carretera de Ribes, a mà dreta hi trobem la Talaia Verda de Pardines, una àrea de descans on hi ha taules i bancs per a fer-hi un pícnic. Des d'aquest punt podem gaudir de molt bones vistes de l'obaga de Pardines i els seus masos. També hi ha panells explicatius amb informació de la zona.

  Coordenades GPS: 42.3165358º 2.2076238º

 • Passeig pel costat del riu a Ribes de Freser
  Passeig pel costat del riu a Ribes de Freser

  Envoltat de natura i vegetació, aquest poble de muntanya viu en gran part del turisme, però no abandona les seves arrels tradicionals, lligades a la pagesia. El seu clima, fresc i agradable a l'estiu, fa que sigui un bon indret per anar-hi de vacances o per fer-hi una bona parada i passejar pel costat del riu Freser.

  Coordenades GPS: 42.3060009º 2.1692383º

 • Església de Sant Jaume a Queralbs
  Església de Sant Jaume a Queralbs

  A la rústica localitat de muntanya de Queralbs, trobem aquesta església romànica del segle XII que consta d'una nau i d'un absis. El més interessant del conjunt és el seu magnífic pòrtic, que compta amb sis arcs que descansen sobre columnes i capitells gravats.

  Coordenades GPS: 42.3497689º 2.1633428º

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Recorregut

Amagar fotosdetalle
Comencem l'excursió a l'entrada del veïnat de Puigsac. En aquest punt hi trobem un panell informatiu "Espai d'Interès Natural Serra Cavallera" i un pal indicador "Can Roca - Taga / Serra Cavallera". Taga (2.040m) des de Pardines 1

Vista de Pardines des del veïnat de Puigsac.

Taga (2.040m) des de Pardines 1

Entrada de Puigsac amb l'església a mà esquerra (panell explicatiu i pal senyalitzador).

Des de l'església de Santa Magdalena de Puigsac (0:00h - 1.270m), d'estil romànic i molt bonica, agafem la pista cimentada que puja en direcció SO. Taga (2.040m) des de Pardines 1

Església de Santa Magdalena de Puigsac.

Ràpidament arribem a la Casa de Can Roca (0:02h - 1.293m), que deixem enrere a mà esquerra. En aquest punt s’acaba el paviment i agafem una pista de terra. Taga (2.040m) des de Pardines 1

Arribant a la Casa de Can Roca.

Seguim endavant i immediatament arribem a una intersecció de pistes. En aquesta intersecció nosaltres agafem la pista de la dreta, és l'anomenat camí de Noufonts (0:04h - 1.308m) i que aquí apareix senyalitzat com a “Coll de Bac - Taga / Portella d'Ogassa”. La pista que deixem a l'esquerra és la pista per la que baixarem de tornada i que va cap a l'Orri Vell i el coll de Pal. Taga (2.040m) des de Pardines 1

Seguim la senyalització de "Coll de Bac - Taga / Portella d'Ogassa".

Seguim, doncs, per la pista de la dreta, en direcció S. Avancem per entre camps i pastures. Aviat creuem una zona on la pista s'eixampla una mica i on s'ha habilitat un espai per a deixar-hi els vehicles (0:09h - 1.338m). Hi trobem també una taula de pícnic i un panell informatiu. Taga (2.040m) des de Pardines 1

El camí es fa més ample.

Seguim pujant suaument per la pista que fa una forta llaçada cap a la dreta. Des d'aquí gaudim d'unes bones vistes de Pardines, del Puigmal i de tota la vall. La pista mica en mica gira cap a la dreta, cap al torrent del Vilaró. En aquesta zona el bosc es fa més frondós i la vegetació és molt més espessa. Taga (2.040m) des de Pardines 1

A punt d'endinsar-nos en un bosc.

Taga (2.040m) des de Pardines 1

Vistes de Pardines amb el Puigmal al fons.

Arribem a la cruïlla del coll de Bac (0:25h - 1.435m). Nosaltres seguim endavant per la mateixa pista i deixem enrere a mà dreta la pista que creua el torrent del Vilaró i que puja fins al coll de Bac. Taga (2.040m) des de Pardines 1

Deixem la desviació del coll de Bac enrere a mà dreta.

Continuem avançant i travessem una zona de prats molt oberta. Taga (2.040m) des de Pardines 1

El bosc precedeix una gran clariana.

