pdf-ruta890
Gra de Fajol (2.714m) per l'esperó NE

Escalada clàssica d'iniciació al cim del Gra de Fajol per l'esperó NE

Afegir a favorites
  • Fitxa i mapes
  • Recorregut
  • Llocs d´interès
  • Fotos
  • Comentaris ()
  • Rutes guiades properes
  • Establiments propers
dificultad
Dificultat

Alta (AD)

Rutes d'alta muntanya en un terreny bastant vertical i a on les preses són menys evidents. Es tracta de vies d'escalada de dificultat moderada, amb l'ús obligatori de la corda. També ho podem trobar en algunes guies com a AD ("Assez Difficile").
desnivelDesnivell acumulat

640m

Distància totalDistància total

6 km

Temps total efectiuTemps total efectiu

4:45h

altitud_minimaAltitud mínima

2.087m

distanciaPunt de sortida / arribada

Aparcament refugi d'Ulldeter

altitud_maximaAltitud màxima

2.714m

distanciaPoblació més propera

Setcases

La ruta que us proposem és un llarg recorregut tècnic que transcorre majoritàriament per l'evident esperó NE del Gra de Fajol. Aquest itinerari no és una escalada exigent, tot el contrari, es tracta d'una escalada ideal per iniciar a companys poc acostumats a grimpar en alta muntanya. Alguns passos aïllats -que si volem podem evitar sempre desviant-nos cap la dreta- ens ofereixen una mica d'emoció durant el recorregut. Per les característiques de la via, de vegades molt poc definida, és difícil anar seguint la guia.

El Gra de Fajol, juntament amb el Gra de Fajol Petit, el Bastiments i el pic de la Dona formen el circ d'Ulldeter, on neix el riu gironí Ter, que acaba abocant les seves aigües a la Mediterrània entre les platges de Pals i de l'Estartit. A diferència de les muntanyes que té al seu voltant, que presenten cims arrodonits i llomes desgastades, el Gra de Fajol destaca pel seu aspecte agrest.


Warning: mysqli_connect(): (HY000/1203): User o3071591 already has more than 'max_user_connections' active connections in /homepages/41/d373309009/htdocs/rutaspirineos/prova2/prova3/Lib/FuncProp.php on line 679
No se pudo conectar a la base de datos: