Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Descobrim les valls, les muntanyes i els preciosos estanys d'origen glacial de l'Alta Cerdanya, el Capcir i l'Arieja

Le Tour des Pérics (4 dies)
Ruta guiada.Le Tour des Pérics (4 dies)
Informació
Mont-lluís, Alta Cerdanya-Capcir
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Aquesta travessa de 4 etapes ens mostra el fort contrast existent entre el vessant atlàntic i el mediterrani de la zona de l'Alta Cerdanya, el Capcir i l'Arieja. L'itinerari transcorre per camins d'alta muntanya, per sobre dels 2.000m d'altitud, creuant diverses colls i valls on descobrim infinitat de preciosos estanys d'origen glacial. Al seu torn, la fauna salvatge i la flora alpina que podem observar durant la ruta són espectaculars! Aquesta proposta està pensada per a persones amb una bona condició física i, tot i que no requereix tenir experiència prèvia en alta muntanya, si que requereix certa destresa en terreny irregular.

Durant la ruta gaudirem del paisatge d'alta muntanya característic de l'Alta Cerdanya, el Capcir i l'Arieja, amb nombrosos estanys d'origen glacial, crestes escarpades i cims retallats, una gran riquesa faunística i florística, adaptada als ambients inhòspits de l'alta muntanya, i una infinitat de paisatges sorprenents i de gran bellesa. Alguns dels indrets més emblemàtics que descobrirem són els següents: el llac de les Bulloses, l'estany de Lanós, l'estany Fauri, l'estany d'en Beys, els estanys de Camporells, l'estany d'Auda, la Reserva Nacional de Fauna d'Orlu, el massís del Carlit, el massís dels Perics,...

Els tres refugis on pernoctarem estan ubicats en paratges d'una gran bellesa. Coneixerem com és la vida en aquests establiments, que més enllà d'oferir protecció i comoditat als excursionistes, tenen un paper molt rellevant en la conservació del medi natural.

Finalment, cal destacar que accedirem al Parc Natural Regional dels Pirineus Catalans (França), que va ser el primer parc natural francès de la serralada pirinenca, i a la Reserva Natural de Fauna d'Orlu. I a Montlluís, podrem visitar la fortalesa de Vauban, declarada Patrimoni de la Humanitat per l'UNESCO.

Recorregut

· Día 1: Trobada a Puigcerdà amb el guia. Presentació i revisió de material.

  Embassament de les Bulloses - Refugi de Besinés.
  Distància: 17 km | Desnivell: +850/-750m | Temps efectiu: 5:30h | Temps d'activitat: 7h.

· Día 2: Refugi de Besinés - Refugi d'en Beys.
  Distància: 10 km | Desnivell: +550m/-650m | Temps efectiu: 6-7h | Temps d'activitat: 8-9h.

· Día 3: Refugi d'en Beys - Refugi Camporells.
  Distància: 12 km | Desnivell: +1.130m/-850m | Temps efectiu: 6:30h | Temps d'activitat: 8h.

· Día 4: Refugi Camporells - Embassament de les Bulloses. Opció d'ascensió al Puig Peric (2.810m).
Distància: 15 km | Desnivell: +925m/-1.200m | Temps efectiu: 5:45h | Temps d'activitat: 7-8h.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:4 dies - 3 nits.
Exigència física:Mitjana-Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivell. Es recomana haver realitzat alguna ruta de diversos dies prèviament.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant l'itinerari passem per alguns colls de muntanya de més de 2.400m d'altitud. Es recomana haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:49 km
Desnivell acumulat:+2.830m/-2.830m
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:De juny a octubre.
Hora i punt de trobada:8:00h del matí a Puigcerdà (a l´Oficina de Turisme de la Cerdanya situada a la mateixa carretera N-260 uns metres abans de la rotonda "Plaça Comtat de la Cerdanya" que dóna accés a Puigcerdà). Des d´aquest punt ens desplaçarem en cotxes particulars fins al Pla de Barrès, uns 35min amb cotxe (a 4 km de Montlluís). A continuació ens desplaçarem amb l´autobús del parc natural fins al punt d´inici de la ruta, a la presa de les Bulloses (aprox. 30 minuts).
Hora i punt de finalització:17:30h de la tarda al Pla de Barrès.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (Jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se als refugis. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra.). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (als refugis hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per les nits als refugis (opcional).
Alimentació:Beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Els sopars, esmorzars i dinars (bosses de pícnic) ens els proporcionen als refugis.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència i coneixement de la zona. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· El Parc Natural Regional dels Pirineus Catalans, la seva història i els seus valors naturals. · Les valls i els llacs d'origen glacial. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · El canvi climàtic als Pirineus. · La vida als refugis d'alta muntanya i el pirineisme.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total reserva anticipada 15 dies (guiatge + refugis): 455 €/persona (IVA inclòs). -7%

· Preu total reserva última hora (guiatge + refugis): 489 €/persona (IVA inclòs).

Reserva anticipada 7% de descompte: confirma la teva reserva 15 dies o més abans de la data de sortida i gaudeix d'un 7% de descompte! Una reserva es considera confirmada amb l'abonament de la paga i senyal corresponent.

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'allotjament als refugis en modalitat de Pensió Completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic pel dia següent).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins a Puigcerdà, els consums extres en els refugis (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers
· Hotel FONDA MERCÈ, Llívia. www.fondamerce.com
· Hotel CHALET DEL GOLF, Puigcerdà. www.chaletdelgolf.com
· Hotel del PRADO, Puigcerdá. www.hoteldelprado.cat
· Hotel PETIT HOTEL DE RIU, Riu de Cerdaña. www.hotelriucerdanya.com
· CERDANYA ECORESORT, Prullans. www.cerdanyaecoresort.com
Punt de trobada

8:00h del matí a Puigcerdà (a l´Oficina de Turisme de la Cerdanya situada a la mateixa carretera N-260 uns metres abans de la rotonda "Plaça Comtat de la Cerdanya" que dóna accés a Puigcerdà). Des d´aquest punt ens desplaçarem en cotxes particulars fins al Pla de Barrès, uns 35min amb cotxe (a 4 km de Montlluís). A continuació ens desplaçarem amb l´autobús del parc natural fins al punt d´inici de la ruta, a la presa de les Bulloses (aprox. 30 minuts).

Accés amb transport públic

RENFE opera la línia R3 de rodalies Barcelona - Vic - Ripoll - Puigcerdà amb diverses freqüències al dia. A la seva web es poden consultar tots els horaris i preus.

La companyia d'autobusos ALSA també opera el trajecte Barcelona - Puigcerdà amb regularitat. A la seva web es mostren tots els horaris i es pot fer la reserva. Atenció!, els bitllets no acostumen a estar en venta fins a 3-4 setmanes abans de la ruta.

Si viatgem des de Girona, la companyia d'autobusos TEISA opera la línia Girona - Puigcerdà amb regularitat. A la seva web es poden consultar els horaris i tarifes. Aquesta mateixa companyia opera diversos trajectes amb destinació Puigcerdà des de diversos pobles gironins.

Donada l'hora de trobada per a la travessa, en cas de desplaçar-se amb transport públic serà necessari arribar el dia abans i fer nit a la zona.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).