pdf-ruta196
Sender dels miradors de Revilla a les Goles d'Escuaín

Passejada des de Revilla fins als miradors d'Angonés (S i N) a les Goles d'Escuaín

 • Fitxa i mapes
 • Recorregut
 • Llocs d´interès
 • Fotos
 • Comentaris ()
 • Rutes guiades properes
 • Establiments propers
dificultad
Dificultat

Baixa

Passejades curtes, amb poc desnivell i sense dificultats.
desnivelDesnivell acumulat

200m

Distància totalDistància total

4,5 km

Temps total efectiuTemps total efectiu

1:35h

altitud_minimaAltitud mínima

1.195m

distanciaPunt de sortida / arribada

Corba carretera abans de Revilla

altitud_maximaAltitud màxima

1.362m

distanciaPoblació més propera

Revilla

Recorregut fàcil i molt recomanable per fer en família que ens permet gaudir d'unes vistes extraordinàries de les Goles d'Escuaín des de diversos miradors i observar el trencalòs en el seu hàbitat natural. El sender dels miradors comença a les afores del petit poble de Revilla i també ens permet visitar les ruïnes de l'ermita de San Lorenzo. Un cop arribem als miradors d'Angonés -punt final del sender dels miradors de Revilla- us animem a fer la tornada tot seguint un itinerari circular: primer enllacem amb el camí que uneix Revilla i el refugi de Foratarruego; un cop en aquest camí, baixem fins al poble de Revilla; finalment creuem Revilla i fem 300m per una pista asfaltada fins arribar al punt d'inici de la ruta. Aquesta opció ens permet gaudir de noves i precioses vistes del canyó del riu Yaga i les Goles d'Escuaín, de l'omnipresent Peña Montañesa (2.295m) i de l'espectacular Castillo Mayor (2.014m).

El sender dels miradors de Revilla es troba al vessant meridional de la serra de Las Sucas, que -juntament amb les pròpies Goles d'Escuaín- està integrada en el Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut. Durant l'itinerari, que transcorre íntegrament pel terme municipal de Tella-Sin i pel marge esquerre del riu Yaga, ens trobem diversos panells interpretatius sobre el trencalòs. De fet, aquesta zona està considerada una de les millors de tot Europa per a l'observació d'aquesta espècie en el seu hàbitat natural.

Track de la ruta

En alguns casos RUTES PIRINEUS ha manipulat els tracks per corregir problemes en la recepció de la senyal GPS i la seva posterior gravació. En aquests casos alguns trams de la ruta del track són aproximats i han estat projectats sobre el mapa.

gpxExchange Format (.gpx) kmzGoogle Earth (.kmz)

Més informació

: 1:35h tota la circular: 0:15h des del punt d'inici fins a l'ermita de San Lorenzo, 0:15h més des de l'ermita fins als miradors d'Angonés, 1:00h per a anar des dels miradors fins a Revilla i 0:05h per arribar al punt d'inici de la ruta des de Revilla.

: Baixa. Es tracta d'una excursió fàcil i apta per a tothom. La ruta està senyalitzada en tot moment.

: Tot l'any. Si hi anem a l'hivern podem trobar-hi neu.

: Molt recomanable portar binocles per observar les diferents espècies d'aus. Fins i tot ens pot ser molt útil una guia de camp amb classificacions d'aus.

:

· Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido. 1:25.000. Editorial Alpina.
· Ordesa y Monte Perdido – Parque Nacional. 1:40.000. Editorial Alpina.

: La ruta es pot realitzar en els dos sentits de la marxa. No obstant, el sentit descrit en aquesta guia és el més habitual. Des dels miradors d'Angonés podem optar per tornar fins al punt d'inici sense necessitat de fer la ruta circular que proposem i que passa pel poble de Revilla. A l'hora d'observar els animals, recordeu-vos de fer-ho sempre de manera discreta i silenciosa. A la vall d'Escuaín les opcions per fer rutes de senderisme són varies: a part del sender dels miradors de Revilla que us proposem aquí, també cal destacar l'excursió que va des de Revilla fins al refugi de Foratarruego, l'excursió als miradors de O Castiello (a Escuaín) i l'excursió des d'Escuaín fins al "Puente de los Mallos".

