pdf-ruta133
Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony

Preciós itinerari circular que ens porta fins al cim més elevat de la serra de Montgrony al Ripollès, Prepirineu de Girona

 • Fitxa i mapes
 • Recorregut
 • Llocs d´interès
 • Fotos
 • Comentaris ()
 • Rutes guiades properes
 • Establiments propers
dificultad
Dificultat

Notable

Excursions més exigents o bé perquè són més llargues o amb major desnivell o amb alguna dificultat concreta.
desnivelDesnivell acumulat

775m

Distància totalDistància total

13,6 km

Temps total efectiuTemps total efectiu

4:30h

altitud_minimaAltitud mínima

1.342m

distanciaPunt de sortida / arribada

Santuari de Montgrony

altitud_maximaAltitud màxima

2.056m

distanciaPoblació més propera

Gombrèn

Ruta circular de 13,6 km de longitud fins al punt més elevat de la serra de Montgrony, el cim conegut amb els noms de Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m). Comencem la ruta al santuari de Montgrony. Fem l'ascensió seguint l'itinerari clàssic que passa pel Malpàs, l'antic refugi de les Planelles i s'enfila pels Rasos del Camps (o Camps d'Ordi). Un cop arribem al coll de Coma Ermada, seguim la carena fins al cim sense pèrdua. Fem el descens pel coll de la Bona i el collet de Meians. Durant tot el recorregut alternem trams de pista, trams de corriol i alguns senderons de vaques.

El Montgrony és una serra prepirinenca situada a l'extrem occidental del Ripollès, al seu límit amb Castellar de n'Hug (Berguedà). La ruta que us proposem ens porta fins al punt més alt del Montgrony, el cim del Costa Pubilla o Pla de Pujalts, que gràcies a la seva ubicació es converteix en un mirador fantàstic de les comarques de la Catalunya central i de les muntanyes del Pirineu oriental. L'itinerari ens ofereix paisatges prepirinencs preciosos i ens descobreix una zona plena d'història i llegendes.

Track de la ruta

En alguns casos RUTES PIRINEUS ha manipulat els tracks per corregir problemes en la recepció de la senyal GPS i la seva posterior gravació. En aquests casos alguns trams de la ruta del track són aproximats i han estat projectats sobre el mapa.

gpxExchange Format (.gpx) kmzGoogle Earth (.kmz)

Més informació

: Costa Pubilla - Pla de Pujalts (2.056m)

: 4:30h en total: 2:00h d'ascensió des del santuari de Montgrony fins al coll de Coma Ermada, 0:30h des d'aquest coll fins al cim del Costa Pubilla o Pla de Pujalts i 2:00h per fer el descens fins al santuari passant pel coll de la Bona i el collet de Meians.

: Notable. Encara que sempre avancem per corriols o pistes, cal parar atenció a l'orientació: hi ha bastants trencalls i la senyalització és escassa i no és homogènia (marques de pintura de diversos colors, trams amb fites de pedres, alguns senyals verticals). En el tram de descens des del coll de la Bona fins a les Fontetes de Meians cal superar algun punt on hi ha roques grans (ajudar-nos amb les mans ens pot donar seguretat).

: Primavera, estiu i tardor.

: Res en especial.

:

· Montgrony. 1:25.000. Editorial Alpina.
· Base topogràfica de Catalunya 1:25.000. Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).

: 1.- Podem començar la ruta al mateix poble de Gombrèn i pujar per l'antic camí del santuari fins arribar-hi. En aquest cas l'exigència física de la ruta augmenta considerablement, cal afegir 500m de desnivell i 6,2 km de longitud. 2.- El primer tram de la ruta presenta una alternativa: des del santuari de Montgrony podem agafar la pista asfaltada d'accés al santuari i pujar pel corriol que s'enfila pel collet de les Eres fins a empalmar amb el punt de pas número 5 de la ruta que descrivim en aquesta guia. 3.- Des del coll de Coma Ermada també podem abordar l'ascensió al cim de la Covil (2.001m), que ens ofereix molt bones vistes de Campelles i de la vall de Ribes de Freser.

