pdf-ruta219
Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses

Ascensió al pic Carlit per la zona lacustre de les Bulloses

 • Fitxa i mapes
 • Recorregut
 • Llocs d´interès
 • Fotos
 • Comentaris ()
 • Rutes guiades properes
 • Establiments propers
dificultad
Dificultat

Alta (F)

Rutes d'alta muntanya en terreny poc abrupte en el qual no hi ha grans dificultats. És necessari certa experiència i entrenament suficient per a aquest tipus de terrenys. Pot ser necessari utilitzar les mans per guardar l'equilibri en algun moment puntual. Es tracta d'itineraris força fàcils amb pendents suaus (màxim 30-35°). F (Fàcil) és ja un grau de dificultat, no és dificultat 0.
desnivelDesnivell acumulat

950m

Distància totalDistància total

15 km

Temps total efectiuTemps total efectiu

5:00h

altitud_minimaAltitud mínima

2.016m

distanciaPunt de sortida / arribada

Estany de les Bulloses

altitud_maximaAltitud màxima

2.921m

distanciaPoblació més propera

Monlluís

Ruta d'un sol dia per pujar al Carlit passant per una desena de petits llacs d'origen glacial. La ruta s'inicia al gran embassament de les Bulloses, l'únic de tots els que veurem que no és natural. Pujarem per la zona lacustre fins al coll Colomer, progressarem per l'aresta tot fent alguna petita i fàcil grimpada, i acabarem coronant la muntanya més alta de la Cerdanya i del Pirineu Oriental.

El Carlit, amb els seus 2.921m d'altitud, és una de les muntanyes més visitades del Pirineu. No té res a envejar a les grans muntanyes, com l'Aneto, la Pica d'Estats, el Mont Perdut,... D'aquest itinerari cal destacar la gran bellesa de l'entorn i els paisatges idíl·lics pels que transcorre. El recorregut consta de dues parts molt diferenciades. Durant la primera part, el sender avança sense fer grans desnivells; el camí, que s'inicia a l'estany de les Bulloses, recorre la desena de llacs que formen la zona lacustre i que ens fan gaudir d'aquesta primera part de l'itinerari. La segona part és molt més empinada. En arribar a prop del Tossal Colomer i de l'estany Sobirà comença el gran desnivell i és necessari un major esforç per pujar finalment fins al cim.

Track de la ruta

En alguns casos RUTES PIRINEUS ha manipulat els tracks per corregir problemes en la recepció de la senyal GPS i la seva posterior gravació. En aquests casos alguns trams de la ruta del track són aproximats i han estat projectats sobre el mapa.

gpxExchange Format (.gpx) kmzGoogle Earth (.kmz)

Més informació

: Pica del Carlit (2.921m)

: 5:00h en total. 3:00h per l'ascensió al Carlit i 2:00h per la baixada.

: Alta (F). No és una ruta difícil, encara que haurem de grimpar una mica (alguns passos molt senzills de I). Durant la segona meitat del recorregut el desnivell augmenta i haurem de progressar per l'aresta abans de coronar el cim.

: Realitzable tot l'any. Clàssica d'esquí de muntanya i raquetes de neu a l'hivern.

: És aconsellable portar els grampons i el piolet, ja que el Carlit sol tenir zones amb neu durant pràcticament tot l'any en canaletes i parts obagues.

:

Cerdanya. 1:25.000. Editorial Alpina.

: Una altra possible ruta per pujar al Carlit és la que puja des de l'estany de Lanós per l'altre vessant, encara que aquesta opció és molt més dura. D'altra banda, si el que volem és allargar l'excursió, una bona opció és desviar-se a la baixada cap a l'estany Sobirà, l'estany de Trebens i l'estany del Castellar i enllaçar a l'estany de les Dugues amb l'itinerari que descrivim aquí. També hi ha l'opció, un cop al coll Colomer, de baixar per la Coma dels Forats cap al desert del Carlit (gran altiplà sense massa vegetació), seguir cap a l'estany Llat i reprendre el camí de pujada. Aquesta variant és la ruta més segura i assequible per realitzar el cim a l'hivern, quan tot està cobert de neu i no hi ha tanta gent. A l'estiu, la clàssica ruta per les Bulloses és molt freqüentada i concorreguda, de ben segur que no estarem sols. Atenció!, no per això cal menysprear-la i restar-li interès. Si no volem fer l'ascensió al Carlit, també podem gaudir d'un bonic itinerari per entre els diferents llacs de la zona lacustre que hi ha entre l'estany de les Bulloses i els peus del Carlit.