Al final dels prats i en arribar al següent grupet d'arbres, si agafem un petit corriol que hi ha a la nostra dreta i caminem uns 20m per entremig dels arbres arribem a la font d'en Pere Batlle (0:33h - 1.466m), una mica amagada i separada del camí. Una llosa de ceràmica que hi ha a sobre d'una roca, al costat de la font, ens ajuda a trobar-la. Taga (2.040m) des de Pardines 1

Detall de la llosa que hi ha al costat de la font d'en Pere Batlle.

Tornem a la pista principal i continuem el nostre ascens cap al Taga. A partir d'aquest moment el camí transcorrerà íntegrament per zones obertes i amples; deixem el bosc definitivament enrere. El paisatge es transforma i ara avancem per entre prats d'herba, que a la primavera estan plens de flors. Tot i trobar-nos en una zona força oberta, el cim del Taga encara no és visible, la cota 1.824m ens el tapa. Sí que podem veure, però, els cims del Puig Cerverís i del Puigmal (al N). Al cap de pocs minuts la pista fa una gran llaçada cap a l'esquerra i just després en fa una altra cap a la dreta (180º), és l'anomenada corba del Pla de Sinan (0:42h - 1.535m). Taga (2.040m) des de Pardines 1

El cim del Taga encara no és visible.

Seguim avançant per la pista i arribem a un gran pla on trobem els abeuradors de Noufonts (0:47h - 1.550m), que són utilitzats pels pastors quan traslladen els ramats cap a les zones altes de pastura. També hi trobem un tancat per a vaques. Taga (2.040m) des de Pardines 1

Els abeuradors de Noufonts.

Des d'aquest punt seguim pujant en direcció SO pel barranc de Noufonts, que està sec durant gran part de l'any. En aquesta zona hi trobarem mil i un senderons, segurament esbossats pel pas del bestiar. Nosaltres anem a buscar el camí més marcat, que puja pràcticament en paral·lel al torrent fins als prats que hi ha a sota del cim del Taga. Taga (2.040m) des de Pardines 1

Torrent de Noufonts.

Just en el punt on el torrent es fa més estret, a mà esquerra hi veiem dos grans forats excavats a la muntanya, són antics polvorins (1:00h - 1.680m) de la línia de defensa dels Pirineus, una barrera defensiva construïda per l'estat Espanyol entre els anys 1939 i 1948 i que constava d'uns 6.000 búnquers. L'objectiu d'aquesta infraestructura era evitar una possible invasió del país des de França. Cap als anys 80 aquestes construccions es van abandonar definitivament. Trobem un dels dos forats obert i l'altre tapiat. Taga (2.040m) des de Pardines 1

Antics polvorins.

Continuem avançant pel costat del torrent, ara sí, amb el Taga ben visible a davant nostre (SO). I enfilem el trams de pujada més durs de tot l'itinerari. Taga (2.040m) des de Pardines 1

El Taga s'alça a davant nostre.

Un cop arribem als prats que hi ha a sota del cim del Taga, girem una mica cap a la nostra esquerra per tal d'evitar els pendents més forts i anar a trobar el camí carener (1:38h - 1.892m), que ve de la Portella d'Ogassa. Taga (2.040m) des de Pardines 1

Anem a buscar el camí carener.

Taga (2.040m) des de Pardines 1

Enllacem amb el camí carener que ve de la Portella d'Ogassa.

A prop d'on ens trobem ara també s'enllaça amb la ruta d'ascens des del coll de Jou (S). Nosaltres girem cap a la dreta i seguim el camí carener cap al cim del Taga. A mesura que anem guanyant altura, adquirim una millor perspectiva de tot l'entorn que ens envolta. Taga (2.040m) des de Pardines 1

Els últims metres d'ascens per la carena són més exigents.

Taga (2.040m) des de Pardines 1

La creu del cim del Taga és ben visible.

Finalment arribem al cim del Taga (2:00h - 2.040m). Hi trobem una creu de color blanc, un vèrtex geodèsic i alguns pessebres molt originals. Gràcies a la ubicació força aïllada d'aquesta muntanya, des del cim gaudim d'unes vistes extraordinàries en totes direccions. Podem distingir fàcilment moltíssimes muntanyes: la serra d'Ensija, el Pedraforca, el Cadí, la Tossa d'Alp, el Puigmal, l'Olla de Núria, el Balandrau, el Puig de Fontlletera, Montserrat, el Montseny,... Taga (2.040m) des de Pardines 1

El Taga és una muntanya molt freqüentada pels excursionistes.

