Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Ens iniciem a l'esquí de muntanya en un entorn natural privilegiat per a la pràctica d'aquesta disciplina hivernal

Curs d´iniciació a l´esquí­ de muntanya (Cerdanya)
Ruta guiada.Curs d'iniciació a l'esquí­ de muntanya (Cerdanya)
Informació
Puigcerdà, La Cerdanya
PER QUÈ FER AQUEST CURS?

Aquest curs d'esquí de muntanya o skimo de dos dies ens permetrà conèixer les tècniques necessàries i dotar-nos dels coneixements per moure'ns amb esquís per terrenys d'alta muntanya a l'hivern. Farem el curs a la Cerdanya, una molt bona zona per a iniciar-nos en aquesta disciplina gràcies a la varietat de terrenys i orientacions que ens ofereix de manera molt accessible.

Durant el primer dia desenvoluparem bona part del temari del curs, explicant tots els conceptes necessaris per familiaritzar-nos amb el material, aprofundint en les diverses tècniques de l’esquí de muntanya i en la preparació d’una sortida d’esquí de muntanya tenint en compte la seguretat. Posarem en pràctica els continguts fent diversos exercicis i tallers en un entorn segur i controlat. El segon dia seleccionarem una bona ubicació per fer un recorregut d’esquí de muntanya posant-nos en situació real sobre el terreny (per exemple: cara nord del Puigmal, pic de la Mina, pic de Pedrons...) i, per tant, posant en pràctica tots els coneixements adquirits el primer dia.

El curs és una proposta ideal per a persones amb un bon nivell d'esquí alpí i que ara vulguin experimentar noves sensacions a la muntanya, anant més enllà de les estacions d’esquí. Un cop finalitzat el curs, els participants tindran els coneixements necessaris per poder fer esquí de muntanya de forma autònoma amb seguretat i tècnica, d’entrada per recorreguts d’alta muntanya de dificultat baixa.

Contingut del curs

- Material i equip: us, eficiència i manteniment.
- Tècniques d'ascens: foqueig i viratges.
- Tècniques de descens, adaptades als diferents tipus de neu.
- Autodetencions amb esquís de muntanya.
- Rescat bàsic en allaus: protocol de seguretat i us de DVA-pala-sonda.
- Planificació d'una activitat d'esquí de muntanya: elecció d'itineraris, gestió de la seguretat, interpretació del butlletí meteorològic i del butlletí d’allaus (BPA), prevenció d’accidents...

Nota: Els continguts del curs i la zona concreta de realització de les sortides podran variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de les condicions de neu.

Fitxa resum
Durada del curs:2 dies.
Exigència física:Mitjana. Curs adequat per a persones que practiquen esport amb freqüència.
Dificultat tècnica:Curs d'iniciació a l'esquí de muntanya. Es requereix un bon nivell en esquí alpí (baixar en paral·lel per pistes vermells fent girs amb solvència) i coneixements bàsics sobre muntanya hivernal.
Grup:màxim 6 persones.
Època recomanable:Hivern i principis de primavera.
Hora i punt de trobada:7:45h del matí a l’entrada de Puigcerdà. A la mateixa carretera N-152 al vial lateral que hi ha entre la rotonda d’entrada a Puigcerdà i les cafeteries Meson d’Adeline i 4 Camins. Des d’aquest punt ens dirigirem amb vehicles particulars a la zona d’esquí més adequada per a la realització de la primera jornada del curs, que podrà variar en funció de les condicions meteorològiques i de les condicions de neu.
Horari:Primer dia de 7:45h a 19h i segon dia de 8:30h a 17h.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya/esquí per realitzar el curs: jaqueta impermeable, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, 2 parells de guants, braga i gorro. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra. Motxilla de muntanya adequada i funda impermeable per la motxilla. Material d'esquí: botes, esquís de muntanya, pals, ganivetes i pells de foca. Material de seguretat individual: detector víctima d'allaus (DVA), pala, sonda i casc.
Alimentació:Beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú per a les sortides.
Perfil del professor que realitzarà l´activitat:Guia d'alta muntanya titulat UIAGM amb gran experiència en formació hivernal. Amplis coneixements en nivologia i esquí de muntanya.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu del curs dates programades: 190 €/persona (IVA inclòs).

