Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Clàssica travessa d'alta muntanya per les capçaleres del Ter i del Freser al Pirineu oriental

Circular de Núria a Ulldeter (2 dies)
Ruta guiada.Circular de Núria a Ulldeter (2 dies)
Informació
Ribes de Freser, Ripollès, Girona
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Aquesta travessa circular d'alta muntanya ens descobreix una part molt emblemàtica dels Pirineus: l'espectacular carena que uneix Núria i Ulldeter. La ruta transcorre íntegrament pel recent creat Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, a la comarca del Ripollès, al Pirineu oriental. Aquest espai protegit engloba la part alta de les conques dels rius Ter i Freser, que estan encerclades per cims de gran bellesa. Aquest espai natural és el darrer exemple de l'alta muntanya pirinenca abans que la gran serralada davalli cap al mar, fet que li dóna una clara influència mediterrània. Durant el recorregut descobrirem la flora i la fauna dels prats alpins d'alta muntanya, caminarem rondant els 3000m i assolirem diversos pics de renom, des d'on gaudirem d'unes vistes meravelloses en totes direccions!

El punt d'inici i final de la travessa és al santuari de Núria, on arribem amb el cremallera de Núria des del poble de Ribes de Freser. Durant el primer dia de la travessa seguirem el sender de gran recorregut GR 11 -la travessa Transpirinenca-, superarem el coll de la Marrana i arribarem fins al bonic refugi d'Ulldeter, on farem nit. Durant el segon dia descobrirem les impressionants gorges del Freser i recorrerem l'espectacular Camí dels Enginyers, un itinerari panoràmic preciós que ens portarà fins a la vall de Coma de Vaca. Acabarem la travessa al santuari de Núria, des d'on baixarem cap a Ribes de Freser.

Recorregut

· Dia 1: Trobada a Ribes de Freser amb el/la guia de Rutes Pirineus. Presentació i revisió de material. Desplaçament amb el tren cremallera de Núria fins al santuari de Núria.

  Santuari de Núria - Refugi d'Ulldeter.
  Distància: 16 km | Desnivell: +930m / -770m | Temps efectiu: 5:30h | Temps d'activitat: 8:00h.

· Dia 2: Refugi d'Ulldeter - Santuari de Núria
  Distància: 11 km | Desnivell: +840m/ -1.000m | Temps efectiu: 5:00h | Temps d'activitat: 7:00h.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:2 dies / 1 nit.
Exigència física:Mitjana-Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència i que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivells importants.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant l'itinerari passem per alguns colls de muntanya a més de 2800m d'altitud. Es recomana haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:28 km
Desnivell acumulat:+1.770m/-1.770m
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:Primavera, estiu i tardor.
Hora i punt de trobada:7:15h del matí a Ribes de Freser (a la porta de l´estació "RIBES VILA" del Cremallera de Núria).
Hora i punt de finalització:17h de la tarda a Ribes de Freser.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya adequada a l'època de l'any (jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya mitja-alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se al refugi. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (al refugi hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per les nits als refugis (opcional).
Alimentació:Cal portar l’aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). El sopar i l’esmorzar ens els proporciona el refugi i estan inclosos en el preu. El pícnic del segon dia no està inclòs en el preu i es pot demanar i adquirir directament al refugi (preu orientatiu: 10-14 €).
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència a la zona. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia de l'alta muntanya.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· El Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, la seva història i els seus valors. · La flora i la fauna de l'alta muntanya. · El santuari de Núria i les seves llegendes. · Els refugis d'alta muntanya i el pireneïsme. · El canvi climàtic als Pirineus. · Ulldeter i Núria, origen de l'excursionisme a Catalunya.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total reserva anticipada 15 dies (guiatge + refugi): 257 €/persona (IVA inclòs). -10%

· Preu total reserva última hora (guiatge + refugi): 286 €/persona (IVA inclòs).

Reserva anticipada 10% de descompte: confirma la teva reserva 15 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d'un 10% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l'abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'allotjament al refugi en modalitat de Mitja Pensió (allotjament, sopar i esmorzar).

· El bitllet d'anada i tornada amb el Cremallera de Núria.

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, el pícnic, els consums extres al refugi (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Hotel Rural-Spa RESGUARD DELS VENTS****, Ribes de Freser. (a 0,61 km)
  • LA CASASSA DE RIBES - Apartaments Rurals, Ribes de Freser. (a 1,47 km)
  • FONDA XESC - Restaurant i Hotel, Gombrèn. (a 9,40 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

7:15h del matí a Ribes de Freser (a la porta de l´estació "RIBES VILA" del Cremallera de Núria).

Accés amb transport públic

Podem arribar a Ribes de Freser des de Barcelona amb la línia R3 de Rodalies de Renfe Barcelona - Vic - Ripoll - Ribes de Freser - Puigcerdà. Horaris i tarifes aquí: rodalies.gencat.cat/ca/horaris/.

Podem arribar a Ribes de Freser des de Girona amb la companyia d'autobusos TEISA. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva: www.teisa-bus.com.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!
5 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).