Taga (2.040m) des de Pardines 1

Cim del Taga, a 2.040m d'altitud.

SANTIAGO RUSIÑOL I EL TAGA

El conegut pintor i escriptor Santiago Rusiñol i Prats va pujar fins al cim del Taga el 22 de juliol de 1880, durant una estada al balneari de Ribes de Freser. Rusiñol va sortir del balneari a la 1h de la nit i va començar a pujar cap al cim, volia contemplar la sortida del sol des del Taga. Hi va arribar cap a 2/4 de 5h de la matinada i hi va romandre unes 3h. Afeccionat a l'excursionisme, va escriure Impressions d'una excursió al Taga, Sant Joan de les Abadesses i Ripoll (1881). Igual que Santiago Rusiñol, són molts els excursionistes que se senten atrets per aquesta muntanya de formes suaus i ondulades.
Fonts: "50 ascensions fàcils pel Pirineu català" (Manel Figuera) i "Gran Enciclopèdia Catalana".

 Taga (2.040m) des de Pardines 1

Vèrtex geodèsic.

Taga (2.040m) des de Pardines 1

Pessebre metàl·lic.

Taga (2.040m) des de Pardines 1

Pessebre dins d'una cantimplora.

Taga (2.040m) des de Pardines 1

Vistes de la Gallina Pelada, Port del Comte i el Pedraforca (a l'O).

Taga (2.040m) des de Pardines 1

Vistes de la vessant S del Taga, amb el coll de Jou al davant.

Taga (2.040m) des de Pardines 1

El Puigmal, mig nevat.

Taga (2.040m) des de Pardines 1

El Balandrau, el Tres Pics i el Puig de la Fontlletera.

Comencem la baixada desfent el tram de camí que hem fet per la carena. Deixem enrere el trencall del camí de Noufonts -pel que hem pujat abans- i continuem baixant per la carena en direcció E, fins que arribem a la Portella d'Ogassa (2:25h - 1.792m). Taga (2.040m) des de Pardines 1

Baixant, amb les muntanyes de la serra Cavallera a davant nostre.

Aquest coll separa el propi Taga del Puig de la Coma d'Olla (1.932m) i del Puig Estela (2.013m). La ruta que puja al Taga des de Sant Martí d'Ogassa passa per aquí. Hi trobem un pal indicador. Taga (2.040m) des de Pardines 1

Portella d'Ogassa.

Taga (2.040m) des de Pardines 1

Vista enrere: el vessant N del Taga.

Des de la Portella d'Ogassa ja podem observar el Pla de la Llagona, una zona plana i humida on algunes èpoques de l'any es forma un petit estany. Agafem el camí que voreja el Pla de la Llagona per la dreta (per la banda on hi ha la muntanya). Seguim aquest camí fins a l'extrem més oriental del Pla de la Llagona. Aquest punt és conegut com el coll de la Llagona (2:36h - 1.743m). Taga (2.040m) des de Pardines 1

Vorejant el Pla de la Llagona.

En aquest amplíssim coll, deixem el camí que continua recte cap als Plans de Cases i agafem un petit corriol desdibuixat que baixa a mà esquerra (NE) cap al collet del Llop per una petita vall secundària. Taga (2.040m) des de Pardines 1

Baixant cap al collet del Llop.

Anem baixant per aquest caminet i ben aviat deixem enrere a mà esquerra un camí que ens portaria fins a la zona del abeuradors (per on hem passat de pujada). Nosaltres seguim baixant per la petita vall del torrent de la Llagona. Arribem a un punt on el camí creua aquest torrent. Ara caminem amb el torrent a la nostra esquerra. No triguem en arribar al collet del Llop (2:45h - 1.653m), que està ubicat just al costat d'un petit bosquet -a mà esquerra- i de la cota 1.658m del Taga. Taga (2.040m) des de Pardines 1

Arribant al collet del Llop.

En aquest punt girem una mica cap a la dreta (NE) i continuem baixant per una altra petita vall. Taga (2.040m) des de Pardines 1

Baixant cap a l'estany de Can Roca. Al fons podem veure-hi la casa de l'Orri Vell.

Just quant arribem a un petit bosc ens trobem un filat i una tanca metàl·lica (2:53h - 1.589m). Travessem aquesta tanca i enllacem amb una pista que baixa per entre mig del bosc. Taga (2.040m) des de Pardines 1

A punt d'arribar a la tanca metàl·lica.