· Lloguer material individual de seguretat (DVA, pala, sonda i casc): 42 €/persona (IVA inclòs).

El preu inclou:

· La planificació i preparació del curs i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització del curs (guia d'alta muntanya titulat).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· L'allotjament, els desplaçaments, begudes i menjars, les despeses ocasionades per l'abandonament del curs per qualsevol motiu, el material d’esquí de muntanya, el material individual de seguretat.

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat és de 4 persones. En cas de no poder se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups de 5 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

Els preus del curs de 2 dies en format de grup privat en dates a convenir són els següents:

· Preu del curs format privat grup de 1 persona: 650 €/persona (IVA inclòs).

· Preu del curs format privat grup de 2 persones: 365 €/persona (IVA inclòs).

· Preu del curs format privat grup de 3 persones: 270 €/persona (IVA inclòs).

· Preu del curs format privat grup de 4 persones: 220 €/persona (IVA inclòs).

· Preu del curs format privat grup de 5 persones: 190 €/persona (IVA inclòs).

· Preu del curs format privat grup de 6 persones: 170 €/persona (IVA inclòs).

· Lloguer material individual de seguretat (DVA, pala, sonda i casc): 42 €/persona (IVA inclòs).

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers recomanats

A la Cerdanya hi ha una àmplia oferta d’allotjaments de totes les característiques i preus. Als cercadors més populars, a les pàgines especialitzades en allotjaments o a la pàgina de Turisme de la Cerdanya podeu trobar una àmplia relació d’opcions.

Per altra banda, a RUTES PIRINEUS disposem d’acords amb alguns allotjaments de la Cerdanya. Si estàs interessat/da en incloure l’allotjament a la teva reserva, fes-nos-ho saber i t’enviarem informació perquè ho puguis valorar.

Finalment, també us indiquem alguns allotjaments de referència per si els voleu contactar directament:

  • CERDANYA ECORESORT, Prullans. (a 16,4 km)
  • CAL CALSOT - Casa Rural, Montellà de Cadí. (a 20,2 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

ALGUNES BOTIGUES DE LLOGUER DE MATERIAL

El material d'esquí de muntanya necessari per a la realització del curs és el següent: botes, esquís de muntanya, pals, ganivetes i pells de foca.

En cas de no disposar d’aquest material, es pot llogar en botigues especialitzades en material de muntanya. A continuació t'indiquem alguns establiments de referència (et recomanem que comentis que faràs un curs d'iniciació a l'esquí quan lloguis aquest material):

· ESPORTS IRIS, Avinguda de França 10, Puigcerdà – Obert de 8h a 20h, caps de setmana inclosos - 972 882 398 - www.esportsiris.com. No accepten reserves.
· DSNIVELL, Pont Teixidor 26, Puigcerdà - Divendres tarda obert de 17h a 20:30h. Dissabtes de 9h a 21h. Diumenges de 10h a 14h (devolució de 17h a 19h) - 972 090 939 - www.dsnivell.cat. Accepten reserves.
· SNOWLOCKERS, Gran Via 43, Berga - Obert de 8h a 23h, caps de setmana inclosos - 644 273 051 - www.snowlockers.com. Accepten reserves.
· CAMP BASE, disposen de botiga a Barcelona, Parets i Olot - Entrega: de 17h a 20h. Devolució: de 10h a 13h. - lloguer.campbase.es. Accepten reserves.

Punt de trobada

7:45h del matí a l’entrada de Puigcerdà. A la mateixa carretera N-152 al vial lateral que hi ha entre la rotonda d’entrada a Puigcerdà i les cafeteries Meson d’Adeline i 4 Camins. Des d’aquest punt ens dirigirem amb vehicles particulars a la zona d’esquí més adequada per a la realització de la primera jornada del curs, que podrà variar en funció de les condicions meteorològiques i de les condicions de neu.

15 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).