pdf-ruta56
Pic de Cataperdís (2.806m) i pic d'Arcalís (2.776m)

Cresta del pic de Cataperdís i ascensió al pic d'Arcalís des del túnel del Port de Rat

 • Fitxa i mapes
 • Recorregut
 • Llocs d´interès
 • Fotos
 • Comentaris ()
 • Rutes guiades properes
 • Establiments propers
dificultad
Dificultat

Alta (PD)

Rutes d'alta muntanya amb grimpades en terreny exposat i de certa dificultat. Tot i això hi ha força preses per agafar-se. Possibilitat d'arestes i crestes estretes i aèries. L'ús de la corda pot ser necessari en més d'una ocasió. Pendents de 40-45°.
desnivelDesnivell acumulat

580m

Distància totalDistància total

5 km

Temps total efectiuTemps total efectiu

3:40h

altitud_minimaAltitud mínima

2.360m

distanciaPunt de sortida / arribada

Túnel del Port de Rat (Arcalís)

altitud_maximaAltitud màxima

2.806m

distanciaPoblació més propera

El Serrat

Recorregut per cresta tot realitzant un circuit des del túnel del Port de Rat a la vall d'Ordino, a prop de l'estació d'esquí d'Ordino-Arcalís. El primer tram de cresta, entre el coll del Port de Rat i el pic de Cataperdís, és el més bonic, interessant i complicat de la ruta. Després, entre el Cataperdís i el pic d'Arcalís, la dificultat disminueix.

L'aresta, que va des del Port de Rat, passa pel pic de Cataperdís i arriba fins al pic d'Arcalís, es troba en un racó amagat de la vall d'Ordino, molt a prop de les pistes d'esquí alpí d'Arcalís. Si pugem amb cotxe per la carretera de l'estació d'esquí, en arribar a La Coma ja podem contemplar la bonica carena al S. La dificultat de les grimpades per superar els diferents gendarmes i el pic de Cataperdís és baixa. Aquesta és una ruta idònia per a iniciar-se en aquesta disciplina.

Track de la ruta

En alguns casos RUTES PIRINEUS ha manipulat els tracks per corregir problemes en la recepció de la senyal GPS i la seva posterior gravació. En aquests casos alguns trams de la ruta del track són aproximats i han estat projectats sobre el mapa.

gpxExchange Format (.gpx) kmzGoogle Earth (.kmz)

Més informació

: Pic de Cataperdís (2.806m) i pic d'Arcalís (2.776m)

: 3:40h en total. 0:25h des del punt d'inici fins al Port de Rat, 1:35h des d'aquest punt fins al pic de Cataperdís, 0:50h per unir els dos pics. Finalment 0:50h de descens des del pic d'Arcalís fins al túnel del Port del Rat.

: Alta (PD). Les principals dificultats de la ruta es troben a la carena que hi ha entre el coll del Port de Rat i el pic de Cataperdís, tram en el que haurem de superar dos grans gendarmes. En general, es tracta d'una cresta poc difícil amb passos de I/II i alguns passos curts de II+. És una aresta curta amb bona roca, tot i que en trams aïllats hi podem trobar alguna roca desenganxada. D'altra banda, sempre podem sortir de la cresta del Cataperdís dirigint-nos uns metres cap el vessant francès per seguir la ruta per un terreny més fàcil (s'intueix un camí). Així es poden evitar els passos més complicats. És una aresta perfecta per a la iniciació.

: Estiu. A l'hivern cal extremar les precaucions per les allaus durant la pujada cap al Port de Rat i durant la baixada pel coll del Cap de la Coma. Per efectuar la cresta en aquesta època, es recomana també certa experiència en crestes hivernals.

: Casc. Si anem acompanyats de companys inexperts i no acostumats a grimpar, es recomana portar també una corda o cordino, un arnés, algun empotrador i bagues llargues. També cal dur-ho si decidim pujar al primer gendarme per una de les dues fisures.

:

Andorra. Comapedrosa-Engorgs-Juclar-Pessons-Tristaina. Serie E0. 1:40.000. Editorial Alpina.

: Des del pic de Cataperdís, us recomanem seguir la carena fins al pic de l'Angonella, que queda aïllat, i coronar el seu cim. Es tracta d'un altre dels tresors d'Andorra. Pel que fa al sentit de la ruta, la cresta del Cataperdís presenta sempre una tendència a guanyar desnivell, per tant no recomanem fer l'itinerari en el sentit contrari del que aquí descrivim.

