Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Ens iniciem en les tècniques bàsiques de progressió, planificació i seguretat per terrenys hivernals d’alta muntanya

Curs d´iniciació a la muntanya hivernal
Ruta guiada.Curs d'iniciació a la muntanya hivernal
Informació
Setcases, Ripollès, Girona
PER QUÈ FER AQUEST CURS?

Aquest curs de dos dies d’iniciació a la muntanya hivernal ens permetrà conèixer les tècniques necessàries i dotar-nos dels coneixements bàsics per moure'ns per terrenys d'alta muntanya a l'hivern. Farem el curs a la zona d’Ulldeter, una de les millors àrees del Pirineu per a la realització d’un curs d’iniciació d’aquestes característiques: facilitat d’accés, bona orografia, múltiples opcions de tipus de terreny per a fer les diferents activitats i un bon refugi d’alta muntanya on fer base, el refugi d'Ulldeter.

Dedicarem el primer dia del curs a desenvolupar gran part dels continguts i els posarem en pràctica fent diversos tallers i exercicis específics sobre el terreny. El segon dia del curs farem un recorregut d’alta muntanya prèviament planificat i treballat en grup en el que practicarem ja en format de ruta però de manera controlada tots els conceptes apresos el primer dia.

El curs és una proposta ideal per a persones amb experiència en muntanya estival i que ara vulguin començar a realitzar rutes per terrenys nevats d’alta muntanya amb seguretat. Aquest curs no desenvolupa les disciplines per progressar per terrenys nevats (raquetes de neu o esquí de muntanya) sinó que se centra i aprofundeix en les tècniques de progressió i ús de piolet i grampons i en d’altres aspectes fonamentals per moure’ns amb seguretat com són la tècnica de l’autodetenció i aspectes com la planificació de recorreguts, tècniques d’orientació, nivologia i el rescat bàsic en allaus.

Contingut del curs

- Material i equip: tipus de material, característiques, ús i manteniment.
- Ús de piolet i grampons.
- Progressió: tipus de terrenys, identificació dels pendents...
- Autodetencions: amb material i sense material.
- Orientació: principis bàsics de cartografia i interpretació de la muntanya hivernal...
- Nivologia: mantell nival, tipus de neu, tipus d’allaus...
- Rescat bàsic en allaus: protocol de seguretat, ús de DVA-pala-sonda. precaucions i pautes per reduir el risc d'accidents per allaus.
- Planificació d’una activitat: elecció d'itineraris, gestió de la seguretat, interpretació del butlletí meteorològic i del butlletí d’allaus (BPA), prevenció d’accidents...

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:2 dies / 1 nit
Exigència física:Mitjana. Curs adequat per a persones que practiquen esport i fan sortides a la muntanya amb freqüència.
Dificultat tècnica:Curs d'iniciació a la muntanya hivernal. Es requereix experiència prèvia en alta muntanya estival (haver realitzar travesses i/o ascensions per terrenys d'alta muntanya a l'estiu).
Època recomanable:Hivern i principis de primavera.
Hora i punt de trobada:8:40h a Setcases, a l’aparcament que hi ha a l’entrada del poble (a la mateixa carretera GIV-5264 just passada la rotonda). Des d’aquest punt ens dirigirem amb vehicles particulars a la zona més adequada d’Ulldeter, que podrà variar en funció de les condicions meteorològiques i de les condicions de neu.
Horari:Primer dia de 8:40h a 19h i segon dia de 8h a 16h.
Material individual imprescindible: És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar el curs: jaqueta impermeable, roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya impermeables de canya mitja-alta, 2 parells de guants, braga i gorro. Roba de recanvi i calçat net per l´interior del refugi. Per la pluja/neu: ponxo/capelina impermeable. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra. Motxilla de muntanya adequada i funda impermeable per a la motxilla. Frontal. Sac de dormir (com a complement, al refugi hi ha mantes). Taps per les orelles per la nit al refugi (opcional). Material tècnic individual: casc, grampons i piolet. Material de seguretat individual: detector víctima d´allaus (DVA), pala i sonda.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú per al primer dia. El sopar i l'esmorzar ens els proporciona el refugi i estan inclosos en el preu. El pícnic del segon dia no està inclòs en el preu i és possible contractar-lo directament al refugi (preu orientatiu 13 €).
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia d'alta muntanya titulat amb gran experiència en formació hivernal.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total (curs + refugi): 250 €/persona (IVA inclòs).

· Lloguer material tècnic individual (casc, grampons i piolet): 25 €/persona (IVA inclòs).

· Lloguer material individual de seguretat (DVA, pala i sonda): 36 €/persona (IVA inclòs).

El preu inclou:

· La planificació i preparació del curs i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans del curs.

· La realització del curs (guia d'alta muntanya titulat).

· L’allotjament al refugi en modalitat de Mitja Pensió (allotjament, sopar i esmorzar).

· El material tècnic i de seguretat conjunt per al curs.

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· Els desplaçaments, les despeses ocasionades per l'abandonament del curs per qualsevol motiu, el material tècnic i de seguretat individual, i el picnic.

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat és de 3 persones. En cas de no poder se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups de 4 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

Els preus del curs de 2 dies en format de grup privat en dates a convenir són els següents:

· Preu del curs format privat grup de 1 persona (curs + refugi): 750 €/persona (IVA inclòs).

· Preu del curs format privat grup de 2 persones (curs + refugi): 432 €/persona (IVA inclòs).

· Preu del curs format privat grup de 3 persones (curs + refugi): 327 €/persona (IVA inclòs).

· Preu del curs format privat grup de 4 persones (curs + refugi): 275 €/persona (IVA inclòs).

· Preu del curs format privat grup de 5 persones (curs + refugi): 250 €/persona (IVA inclòs).

· Preu del curs format privat grup de 6 persones (curs + refugi): 235 €/persona (IVA inclòs).

· Lloguer material tècnic individual (casc, grampons i piolet): 25 €/persona (IVA inclòs).

· Lloguer material individual de seguretat (DVA, pala i sonda): 36 €/persona (IVA inclòs).

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Hotel Rural-Spa RESGUARD DELS VENTS****, Ribes de Freser. (a 12,5 km)
  • LA CASASSA DE RIBES - Apartaments Rurals, Ribes de Freser. (a 14,2 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

8:40h a Setcases, a l’aparcament que hi ha a l’entrada del poble (a la mateixa carretera GIV-5264 just passada la rotonda). Des d’aquest punt ens dirigirem amb vehicles particulars a la zona més adequada d’Ulldeter, que podrà variar en funció de les condicions meteorològiques i de les condicions de neu.

5 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).