Com arribar-hi en cotxe

Des d'Aínsa, seguim la carretera A-138 en direcció a Bielsa i França. Deixem enrere la població d'Escalona. Des de la carretera A-138, just després de l'Hospital de Tella, agafem la desviació cap a l'esquerra en direcció a Tella. Després de fer 5,6 km deixem la carretera de Tella i agafem la carretera que surt a l'esquerra i que va cap a la petita població de Revilla (6,6 km). Uns 300m abans d'arribar a Revilla, en una corba molt pronunciada cap a la dreta, comença la ruta dels miradors de Revilla. Hi ha un petit espai habilitat per estacionar-hi els cotxes tot just a la mateixa corba, a la vora de la carretera.

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Les rutes poden variar molt en funció de l´època de l´any, de la neu i de les condicions meteorològiques. La senyalització (marques, panells, balises) que podem trobar al llarg de la ruta també pot variar amb el temps. RUTES PIRINEUS no es responsabilitza de qualsevol mal ús de les seves guies i recomana que cadascú sigui responsable i prudent a la muntanya. Així mateix, us convidem a documentar-vos amb llibres i guies especialitzades per complementar la informació aquí descrita. Tots els temps són efectius i prenen un caràcter orientatiu, no s´han tingut en compte les parades per petites que siguin. Per qualsevol suggeriment, RUTES PIRINEUS us convida a enviar un correu a info@rutespirineus.cat.

Què més podem visitar?

 • Dolmen de Tella
  Dolmen de Tella

  A les rodalies de Tella es conserva un dels monuments megalítics més notables d'Aragó: la "Piedra de Vasar" o "Losa de la Campa", més conegut com a ''Dolmen de Tella''. Va ser descobert per Antonio Beltrán l'any 1954; i es van trobar restes òssies al seu interior. Això s'explica per l'ús funerari d'aquestes construccions en les comunitats de finals del Neolític (2500-2000 a.C.). S'accedeix al dolmen des de la mateixa carretera (2-3 min a peu).

  Coordenades GPS: 42.5799680º 0.1793128º

 • Museu de l´Ós de les Cavernes de Tella
  Museu de l'Ós de les Cavernes de Tella

  Aquest petit museu es troba situat a la planta superior de la casa del Molí de Tella i ens explica els elements més rellevants del jaciment de la "Cova dels Óssos". Aquest jaciment, situat a les proximitats de Tella i a més de 1.600m d'altitud, és el jaciment d'óssos cavernícoles més alt de la Península Ibèrica. (Més informació i vistes: 974 510 024; www.cuevadeloso.com).

  Coordenades GPS: 42.5745563º 0.1833040º

 • Casa de la Bruixa a Tella
  Casa de la Bruixa a Tella

  Situat a l'antiga Casa de la Mestra de Tella, aquest petit centre d'interpretació està dedicat a la màgia i a l'etnobotànica de l'Alt Aragó. A la planta baixa hi ha un l'espai dedicat a la bruixeria i als aspectes màgics de les cultures tradicionals de muntanya. Els dos pisos superiors estan dedicats a l'etnobotànica i a la seva importància com a llegat d'un patrimoni cultural que està desapareixent. Per conèixer els horaris d'obertura, consulteu el Parc Nacional (tel.: 974 486 472).

  Coordenades GPS: 42.5744061º 0.1826817º

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Recorregut

Amagar fotosdetalle
En una corba molt pronunciada de la carretera de Revilla -uns 300m abans d'arribar a Revilla- hi ha el punt d'inici del sender dels miradors de Revilla (0:00h - 1.204m). Un sender sense cap dificultat i molt ben indicat. Sender dels miradors de Revilla a les Goles d

Punt d'inici del sender dels miradors de Revilla, a les Goles d'Escuaín.