Com arribar-hi en cotxe

A Andorra la Vella seguim les indicacions per endinsar-nos a la vall d'Ordino. Per la carretera general, deixem enrere les poblacions de La Massana i el mateix poble d'Ordino. Seguim per la CG-3 i passem per les poblacions de Llorts i El Serrat. Continuem pujant fins a l'estació d'esquí d'Arcalís (Vallnord). Seguim endavant i deixem enrere a mà esquerra la base i les cotes baixes de l'estació i arribem fins a un sector d'Arcalís anomenat La Coma 2.200, on s'acaba la carretera. D'aquest punt en surt una pista ampla i en bon estat que puja per la Coma del Rat i arriba fins a les Basses del Port de Rat i fins a la boca de l'abandonat projecte del túnel del Port de Rat. Aparquem el vehicle al gran espai que hi ha al costat de la boca del túnel.

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Les rutes poden variar molt en funció de l´època de l´any, de la neu i de les condicions meteorològiques. La senyalització (marques, panells, balises) que podem trobar al llarg de la ruta també pot variar amb el temps. RUTES PIRINEUS no es responsabilitza de qualsevol mal ús de les seves guies i recomana que cadascú sigui responsable i prudent a la muntanya. Així mateix, us convidem a documentar-vos amb llibres i guies especialitzades per complementar la informació aquí descrita. Tots els temps són efectius i prenen un caràcter orientatiu, no s´han tingut en compte les parades per petites que siguin. Per qualsevol suggeriment, RUTES PIRINEUS us convida a enviar un correu a info@rutespirineus.cat.

La nostra selecció d´establiments propers recomanats

 • partner_image_783
  Carrer del Casal, 3, AD400 Arinsal
  Les Avellanes és un bonic xalet de muntanya que combina amb molt d'encert el respecte per la natura i les comoditats actuals. Està ubicat al bell poblet d’alta muntanya d’Arinsal, un indret ideal per gaudir de rutes de senderisme de totes les característiques i per a conèixer el Principat d’Andorra.

Què més podem visitar?

 • Centre de Natura de La Cortinada
  Centre de Natura de La Cortinada

  Es tracta d'un espai museogràfic d'interpretació del patrimoni natural i cultural. A través d'uns plafons interactius es mostren els diferents ambients de l'alta muntanya, tot descobrint-nos la seva flora i fauna. És d'accés gratuït i es troba just davant del camp de golf en una antiga borda gestionada pel Comú d'Ordino. La Cortinada se situa a uns 3 km al nord d'Ordino.

  Coordenades GPS: 42.5744052º 1.5188788º

 • Església de Sant Martí de La Cortinada
  Església de Sant Martí de La Cortinada

  Aquesta església romànica presenta una única nau i de planta gairebé quadrada, té capelles laterals, un absis quadrangular i un campanar de dos pisos. En un passat, va tenir una important decoració pictòrica.

  Coordenades GPS: 42.5765305º 1.5177415º

 • Estació d´esquí d´Arcalís
  Estació d'esquí d'Arcalís

  Arcalís conjuntament amb Pal i Arinsal, integra el gran domini esquiable de Vallnord. L'estació d'Arcalís té diferents sectors: Arcalís 1.940, Els Planells, La Coma 2.200 i Les Portelles 2.552m i gaudeix d'una de les millores neus de tot el Pirineu.

  Coordenades GPS: 42.6321563º 1.4817784º

 • Parc Natural de la vall de Sorteny
  Parc Natural de la vall de Sorteny

  Aquest parc natural és un dels 3 espais protegits que té Andorra, juntament amb la vall del Madriu-Perafita-Claror i el Parc Natural Comunal valls del Comapedrosa. Té una superfície de 1.080 hectàrees i destaca, sobretot, per la seva flora: més de 700 espècies de flors i plantes. S'hi accedeix per la desviació que hi ha després d'El Serrat anant cap a Arcalís.