Taga (2.040m) des de Pardines 1

Creuem la tanca metàl·lica.

Després de creuar el bosc arribem a un bonic i ampli prat. Seguim avançant pel costat d'un filat, que limita el prat, i finalment arribem a una pista de terra que agafem de baixada. Taga (2.040m) des de Pardines 1

Voregem un camp.

Taga (2.040m) des de Pardines 1

Seguim baixant per una pista de terra.

Si parem atenció, aviat veurem al costat de la pista (i a sota d'uns matolls de boix) una font natural d'aigua: l'anomenada font del Boix (3:03h - 1.513m). Al costat d'aquesta font hi ha una placa de ceràmica amb el seu nom. Taga (2.040m) des de Pardines 1

Detall de la llosa de ceràmica que hi ha a la font del Boix, al costat del camí.

Continuem baixant i arribem a un bonic racó anomenat Pla de l'Estany o estany de Can Roca (3:10h - 1.460m). Un panell explicatiu ens dóna més informació sobre l'estany, els animals que hi viuen i la vegetació de l'entorn. Just a l'altra banda de l'estany hi ha un antic Pou de Glaç. Taga (2.040m) des de Pardines 1

Arribant a l'estany de Can Roca.

Taga (2.040m) des de Pardines 1

El Pla de l'Estany, un bonic indret per a fer una pausa en el camí.

POU DE GLAÇ DE PARDINES

El Pou de Glaç que trobem al costat del Pla de l'Estany o Estany d'en Roca és una edificació de planta circular i estructura cilíndrica excavada al subsòl. Té entre 5m i 7m de fondària i aprofitava el desnivell i la forma del terreny per preservar el glaç. La indústria del glaç va ser molt important durant els segles XVI, XVII i XVIII. El glaç s'utilitzava sobretot per a congelar aliments, i es construïen pous de neu i de glaç en climes freds i aprofitant l'altitud. Els pous de glaç solien ser privats i donaven feina a traginers i jornalers durant la temporada de menys feina als camps. El Pou de Glaç de Pardines fou abandonat a finals del segle XIX o a principis del XX, quan aquesta producció "natural" de glaç va ser definitivament substituïda per màquines industrials i electrodomèstics.

 Taga (2.040m) des de Pardines 1

El Pla de l'Estany o estany de Can Roca.

Continuem baixant per la pista, que fa un gir pronunciat cap a l'esquerra. Deixem una pista secundària enrere a l'esquerra i desemboquem a la pista que baixa de l'Orri Vell (3:20h - 1.424m). En aquest trencall hi trobem un pal indicador. Taga (2.040m) des de Pardines 1

Enllacem amb la pista que ve de l'Orri Vell.

Baixem per l'àmplia pista de l’Orri Vell i arribem a les Foranques (3:27h - 1.385m), una zona on hi ha un aparcament, un panell explicatiu i algunes taules per a fer un pícnic. Taga (2.040m) des de Pardines 1

Baixem per la pista.

Taga (2.040m) des de Pardines 1

Espectacular catifa groga de pixallits (Taraxacumofficinalis) i de xicoies (Taraxacumpyrenaicum).

Taga (2.040m) des de Pardines 1

Zona de les Foranques.

Taga (2.040m) des de Pardines 1

Les Foranques.

Seguim per aquesta pista, que fa baixada, fins que arribem altre cop a l'enllaç amb el camí de Noufonts (per on hem pujat abans). Baixem cap a Can Roca i a continuació arribem a l'església de Santa Magdalena de Puigsac (3:45h - 1.270m), punt d'inici i final d'aquesta preciosa ruta circular que ens ha conduït fins al cim del Taga. Taga (2.040m) des de Pardines 1

Arribant novament a l'església de Santa Magdalena de Puigsac.

Taga (2.040m) des de Pardines 1

Santa Magdalena de Puigsac.

Taga (2.040m) des de Pardines 1

Petit mirador davant de l'església.

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Escriure comentari
Participa! Envia´ns el teu comentari

Si has realitzat aquesta ruta, dóna´ns la teva opinió!! Si tens dubtes de la ruta, escriu-nos un comentari!
Coneixes alternatives per aquest itinerari? Has fet aquesta ruta d´alguna altra manera? Opina!

Carles Xavier
23-03-2024 21:19:41h

Naltrus vam ensopegar amb la Taga nevada de l%u2019?ltim front que va deixar gruixos de neu per trams de 50cm o m?s. Vam fer el cim 5 dies abans del dia del pare d%u2019aquest any, i per sort vam gaudir d%u2019un dia de sol i cel clar que vaig trobar a faltar la protecci? solar dies despr?s. Important tamb? no oblidar les raquetes de neu i pals. Vam arribar sense les primeres, amb la sort de que la neu era prou dura en segons quins trams. Vistes del carenat de muntanyes des de el cim, que queden gravades a foc!br/Vam baixar cercant el coll de Jou cap a Bruguera, per? sense poder arribar al poble, ja que vol?em tornar al punt de partida i agafar l%u2019?ltim tren de tornada en Ribes. Vaig trobar nom?s un altre ?nima mutanyenca, que tot i no fer el descens pel mateix cam?, ens vam ensopegar de nou a l%u2019estaci? per compartir l%u2019experi?ncia. ?s el nostre segon cim despr?s de la Fossa del gegant (tamb? amb neu de fa uns anys) tot i que va ser en grup i sense la acompanyant Cannis, per? que segur perdurar? en el temps de mem?ria.br/ Al tanto si alg? pensa de pujar-hi amb mascota ja que aquest any la Vall est? a petar de procession?ria!! Vam trobar arrenglerades fins i tot per sobre el gruix de neu. Per cert el dia 19 (5dies despr?s) la muntanya estava fosa de neu! Carpe diem!!

Borja
04-12-2018 01:06:14h

Hola bona nit, m'agradaria saber si per a pujar al Taga el proxim dijous 6 de desembre fan falta raquetes, gracies

Elena
05-11-2017 22:31:19h

Ruta perfecta per a l'època de tardor en què ens trobem. Encara que la major part de l'excursió transcorre per trams oberts, s'albiren els boscos encesos dels voltants. Les vistes des del cim no deceben. Adequada, en aquesta època, per a qualsevol acostumat a caminar uns 10 km. Hi havia valents fent-la en BTT també... Gràcies per aquesta ruta en estat de tardor pura. Un salutació a tot l'equip de Rutes Pirineus.
(Comentari introduït originàriament en castellà)

montemarlescala
21-07-2016 22:03:03h

Ruta feta el 21/07/16
Molt recomanable, i aconsello allaragar-la arribant fins al Puig Estela.
Per baixar es necessari el GPS, ja que no hi ha camí clar.. Gràcies per la ruta

RUTES PIRINEUS
08-06-2016 19:14:29h

Hola Núria, la ruta està ben senyalitzada i molts excursionistes la fan pel seu compte. Caldrà, però, que valoris la teva condició física donada l'exigència de la ruta (longitud i desnivell que cal superar). En relació als bastons, nosaltres sempre recomanem dur-ne.

nuria
08-06-2016 16:41:40h

agraïria informesiu si es viable fer la ruta sola. si esta ben indicada i si es necessari l'us de bastons. merci

RUTES PIRINEUS
30-03-2016 12:25:39h

Hola Marc, fa dies que no estem per la zona però creiem que no us faran falta. Podeu trucar a l'Oficina de Turisme de Ribes de Freser (Tel. 972 72 77 28) per veure si us poden donar més detalls de les condicions que hi ha al Taga. Sort!

Marc
25-03-2016 13:33:30h

Hola, es necessari l'us de raquetes per ferla a finals de març?

Patri
13-06-2014 09:37:03h

Entorn meravellós per desconnectar! Ens va agradar molt la ruta i les vistes des del cim, on ens vam trobar una sorpresa... Gràcies per la informació, molt útil per treure el màxim profit a la ruta!!
(Comentari introduït originàriament en castellà)

Manel
30-05-2014 19:13:17h

Una excursió d'aquelles de tota la vida! molt recomanable! Gràcies per publicar-la!

37 vots
Enviar comentari

Volem que la web de RUTES PIRINEUS sigui una web participativa, per això t´animem a que deixis els teus comentaris sobre les nostres rutes. No es toleraran insults, llenguatge abusiu, faltes de respecte, ni comentaris ofensius en contra de les més elementals normes d´educació. Tampoc s´acceptaran missatges comercials, o que incloguin números de telèfon o adreces personals i també s´eliminaran els missatges que anunciïn algun producte.

Tots els comentaris són revisats per garantir que compleixin les normes anteriors. RUTES PIRINEUS, en cap cas, es farà responsable del contingut de les opinions publicades pels internautes a la nostra web.

MÉTEO
Enllaços per conèixer la méteo de la zona per on passa la ruta