Al punt d'inici, uns panells explicatius ens parlen del trencalòs i de diverses curiositats d'aquesta espècie en perill d'extinció que, si tenim una mica de sort, podrem observar al llarg del recorregut. Uns altres panells ens parlen de l'ermita de San Lorenzo (Sant Llorenç), que està en ruïnes, i també ens mostren els diversos itineraris marcats que podem fer des de Revilla. Ens trobem al sector de les Goles de Escuaín del Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut. Sender dels miradors de Revilla a les Goles d

Panell explicatiu situat al punt d'inici de la ruta.

Comencem doncs la primera part del recorregut que avança per una faixa sobre el riu Yaga (a la nostra esquerra) i que ens portarà fins als miradors d'Angonés, uns miradors que hi ha penjats sobre el barranc d'Angonés i la surgència d'Escuaín. El desnivell durant aquest primer tram fins als miradors és gairebé nul. Sender dels miradors de Revilla a les Goles d

Inici del sender dels miradors de Revilla.

Agafem el sender que surt a la nostra esquerra en direcció O. Aviat creuem el barranc de Consusa -que encara es troba fora del Parc Nacional- a través d'un pont metàl·lic. Observem roures, alzines i boixos. Cal dir que aquest últim arbust perennifoli (el boix) és molt abundant en tot el Parc Nacional -sobretot en les zones on la pressió humana i ramadera ha estat molt més forta- i en algunes ocasions pot arribar fins als 4m d'altura. La rica biodiversitat de la vall d'Escuaín també se'ns mostra en d'altres racons de la vall amb til·lers, faigs, avets, pins, freixes i bedolls,... tot acollint una riquíssima avifauna. Sender dels miradors de Revilla a les Goles d

Creuem el barranc de Consusa.

Sender dels miradors de Revilla a les Goles d

El camí és fàcil i còmode.

Continuem pel bonic camí que deixa a l'esquerra el turonet de la Peña Faixa (1.227m). En aquest punt el camí fa un canvi evident d'orientació (N). Sender dels miradors de Revilla a les Goles d

El boix és el gran protagonista durant aquest inici d'excursió.

Aviat arribem a les immediacions de la paret de roca on hi ha l'ermita de San Lorenzo. Un cartell de senyalització ens ho indica. Sender dels miradors de Revilla a les Goles d

Senyalització a l'ermita de San Lorenzo.

Agafem el petit corriol que surt a la nostra dreta (desviant-nos del camí dels miradors). En menys d'un minut arribem als peus de la paret on es troben les ruïnes de l'ermita de San Lorenzo (0:15h - 1.230m), també anomenada de San Lorién. Les restes d'aquesta ermita rupestre, els orígens de la qual semblen remuntar-se al començament del segle XI, esbossen una construcció senzilla, adossada a una imponent paret de roca, al costat de les goles del riu Yaga. Els murs de pedra que han resistit al pas del temps delimiten una petita nau irregular amb capçalera semicircular. Sender dels miradors de Revilla a les Goles d

Les explicacions sobre l'ermita de San Lorenzo ens ajuden a entendre millor la seva història.

Sender dels miradors de Revilla a les Goles d

Entorn de l'ermita de San Lorenzo.

A la roca que hi ha al costat de l'accés a l'ermita hi destaquen uns enigmàtics gravats, el significat dels quals encara és un misteri.
ENIGMES GRAVATS SOBRE LA ROCA. QUIN SIGNIFICAT TENEN AQUESTS SIGNES?

La principal particularitat que presenta aquest enclavament religiós són uns gravats que hi ha sobre la paret, al costat de la porta d'accés al temple, dels quals es desconeix el seu significat. Es creu que van començar gravar-se al segle XVI i que es van seguir realitzant incisions a la roca fins ben entrat el segle XIX (com demostren les dates que acoten les figures). Els gravats no semblen correspondre a un conjunt ordenat d'imatges, es tracta d'elements solitaris i dispersos. Alguns d'ells són fàcilment interpretables: les creus, les siluetes humanes i les xifres que indiquen diferents anys. No obstant això, hi ha traços que segueixen constituint un gran misteri. Diversos autors coincideixen en qualificar-los com a manifestacions populars de caràcter religiós (accions de gràcies o rogatives a la divinitat) probablement executades espontàniament per pastors. Tanmateix, algun estudiós defensa que aquests gravats corresponen a un programa místic-esotèric o, fins i tot, a un estudi estel·lar i cosmogràfic d'època medieval atribuïble a seguidors de l'Ordre del Temple.

