Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d'atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta'ns igualment per e-mail o telèfon i t'ajudarem.

Construeix el teu iglú i sigues un autèntic esquimal durant un dia al Pirineu

Fem iglús!
Ruta guiada.Fem iglús!
Informació
Portè i Pimorent, Alta Cerdanya
Disposem d'un protocol de seguretat que seguim en totes les rutes guiades per adaptar-nos a les circumstàncies excepcionals que estem vivint aquests mesos i gaudir-les, doncs, amb la mateixa confiança de sempre. Si tens qualsevol consulta o suggeriment no dubtis a enviar-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucar-nos al +34 691 772 966 (feiners de 9h-14h). Seguim fent Pirineus!
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Perquè ens sentirem com autèntics inuits tot construint el nostre propi iglú! Primer t'ensenyarem les diferents tècniques per fer iglús i els secrets per aconseguir una bona construcció. A continuació agafarem el material i, tot treballant la neu i passant-nos-ho molt bé, anirem aixecant els nostres iglús a poc a poc. ''Fem iglús!'' és una experiència lúdica, divertida i a l'abast de tothom, on no calen coneixements previs en neu o muntanya i que és ideal per fer amb nens, família, parella o amics!

Recorregut

Des del coll de Pimorent ens desplaçarem fins a un indret proper. Durant aquesta curta aproximació, ens fixarem molt bé en les condicions de la neu per tal d'escollir el millor lloc per construir-hi els iglús. A continuació, en grups petits i amb els consells i l'ajuda del nostre guia, anirem construint els iglús. Si fem un bon treball en equip, acabarem la jornada dins del nostre magnífic iglú!

Nota: l'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:6:00h aprox.
Exigència física:Baixa. Des del coll de Pimorent farem una curta aproximació de com a màxim 15 minuts fins a l'indret escollit per a fer la construcció dels iglús.
Dificultat tècnica:Baixa. Activitat de construcció d'iglús en un ambient d'alta muntanya.
Època recomanable:Hivern i primavera.
Hora i punt de trobada:10:00h del matí a l´aparcament que hi ha al capdamunt del coll de Pimorent. Atenció!: venint per la carretera N-320 des de Portè, cal deixar enrere l´aparcament de l´estació d´esquí de Puymorens i continuar fins a dalt de tot del coll.
Hora i punt de finalització:16:00h de la tarda al coll de Pimorent.
Material individual imprescindible:Motxilla individual. Roba d´abric transpirable i còmoda, pantalons i mitjons de muntanya, botes de muntanya impermeables de canya alta, guants, braga i gorro. Per la pluja/neu: ponxo/capelina o anorak impermeable, polaines (recomanable) i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció pels llavis i gorra.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua (mínim 1,5 litres) i el menjar que cadascú consideri oportú per a la excursió (entrepà, pí­cnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Durant el recorregut es farà una parada per dinar.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia de muntanya titulat. Guia interpretador del medi natural amb amplis coneixements en flora, fauna i geologia.
Observacions:La construcció d'iglús és una activitat on, en gran mesura, estarem estàtics. Per aquest motiu, i encara més si la previsió és de fred, cal venir ben abrigats. Aconsellem portar un segon joc de guants (de llana o de tela i més prims que els que portem per la neu) per posar-nos-els a sota dels guants de goma que us facilitarem per a la construcció de l'iglú...

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...
· Els inuit i els seus iglús: història i tècniques. · Tipus de neu i estat del mantell nival. · Les petjades i els rastres dels animals a la neu. · La morfologia glacial del paisatge pirinenc. · L'estació d'esquí de Portè - Puimorent.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu
En cas d'anul·lació per covid-19 et mantindrem el 100% de l'import en dipòsit sense caducitat i bescanviable en qualsevol ruta, data o producte de Rutes Pirineus. Consulta la política completa d'anul·lacions i canvis a les nostres condicions per sortides organitzades d'un dia.

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Activitat guiada: 40,00 euros/persona (IVA inclòs).

El preu inclou:

· La planificació i preparació de l'activitat.

· La gestió de la inscripció.

· La realització de l'activitat guiada (guia de muntanya titulat).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

· El material individual (pals i guants de goma) i el material col·lectiu (pales i serres).

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, les despeses ocasionades per l'abandonament de l'activitat per qualsevol motiu i les despeses ocasionades per canvis en l'activitat per motius de seguretat.

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat és de 5 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups de 10 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l'activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d'anul·lació i canvi per a les sortides organitzades d'un dia i les condicions específiques per covid-19.

Allotjaments propers
· Hotel FONDA MERCÈ, Llívia. www.fondamerce.com
· Hotel PARADA, Puigcerdà. www.hotelparadapuigcerda.com
· Allotjament Rural CAL MARRUFÉS, Puigcerdà. www.calmarrufes.cat
· Allotjament Rural CAL VIATGER, Enveitg. https://cal-viatger.fr/
· CERDANYA ECORESORT, Prullans. www.cerdanyaecoresort.com
Punt de trobada

10:00h del matí a l´aparcament que hi ha al capdamunt del coll de Pimorent. Atenció!: venint per la carretera N-320 des de Portè, cal deixar enrere l´aparcament de l´estació d´esquí de Puymorens i continuar fins a dalt de tot del coll.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè farem interpretació del medi natural -flora, fauna, geografia i geologia- i us explicarem totes les anècdotes i curiositats de la muntanya.
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i la natura i visquis una experiència meravellosa, sol o amb tota la família!
11 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).