Com arribar-hi en cotxe

Des de Puigcerdà ens dirigim cap a França per la carretera N116 passant per les poblacions de Bourg-Madame, Saillagouse i fins a Montlluís. A l'entrada d'aquesta població francesa, a la primera rotonda, seguim les indicacions dels panells informatius i prenem la D60 que ens porta fins a l'embassament de les Bulloses (a uns 14 km). Aquesta carretera està en bon estat. Quan arribem a l'embassament, veiem a la nostra dreta el refugi de les Bulloses, davant nostre tenim la presa i, a l'esquerra i a sota de la presa, un gran aparcament per estacionar el vehicle. A l'estiu (juliol i agost), entre les 7h i les 19h, la carretera que arriba fins l'embassament està tancada. En aquest cas, cal agafar l'autobús que puja fins a l'embassament i, per tant, deixar el cotxe en algun dels aparcaments habilitats que veurem indicats al llarg de tot el trajecte. Recomanem que us informeu bé dels horaris i de les dates exactes de tancament de la carretera. Més info

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Les rutes poden variar molt en funció de l´època de l´any, de la neu i de les condicions meteorològiques. La senyalització (marques, panells, balises) que podem trobar al llarg de la ruta també pot variar amb el temps. RUTES PIRINEUS no es responsabilitza de qualsevol mal ús de les seves guies i recomana que cadascú sigui responsable i prudent a la muntanya. Així mateix, us convidem a documentar-vos amb llibres i guies especialitzades per complementar la informació aquí descrita. Tots els temps són efectius i prenen un caràcter orientatiu, no s´han tingut en compte les parades per petites que siguin. Per qualsevol suggeriment, RUTES PIRINEUS us convida a enviar un correu a info@rutespirineus.cat.

Què més podem visitar?

 • Conjunt medieval de Montlluís
  Conjunt medieval de Montlluís

  A la petita població de Montlluís, a la regió del Llenguadoc-Rosselló, podem visitar-hi la seva fortificació (Fortalesa de Vauban), bon exemple de l'arquitectura militar del segle XVII. Situada al cor del Parc Regional dels Pirineus Catalans, a uns 1.600m, el conjunt medieval es troba a l'encreuament entre tres valls: la del Conflent (E), la del Capcir i l'Aude (N) i la de la Cerdanya (O).

  Coordenades GPS: 42.5089165º 2.1230315º

 • El Tren Groc de la Cerdanya
  El Tren Groc de la Cerdanya

  Es tracta de la línia ferroviària més especial i emblemàtica de la Catalunya Nord. Uneix les poblacions de La Tor de Querol, La Guingueta d'Ix, Sallagosa, Font-romeu, Montlluís, Fontpedrosa, Oleta i Vilafranca de Conflent. El traçat total de la línia és de 62 km. Es va posar en servei entre Vilafranca i Montlluís l'any 1910, fou prolongada fins a La Guingueta el 1911 i, finalment, fins a La Tor l'any 1927.

 • Forn solar d´Odeillo
  Forn solar d'Odeillo

  A la població de Font-Romeu-Odeillo-Via trobem el forn solar d'Odeillo, un centre francès d'investigació sobre l'energia solar. És un dels dos majors forns solars del món al costat del forn de Taixkent (Uzbekistan).