 Sender dels miradors de Revilla a les Goles d

Una "s" tombada, forma part del grafisme cristià "IHS"?

Sender dels miradors de Revilla a les Goles d

Possible arc apuntalat d'un temple.

Sender dels miradors de Revilla a les Goles d

Mur de pedres que encara es manté dret després del pas dels anys.

Desfem el curt camí que hem fet per visitar les ruïnes de l'ermita i tornem al sender principal dels miradors. Seguim avançant i a la nostra esquerra hi trobem el primer mirador sobre la vall d'Escuaín. Des d'aquest mirador podem contemplar el petit poble d'Escuaín, que roman deshabitat durant gran part de l'any però que té vàries cases habitades durant l'estiu i a on hi ha una oficina d'informació del Parc Nacional. Sender dels miradors de Revilla a les Goles d

Primer mirador de les Goles d'Escuaín.

Reprenem la marxa. Sender dels miradors de Revilla a les Goles d

Gaudim de la rica vegetació de la zona.

Arribem al creuament senyalitzat a on hi ha la desviació de la ruta circular cap a Revilla (0:25h - 1.251m). A la tornada agafarem aquesta camí per tornar al punt d'inici de la ruta tot passant per Revilla. Ara continuem recte cap als miradors. Sender dels miradors de Revilla a les Goles d

Creuament de camins.

Un cartell de "Parque Nacional" ens indica que entrem al Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut. El camí fa ara una lleugera baixada en tendència cap a l'esquerra. Sender dels miradors de Revilla a les Goles d

El camí entra a l'interior dels límits del Parc Nacional.

Travessem un bosc de pins i arribem fins als dos miradors d'Angonés. Visitem primer el mirador d'Angonés Nord (0:28h - 1.230m), des d'on tenim unes vistes esplèndides de la confluència del barranc d'Angonés -que neix al circ de la Sarra- i de la Gola del riu Yaga. Al fons, al marge esquerre del riu, hi distingim la cascada de la Font d'Escuaín, una magnífica surgència d'aigua originada pels processos de modelat càrstic. Sender dels miradors de Revilla a les Goles d

Mirador septentrional (N) sobre les Goles d'Escuaín.

Sender dels miradors de Revilla a les Goles d

Vistes de les Goles d'Escuaín.

Sender dels miradors de Revilla a les Goles d

Vistes del barranc d'Angonés.

Des d'aquest mirador, desfem el camí uns metres i agafem el corriol que surt a mà dreta i que ràpidament ens porta fins al mirador d'Angonés Sud (0:30h - 1.223m). Orientat al SO, aquest mirador ens ofereix noves panoràmiques de la zona. Sender dels miradors de Revilla a les Goles d

Mirador meridional (S) d'Angonés.

Ens trobem en un lloc privilegiat per observar el vol del trencalòs i d'altres aus rapinyaires pirinenques. Sender dels miradors de Revilla a les Goles d

Veure volar les aus rapinyaires és un autèntic espectacle.

EL TRENCALÒS

Els últims trencalossos europeus sobreviuen als Pirineus, on se'n localitza una població propera a les cent unitats reproductores. La destrucció dels seus hàbitats naturals i la desaparició dels sistemes ramaders tradicionals han portat aquesta espècie fins a la situació actual de greu perill d'extinció. El trencalòs és una de les aus més grans del continent europeu -gairebé tres metres d'envergadura alar- i és l'única au osteòfag del planeta (alimentació basada en ossos). El seu nom ve donat per la particular tècnica que aplica per trencar els óssos i facilitar la seva posterior ingesta. Durant el seu creixement presenta diferents fases de plomatge fins que aconsegueix la característica coloració ataronjada de les aus adultes (cap a als 7 anys d'edat).


