Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d'atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta'ns igualment per e-mail o telèfon i t'ajudarem.

Excursió d'iniciació a les raquetes de neu per les boniques muntanyes del PN de les Capçaleres del Ter i del Freser

Ulldeter i la Portella de Mentet
Ruta guiada.Ulldeter i la Portella de Mentet
Informació
Setcases, Ripollès, Girona
Disposem d'un protocol de seguretat que seguim en totes les rutes guiades per adaptar-nos a les circumstàncies excepcionals que estem vivint aquests mesos i gaudir-les, doncs, amb la mateixa confiança de sempre. Si tens qualsevol consulta o suggeriment no dubtis a enviar-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucar-nos al +34 691 772 966 (feiners de 9h-14h). Seguim fent Pirineus!
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Us proposem un itinerari preciós, ideal per gaudir de l'alta muntanya hivernal i iniciar-nos a les raquetes de neu. A tocar de l'estació d'esquí de Vallter i dins del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser s'hi estén un territori fronterer de gran bellesa i bastant desconegut que connecta els pics de la Dona i del Bastiments amb el cim del Costabona. Durant el recorregut coneixerem un antic pas de contraban -anomenat la Portella de Mentet- i avançarem per un altiplà molt obert que ens oferirà vistes meravelloses del Conflent i del massís del Canigó. Una experiència divertida i plena de moments inoblidables al cor del Pirineu Oriental!

Recorregut

Des de l'estació d'esquí de Vallter ens dirigirem fins a la Portella de Mentet, antic pas fronterer amb França. A continuació avançarem cap a l'E, planers i a mitja vessant, per l'altiplà del Camp Magre, tot flanquejant la Coma Ermada fins al bonic i panoràmic cim de Rocs Blancs. Retornarem per on hem vingut fent una petita variant i pujant al Puig de la Llosa (2.502m) o al Puig de Coma Ermada (2.492m), balcons panoràmics privilegiats! Acabarem la ruta fent un descens divertidíssim fins al punt d'inici de la ruta.

Nota: l'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:6:00h aprox.
Temps efectiu caminant (sense parades):4:00h aprox.
Exigència física:Mitjana. Ruta adequada per a persones amb una bona condició física i que poden realitzar caminades de 4:00h sense problemes.
Dificultat tècnica:Baixa. Ruta d'iniciació a les raquetes de neu. No obstant, la ruta transcorre per terrenys irregulars d'alta muntanya.
Distància:7 km
Desnivell acumulat:+580m/-580m
Edat recomanable:A partir de 9 anys.
Època recomanable:Hivern i primavera.
Hora i punt de trobada:10:00h del matí a l´aparcament principal de l´estació d´esquí de Vallter, just al davant del bar-cafeteria de l´estació.
Hora i punt de finalització:16:00h de la tarda al punt d'inici.
Material individual imprescindible:Motxilla individual. Roba d´abric transpirable i còmoda, pantalons i mitjons de muntanya, botes de muntanya impermeables de canya alta, guants, braga i gorro. Per la pluja/neu: ponxo/capelina o anorak impermeable, polaines (recomanable) i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció pels llavis i gorra.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua (mínim 1,5 litres) i el menjar que cadascú consideri oportú per a la excursió (entrepà, pí­cnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Durant el recorregut es farà una parada per dinar.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...
· Les raquetes de neu: història, utilització, tècniques i progressió. · Tipus de neu i estat del mantell nival. · Les petjades i els rastres dels animals a la neu. · Ulldeter i Núria, origen de l'excursionisme a Catalunya. · Les valls i els llacs d'origen glacial.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu
En cas d'anul·lació per covid-19 et mantindrem el 100% de l'import en dipòsit sense caducitat i bescanviable en qualsevol ruta, data o producte de Rutes Pirineus. Consulta la política completa d'anul·lacions i canvis a les nostres condicions per sortides organitzades d'un dia.

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Excursió guiada: 37,00 euros/persona (IVA inclòs).
· Raquetes de neu i pals: 12,00 euros/persona (IVA inclòs).

El preu del guiatge inclou:

· La planificació i preparació de la ruta.

· La gestió de la inscripció.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu del guiatge no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, el lloguer de les raquetes de neu i pals, i les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat.

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l'activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d'anul·lació i canvi per a les sortides organitzades d'un dia i les condicions específiques per covid-19.

Allotjaments propers recomanats

Si t'allotges en algun d'aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Hotel Rural-Spa RESGUARD DELS VENTS****, Ribes de Freser. (a 14,6 km)
  • LA CASASSA DE RIBES - Apartaments Rurals, Ribes de Freser. (a 16,6 km)
  • Alberg RUTA DEL FERRO, Sant Joan de les Abadesses. (a 20,9 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

10:00h del matí a l´aparcament principal de l´estació d´esquí de Vallter, just al davant del bar-cafeteria de l´estació.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè t'ensenyarem a progressar correctament amb raquetes de neu.
  • Perquè farem interpretació del medi natural hivernal i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la neu, passis un dia meravellós i descobreixis racons increïbles del Pirineu també a l'hivern!
3 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).