  Coordenades GPS: 42.4936661º 2.0293795º

 • Les coves de Canalettes
  Les coves de Canalettes

  Les dues coves de Canalettes -Les Grandes Canalettes i Les Canalettes- estan considerades dues de les coves més boniques de la Catalunya Nord i de França. Aquí hi descobrireu un món subterrani ple de formacions rocoses espectaculars a través d'un recorregut fantàsticament condicionat! Més informació: grottescanalettes.com

  Coordenades GPS: 42.58376817º 2.37044787º

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Recorregut

Amagar fotosdetalle
Comencem la ruta cap al Carlit a l'aparcament que hi ha sota de l'estany de les Bulloses (0:00h - 2.016m). Aquest embassament va ser construït entre els anys 1903 i el 1910 per proveir d'electricitat el "Tren Groc" i per regular el cabal del riu Têt; el llac s'alimenta de les aigües del riu Grava, un afluent del Têt. La zona forma part del Parc Natural Regional dels Pirineus Catalans (França); estem, per tant, davant d'un paratge natural de gran interès. Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

L'estany de les Bulloses, que està situat a la part més alta de la zona del Capcir, té 149 hectàrees.

Ens trobem als peus del Carlit (al O) i dels Puigs Perics (al N). Els dos Puigs Perics, el Puig Peric (2.810m) i el Petit Peric (2.690m), són dos pics de la zona molt coneguts i visitats que es poden pujar tot iniciant la ruta al propi llac de les Bulloses o, també, des de l'estació d'esquí de Formiguères. Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

Des de l'embassament ens dirigim cap a l'hotel Les Bones Hores.

A prop de la presa i al costat esquerre de l'estany de les Bulloses trobem l'hotel Les Bones Hores. A pocs metres de l'hotel neix el sender que ens portarà al Carlit. Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

Hotel Les Bones Hores.

Just al començament d'aquest camí trobem un panell explicatiu sobre el massís del Carlit i un panell direccional que ens indica que aquest és el camí per anar al Carlit però també el punt inicial per fer una sèrie de passejades pel voltant dels diferents llacs. Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

Al costat de l'hotel comença el camí cap al Carlit i els seus llacs.

Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

Uns panells ens indiquen en camí per anar al Carlit i per realitzar unes passejades pels seus llacs

El sender comença tot fent una lleugera pujada, ascendint per entre boscos de pi negre, avets, nerets i alguns blocs de granit que ens fan el camí una mica incòmode. Aviat deixem de veure l'embassament de les Bulloses. Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

El camí està ben marcat i s'avança còmodament.

Arribem a una intersecció (0:20h - 2.140m), on un panell direccional ens indica que el camí del Carlit i del bucle dels llacs queda a l'esquerre, i a la dreta l'estany del Viver. Prenem ara el sender de l'esquerra, el de la dreta serà el sender pel que vindrem a la tornada, després de fer el cim. Caminem una mica més i arribem a una zona de prats des d'on ja veiem l'estany Negre a la nostra esquerra. Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

Estany Negre. Primeres hores del matí.

En aquest punt no continuem cap a l'estany Sec i l'estany de la Comassa, sinó que prenem una variant que fa una mica més de volta (uns 20min més) i que ens porta fins a l'estany Llat sense passar pels altres dos. Voregem gran part de l'estany Negre, deixant-lo a la nostra esquerra i enrere, i seguim en direcció SO. Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

Hem deixat l'estany Negre enrere.

Continuem pel camí vorejant una zona plana i humida que deixem a la nostra esquerra. Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

Deixem també a la nostra esquerra una zona plana i humida.

En aquest tram de la ruta, el sender resta una mica difós. Prenem com a punt de referència el gran Tossal Colomer, que més endavant haurem de vorejar per la dreta quan comencem a pujar per les rampes més dures cap al Carlit. Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

Amb el mapa, una mica d'orientació i la referència del Tossal Colomer arribem a l'estany Llat.

Prenem per tant direcció NO cap a l'estany Llat. Primer baixem una mica de desnivell per anar a buscar les aigües que vénen d'aquest llac i després pugem aigües amunt entre prats i matolls. Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

Veiem les aigües que baixen de l'estany Llat, anem cap a elles per després arribar a aquest llac.

Arribem al fenomenal estany Llat (0:45h - 2.180m). Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

Estany Llat amb uns pescadors.

Deixem enrere l'estany Llat tot vorejant-lo per la nostra dreta, seguim en direcció N ara per terreny pla. Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

Deixem enrere l'estany Llat.

Immediatament trobem, a mà esquerra i molt a prop del llac, la cabana dels Germans Aymar (0:50h). Es tracta d'un petit refugi metàl·lic lliure, una mica brut per dins. Pot servir en cas d'emergència o de mal temps (5-10 places). Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

Cabana dels Germans Aymar.