Des dels miradors tirem enrere fins que arribem novament al creuament de camins on hi ha la desviació de la ruta circular cap a Revilla (0:35h - 1.251m). Ara seguirem la senyalització que indica "Revilla". El camí comença en forta pujada i guanyem desnivell de manera ràpida. El terreny es torna més irregular: hi ha més pedres i avancem per entre mates exuberants de boix.
 Sender dels miradors de Revilla a les Goles d

El camí es fa més dret i irregular.

Després d'uns minuts de forta pujada el camí gira a la dreta i es suavitza. Arribem a una zona més plana, que ens serveix d'autèntic mirador natural de les Goles d'Escuaín. Com que estem a més altitud que els miradors que hem visitat, ara les panoràmiques són més extenses. Sender dels miradors de Revilla a les Goles d

Arribem a una terrassa natural des d'on novament les vistes són espectaculars.

A partir d'aquí el camí avança planejant, fent només alguna pujada i baixada suaus. Sender dels miradors de Revilla a les Goles d

El camí planeja.

La direcció que portem fa que gaudim de bones vistes sobre la Peña Montañesa i el Castillo Mayor, dues muntanyes de més de 2.000m molt populars i conegudes a la zona. Sender dels miradors de Revilla a les Goles d

Vistes a la Peña Montañesa (2.295m), ben present en aquest tram del recorregut.

Sender dels miradors de Revilla a les Goles d

Caminem per una zona plana i rocosa.

Passem per una zona molt plana i oberta (coneguda com La Loresa). Hi trobem una gran quantitat de fites de pedres, algunes de dimensions força grans. Les seguim, en tendència cap a l'esquerra, fins a trobar un creuament de camins a on hi ha la senyalització de "Revilla" (1:00h - 1.362m), que hem de seguir cap a la dreta (E). Si en canvi agaféssim el camí que surt cap a la nostra esquerra, aniríem fins a Foratarruego, a on s'hi troba el refugi homònim i el circ de Gurrundué. Sender dels miradors de Revilla a les Goles d

Agafem el camí de la dreta cap a Revilla.

El camí -ara en baixada- creua el barranc de Consusa mitjançant un pont metàl·lic. Sender dels miradors de Revilla a les Goles d

Creuem el barranc de Consusa.

Sender dels miradors de Revilla a les Goles d

Boniques vistes a l'E cap a la zona del Cotiella.

Continuem baixant i ho fem creuant unes terrasses de roca que fa la mateixa muntanya. Sender dels miradors de Revilla a les Goles d

Baixem per entre algunes terrasses naturals que fa la muntanya.

Arribem finalment al petit poble de Revilla (1:30h - 1.362m) per la seva part posterior. Passem pel costat de l'església de San Félix (Sant Fèlix). Sender dels miradors de Revilla a les Goles d

Arribant a Revilla: l'església en primer terme i la muntanya del Castillo Mayor (2.014m) al fons.

Sender dels miradors de Revilla a les Goles d

Interior de l'església de San Félix.

Revilla és un bon exemple de l'arquitectura tradicional del Pirineu i de la utilització de diversos elements naturals com a materials de construcció: pedra pels murs, lloses de gres, teules de fang cuit, pissarra per les teulades,... En aquest petit llogarret en ple Pirineu d'Osca hi trobem l'Estación Biológica Monte Perdido, una organització que té com a finalitat el desenvolupament de programes de formació, seminaris tècnics i estades relacionades amb les aus i la conservació dels seus hàbitats. Sender dels miradors de Revilla a les Goles d

Deixem enrere Revilla.

Creuem el poble i ens n'anem fins a la seva entrada. Recorrem uns 300m per carretera (pista asfaltada) i arribem al punt d'inici de l'excursió (1:35h - 1.204m). Acabem, així, aquesta ruta de gran interès ornitològic i paisatgístic per la vall d'Escuaín. Sender dels miradors de Revilla a les Goles d

Des de Revilla, fem uns 300m per la carretera (pista asfaltada) fins arribar a la corba on hem començat la ruta.