  Coordenades GPS: 42.6260071º 1.5517626º

 • Mola i serradora de Cal Pal
  Mola i serradora de Cal Pal

  Al poble de La Cortinada, a la vall d'Ordino, trobem exemples del passat actiu dels pobles d'alta muntanya. Tant la serradora hidràulica com la mola que transforma el blat en farina van deixar de funcionar als anys seixanta. Actualment s'hi fan visites guiades amb demostracions d'ús incloses.

  Coordenades GPS: 42.5768781º 1.5178488º

 • Farga Rossell
  Farga Rossell

  Es tracta d'una de les últimes fargues actives d'Andorra i és un clar exemple del patrimoni preindustrial d'aquest país. Actualment l'espai s'ha convertit en un centre d'interpretació del ferro. S'hi poden fer visites guiades i diferents activitats. La farga es troba a la sortida de La Massana pujant cap a Ordino.

  Coordenades GPS: 42.5461941º 1.5212945º

 • Àrea de repòs "Planell d´Encodina"
  Àrea de repòs "Planell d'Encodina"

  Pujant d'El Serrat cap a Arcalís per la carretera CG-3, a pocs quilòmetres a mà esquerra, trobem aquesta esplanada verda a uns 1.720m d'altura. Si fa bon temps és un bon espai per descansar, relaxar-se i gaudir de les pastures d'alta muntanya.

  Coordenades GPS: 42.6250400º 1.5276496º

 • Ruta del Ferro (Camí Ral de La Cortinada a la Mina de Llorts)
  Ruta del Ferro (Camí Ral de La Cortinada a la Mina de Llorts)

  A la petita població de Llorts s'inicia la ruta del Ferro que acaba a La Cortinada. Es tracta d'un itinerari cultural que per un sender molt fàcil i agradables que avança pel costat del riu, va visitant una sèrie d'escultures i espais naturals. Existeixen visites guiades.

  Coordenades GPS: 42.5995046º 1.5318016º

 • La Casa Museu d´Areny Plandolit
  La Casa Museu d'Areny Plandolit

  Visitar la residència d'estiu de l'única família andorrana amb títol nobiliari, els Areny-Plandolit, es converteix en un fascinant viatge en el temps. La casa museu Areny-Plandolit és un repàs a segles d'història a través de tot tipus d'objectes i detalls de la família, que va viure rodejada de luxe i riqueses en una època en que poca gent coneixia les valls andorranes.

  Coordenades GPS: 42.556679º 1.533981º

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Recorregut

Amagar fotosdetalle
Aprop de l'esplanada on aparquem el vehícle veiem l'entrada al túnel del Port de Rat (0:00h - 2.360m). Pic de Cataperdís (2.806m) i pic d

Després de superar les Basses del Port de Rat arribem a una esplanada on aparquem el vehicle.

Pic de Cataperdís (2.806m) i pic d

A l'esquerra de la boca d'entrada al túnel del Port de Rat des d'Andorra, hi ha senyals que ens indiquen el camí per anar al pic d'Arcalís i al pic de Cataperdís per la seva ruta clàssica.

A l'esquerra de la boca d'entrada del túnel neix un camí (direcció S) que ens portaria a la bretxa d'Arcalís, al pic d'Arcalís i al pic de Cataperdís pujant aquests pics per la seva ruta més habitual i freqüent. Serà el camí pel que arribarem de tornada. Pic de Cataperdís (2.806m) i pic d

Perspectiva del recorregut i camí de tornada després de superar la bretxa d'Arcalís i el pic d'Arcalís.

Nosaltres, ara, no prenem aquest itinerari sinó que agafem el camí que neix tot just a la dreta del túnel (en direcció O) i que va cap al Port de Rat. Trobem un indicador al començament i durant el camí trobarem diverses marques grogues. Al cap de poca estona enllacem amb el GR11 (marques vermelles i blanques) que ve d'Arcalís, puja fins al Port de Rat i després baixa cap a França. Pic de Cataperdís (2.806m) i pic d

Un indicador ens marca l'inici del camí cap al Port de Rat.

Ràpidament, després de diverses llaçades en fort pendent, guanyem alçada. Comencem a tenir una bona vista de les pistes d'esquí d'Ordino-Arcalís. Pic de Cataperdís (2.806m) i pic d

Vista de la esplanada on hem deixat el vehicle i de les pistes d'esquí d'Ordino-Arcalís.