Seguim endavant per aquesta mateixa zona, força plana i dominada pel Tossal Colomer. Deixem a la nostra esquerra, al fons, l'estany Llong, un dels llacs més grans de la regió. Un cop passat aquest llac, pugem en paral·lel a les aigües que hi desemboquen, per tal de guanyar així una mica de desnivell. Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

Bonica panoràmica de l'estany Llong, juntament amb l'estany Llat, un dels més grans de la regió.

Arribem a un pont amb unes indicacions (1:05h - 2.225m). Nosaltres el creuem per dirigir-nos, en direcció O, cap al Carlit. En aquest punt hi arriba també el camí que ve de l'estany Sec i l'estany de la Comassa, i també el que uneix l'estany de Vallell amb l'estany de les Dugues (aquest últim és el que agafarem de baixada). Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

Unió de camins.

Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

Creuem el pont en direcció O.

A partir d'aquest punt, ja tenim ben visible a davant nostre la piràmide en forma de trapezi del Carlit i l'itinerari a seguir a partir d'ara per arribar fins al seu cim sud. Hem de vorejar el Tossal Colomer pel seu vessant nord deixant-lo així a la nostra esquerra i anar a buscar el coll Colomer i l'estany Glaçat. Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

La segona part del recorregut és evident.

Un panell (1:30h - 2.368m) ens informa de la desviació a mà dreta del camí que voreja l'estany Sobirà, el de Trebens i el del Castellar. Nosaltres no l'agafem sinó que seguim avançant cap al Carlit i deixem enrere a mà dreta l'estany Sobirà, que ens hem trobat gairebé de cop. Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

Deixem enrere l'estany Sobirà.

Estem començant la segona part de la ruta, més exigent que la primera. Comencem a pujar les rampes més dures, per un camí força clar i marcat amb fites. Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

Estany Sobirà i estany de Trebens al fons.

Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

Pujant per forts pendents abans de l'estany Glaçat, a davant veiem l'elegant piràmide del Carlit.

Per aquest mateix camí, estable i molt trepitjat, arribem a l'estany Glaçat (2:00h), un petit llac que durant gran part dels mesos de l'any està totalment gelat i cobert de neu. La pujada es fa una mica monòtona i cansada. Davant nostre, l'itinerari a seguir sembla més difícil del que realment és. Sobrepassat aquest petit llac, ascendim cap a l'esquerra (SO) per arribar al coll Colomer (2:05h - 2.610m). Aquest és un ampli coll situat entre la Pica del Carlit (NO) i el Tossal Colomer (SE). Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

Hem deixat enrere l'estany Glaçat i el coll Colomer. Comencem a pujar per l'aresta E del Carlit.

Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

Comencem a pujar per l'aresta que baixa directament del cim sud.

Des dels voltants del coll Colomer gaudim d'unes molt bones vistes de la Coma dels Forats, del coll dels Andorrans i del pic de la Serra de les Xemeneies. Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

Vistes a la Coma del Forats.

Continuem pujant per un camí marcat: en general, en direcció O, per una aresta àmplia i fàcil. Un cop hem guanyat una mica de desnivell, l'aresta es torna més estreta i una mica més aèria. Ens trobem davant de la part més difícil de l'excursió. A partir d'ara, s'alternen alguns trams de grimpada fàcil on utilitzarem les mans (I) amb alguns flanquejos ascendents. Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

La neu ens dificulta els flanquejos, molt més còmodes sense neu.

En general les preses són bones però també podem trobar algunes pedres que es mouen. Cal vigilar i tenir present que aquesta ruta al Carlit és molt freqüentada i que, per tant, algunes pedres rellisquen una mica. Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

Ens trobem amb alguna grimpada fàcil.

Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

La neu sol estar present fins ben entrada la temporada de bon temps.

Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

A punt d'acabar la zona més difícil i d'arribar a la zona del corredor central del Carlit.

Després d'aquest tram una mica més difícil i entretingut, ens endinsem al corredor central del Carlit. A partir d'ara tot és més fàcil, encara que la pujada fins al coll del Carlit té moltes pedres desenganxades i acostuma a ser una mica incòmoda. El camí de pujada al coll es divideix en diversos camins possibles, nosaltres seguirem el més evident. El pendent és acusat. Un cop al coll girem a l'esquerra i seguim per la cresta fins al cim. Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

Des del coll del Carlit per l'aresta arribem al cim.