Com arribar-hi en cotxe

A Campdevànol deixem la N-260 (carretera que uneix Ripoll i Ribes de Freser) i agafem la carretera GI-402 en direcció a Gombrèn (8,5 km). Arribem a Gombrèn, creuem el poble i continuem per la carretera. A 1 km de Gombrèn deixem la carretera GI-402 i agafem la pista asfaltada que surt a la dreta en direcció al santuari de Montgrony (senyalitzat) i Castellar de n'Hug. Després d'1,5 km deixem la pista de Castellar de n'Hug i agafem la pista asfaltada (dreta) del santuari de Montgrony (senyalitzat). Arribem a l'aparcament del santuari després de fer 3,9 km per aquesta pista. Si venim des de Castellar de n'Hug, el trencall de la pista asfaltada que puja cap al santuari quedarà a la nostra esquerra.

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Les rutes poden variar molt en funció de l´època de l´any, de la neu i de les condicions meteorològiques. La senyalització (marques, panells, balises) que podem trobar al llarg de la ruta també pot variar amb el temps. RUTES PIRINEUS no es responsabilitza de qualsevol mal ús de les seves guies i recomana que cadascú sigui responsable i prudent a la muntanya. Així mateix, us convidem a documentar-vos amb llibres i guies especialitzades per complementar la informació aquí descrita. Tots els temps són efectius i prenen un caràcter orientatiu, no s´han tingut en compte les parades per petites que siguin. Per qualsevol suggeriment, RUTES PIRINEUS us convida a enviar un correu a info@rutespirineus.cat.

La nostra selecció d´establiments propers recomanats

 • partner_image_176
  Camí de Ventaiola, s/n, 17534 Ribes de Freser
  L'Hotel Rural-Spa Resguard dels Vents és tranquil·litat en estat pur. Si voleu desconnectar, aquí podreu fer un bon bany enmig de la naturalesa i ben lluny de tot plegat. I si l'entorn és meravellós, l'hotel és un luxe: magnífiques instal·lacions, decorades amb bon gust -contemporani-, grans vistes de la Vall de Ribes i millor tracte.
 • partner_image_225
  GIV-4011, 4, 17534 Ribes de Freser
  La Casassa de Ribes és una antiga masia del segle XVII molt ben restaurada i rehabilitada com a casa rural. La Casassa ens ofereix quatre apartaments de quatre, sis o vuit places amb totes les comoditats i fantàsticament equipats. La Casassa està situada a Ribes de Freser, al cor de la vall de Ribes (Ripollès) i és la base ideal per descobrir les grans muntanyes de l'entorn, com el sensacional Puigmal (2.913m) o el popular cim del Taga (2.040m), del qual tenim fantàstiques vistes des de la mateixa casa!
 • partner_image_215
  Plaça Roser 1, 17531 Gombrèn
  A Gombrèn, punt de partida de múltiples rutes per la serra de Montgrony, hi trobem la Fonda Xesc. L'allotjament és senzill i acollidor, i el restaurant ens ofereix una cuina excel·lent que ha estat reconeguda amb una estrella Michelin!

Què més podem visitar?

 • Gorg dels Banyuts
  Gorg dels Banyuts

  El Gorg dels Banyuts és un bonic estanyol que està situat a la riera de Garfull. És un paratge natural molt vinculat a les llegendes del comte Arnau. Segons una d'elles, en aquest gorg el diable va ofegar el comte i se l'endugué a l'infern. Podem arribar-hi per la carretera d'accés al santuari de Montgrony (a 3,7 km de Gombrén, a mà dreta).