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Escriure comentari
Participa! Envia´ns el teu comentari

Si has realitzat aquesta ruta, dóna´ns la teva opinió!! Si tens dubtes de la ruta, escriu-nos un comentari!
Coneixes alternatives per aquest itinerari? Has fet aquesta ruta d´alguna altra manera? Opina!

AMG
09-07-2018 09:50:32h

Hola! Aquest diumenge ens vam animar a fer aquesta ruta amb els meus petits d'1 i 3 anys. El recorregut fins als miradors sí que es pot fer amb nens petits sense gairebé dificultat (a la d'1 any la vam portar a la motxilla i sense problema;) Però recomano que si es va amb nens petits, es torni pel mateix camí. Nosaltres ens vam animar a fer la ruta sencera tornant per Revilla i encara que el meu fill està acostumat a caminar per la muntanya, no és gens aconsellable fer aquesta pujada amb nens. I per descomptat que no es fa amb 1_35h. A nosaltres ens va costar una hora més i portant al de 3 anys en una altra motxilla que la vam agafar per si es cansava. Però la primera pujada just després d'agafar el mirador és "durilla" per a nens o persones no acostumades. I les baixades per les pedres tampoc són fàcils per a nens petits. Per això seria interessant que quan es recomana per a tota la família, s'especifiqui edats dels nens, per exemple. Això si, ens van encantar les vistes, impressionants. I la quantitat d'aus que es veuen, en alguns punts volant molt a prop, ens van meravellar. A més de la gran quantitat de papallones de diversos tipus que vam veure. Val la pena fer aquesta excursió però sabent que és per a nens grandets i que la tornada per Revilla és durilla. Moltes gràcies per la feina que feu! Seguirem fent rutes, segons vagin creixent els nens :)
(Comentari introduït originàriament en castellà)

Cat_i
27-08-2017 22:35:30h

Gracias por vuestras indicaciones, han sido del todo útiles. Hemos hecho la ruta en grupo, con niños de 4 y 5 años. Si están un poco acostumbrados a andar por montaña la pueden hacer. Al terminar los miradores y hacer la circular se hace un poco más largo pero es del todo recomendable.

Filella
23-08-2015 21:12:18h

Bona tarda!!
Acabo de fer la ruta d'avui fins al mirador de Revilla i és fantàstic. Hem pogut veure un trencalòs parat just al penya-segat de davant, Voltors n'hi ha moltíssims per sobre de l'ermita de San Lorien, abans d'arribar al mirador.
Com que anava acompanyat m'he quedat al mirador i em hem fet mitja volta perquè la companyia estava cansada per motius aliens, i havent llegint els comentaris que d'altres persones que hi ha aquí, no m'he volgut arriscar.
Doncs bé, hem girat cua i hem tornar al punt d'inici de la ruta on hi havia la nostra furgoneta per menjar. Al cap de només una estona han aparegut les persones que teníem al davant al mirador i que han fet la ruta circular. Anaven amb nens d'uns 5 i 7 anys.
Crec que les dades que hi ha en aquesta pàgina són exactes!!!
Moltes gràcies per la feina, us conec des de fa poc temps i m'encanta aquesta pàgina, tot correctíssim de moment.
(Comentari introduït originàriament en castellà)

RUTES PIRINEUS
16-09-2014 09:22:57h

ROSER i JDI,

Moltes gràcies per donar-nos la seva opinió sobre la ruta del "Sender dels miradors de Revilla a les Goles d'Escuaín". En qualsevol cas, els seus comentaris ens animen a seguir treballant per millorar cada dia.

A continuació els intentem aclarir alguns punts sobre les nostres guies web i pdf gratuïtes:

1. Els temps que es mostren són sempre efectius, no inclouen les parades ni els descansos que cadascú pugui necessitar. En aquest sentit comentar que el Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut estima el temps efectiu per aquesta mateixa ruta circular en 1:30h. Després de treballar sobre el terreny, nosaltres l'hem quantificat en 1:35h.

