Excursió d'iniciació a les raquetes de neu pels paisatges hivernals de l'Alta Cerdanya

Estanys d´Esquits i de les Bulloses
Ruta guiada.Estanys d´Esquits i de les Bulloses
Reserva online
Montlluís, Cerdanya francesa
Disposem d'un protocol de seguretat que seguim en totes les rutes guiades per adaptar-nos a les circumstàncies excepcionals que estem vivint aquests mesos i gaudir-les, doncs, amb la mateixa confiança de sempre. Si tens qualsevol consulta o suggeriment no dubtis a enviar-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucar-nos al +34 691 772 966 (feiners de 9h-14h). Seguim fent Pirineus!
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

La ruta que us proposem transcorre per paisatges de gran bellesa i en un dels llocs més bonics de tota la serralada pirinenca: la zona lacustre de les Bulloses, als peus del Carlit (2.921m). Aquest espai és un lloc ideal per desplaçar-se a l'hivern amb raquetes de neu. Durant la ruta gaudirem de paisatges nevats preciosos, descobrirem una gran quantitat de llacs gelats i caminarem per boscos de pi negre i prats d'alta muntanya completament nevats. Es tracta d'una excursió de dia complet ideal per iniciar-se a les raquetes de neu a l'hivern.

Recorregut

Començarem la ruta al Pla dels Avellans. En aquest punt ens posarem les raquetes de neu i començarem l'itinerari circular cap als estanys d'Esquits. Visitarem diversos llacs d'alta muntanya: l'estany Negre, l'estany de la Pradella, l'estany Llarg i l'estany del Recó i finalment arribarem a l'estany de les Bulloses, el llac més gran de tota la regió. La tornada la farem per un camí diferent a l'anada, per fer així més variada la ruta.

Nota: l'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:8:00h aprox.
Temps efectiu caminant (sense parades):5:00h aprox.
Exigència física:Mitjana. Ruta adequada per a persones amb una bona condició física i que poden realitzar caminades de dia complet sense problemes.
Dificultat tècnica:Baixa. Ruta d'iniciació a les raquetes de neu. No obstant, la ruta transcorre per terrenys irregulars d'alta muntanya.
Distància:11 km
Desnivell acumulat:+350m/-350m
Edat recomanable:A partir de 9 anys.
Època recomanable:Hivern i primavera.
Hora i punt de trobada:9:00h del matí a Puigcerdà (a l´Oficina de Turisme de la Cerdanya situada a la mateixa carretera N-260 uns metres abans de la rotonda "Plaça Comtat de la Cerdanya" que dóna accés a Puigcerdà). Des d´aquest punt ens desplaçarem en cotxes particulars fins al Pla d´Avellans, uns 45min amb cotxe (25km).
Hora i punt de finalització:17:00h de la tarda al Pla d'Avellans
Material individual imprescindible:Motxilla individual. Roba d´abric transpirable i còmoda, pantalons i mitjons de muntanya, botes de muntanya impermeables de canya alta, guants, braga i gorro. Per la pluja/neu: ponxo/capelina o anorak impermeable, polaines (recomanable) i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció pels llavis i gorra.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua (mínim 1,5 litres) i el menjar que cadascú consideri oportú per a la excursió (entrepà, pí­cnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Durant el recorregut es farà una parada per dinar.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia de muntanya titulat. Guia interpretador del medi natural amb amplis coneixements en flora, fauna i geologia.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...

· Les raquetes de neu: història, utilització, tècniques i progressió.

· Tipus de neu i estat del mantell nival.

· Les petjades i els rastres dels animals a la neu.

· La zona lacustre de les Bulloses.

· La vida als refugis d'alta muntanya.

...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu
En cas d'anul·lació per covid-19 et mantindrem el 100% de l'import en dipòsit sense caducitat i bescanviable en qualsevol ruta, data o producte de Rutes Pirineus. Consulta la política completa d'anul·lacions i canvis a les nostres condicions per sortides organitzades d'un dia.

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Excursió guiada: 37,00 euros/persona (IVA inclòs).
· Raquetes de neu i pals: 12,00 euros/persona (IVA inclòs).

El preu del guiatge inclou:

· La planificació i preparació de la ruta.

· La gestió de la inscripció.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu del guiatge no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, el lloguer de les raquetes de neu i pals, i les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat.

Suplement en cas de limitació obligatòria del grup màxim per covid-19: el preu de l'excursió guiada en el seu funcionament normal és de 37 euros/persona (el lloguer de les raquetes de neu és opcional) amb el grup màxim de fins a 10 persones. En el cas que en la data de realització de la ruta el grup màxim estigués obligatòriament limitat a 6 persones, el preu de l'excursió guiada tindria un suplement de 8 euros/persona. Rutes Pirineus avisaria d'aquesta situació uns dies abans de la ruta indicant el mètode de pagament d'aquest suplement. Si fos el cas, el grup de 6 persones es conformaria seguint estrictament l'ordre d'inscripció i a les persones inscrites en les places de la 7 a la 10 se'ls hi proposaria una alternativa.

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l'activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d'anul·lació i canvi per a les sortides organitzades d'un dia i les condicions específiques d'anul·lació per covid-19.

Allotjaments propers recomanats

Si t'allotges en algun d'aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • , . (a km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

9:00h del matí a Puigcerdà (a l´Oficina de Turisme de la Cerdanya situada a la mateixa carretera N-260 uns metres abans de la rotonda "Plaça Comtat de la Cerdanya" que dóna accés a Puigcerdà). Des d´aquest punt ens desplaçarem en cotxes particulars fins al Pla d´Avellans, uns 45min amb cotxe (25km).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè t'ensenyarem a progressar correctament amb raquetes de neu.
  • Perquè farem interpretació del medi natural hivernal i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la neu, passis un dia meravellós i descobreixis racons increïbles del Pirineu també a l'hivern!
39 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

Fem iglús!
Fem iglús!
Portè i Pimorent, Alta Cerdanya
Dissabte 13 març
Més datesdetalle
No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).