  Coordenades GPS: 42.258662º 2.070073º

 • Castell de Mataplana
  Castell de Mataplana

  El castell de Mataplana era un palau fortificat d'estil romànic centre de la baronia de Mataplana, una de les més riques i influents durant l'Edat Mitjana. El castell també fou residència del llegendari comte Arnau. Arribem al castell per la carretera de Castellar de n'Hug des de Gombrèn (6 km). Informació visites: Ajuntament de Gombrèn (972 730 300, ajuntament@gombren.cat).

  Coordenades GPS: 42.262267º 2.060953º

 • Museu del comte Arnau a Gombrèn
  Museu del comte Arnau a Gombrèn

  El Museu del Comte Arnau està ubicat al mateix poble de Gombrèn i ens descriu la nissaga dels Mataplana i la figura del comte Arnau des de diferents punts de vista: històric, literari, mitològic, arqueològic,... Informació visites: Ajuntament de Gombrèn (972 730 300, ajuntament@gombren.cat).

  Coordenades GPS: 42.247771º 2.091166º

 • Jardí Botànic de Gombrèn
  Jardí Botànic de Gombrèn

  El jardí botànic de plantes medicinals de Gombrèn és un espai on s'hi mostren unes 300 plantes d'especial interès botànic i medicinal. El jardí està situat a la sortida del poble per la carretera de la Pobla de Lillet. Està obert de maig a setembre i l'entrada és lliure i gratuïta. Més informació: www.jardibotanic-gombren.cat, 649 191 188, info@jardibotanic-gombren.cat.

  Coordenades GPS: 42.248688º 2.088398º

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Recorregut

Amagar fotosdetalle
Comencem l'excursió a l'aparcament del santuari de Montgrony (0:00h - 1.352m). Pugem per una rampa i entrem al conjunt del santuari. Primer ens trobem l'edifici de l'antiga casa del rector, on ara hi ha el Centre d'Interpretació, i l'edifici on hi ha l'hostatgeria i el bar-restaurant. Entre aquests dos edificis hi ha una terrassa amb una balconada que ens ofereix unes vistes meravelloses. Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Rampa d'accés al conjunt del santuari des de l'aparcament.

Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Terrassa amb vistes que hi ha costat de l'hostatgeria-restaurant. Al fons podem distingir-hi el Pedraforca.

Pugem per les escales que hi ha tallades a la roca i que passen pel costat de l'hostatgeria. Aquestes són les llegendàries escales que es diu que va fer construir el comte Arnau. Són setanta-dos escalons que ens porten fins a la petita capella de Santa Maria o de la Mare de Déu de Montgrony. Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Escales d'accés a la capella de Santa Maria o de la Mare de Déu de Montgrony.

Deixem enrere la capella i continuem pel segon tram d'escales, amunt, i arribem al pla de Sant Pere. Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Capella de la Mare de Déu vista des del segon tram d'escales.

Caminem uns metres més per un corriol fins a l'església de Sant Pere de Montgrony (0:10h - 1.403m). Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Pla de Sant Pere i església de Sant Pere de Montgrony.

Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Església romànica de Sant Pere de Montgrony.

Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Vistes de Gombrèn.

Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Vistes de la serra d'Ensija i del Pedraforca.

Desfem el corriol que hem seguit fins a l'església, resseguim l'altiplà fins al seu extrem NO i agafem el corriol que surt en aquesta mateixa direcció (NO) cap a l'anomenat estret del Malpàs (trobem una senyalització vertical: "Camí del Malpàs"). Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Camí del Malpàs.

Passem pel costat d'una balma. El camí va resseguint el barranc de Sant Ou i es fa estret; una barana ens protegeix de la caiguda que hi ha a la nostra esquerra. Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Pas estret protegit amb baranes.

Pugem uns metres i de seguida tornem a baixar per dirigir-nos fins al fons del barranc. Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Baixem cap al barranc de Sant Ou.

Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Torrent de Sant Ou.

Arribem al refugi de les Planelles (0:20h - 1.375m), un refugi abandonat que actualment està en runes. Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Refugi de les Planelles.