Finalment arribem al cim del Carlit (3h - 2.921m). Des d'aquí gaudim d'unes bones vistes de la zona. Observem cims com el Canigó, la Tossa d'Alp, el Puigmal, la serra del Cadí,... També veiem una gran quantitat de llacs, els dos més grans són el de les Bulloses i el de Lanós. Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

Pica del Carlit (2.921m).

En direcció O, a darrera de l'estany de Lanós, reconeixem els cims del Coma d'Or i del Puigpedrós de Lanós. Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

Coma d'Or i Puigpedrós de Lanós amb l'estany de Lanós als seus peus (en direcció O).

Per l'altre costat (E), reconeixem els cims dels Puigs Perics. Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

En direcció E, veiem els Puigs Perics.

Podem veure quasi tot el recorregut que hem fet des de l'embassament de les Bulloses i el que farem de baixada. Gran part del camí de baixada serà el mateix que el de pujada; només ens desviarem en un tram: agafarem una variant que ens permetrà fer una petita volta circular per conèixer alguns llacs més. Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

Comencem a baixar. Observem una gran quantitat de llacs.

Així doncs, des del cim desfem el camí de pujada. Crestegem fins al coll del Carlit i agafem el sender que baixa pel corredor central del Carlit, abans de la zona de grimpada i de flanquejos. Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

Ens prenem la baixada pel corredor central del Carlit amb atenció, hi ha molta pedra desenganxada.

Un cop arribem a la zona més compromesa, intentem no perdre el camí i baixem pel mateix lloc per on hem pujat. Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

Arribem als flanquejos amb neu que ja hem superat durant la pujada.

Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

Deixem enrere la part més difícil de l'aresta.

Des d'aquí, ara ja per un camí més còmode, ens dirigim altre cop cap al coll Colomer, l'estany Glaçat i l'estany Sobirà. Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

S'aprecia molt bé la forma característica de l'estany Sobirà.

A prop de l'estany de Vallell trobem el pont de fusta (4:00h) que hem creuat en la pujada. Ara deixem enrere a la nostra dreta el sender que va cap a l'estany Llong i també el que va cap a l'estany de la Comassa, i prenem el que queda a l'esquerra i es dirigeix ​​cap a l'estany de Vallell (o Bailleul en francès). Voregem aquest llac pel camí que l'envolta. Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

Voregem l'estany de Vallell.

El camí ens fa guanyar una mica de desnivell i arribem a l' estany de les Dugues (4:15h - 2.240m). Al costat d'aquest llac, a la dreta del camí, veiem una cabana verda metàl·lica. Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

Cabana metàl·lica al costat de l'estany de les Dugues.

Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

Estany de les Dugues.

Seguim baixant pel camí ben marcat i passem per una zona plana i humida que precedeix el bosc. Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

Deixem a l'esquerra una zona plana abans del bosc.

Un pont ens ajuda a creuar els prats i les terres humides. Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

Un pont ens ajuda a creuar.

Entrem un moment al bosc i en sortir ja podem veure l' estany del Viver (4:35h - 2.140m), que voregem per la nostra dreta. Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

Anant cap a l'estany del Viver.

Anem baixant. En aquest punt del recorregut tenim l'estany del Viver a la nostra esquerra i l'estany Negre a la nostra dreta (encara que no el veiem). Arribem a la intersecció (4:40h) que hem passat quan pujàvem. A partir d'aquí, el camí ja coincideix amb el que hem fet de pujada. Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

Bifurcació per on ja hem passat de pujada, ara hi arribem per l'altre camí.

En uns 20 min., aproximadament, tornem a ser al punt on hem iniciat aquesta bonica ruta, l'estany de les Bulloses (5h - 2.016m). Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

Llac de les Bulloses amb els Puigs Perics al fons.

Carlit (2.921m) des del llac de les Bulloses 1

Presa de les Bulloses.

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Escriure comentari
Participa! Envia´ns el teu comentari

Si has realitzat aquesta ruta, dóna´ns la teva opinió!! Si tens dubtes de la ruta, escriu-nos un comentari!
Coneixes alternatives per aquest itinerari? Has fet aquesta ruta d´alguna altra manera? Opina!

