Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Aprofundim en les tècniques de progressió amb corda per terrenys tècnics d’alta muntanya hivernal

Curs de muntanya hivernal (nivell 2 - avançat)
Ruta guiada.Curs de muntanya hivernal (nivell 2 - avançat)
Informació
Setcases, Ripollès, Girona
PER QUÈ FER AQUEST CURS?

Aquest curs de dos dies muntanya hivernal (nivell avançat) ens permetrà aprendre a progressar per terrenys tècnics fent ús de corda i ancoratges per afrontar recorreguts i ascensions amb cert compromís i exposició. Farem el curs a la zona del circ d’Ulldeter, una de les millors àrees del Pirineu per a la realització de cursos d’alpinisme d’aquestes característiques: facilitat d’accés, bona orografia, múltiples opcions de tipus de terreny per a fer les diferents activitats i un bon allotjament on fer base, l’hostal Pastuira.

Dedicarem el primer dia del curs a desenvolupar gran part dels continguts i els posarem en pràctica fent diversos tallers i exercicis específics sobre el terreny. El segon dia realitzarem un recorregut tècnic d’alta muntanya prèviament planificat (segons condicions de neu, farem algun dels corredors del Gra de Fajol).

El curs és una proposta ideal per a persones amb experiència en muntanya hivernal i en l’ús de piolet i grampons però sense experiència ni autonomia en l’ús de corda i ancoratges a la neu i/o roca. L’objectiu principal del curs és perfeccionar les tècniques d’iniciació a l’alpinisme i adquirir els coneixements per a poder abordar de manera autònoma corredors de neu, pendents de neu pronunciats i ressalts amb gel o terreny mixt.

Aquest curs d’alpinisme avançat esdevé la continuació natural del curs de muntanya hivernal (nivell 1 – iniciació) el qual està dirigit a persones que volen iniciar-se al món apassionant de la muntanya hivernal.

Contingut del curs

- Repàs de material i equip: tipus de material, característiques, ús i manteniment.
- Repàs de l’ús de piolet i grampons, i d’autodetencions.
- Repàs de rescat bàsic en allaus: protocol de seguretat, ús de DVA-pala-sonda. precaucions i pautes per reduir el risc d'accidents per allaus.
- Repàs de nivologia: mantell nival, tipus de neu, tipus d’allaus...
- Tipus de progressió amb corda per diferents tipus de terreny: tipus d’encordaments, asseguraments, nusos, reunions...
- Ancoratges a la neu, roca i gel: asseguraments de fortuna i amb elements naturals.
- Seguretat en terrenys tècnics.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:2 dies / 1 nit
Exigència física:Mitjana. Curs adequat per a persones que practiquen esport i fan sortides a la muntanya amb freqüència.
Dificultat tècnica:Es requereix haver realitzat el curs de muntanya hivernal (nivell 1 – iniciació) o tenir experiència prèvia en muntanya hivernal de nivell iniciació havent realitzat ja rutes amb grampons i piolet, tenir coneixements en tècniques d’autodetenció i en l’ús de DVA, pala i sonda. No és necessari tenir experiència en rutes amb l’ús de corda però si que és recomanable, així com tenir coneixements bàsics d’escalada.
Grup:màxim 4 persones.
Època recomanable:Hivern i principis de primavera.
Hora i punt de trobada:9h a l´aparcament privat de l´hostal Pastuira, que està situat al costat dret de la carretera GIV-5264 just abans d´arribar al primer aparcament de l´estació d´esquí de Vallter. Un cop reunits, des d´aquest punt ens dirigirem amb vehicles particulars fins a la zona més adequada del circ d´Ulldeter, que podrà variar en funció de les condicions meteorològiques i de les condicions de neu.
Hora i punt de finalització:Primer dia de 9h a 19h i segon dia de 8h a 16h.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar el curs: jaqueta impermeable, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya impermeables de canya mitja-alta, 2 parells de guants, braga i gorro. Roba de recanvi i calçat net per l'interior de l’hostal. Per la pluja/neu: ponxo/capelina impermeable. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra. Motxilla de muntanya adequada i funda impermeable per a la motxilla. Frontal. Sac llençol (a l’hostal hi ha calefacció). Taps per les orelles per la nit a l’hostal (opcional). Polaines. Material de seguretat individual: detector víctima d'allaus (DVA), pala i sonda. Material tècnic individual: arnés, casc, grampons i piolet, 4 mosquetons de seguretat (mínim 2 han de ser del tipus HMS en forma de pera), dispositiu de fre (reverso), cordino de 6 mm x 1,30 m, 2 bagues de 120 cm de llarg i uns 13 mm d’amplada (anells de cinta de Dyneema) i 4 cintes exprés extensibles. També, si es té: 1 corda doble (escalada-alpinisme) de 60 m de llargada i de 8,5 a 9,5 mm de diàmetre i assegurances flotants tipo friends-tòtems.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú per al primer dia. El sopar i l'esmorzar ens els proporciona l'hostal i estan inclosos en el preu. El pícnic del segon dia no està inclòs en el preu i és possible contractar-lo directament a l'hostal (preu orientatiu 10 €).
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia d'alta muntanya titulat amb gran experiència en formació hivernal.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total (curs + allotjament): 325 €/persona (IVA inclòs).

· Lloguer material tècnic individual (casc, grampons i piolet): 25 €/persona (IVA inclòs).

· Lloguer material individual de seguretat (DVA, pala i sonda): 36 €/persona (IVA inclòs).

El preu inclou:

· La planificació i preparació del curs i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans del curs.

· La realització del curs (guia d'alta muntanya titulat).

· L'allotjament a l'hostal en modalitat de Mitja Pensió (allotjament, sopar i esmorzar).

· El material tècnic i de seguretat conjunt per al curs.

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· Els desplaçaments, les despeses ocasionades per l'abandonament del curs per qualsevol motiu, el material tècnic i de seguretat individual, i el picnic.

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat és de 3 persones. En cas de no poder se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups de 4 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

Els preus del curs de 2 dies en format de grup privat en dates a convenir són els següents:

· Preu del curs format privat grup de 1 persona (curs + allotjament): 790 €/persona (IVA inclòs).

· Preu del curs format privat grup de 2 persones (curs + allotjament): 465 €/persona (IVA inclòs).

· Preu del curs format privat grup de 3 persones (curs + allotjament): 350 €/persona (IVA inclòs).

· Preu del curs format privat grup de 4 persones (curs + allotjament): 295 €/persona (IVA inclòs).

· Lloguer material tècnic individual (casc, grampons i piolet): 25 €/persona (IVA inclòs).

· Lloguer material individual de seguretat (DVA, pala i sonda): 36 €/persona (IVA inclòs).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers
Si estàs interessat o interessada en incloure a la teva reserva la nit anterior al curs a l'hostal Pastuira, si us plau comenta'ns-ho i t'informarem del preu i disponibilitat.
Punt de trobada

9h a l´aparcament privat de l´hostal Pastuira, que està situat al costat dret de la carretera GIV-5264 just abans d´arribar al primer aparcament de l´estació d´esquí de Vallter. Un cop reunits, des d´aquest punt ens dirigirem amb vehicles particulars fins a la zona més adequada del circ d´Ulldeter, que podrà variar en funció de les condicions meteorològiques i de les condicions de neu.

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).