Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Excursió d'iniciació a les raquetes de neu per les boniques muntanyes del PN de les Capçaleres del Ter i del Freser

Ulldeter i la Portella de Mentet
Ruta guiada.Ulldeter i la Portella de Mentet
Informació
Setcases, Ripollès, Girona
Disposem d'un protocol de seguretat que seguim en totes les rutes guiades per adaptar-nos a les circumstàncies excepcionals que estem vivint aquests mesos i gaudir-les, doncs, amb la mateixa confiança de sempre. Si tens qualsevol consulta o suggeriment no dubtis a enviar-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucar-nos al +34 691 772 966 (feiners de 9h-14h). Seguim fent Pirineus!
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Us proposem un itinerari preciós, ideal per gaudir de l'alta muntanya hivernal i iniciar-nos a les raquetes de neu. A tocar de l'estació d'esquí de Vallter i dins del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser s'hi estén un territori fronterer de gran bellesa i bastant desconegut que connecta els pics de la Dona i del Bastiments amb el cim del Costabona. Durant el recorregut coneixerem un antic pas de contraban -anomenat la Portella de Mentet- i avançarem per un altiplà molt obert que ens oferirà vistes meravelloses del Conflent i del massís del Canigó. Una experiència divertida i plena de moments inoblidables al cor del Pirineu Oriental!

Recorregut

Des de l'estació d'esquí de Vallter ens dirigirem fins a la Portella de Mentet, antic pas fronterer amb França. A continuació avançarem cap a l'E, planers i a mitja vessant, per l'altiplà del Camp Magre, tot flanquejant la Coma Ermada fins al bonic i panoràmic cim de Rocs Blancs. Retornarem per on hem vingut fent una petita variant i pujant al Puig de la Llosa (2.502m) o al Puig de Coma Ermada (2.492m), balcons panoràmics privilegiats! Acabarem la ruta fent un descens divertidíssim fins al punt d'inici de la ruta.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:6:00h aprox.
Temps efectiu caminant (sense parades):4:00h aprox.
Exigència física:Mitjana. Ruta adequada per a persones amb una bona condició física i que poden realitzar caminades de 4:00h sense problemes.
Dificultat tècnica:Baixa. Ruta d'iniciació a les raquetes de neu. No obstant, la ruta transcorre per terrenys irregulars d'alta muntanya.
Distància:7 km
Desnivell acumulat:+580m/-580m
Edat recomanable:A partir de 9 anys.
Època recomanable:Hivern i primavera.
Hora i punt de trobada:10:00h del matí a l´aparcament principal de l´estació d´esquí de Vallter, just al davant del bar-cafeteria de l´estació.
Hora i punt de finalització:16:00h de la tarda al punt d'inici.
Material individual imprescindible:Motxilla individual. Roba d´abric transpirable i còmoda, pantalons i mitjons de muntanya, botes de muntanya impermeables de canya alta, guants, braga i gorro. Per la pluja/neu: ponxo/capelina o anorak impermeable, polaines (recomanable) i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció pels llavis i gorra.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua (mínim 1,5 litres) i el menjar que cadascú consideri oportú per a la excursió (entrepà, pí­cnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Durant el recorregut es farà una parada per dinar.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· Les raquetes de neu: història, utilització, tècniques i progressió. · Tipus de neu i estat del mantell nival. · Les petjades i els rastres dels animals a la neu. · Ulldeter i Núria, origen de l'excursionisme a Catalunya. · Les valls i els llacs d'origen glacial.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu
En cas d´anul·lació per covid-19 et mantindrem el 100% de l´import en dipòsit sense caducitat i bescanviable en qualsevol ruta, data o producte de Rutes Pirineus. Consulta la política completa d´anul·lacions i canvis a les nostres condicions per sortides organitzades d´un dia.

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s´indiquen a la secció "Dates programades".

· Excursió guiada: 37,00 euros/persona (IVA inclòs).
· Raquetes de neu i pals: 12,00 euros/persona (IVA inclòs).

El preu del guiatge inclou:

· La planificació i preparació de la ruta.

· La gestió de la inscripció.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu del guiatge no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, el lloguer de les raquetes de neu i pals, i les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat.

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades d´un dia i les condicions específiques per covid-19.

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Hotel Rural-Spa RESGUARD DELS VENTS****, Ribes de Freser. (a 14,6 km)
  • LA CASASSA DE RIBES - Apartaments Rurals, Ribes de Freser. (a 16,6 km)
  • Alberg RUTA DEL FERRO, Sant Joan de les Abadesses. (a 20,9 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

10:00h del matí a l´aparcament principal de l´estació d´esquí de Vallter, just al davant del bar-cafeteria de l´estació.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè t'ensenyarem a progressar correctament amb raquetes de neu.
  • Perquè farem interpretació del medi natural hivernal i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la neu, passis un dia meravellós i descobreixis racons increïbles del Pirineu també a l'hivern!
3 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).