Jogapa
15-10-2023 18:05:10h

Ahir dissabte 14 d'octubre vam fer el Carlit des del lac des Boulliouses .. una molt bona experiència! Molt recomanable! Pel camí vaig conèixer gent, gent molt maca la veritat, en especial una noia que anava amb un grup d'amigues, es deia Anna, rossa de cabell. Si la coneixeu m'avisseu! Hehehe En fi, la muntanya és fantàstica!

Lidia
19-06-2023 09:46:28h

Hola volem fer la ruta amb gossos el mes de juliol, es pot pujar gossos a l'autobús i cal grampons i piolet? Gràcies
Resposta (Rutes Pirineus): Hola Lidia, et recomanem que contactis directament amb l'Espai Natural de les Bulloses perquè t'informin de si es pot fer el trajecte en autobús amb gos. Pel que fa al material, creiem que si feu la ruta al juliol no us seran necessaris grampons i piolet, però, haureu de fer seguiment de la previsió meteorològica. Que vagi molt bé!

Bruna
15-11-2021 15:28:17h

Hola, volem fer aquesta ruta el dia 20 d'aquest mes, l'accés fins al llac està obert per als cotxes? Són necessaris els grampons?
(Comentari introduït originàriament en castellà)

Resposta (Rutes Pirineus): Hola Bruna, a l'hivern per condicions de neu la carretera queda tallada al Pla dels Avellans. Tot i que encara estem a la tardor, podria ser que la carretera ja estés tallada i no es permeti accedir fins a l'embassament de les Bulloses. Et recomanem que us informeu en detall a l'oficina de turisme més propera. En relació a les condicions del terreny, comentar-te que a dia d'avui l'ús de grampons i piolet són necessaris a la zona. En aquest enllaç pots veure les condicions de neu actualitzades al Carlit. Molta sort!

RUTES PIRINEUS
02-08-2019 13:38:13h

Hola JAC, us recomanem fer aquesta ruta a l'agost sense cap mena de dubte. És una ruta que transcorre per una de les zones del Pirineu amb més estanys d'origen glacial i que té molts atractius, més enllà de fer l'ascensió. Molta sort!

Jac
20-07-2019 17:24:44h

Bones! Estic interessada en fer aquesta ruta a l'agost. El problema és que ens trobem molta informació sobre la ruta feta a l'hivern. La recomaneu fer igualment a l'agost?

Magui
21-10-2018 19:18:32h

Hola! Una pregunta, a principis de novembre habitualment hi ha neu en aquesta ruta? Calen grampons? Gràcies! :)
(Comentari introduït originàriament en castellà)

Sergi
10-10-2018 13:53:25h

Bon dia, Volem pujar al Carlit aquest dissatbte 13/10/2018. Com està de neu? Cal alguna recomenació especial?br/Gràcies anticipades.

Isaac Ruiz
04-08-2018 23:04:35h

Hola, voldria saber si encara hi ha necessitat d'anar equipats per passar trams de neu o si hi ha algú que hi hagi estat recentment i creu que es pot obviar. Moltes gràcies.

RUTES PIRINEUS
06-07-2018 18:40:06h

Hola Laura, en el següent enllaç podràs consultar la normativa de l'Espai Natural de les Bulloses a on podràs donar resposta al què ens preguntes.

Laura
06-07-2018 14:10:58h

Bon dia, voldria saber si es pot pujar amb furgoneta fins al llac de les bulloses i si s'hi pot dormir amb la furgo? Si a l'estiu no es pot a quina data es pot fer? Gràcies.

RUTES PIRINEUS
15-05-2018 20:04:05h

Hola Emilio, actualment hi ha molta neu encara a la zona. Ha estat un hivern i una primavera amb molta neu. Segurament al juny encara hi haurà força neu a cotes altes de la pujada al Carlit. Us recomanem que uns dies abans a la ruta truqueu al refugi de les Bulloses per demanar informació sobre les condicions de neu (0033 468.049.388). Molta sort!

