- Fitxa i mapes
- Recorregut
- Llocs d´interès
- Fotos
- Comentaris ()
- Rutes guiades properes
- Establiments propers
Distà ncia d´anada
600m
Desnivell
5m
Pendent mà xim
2%
Accessibilitat
Accessible sense acompanyant.
Aparcament adaptat
SÃ (capacitat per a 5 vehicles).
Paviment
Passarel·la de terra amb rodapeu de fusta i 90 cm d'amplada mÃnima. Diverses zones de descans al llarg del recorregut.
Recorregut circular de 600m de longitud a la vall de Pineta. El camà del Cornato adaptat per a persones amb mobilitat reduïda fa una volta circular i sense desnivell per l'interior d'un bonic bosc de pins i avets. El camà avança primer en direcció SE, després gira en direcció SO i posteriorment NO; finalment tanquem la circular avançant de nou en direcció SE. A mig camà hi ha l'opció d'escurçar la passejada i tornar directament al punt inicial.
El sender accessible del Cornato avança en tot moment per l'interior d'un bosc de pins i avets centenaris, a la part baixa de la vall de Pineta. La vall de Pineta és una tÃpica vall pirinenca d'origen glacial i està articulada pel riu Cinca, que neix al circ de Pineta, la capçalera de la vall. L'agradable recorregut per la passarel·la adaptada està acompanyat de diversos panells interpretatius de la naturalesa amb textos en castellà (alfabet tradicional i alfabet Braille) que ens parlen dels arbres, dels sons, del paisatge i de les muntanyes que ens rodegen. Al llarg de l'itinerari també ens trobem 6 bancs adaptats i 2 taules adaptades. El sender accessible del Cornato va ser adaptat i inaugurat l'any 2010. Malgrat tractar-se d'uns instal·lació força recent, l'estat actual del camà no és bo i hi ha alguns clots i pedres que dificulten l'avanç amb cadira de rodes (l'itinerari és completament transitable però recomanem tenir certa precaució).
Track de la ruta
En alguns casos RUTES PIRINEUS ha manipulat els tracks per corregir problemes en la recepció de la senyal GPS i la seva posterior gravació. En aquests casos alguns trams de la ruta del track són aproximats i han estat projectats sobre el mapa.
Arribem a Bielsa per la A-138. Des de Bielsa agafem la carretera A-2611 cap a la vall de Pineta en direcció al Parador Nacional de Pineta. La carretera guanya desnivell fent diverses llaçades i arribem al petit nucli de Javierre. El deixem enrere i seguim per la carretera, que s'endinsa a la vall de Pineta. Avancem en direcció O i rodegem l'embassament de Pineta. Després de superar l'embassament, agafem una pista de terra a mà esquerra (a 4,5 km de Bielsa). En aquest desviament hi ha una indicació del sender accessible del Cornato. Passem pel costat d'una à rea de descans amb taules i gronxadors i 50m més endavant, després de creuar el riu Cinca, arribem al pà rquing adaptat del sender del Cornato.
Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.
Les rutes poden variar molt en funció de l´època de l´any, de la neu i de les condicions meteorològiques. La senyalització (marques, panells, balises) que podem trobar al llarg de la ruta també pot variar amb el temps. RUTES PIRINEUS no es responsabilitza de qualsevol mal ús de les seves guies i recomana que cadascú sigui responsable i prudent a la muntanya. Aixà mateix, us convidem a documentar-vos amb llibres i guies especialitzades per complementar la informació aquà descrita. Tots els temps són efectius i prenen un carà cter orientatiu, no s´han tingut en compte les parades per petites que siguin. Per qualsevol suggeriment, RUTES PIRINEUS us convida a enviar un correu a info@rutespirineus.cat.
Què més podem visitar?
-
Àrea de pÃcnic a la vall de Pineta
Remuntant la vall de Pineta des de Bielsa, a prop de l'embassament de Pineta, hi trobem aquesta à rea de pÃcnic, que compta amb taules i bancs de pedra i instal·lacions per jugar-hi els més petits. Enmig de la naturalesa, aquest espai, on gaudir de la famÃlia o descansar, és un indret privilegiat.
Coordenades GPS: 42.637749º 0.1822026º
-
Museu Etnològic de Bielsa
A la plaça major de Bielsa, el Museu Etnològic ens descobreix la gent, les tradicions de Bielsa i el capÃtol més dramà tic de la història del poble: la Guerra Civil. Ho fa a través de fotografies, panells il·lustrats, reconstruccions del relleu de la vall, presentacions audiovisuals i objectes i documentació avui recuperada.
