Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Construeix el teu iglú i sigues un autèntic esquimal durant un dia al Pirineu

Fem iglús!
Ruta guiada.Fem iglús!
Reserva online
Portè i Pimorent, Alta Cerdanya
Disposem d'un protocol de seguretat que seguim en totes les rutes guiades per adaptar-nos a les circumstàncies excepcionals que estem vivint aquests mesos i gaudir-les, doncs, amb la mateixa confiança de sempre. Si tens qualsevol consulta o suggeriment no dubtis a enviar-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucar-nos al +34 691 772 966 (feiners de 9h-14h). Seguim fent Pirineus!
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Perquè ens sentirem com autèntics inuits tot construint el nostre propi iglú! Primer t'ensenyarem les diferents tècniques per fer iglús i els secrets per aconseguir una bona construcció. A continuació agafarem el material i, tot treballant la neu i passant-nos-ho molt bé, anirem aixecant els nostres iglús a poc a poc. ''Fem iglús!'' és una experiència lúdica, divertida i a l'abast de tothom, on no calen coneixements previs en neu o muntanya i que és ideal per fer amb nens, família, parella o amics!

Recorregut

Des del coll de Pimorent ens desplaçarem fins a un indret proper. Durant aquesta curta aproximació, ens fixarem molt bé en les condicions de la neu per tal d'escollir el millor lloc per construir-hi els iglús. A continuació, en grups petits i amb els consells i l'ajuda del nostre guia, anirem construint els iglús. Si fem un bon treball en equip, acabarem la jornada dins del nostre magnífic iglú!

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:6:00h aprox.
Exigència física:Baixa. Des del coll de Pimorent farem una curta aproximació de com a màxim 15 minuts fins a l'indret escollit per a fer la construcció dels iglús.
Dificultat tècnica:Baixa. Activitat de construcció d'iglús en un ambient d'alta muntanya.
Època recomanable:Hivern i primavera.
Hora i punt de trobada:10:00h del matí a l´aparcament que hi ha al capdamunt del coll de Pimorent. Atenció!: venint per la carretera N-320 des de Portè, cal deixar enrere l´aparcament de l´estació d´esquí de Puymorens i continuar fins a dalt de tot del coll.
Hora i punt de finalització:16:00h de la tarda al coll de Pimorent.
Material individual imprescindible:Motxilla individual. Roba d´abric transpirable i còmoda, pantalons i mitjons de muntanya, botes de muntanya impermeables de canya alta, guants, braga i gorro. Per la pluja/neu: ponxo/capelina o anorak impermeable, polaines (recomanable) i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció pels llavis i gorra.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua (mínim 1,5 litres) i el menjar que cadascú consideri oportú per a la excursió (entrepà, pí­cnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Durant el recorregut es farà una parada per dinar.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat. Guia interpretador del medi natural amb amplis coneixements en flora, fauna i geologia.
Observacions:La construcció d'iglús és una activitat on, en gran mesura, estarem estàtics. Per aquest motiu, i encara més si la previsió és de fred, cal venir ben abrigats. Aconsellem portar un segon joc de guants (de llana o de tela i més prims que els que portem per la neu) per posar-nos-els a sota dels guants de goma que us facilitarem per a la construcció de l'iglú.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· Els inuit i els seus iglús: història i tècniques. · Tipus de neu i estat del mantell nival. · Les petjades i els rastres dels animals a la neu. · La morfologia glacial del paisatge pirinenc. · L'estació d'esquí de Portè - Puimorent.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu
En cas d´anul·lació per covid-19 et mantindrem el 100% de l´import en dipòsit sense caducitat i bescanviable en qualsevol ruta, data o producte de Rutes Pirineus. Consulta la política completa d´anul·lacions i canvis a les nostres condicions per sortides organitzades d´un dia.

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s´indiquen a la secció "Dates programades".

· Activitat guiada: 40 €/persona (IVA inclòs).

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la realització de la ruta.

· La gestió de la inscripció.

· La realització de l'activitat guiada (guia de muntanya titulat).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

· El material individual (pals i guants de goma) i el material col·lectiu (pales i serres).

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, les despeses ocasionades per l'abandonament de l'activitat per qualsevol motiu i les despeses ocasionades per canvis en l'activitat per motius de seguretat.

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 5 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 10 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades d´un dia i les condicions específiques per covid-19.

Allotjaments propers
· Hotel FONDA MERCÈ, Llívia. www.fondamerce.com
· Hotel PARADA, Puigcerdà. www.hotelparadapuigcerda.com
· Allotjament Rural CAL MARRUFÉS, Puigcerdà. www.calmarrufes.cat
· Allotjament Rural CAL VIATGER, Enveitg. https://cal-viatger.fr/
· CERDANYA ECORESORT, Prullans. www.cerdanyaecoresort.com
Punt de trobada

10:00h del matí a l´aparcament que hi ha al capdamunt del coll de Pimorent. Atenció!: venint per la carretera N-320 des de Portè, cal deixar enrere l´aparcament de l´estació d´esquí de Puymorens i continuar fins a dalt de tot del coll.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè farem interpretació del medi natural -flora, fauna, geografia i geologia- i us explicarem totes les anècdotes i curiositats de la muntanya.
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i la natura i visquis una experiència meravellosa, sol o amb tota la família!
11 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).