Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Pugem a la muntanya més admirada del Pirineu Oriental, una ascensió molt variada i sempre espectacular!

Ascensió al Carlit
Ruta guiada.Ascensió al Carlit
Reserva online
Montlluís, Alta Cerdanya, França
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

El Carlit (2.921m), juntament amb muntanyes com el Canigó, el Puigmal o la Pica d'Estats, és un dels grans cims del Pirineu Oriental i la cota més alta de tota la Cerdanya. Situat al departament francès dels Pirineus Orientals, a la regió del Llenguadoc-Rosselló, aquesta atractiva i emblemàtica muntanya captiva als excursionistes i als visitants en general per la seva alçada i el seu relatiu aïllament, que el fan destacar per sobre de la resta de muntanyes que l'envolten. La seva conca lacustre d'origen glacial és la segona en nombre d'estanys d'alta muntanya de tots els Pirineus -10 estanys!-, només superada per la del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Recorregut

L'itinerari que us proposem ens portarà fins al cim del Carlit (2.921m) des de la presa del gran llac de les Bulloses, on comencem la ruta. Aquest és l'únic de tots els llacs que veurem durant la ruta que no té un volum i superfície naturals. Pujarem per la conca lacustre fins al coll Colomer, progressarem per l'aresta tot fent alguna petita i fàcil grimpada, i acabarem coronant la muntanya més alta de la Cerdanya i del Pirineu Oriental.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:10h aprox.
Temps efectiu caminant (sense parades):6h aprox.
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones amb bona preparació física i acostumades a realitzar caminades de jornada completa amb desnivell.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. En el tram final de l'ascensió passem per algun punt on cal ajudar-nos amb les mans.
Distància:15 km
Desnivell acumulat:+950m/-950m
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:De juny a setembre.
Hora i punt de trobada:7:10h del matí a la porta de l´oficina d´informació que hi ha al costat de l´aparcament de l´estany de les Bulloses. Atenció: per poder accedir amb cotxe particular fins l´aparcament de l´estany de les Bulloses cal passar abans de les 7h del matí pel punt de control de l´aparcament del Pla de Barrés (a 2 km de Mont-Louis), a on a les 7h del matí es tanca l´accés al trànsit privat rodat mitjançant una barrera. Per la qual cosa si es passa pel Pla de Barrés després de les 7h del matí no es podrà accedir amb cotxe particular fins a l´estany de les Bulloses.
Hora i punt de finalització:16:30h de la tarda (aprox.) a la presa de les Bulloses.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Per la pluja: ponxo/capelina o anorak impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció pels llavis i gorra). Motxilla de muntanya adequada. Bastons telescòpics per caminar.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua (mínim 1,5 litres) i el menjar que cadascú consideri oportú per a la excursió (entrepà, pí­cnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Durant el recorregut es farà una parada per dinar.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb llarga experiència en aquesta ruta. Amplis coneixements en flora, fauna i geografia.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...

· L'Espai Natural Protegit de les Bulloses, la seva història i els seus valors naturals.

· Les valls i els llacs d'origen glacial.

· El canvi climàtic als Pirineus.

· La flora i la fauna d'alta muntanya.

...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu: 52 €/persona (IVA inclòs).

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, taxis...).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades d´un dia.

Allotjaments propers
· Hotel FONDA MERCÈ, Llívia. www.fondamerce.com
· Hotel CHALET DEL GOLF, Puigcerdà. www.chaletdelgolf.com
Punt de trobada

7:10h del matí a la porta de l´oficina d´informació que hi ha al costat de l´aparcament de l´estany de les Bulloses. Atenció: per poder accedir amb cotxe particular fins l´aparcament de l´estany de les Bulloses cal passar abans de les 7h del matí pel punt de control de l´aparcament del Pla de Barrés (a 2 km de Mont-Louis), a on a les 7h del matí es tanca l´accés al trànsit privat rodat mitjançant una barrera. Per la qual cosa si es passa pel Pla de Barrés després de les 7h del matí no es podrà accedir amb cotxe particular fins a l´estany de les Bulloses.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya, t'ho passis bé i descobreixis les grans muntanyes del Pirineu amb nosaltres!
8 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).