Emilio Caño
10-05-2018 14:21:20h

Hola, volem pujar al Carlit cap a la segona quinzena de Juny per la cara sud, per les Bulloses, la ruta classica diguessim, jo crec que no hi haurà massa neu ja. Com ho veieu? Mercès campions!!!

Jesús
02-08-2017 13:32:15h

El mes d'octubre és una bona data per pujar al Carlit? Moltes gràcies.
(Comentari introduït originàriament en castellà)

Oriol
28-06-2017 01:36:13h

Volem fer el Carlit el proper 15 de juliol. Creieu que ens farà falta equipament de neu i gel? Gra Pons, piolet...

Miquel
15-06-2017 11:09:43h

volem fer el Carlit el proper dia 1 de juliol del 2017. Cal que portem equipament per neu : grampons, ... ?

Jordi
13-10-2016 12:16:11h

Hola, voldria saber si del llac Bulloses al Carlit hi ha cobertura vodafone?

RUTES PIRINEUS
18-12-2015 14:15:17h

Hola Laura, després de l'última nevada de fa unes setmanes la ruta d'ascensió al Carlit es troba sota condicions hivernals. Haureu, per tant, anar equipats amb el material corresponent d'hivern (raquetes, grampons,...). Et recomanem que truqueu al refugi de les Bulloses (0033 468 049 388) per demanar informació més detallada i recent de les condicions. Molta sort!
(Comentari introduït originàriament en castellà)

Laura Llop
16-12-2015 17:01:06h

Bona tarda, amb un grup reduït d'amics volem pujar el dia 27/12 al Carlit. Mai ho hem fet i no sabem molt bé com ens ho podem trobar. Creieu que hem de dur raquetes i grampons?
Al final anirem o no en funció del temps, però per saber com està la cosa ja que desconec aquesta muntanya. No som uns experts però portem alguns cims a les nostres esquenes, l'últim va ser la Pica d'Estats al mes d'octubre. Una salutació i enhorabona per la web!
(Comentari introduït originàriament en castellà)

RUTES PIRINEUS
02-12-2015 18:42:15h

Hola Luis, després de l'última nevada de fa uns dies, la ruta d'ascensió al Carlit es troba sota condicions hivernals. Haureu, per tant, d'anar equipats amb el material corresponent d'hivern. Et recomanem que truquis al refugi de les Bulloses (0033 468 049 388) per demanar informació més detallada i recent de les condicions i de fins a on es pot arribar amb cotxe. Que tingueu molta sort!

Luis
01-12-2015 15:19:26h

Hola com està per fer la ruta fins el Carlit. Que fa falta de material per la neu o gel, anirem diumenge. I fins a on es pot arribar en cotxe, gracies.

RUTES PIRINEUS
05-11-2015 09:46:45h

Hola Sergi, pot ser que trobeu una mica de neu d'aquests últims dies sobretot a les parts altes de la muntanya i a les obagues. No obstant això, la previsió del temps per a aquests pròxims dies és de bon temps, sense precipitació i amb una lleugera pujada de les temperatures. Et recomanem que truquis al refugi de les Bulloses (0033 468 049 388) per demanar informació més detallada i recent de les condicions. Pots consultar també la càmera web que hi ha instal·lada al llac de les Bulloses (clicant a la càmera "Le lac des Bouillouses"): www.ledepartement66.fr/1716-la-webcam-en-direct-des-bouillouses.htm
Molta sort!

Sergi
05-11-2015 03:11:50h

Hola, vull pujar aquest cap de setmana 07/11 al Carlit, i voldria saber si hi ha molta neu... Cal pujar amb grampons??

Adrià C.
16-10-2015 00:01:43h

Hola! Aquest dimecres varem pujar al Carlit. Impressionant el paisatge i les vistes pero al tanto. La ruta al final (just avans de fer el cim) no té marques de sender pintades, per la cual és fàcil agafar-ne una que no sigui la més adecuada.
Nosaltres no veiem clar el cami i al final vem pujar per la cara oposada (més escarbada i inclinada) a la cresta de la que mostren les fotos d'aquesta guia.
Al fer cim, varem pensar que aquell no era el camí correcte, pel cual vem decidir baixar pel que semblava un cami que baixava per la tartera, la cual despres es fa bastant complicada, SOBRETOT SI PTEU GOSSOS.
Amb això no vull dir que sigui una ruta dificil, sino que cal anar amb tanto al final. Nosaltres no sóm experts en fer cims, i varem patir una mica baixant.
A banda d'aixo, excursió BRUTAL!!!

RUTES PIRINEUS
09-10-2015 19:05:50h

Hola Lola,
Pot ser que quedi una mica de neu (poca cosa) d'aquests últims dies. No obstant, et recomanem que truquis al refugi de les Bulloses (0033 468 049 388) per demanar més informació. Molta sort!

Lola
06-10-2015 16:07:44h

Hola volem pujar aquest cap de setmana al Carlit, sabeu com està de neu? Calen grampons donat que anem amb nens? Moltes gràcies.
(Comentari introduït originàriament en castellà)

RUTES PIRINEUS
02-09-2015 17:00:33h

Hola Alba, en principi amb les altes temperatures que estem tenint aquest estiu, per fer l'ascensió al Carlit per la ruta normal no són necessaris els grampons. NO obstant, pots trucar al refugi de les Bulloses (0033 468 049 388) per demanar més informació.
Molta sort!

alba
02-09-2015 11:56:09h

Hola, tenim pensat fer aquesta ruta el 5/6 de set. per aquesta data cal grampons?
(Comentari introduït originàriament en castellà)

Juan Lloret
03-11-2014 07:59:36h

Atenció! No és una ruta difícil però en el tram final cal estar molt atents. Aquest dissabte hem tingut un accident bastant ximple baixant i gairebé no ho expliquem!!
(Comentari introduït originàriament en castellà)

Jose Luis
22-08-2014 09:43:38h

Ahir vaig tornar del Carlit, després d'un primer intent fallit per una intensa pluja i vent. En general fàcil amb bon temps. Molt trànsit. Paisatge espectacular. Recomanable, però amb un mínim de dos dies per poder triar el dia que faci millor temps.
(Comentari introduït originàriament en castellà)

Vicente
19-08-2014 22:00:50h

Les vistes i el recorregut són molt bonics, però el tram final no és cap tonteria. Ens va caure una tempesta amb bastant vent i vam haver de donar la volta a 50m. Però sense cap mena de dubte val la pena.
(Comentari introduït originàriament en castellà)

Oriol
08-04-2013 12:57:26h

Les vistes a dalt de tot són fantàstiques. En general em va semblar bastant facileta, tot i que al tram final s'ha de grimpar una miqueta. A mi també em va enxampar una tempesta d'estiu fa uns quants anys, quanta aigua, s'ha d'anar amb compte!!

Joan Casals
29-01-2013 15:58:22h

Certament una excursió molt bonica!!! Proposo la tornada per estany Sobirà i de Trebens.

jordi boquet i raquel almarcha
10-10-2012 10:52:25h

Maquíssim!!

David Pagès
07-09-2012 11:20:18h

Clàssica!!!

Jorge Villanueva
07-09-2012 07:29:29h

Una de les millors rutes que he fet. I encara que el nivell era fàcil, vam acabar tots esgotats. Un paisatge increïble i el millor de tot la companyia. Visca trufa!

Lluís Puiggarí Carenys
06-09-2012 18:00:36h

Gran excursió. Fa molts anys, després d'un gran pa amb tomàquet al cim... una "petita" tormenta d'agost amb calamarsada tot baixant...

81 vots
Enviar comentari

Volem que la web de RUTES PIRINEUS sigui una web participativa, per això t´animem a que deixis els teus comentaris sobre les nostres rutes. No es toleraran insults, llenguatge abusiu, faltes de respecte, ni comentaris ofensius en contra de les més elementals normes d´educació. Tampoc s´acceptaran missatges comercials, o que incloguin números de telèfon o adreces personals i també s´eliminaran els missatges que anunciïn algun producte.

Tots els comentaris són revisats per garantir que compleixin les normes anteriors. RUTES PIRINEUS, en cap cas, es farà responsable del contingut de les opinions publicades pels internautes a la nostra web.

MÉTEO
Enllaços per conèixer la méteo de la zona per on passa la ruta
WEBCAMS
A l´hivern, per donar-nos idea de l´estat de la innivació