Coordenades GPS: 42.633697º 0.218608º
-
El Carnaval de Bielsa
El Carnaval de Bielsa, que se celebra el mes de febrer, és un dels més antics d'Espanya i una de les festes amb més tradició del Pirineu. Conserva encara els ritus primitius precristians i els seus protagonistes més emblemà tics, la mà gia dels nostres avantpassats pren vida durant aquestes festes!
Coordenades GPS: 42.633421º 0.218018º
-
El Parador de Bielsa
Als peus del Mont Perdut, al fons de la vall de Pineta, s'hi ubica el Parador de Bielsa, a 14 km del nucli urbà . L'aire pur dels Pirineus, la tranquil·litat de les aigües del Cinca i la solemnitat de l'ermita de Nostra Senyora de Pineta propicien a l'emplaçament una gran sensació de pau i benestar.
Coordenades GPS: 42.679248º 0.0849804º
Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.
Recorregut
Des del punt d'inici, comencem a avançar en direcció SE i creuem un petit torrent a través d'un pontet de fusta. Ull!, cal vigilar amb un forat que hi ha just al punt de transició entre la passarel·la i el pontet de fusta. Seguim avançant per l'interior d'un bosc de pins i al cap de 100m arribem a un punt on el camà fa un gir pronunciat a la dreta i hi ha un taula i un banc. Seguim avançant, ara en direcció SO. Ens anem trobant diversos panells que ens parlen de la vegetació, els sons i el paisatge d'aquest indret.
Després de 60m el camà fa un altre gir a la dreta. Avancem ara en direcció NO per l'interior d'un bosc d'avets. Fem uns altres 60m per la passarel·la i arribem a una bifurcació (1.174m). Fins aquest punt, hem recorregut aproximadament una tercera part del sender accessible del Cornato. En aquesta bifurcació, podem girar a la dreta i tornar directament al punt d'inici de la ruta, o bé podem continuar cap a l'esquerra i fer la resta del sender accessible.
Seguim el camÃ, cap a l'esquerra, en direcció O. Aviat arribem a una gran tarima de fusta (1.174m). Es tracta de l'escultura Art i Naturalesa - Taula de PÃcnic de Siah Armajani, escultor nord-americà nascut l'any 1939 a l'Iran i que entre d'altres obres és el dissenyador de la torxa dels Jocs OlÃmpics d'Atlanta (1996).
Deixem la tarima enrere i continuem avançant per la passarel·la, ara en direcció N-NO. A uns 100m de la tarima creuem una pista. A l'esquerra hi ha una à mplia zona d'acampada. Continuem avançant i arribem a una zona de descans on hi ha una taula; aquesta és l'última zona de descans del recorregut. Si mirem en direcció O, vall amunt, podem veure a la llunyania els cims del Mont Perdut (3.355m) i del Cilindre de Marboré (3.325m).
En aquest punt el camà fa un gir pronunciat a la dreta i agafa altre cop una direcció SE. Hem de recórrer un últim tram d'uns 120m i arribem a l'aparcament adaptat del Cornato, punt d'inici i final (1.170m) d'aquesta passejada per la tranquil·la vall Pineta.
PÃ rquing adaptat del Cornato.
Senyalització del pà rquing adaptat.
Punt d'inici del sender accessible del Cornato.
Creuem un pontet de fusta.
Passarel·la amb rodapeu.
Avancem en direcció SE a través d'un bosc de pins.
Panell informatiu en alfabet tradicional i alfabet Braille.
Taula adaptada.
Bosc d'avets.
Arribem a una bifurcació. El camà de la dreta torna directament cap al punt d'inici.
El camà de l'esquerra continua el recorregut.
Banc.
Des d'aquest punt, a uns 15m a l'esquerra hi ha la tarima de fusta.
Tarima de fusta: escultura Art i Naturalesa – Taula de PÃcnic de Siah Armajani.
Bosc d'avets i banc.
Panell explicatiu.
Creuem una pista.
Zona d'acampada.
Vista cap a l'O: massÃs del Mont Perdut.
Punt d'inici i final del sender accessible del Cornato.
Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.
Si has realitzat aquesta ruta, dóna´ns la teva opinió!! Si tens dubtes de la ruta, escriu-nos un comentari!
Coneixes alternatives per aquest itinerari? Has fet aquesta ruta d´alguna altra manera? Opina!
Volem que la web de RUTES PIRINEUS sigui una web participativa, per això t´animem a que deixis els teus comentaris sobre les nostres rutes. No es toleraran insults, llenguatge abusiu, faltes de respecte, ni comentaris ofensius en contra de les més elementals normes d´educació. Tampoc s´acceptaran missatges comercials, o que incloguin números de telèfon o adreces personals i també s´eliminaran els missatges que anunciïn algun producte.
Tots els comentaris són revisats per garantir que compleixin les normes anteriors. RUTES PIRINEUS, en cap cas, es farà responsable del contingut de les opinions publicades pels internautes a la nostra web.