Just al davant mateix del refugi, passem cap a l'altra banda del torrent per un pont de fusta i desemboquem a una pista de terra. Agafem aquesta pista cap a la nostra dreta (N), en lleugera pujada. Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Pista de terra.

Al cap de pocs minuts, en una corba que fa la pista cap a la dreta, agafem un corriol que surt a mà esquerra (0:27h - 1.405m) (en direcció O). Cal parar atenció, aquest trencall no és gaire evident: només si ens hi fixem podrem distingir el corriol i unes marques de pintura grogues i vermelles que hi ha en un pi. Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Corriol que surt a mà esquerra.

Guanyem altitud progressivament avançant per l'interior d'un bosc. Tenim un torrent a la nostra esquerra. Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

El corriol guanya altura per l'interior d'un bosc.

Al cap d'uns 15 minuts, el corriol gira a l'esquerra i creua el torrent. Avancem ara en direcció S-SO fins que arribem a un creuament de camins (0:50h - 1.521m). Enllacem amb el corriol que puja des de la pista asfaltada d'accés al santuari pel collet de les Eres. Girem a la dreta i agafem aquest camí de pujada. Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Creuament de camins. Girem a la dreta.

Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Pugem per un camí marcat amb fites de pedres.

No triguem a arribar a la zona coneguda com Rasos dels Camps o Camps d'Ordi. En aquest punt el camí gira cap a la dreta (direcció N) i ja podem veure la part alta de la serra de Montgrony. Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Arribem a la zona de Rasos dels Camps o Camps d'Ordi.

Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Rasos dels Camps o Camps d'Ordi.

Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Mirada enrere des dels Rasos dels Camps. Al fons podem distingir les muntanyes del Berguedà (amb el Pedraforca).

Remuntem els Rasos dels Camps per un camí que primer es desdibuixa i que després es converteix en una pista de terra. Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Cims de la serra de Montgrony a davant nostre.

Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Arribem a una pista.

Fem un parell de ziga-zagues i flanquegem la muntanya cap a la dreta, en direcció NE. Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Flanquegem la muntanya cap a la dreta.

Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Vistes des de la pista (S).

Arribem a un punt on la pista s'acaba i continuem per un corriol en direcció al coll de Coma Ermada, que ja intuïm clarament (N). Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Zona d'abeuradors pels ramats que hi ha al final de la pista.

Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Encara que no veiem el coll de Coma Ermada, la seva situació és evident.

Finalment arribem al coll de Coma Ermada (2:00h - 1.875m). Aquest coll està situat a la carena de la serra de Montgrony i separa els cims del Costa Pubilla (2.053m), a l'oest, i la Covil (2.001m), a l'est. Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Coll de Coma Ermada.

Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Cim de la Covil des del coll de Coma Ermada.

Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Costa Pubilla (on ens dirigim) des del coll de Coma Ermada.

Des del coll pugem per l'aresta ampla i arrodonida fins al cim del Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2:30h - 2.056m). Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Pugem per la carena arrodonida cap al cim del Costa Pubilla.

Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Cim del Costa Pubilla o Pla de Pujalts.

Aquest cim ens ofereix vistes meravelloses en totes direccions: al nord hi veiem la vall de Planoles, el cim del Puigmal i les muntanyes de Núria; a l'est hi distingim els cims de la Covil i el Taga; si mirem al sud podem observar el Baix Ripollès, Osona, el Montseny, la Mola, Montserrat,... i a l'oest hi tenim la carena arrodonida del Montgrony, l'extrem oriental de la serra del Cadí, el Pedraforca,... Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Carena de la serra de Montgrony i extrem oriental del Cadí des del cim.

Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Vistes cap a la vall de Ribes, serra Cavallera i el Taga.

Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

El Puigmal (2.913m).

Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

En primer terme cim de la Covil, al fons la serra Cavallera i el Taga.

Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Vistes cap al sud: en primer terme l'altiplà del Pla de Pujalts i, en segon terme, vistes de les comarques de la Catalunya central.

Des del cim continuem carenant en direcció O i passem per un cimet secundari. Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Comencem el nostre descens per la carena.

Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Cim secundari que ens trobem durant el descens.

Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

El tram de descens per la carena de la serra del Montgrony és espectacular.

Seguim baixant i ens trobem el búnquer del Roc dels Llamps, un búnquer d'observació construït entre els anys 1950 i 1952 que formava part de l'anomenada línia P ("Organización Defensiva del Pirineo") que Franco va fer aixecar. En concret, aquest búnquer pretenia defensar la zona d'una possible invasió per la carretera de la collada de Toses. Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Búnquer del Roc dels Llamps.

Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Interior del búnquer.

Seguim baixant i arribem al coll de la Bona (2:55h - 1.888m). Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Arribem al coll de la Bona.

Des del coll baixem pel torrent de les Fontetes de Meians en clara direcció S. El camí es desdibuixa, nosaltres baixem seguint el torrent i buscant en tot moment el lloc més còmode. Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Baixem cap a les Fontetes de Meians.

Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Tram amb roques grosses abans d'arribar a les Fontetes de Meians.

Arribem a les Fontetes de Meians (3:15h - 1.755m), punt on trobem aquesta surgència d'aigua. Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Fontetes de Meians.

Pocs metres més avall de les Fontetes, agafem la pista de terra que baixa fent diverses marrades cap al collet i la masia de Meians. Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Pista de terra que baixa cap al coll de Meians.

Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

La pista fa algunes marrades.

Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Veiem el collet de Meians i la masia de Meians.

Arribem al collet de Meians (3:50h - 1.463m). En aquest creuament de camins agafem la pista forestal -un tram del GR3- que avança en direcció SE. Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Collet de Meians. Nosaltres agafem la pista de l'esquerra cap al santuari de Montgrony.

Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Senyalització vertical de la xarxa Itinerànnia que trobem al collet de Meians.

Passem per les masies de les Viles Grosses i les Viles Xiques i alternem trams de terra amb alguns trams asfaltats. Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Las Viles Grosses.

Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Las Viles Xiques.

Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Aquest tram de pista és preciós.

Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Vaca. Ens trobem en una zona de gran activitat ramadera.

Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Vistes de la vall de Gombrèn.

Després d'1 km des de les Viles Xiques, la pista enllaça amb la pista asfaltada que puja al santuari des de Gombrèn. Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Arribem a la pista del santuari.

Seguim aquesta pista parant atenció als cotxes que hi puguin passar. Finalment arribem novament a l'aparcament del santuari de Montgrony (4:30h - 1.352m), punt d'inici i final d'aquesta bonica ruta circular que ens ha portat a descobrir una de les muntanyes més emblemàtiques del Prepirineu català. Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Últim tram abans d'arribar al santuari.

Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

El santuari de Montgrony, penjat a la roca.

LES LLEGENDES DEL COMTE ARNAU

La figura del comte Arnau apareix de formes molt variades en la tradició popular catalana. Algunes llegendes el fan un heroi en la guerra contra els sarraïns i d'altres el converteixen en un monstre que maltractava els seus vassalls. Val a dir que aquest segon concepte està força més estès que el primer: segons aquestes llegendes, el comte Arnau, cavaller de Mataplana i un dels nobles més rics i poderosos de Catalunya, fou condemnat a cavalcar eternament sobre un cavall negre que treu flames per la boca i els ulls, i acompanyat per un seguici de gossos diabòlics. Els seus pecats foren moltíssims, per exemple relacionar-se amb l'abadessa del monestir de Sant Joan o no complir els pagaments promesos.
Font: Hi ha molta documentació disponible sobre les llegendes del comte Arnau. En trobareu extensa informació a Viquipèdia.

 Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony 1

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Escriure comentari
Participa! Envia´ns el teu comentari

Si has realitzat aquesta ruta, dóna´ns la teva opinió!! Si tens dubtes de la ruta, escriu-nos un comentari!
Coneixes alternatives per aquest itinerari? Has fet aquesta ruta d´alguna altra manera? Opina!

Ion Koldo
25-09-2020 15:42:38h

Bonica ruta sobretot per les vistes des del cim de Costa Pubilla. Al principi es lia una mica pels monuments però una vegada que arribes al refugi ja agafes el camí amb més claredat cap arriba. La baixada és una mica lletja quan passes la primera masia, el camí és de ciment gairebé fins al cotxe.

Dani Ballet
21-04-2019 00:03:26h

Molt bona ruta! Hem disfrutat de les vistes desde el inici fins al final!! Molt recomanable.

Haidé Rius
13-08-2018 10:45:59h

Vam fer la ruta el 4/08 i ens va agradar molt. No haviem estat mai per la zona i ens va sorprendre gratament tan el santuari com tot el recorregut i, sobretot, les vistes 360° des del Costa Pubilla. Ruta ben indicada, amb varietat d'elements i bona combinació de trams d'ombra i sol. Espectacular! Totalment recomanable.

Marta / Gemma / Imma
04-08-2017 22:01:39h

Vam fer la ruta a principis d'agost i és molt i molt bonica. Arribar al Costa Pubilla (2000 i pico metres) i tenir una panoràmica de 360º des d'on es poden veure els cims més importants del país és impressionant. La ruta està molt ben explicada, amb bona selecció de fotos, en cap moment tens dubtes del camí a seguir i els timmings perfectament ajustats a la realitat. Us recomanem molt fer aquesta excursió de mitja muntanya.

Jesús
17-04-2017 09:23:31h

Ruta molt recomanable. Exigent i de vegades difícil de seguir sense el GPS, però les vistes des del Pla de Pujalts compensen amb escreix l'esforç.
(Comentari introduït originàriament en castellà)

Joan
18-09-2016 09:14:52h

Estupenda excursió amb unes meravelloses vistes. Com a aspecte negatiu, les branques que cobreixen el camí ja que caldria netejar el bosc. Gràcies i animar-vos a afegir més rutes.
(Comentari introduït originàriament en castellà)

Francesc
30-11-2015 09:03:52h

Vam fer la ruta aquest diumenge 29/11/15 i realment va ser espectacular. Sense ser un lloc especialment conegut com el Puigmal o el Pedraforca, es gaudeix d'unes vistes magnífiques al Pirineu, Prepirineu i les muntanyes del Prelitoral, Montserrat, Montseny, etc. A més, amb la primera nevada de novembre les muntanyes estaven molt boniques i el dia assolellat va ser esplèndid. L'únic però va ser el desdibuixat que està el camí en segons quins punts i agreujat amb les zones de neu que trobem des dels 1.600m fins al cim. Sort del track, molt recomanable. Gràcies per la ruta i seguiu així!
(Comentari introduït originàriament en castellà)

albert lopez
29-10-2015 16:29:07h

Meravellosa ruta de mitja muntanya!!! Hem disfrutat moltíssim fent-la! Un gran encert que la publiqueu. Gràcies!

16 vots
Enviar comentari

Volem que la web de RUTES PIRINEUS sigui una web participativa, per això t´animem a que deixis els teus comentaris sobre les nostres rutes. No es toleraran insults, llenguatge abusiu, faltes de respecte, ni comentaris ofensius en contra de les més elementals normes d´educació. Tampoc s´acceptaran missatges comercials, o que incloguin números de telèfon o adreces personals i també s´eliminaran els missatges que anunciïn algun producte.

Tots els comentaris són revisats per garantir que compleixin les normes anteriors. RUTES PIRINEUS, en cap cas, es farà responsable del contingut de les opinions publicades pels internautes a la nostra web.

MÉTEO
Enllaços per conèixer la méteo de la zona per on passa la ruta