Excursió d'iniciació a les raquetes de neu pels paisatges hivernals de l'Alta Cerdanya

Puymorens i el circ de l´Orri
Ruta guiada.Puymorens i el circ de l´Orri
Informació
Portè i Pimorent, Alta Cerdanya
Hem definit un protocol de seguretat que seguirem en totes les rutes guiades per adaptar-nos a les circumstàncies excepcionals que estem vivint aquests mesos i gaudir-les, doncs, amb la mateixa confiança de sempre. Si tens qualsevol consulta o suggeriment no dubtis a enviar-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucar-nos al +34 691 772 966 (feiners de 9h-14h). Aquest estiu, Pirineus!
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

La ruta que us proposem ens permet descobrir un dels circs d'origen glacial més bonics de tota la Cerdanya francesa: el circ de l'Orri de la Vinyola, a la capçalera del riu Querol. Es tracta d'un indret ideal per fer-hi excursions amb raquetes de neu gràcies a la seva morfologia i característiques: prats d'alta muntanya de gran bellesa i completament nevats!- que queden envoltats pels cims espectaculars que defineixen la vall. Una excursió ideal per iniciar-se a les raquetes de neu i gaudir de la muntanya hivernal!

Recorregut

Començarem la ruta al coll de Pimorent. Ens posarem les raquetes de neu i començarem l'itinerari circular que ens portarà fins al circ de l'Orri de la Vinyola. Descobrirem el bonic bosc del Bac de la Llata, visitarem la cabanya de l'Orri de la Vinyola i finalment arribarem a la coma de l'Orri, just als peus de les abruptes cares N dels pics de l'Estanyol i de Fontfreda. Farem la tornada pel bonic camí del Solei del Rec de l'Orri.

Nota: L'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:6:00h aprox.
Temps efectiu caminant (sense parades):4:00h aprox.
Exigència física:Mitjana. Ruta adequada per a persones amb una bona condició física i que poden realitzar caminades de dia complet sense problemes.
Dificultat tècnica:Baixa. Ruta d'iniciació a les raquetes de neu. No obstant, la ruta transcorre per terrenys irregulars d'alta muntanya.
Distància:9 km
Desnivell acumulat:+400m/-400m
Edat recomanable:A partir de 9 anys.
Època recomanable:Hivern i primavera.
Hora i punt de trobada:10:00h del matí a l'aparcament que hi ha al capdamunt del coll de Pimorent. Atenció!: venint per la carretera N-320 des de Portè, cal deixar enrere l'aparcament de l'estació d'esquí de Puymorens i continuar fins a dalt de tot del coll.
Hora i punt de finalització:16:00h de la tarda al coll de Pimorent.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons i mitjons de muntanya, botes de muntanya impermeables de canya alta, guants, braga i gorro. Per la pluja/neu: ponxo/capelina o anorak impermeable, polaines (recomanable) i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció pels llavis i gorra).
Alimentació:Cal portar beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú per a la excursió (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Durant el recorregut es farà una parada per dinar.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia de muntanya titulat. Guia interpretador del medi natural amb amplis coneixements en flora, fauna i geologia.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...

· Les raquetes de neu: història, utilització, tècniques i progressió.

· Tipus de neu i estat del mantell nival.

· Les petjades i els rastres dels animals a la neu.

· La morfologia glacial del paisatge pirinenc.

· L'estació d'esquí de Portè - Puimorent.

...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

Excursió guiada: 37 euros/persona (IVA inclòs).
Raquetes de neu i pals: 12 euros/persona (IVA inclòs).

El preu del guiatge inclou la planificació i preparació de la ruta, la gestió de la inscripció, la realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat) i l'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

• En dates publicades al calendari de Rutes Pirineus, el grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat és de persones i el grup màxim és de persones. Rutes Pirineus s'encarregarà de la conformació del grup mínim. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import.

• Per a grups de persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida. Per a grups tancats que vulguin una sortida privada, si us plau consulteu-nos.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Allotjaments propers
· Hotel BERNAT DE SO, Llívia. www.hotelbernatdeso.com
· Hotel FONDA MERCÈ, Llívia. www.fondamerce.com
· Hotel del PRADO, Puigcerdá. www.hoteldelprado.cat
· Hotel PETIT HOTEL DE RIU, Riu de Cerdaña. www.hotelriucerdanya.com
· Hotel MUNTANYA, Prullans. www.prullans.net
Punt de trobada

10:00h del matí a l'aparcament que hi ha al capdamunt del coll de Pimorent. Atenció!: venint per la carretera N-320 des de Portè, cal deixar enrere l'aparcament de l'estació d'esquí de Puymorens i continuar fins a dalt de tot del coll.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè t'ensenyarem a progressar correctament amb raquetes de neu.
  • Perquè farem interpretació del medi natural hivernal i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la neu, passis un dia meravellós i descobreixis racons increïbles del Pirineu també a l'hivern!
24 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubteu en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).