2. Totes les rutes que proposem estan classificades en una escala de dificultats (Baixa, Mitjana, Notable, Alta) que engloba tot l'espectre de dificultats que ens podem trobar a la muntanya (des d'un passeig fins a un recorregut per cresta). Som conscients que dins d'una mateixa categoria existeix un ampli ventall de possibilitats. En aquest sentit les nostres descripcions intenten ser sempre el màxim d'escrupoloses possibles.

3. Comentar també que aquesta mateixa ruta està recollida en diferents publicacions de rutes als Pirineus per fer-se en familia. A Rutes Pirineus -igual que d'altres publicacions especialitzades- sempre reiterem la conveniència de ser prudents a la muntanya i actuar sempre en la mesura de les possibilitats de cadascú i de l'edat i experiència que cada nen pugui tenir.

4. Ja hem esmentat en la nostra descripció del recorregut l'existència d'un tram més rocós i en pendent (també mostrem una foto) i també esmentem l'opció de fer l'anada i la tornada pel mateix camí si no es vol avançar per la forta pujada o per tram rocós. Valorarem i analitzarem amb el nostre equip tècnic la conveniència d'introduir també un aclariment sobre el tram que concentra bona part del desnivell positiu de la ruta a la secció "Dificultat" de la nostra guia.

Els agraïm el seu feedback i els animem a seguir descobrint els Pirineus amb les nostres guies.

JDI
15-09-2014 11:33:26h

Bon dia, practico els esports de muntanya des de fa molts anys i realment la ruta que detallen dels Miradors de Revilla i tornada circular a Revilla NO conté dades correctes ja que NO ÉS APTA PER A FER EN FAMILIA. No dic que sigui de dificultat alta, però per fer-la amb nens o persones que no estiguin habituades a l'esport de muntanya NO és aconsellable. EL TEMPS QUE MARQUEN DE RECORREGUT NO ÉS CORRECTE tret que SIGUIS KILIAN JNET, o pretenguis superar algun rècord. Els aconsello que SI VAN EN FAMILIA VAGIN FINS ELS MIRADORS i tornin PEL MATEIX CAMÍ. Si la informació de totes les rutes d'aquest web són iguals...
(Comentari introduït originàriament en castellà)

Roser
15-09-2014 10:20:40h

Bon dia, hem estat passant uns dies per aquestes terres i se'm va acudir fer cas dels seus consells i animar els meus a fer la ruta dels miradors, realment vam gaudir moltíssim veient el vol dels trencalossos, va ser preciós fins al moment en què vam deixem els miradors i comencem la pujada fins a Revilla. Allà va començar el meu malson, jo sóc diabètica i de ciutat encara que camini diàriament i com a esport 1 hora cada dia la pujada va ser molt dura i sort que previsora ​​portava un petit entrepà a la meva motxilla perquè si no hagués tingut una falta de sucre important. Els explico tot això per prevenir que el que suggereixen a la ruta és impossible perquè si no hagués estat gràcies a la meva família que va estar ajudant-me en tot moment haguessin hagut de venir a ajudar-me. Per tant els prego que rectifiquin en el fet que és una ruta familiar que tothom pot fer durant 1:45h ja que va ser de gairebé 3:30h i a més no crec que els nens puguin pujar aquests pendents i baixar per les pedres, així que per estalviar-nos disgustos espero que rectifiquin i així poder tornar a confiar en els consells de rutes.
(Comentari introduït originàriament en castellà)

32 vots
Enviar comentari

Volem que la web de RUTES PIRINEUS sigui una web participativa, per això t´animem a que deixis els teus comentaris sobre les nostres rutes. No es toleraran insults, llenguatge abusiu, faltes de respecte, ni comentaris ofensius en contra de les més elementals normes d´educació. Tampoc s´acceptaran missatges comercials, o que incloguin números de telèfon o adreces personals i també s´eliminaran els missatges que anunciïn algun producte.

Tots els comentaris són revisats per garantir que compleixin les normes anteriors. RUTES PIRINEUS, en cap cas, es farà responsable del contingut de les opinions publicades pels internautes a la nostra web.

MÉTEO
Enllaços per conèixer la méteo de la zona per on passa la ruta