Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Dues jornades compartint els aspectes clau i desenvolupant les nostres habilitats per a fer fotografies de natura atractives en entorns d’alta muntanya

Fotografia de fauna i flora a l´alta muntanya
Ruta guiada.Fotografia de fauna i flora a l'alta muntanya
Informació
Queralbs, Ripollès, Girona
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Aquesta proposta va destinada a aquelles persones aficionades a la fotografia de natura. L'objectiu de la sortida no és únicament conèixer un bon lloc on fer imatges boniques, sinó acompanyar als participants perquè millorin les seves habilitats fotogràfiques i obtinguin imatges més convincents i atractives.

En l'apartat de flora tractarem aspectes com la il·luminació, els colors, la importància del fons i l'ús creatiu de la profunditat de camp. També analitzarem les diferents aproximacions que podem fer quan fotografiem plantes. Pel que fa a la fotografia de fauna, i més enllà d'aspectes tècnics com l'ús de teleobjectius, aprendrem a buscar imatges més interessants tenint en compte aspectes com el punt de vista, la inclusió de l'hàbitat o la importància del comportament. Finalment, parlarem una mica de l'ètica en fotografia de natura i compartirem reflexions.

Aquest programa no requereix experiència prèvia en muntanya -tot i que ens mourem i farem fotografies en un entorn d'alta muntanya- però sí que es necessita tenir una bona forma física. És apropiat per a fotògrafs de qualsevol nivell.

L'Òscar Domínguez és el fotògraf que liderarà l’activitat. L’Òscar és fotògraf professional de natura. Va començar fotografiant muntanyes, escalant i realitzant ascensions als Pirineus, als Alps, als Andes i a l'Himàlaia. En els darrers anys s'ha focalitzat en documentar espècies amenaçades i el seu estat de conservació. Des de jove s'ha implicat activament en la conservació de la natura i les seves imatges han estat publicades a mitjans com BBC Wildlife Magazine, The Guardian, New Scientist, Descobrir Catalunya i Quercus. Durant tot el programa també ens acompanyarà un/a guia de muntanya de Rutes Pirineus expert en flora i fauna.

Realitzarem l'activitat a l'Alt Ripollès, una zona immillorable per la seva biodiversitat i gran varietat de paisatges. Concretament farem la primera nit a l’hostal Les Roquetes de Queralbs i la segona nit al refugi de Coma de Vaca, en ple entorn d’alta muntanya.

Programa

· Dia 1. Trobada a les 20h a l'hostal Les Roquetes de Queralbs.
Sopar i xerrada de benvinguda. A la xerrada explicarem el pla dels següents dos dies i compartirem algunes pautes i eines per afrontar amb èxit les oportunitats fotogràfiques que ens anirem trobant.

· Dia 2. Recorregut fotogràfic fins al refugi de Coma de Vaca.

Distància: 9 km | Desnivell: +950m/-150m

Després d'esmorzar ens dirigirem cap a Coma de Vaca per les gorgues del Freser. Pujarem tranquil·lament i aturant-nos per fotografiar en funció de les situacions i oportunitats que anem descobrint sobre el terreny. Un cop a Coma de Vaca, continuarem fotografiant flora i fauna alpina fins al capvespre. Si les condicions són favorables, podrem fer alguna fotografia nocturna després de sopar. Durant el dia anirem explicant els aspectes tècnics a considerar i els aplicarem fent fotografies, i comentarem entre tots alguna de les fotografies fetes i les seves alternatives fotogràfiques.

· Dia 3. Fotografia d’alta muntanya per l’entorn de Coma de Vaca.

Distància: 9 km | Desnivell: +150m/-950m

Ens llevarem ben d'hora, esmorzarem i continuarem aprofitant totes les oportunitats per fotografiar flora i fauna per l’entorn d’alta muntanya de Coma de Vaca. En funció del tipus de fotografies que el dia anterior haguem realitzat, aquest segon dia el centrarem aquells aspectes en els que haguem aprofundit menys fins al moment. A mig matí començarem a fer la baixada cap a Queralbs on arribarem al migdia i donarem per finalitzada l’activitat.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:3 dies (2 dies de fotografia sobre el terreny) / 2 nits.
Exigència física:Mitjana. Proposta adequada per a persones acostumades a realitzar rutes de 3-4h amb desnivells moderats.
Dificultat tècnica:L’activitat no presenta cap dificultat tècnica més enllà de transcórrer per corriols i terrenys de muntanya irregulars.
Distància:18 km.
Desnivell acumulat:+1.100m/-1.100m.
Grup:màxim 12 persones.
Època recomanable:Abril, maig i juny.
Hora i punt de trobada:20h de la tarda a l’hostal Les Roquetes de Queralbs.
Hora i punt de finalització:14h de l’últim dia a Queralbs.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya. Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, calçat de muntanya, guants, braga i gorro. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra. Es recomana roba de colors discrets. Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (al refugi hi ha mantes). Taps per les orelles per la nit al refugi (opcional). Càmera fotogràfica, bateries de recanvi i targetes de memòria suficients (el programa és apropiat per a fotògrafs de qualsevol nivell).
Alimentació:Els sopars i esmorzars (i el pícnic del dissabte) ens els proporcionen els allotjaments.
Observacions:L’hostal Les Roquetes de Queralbs disposa d’habitacions individuals i dobles.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total reserva anticipada 15 dies (guiatge + allotjament): 375 €/persona (IVA inclòs). -7%

· Preu total reserva última hora (guiatge + allotjament): 403 €/persona (IVA inclòs).

Reserva anticipada 7% de descompte: confirma la teva reserva 15 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d'un 7% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l'abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de l'activitat i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció.

· La realització del programa descrit amb l’Òscar Domínguez i un/a guia de muntanya de Rutes Pirineus.

· Dues nits d’allotjament: primera nit a l’hostal Les Roquetes de Queralbs en modalitat de Pensió Completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic) i segona nit al refugi de Coma de Vaca en modalitat de Mitja Pensió (allotjament, sopar i esmorzar).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, els consums extres als allotjaments (begudes extra...), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Punt de trobada

20h de la tarda a l’hostal Les Roquetes de Queralbs.

Accés amb transport públic

Podem arribar a Queralbs des de Ribes de Freser amb el tren cremallera de Núria. Horaris i tarifes aquí: www.valldenuria.cat/estiu/cremallera/el-tren/.

Podem arribar a Ribes de Freser des de Barcelona amb la línia R3 de Rodalies de Renfe Barcelona - Vic - Ripoll - Ribes de Freser - Puigcerdà. Horaris i tarifes aquí: rodalies.gencat.cat/ca/horaris/.

Podem arribar a Ribes de Freser des de Girona amb la companyia d'autobusos TEISA. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva: www.teisa-bus.com.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè interpretarem el medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que t'emocionis i visquis una experiència meravellosa!

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).