Al nostre N-NE podem distingir el pic de Tristaina i intuir el camí que ens porta fins als seus estanys. Pic de Cataperdís (2.806m) i pic d

Al N, el pic de Tristaina amb els seus estanys.

El camí està ben marcat i ens porta sense cap complicació directament fins al coll. Pic de Cataperdís (2.806m) i pic d

Camí clarament definit, també anirem trobant fites i marques grogues.

Poc abans d'arribar estudiem el recorregut a realitzar fins al pic de Cataperdís i memoritzem els dos pics que cal superar (cotes 2.643m i 2.704m). Pic de Cataperdís (2.806m) i pic d

Memoritzem les dues cotes a superar que formen part de la carena.

Una gran fita i un pal ens indiquen que hem arribat al Port de Rat (0:25h - 2.537m), frontera entre Andorra i França. Pic de Cataperdís (2.806m) i pic d

Coll de Port de Rat (2.537m).

Comencem l'ascens cap al pic de Cataperdís, sempre en direcció S. Aviat el camí es dilueix i prenen protagonisme uns lloms suaus d'herba i pedra, que ens porten fins a la primera dificultat de la cresta. Pic de Cataperdís (2.806m) i pic d

Deixem el camí per iniciar la cresta per uns lloms suaus d'herba i pedra.

Es tracta d'un mur vertical (0:40h) d'uns 10m d'alçada amb dues fissures molt evidents. Hi ha tres possibilitats per superar-lo. D'esquerra a dreta: una primera fissura de IV, que és l'opció més difícil; a la seva dreta hi ha una altra fissura, però aquesta de III+ (en els dos casos la roca és bona i es poden protegir mitjançant "friends" o tascons); finalment, si ho preferim, podem evitar aquestes fissures i avançar per unes plaques inclinades que trobem a la nostra dreta. Pic de Cataperdís (2.806m) i pic d

La primera dificultat que trobem és un mur vertical d'uns 10m d'alçada, que podem superar de diverses maneres.

Un cop superat aquest tram tornem a veure clarament per on transcorre el nostre itinerari. Pic de Cataperdís (2.806m) i pic d

Després de superar la fissura vam atacar la cresta per arribar fins al primer pic (2.643m).

Només ens queda crestejar una mica per arribar al cim del primer gendarme de la cresta (0:50h - 2.643m), tot avançant per entre blocs de roca amb passos d'I i II. Pic de Cataperdís (2.806m) i pic d

Grimpem entre blocs de I i II per culminar el primer gendarme de la cresta.

Desgrimpem per l'altre vessant (és una mica vertical i aeri). De vegades s'intueix un camí estret, passem per entre blocs de pedres o bé travessem directament per la roca. Els blocs de roca són estables, però al camí també hi ha terra i pedres inestables que ens poden fer caure. És evident que s'ha d'anar a buscar el coll que ens separa del segon gran gendarme. Pic de Cataperdís (2.806m) i pic d

Mirada al N, desgrimpada evident per anar a buscar el coll que ens permetrà pujar al segon gendarme.

Un cop arribem a aquest coll, el recorregut per assolir el segon gendarme de la cresta s'intueix fàcilment. Al darrere, al fons, veiem sobresortir el pic de Cataperdís. El que ens queda de ruta des d'aquest punt sembla més difícil del que realment és. Pic de Cataperdís (2.806m) i pic d

Tracem el recorregut a seguir per pujar al segon gendarme.

Avancem tot alternant trams curts d'herba amb algunes plaques una mica verticals. Així mateix, alternem trams de roca molt estable i resistent i amb bones preses, amb d'altres de més inestables i descompostos; per tant haurem d'extremar la nostra atenció. Trobem alguns parabolts en els passos clau, però, si no ho veiem clar, sempre podem dirigir-nos al vessant francès, evitant així aquests passos més aeris i progressant aleshores per terreny més fàcil (això serveix per tota la cresta del Cataperdís). Pic de Cataperdís (2.806m) i pic d

En els passos més aeris trobem equipació que ens permetrà protegir-los.

Després de superar aquests passos, arribem al cim del segon gendarme (1:25 h - 2.704m), el més alt dels dos. Se'ns ofereix ara una primera vista clara del nostre objectiu, ja no trobarem més gendarmes. Pic de Cataperdís (2.806m) i pic d

Després d'aquest pas se'ns presenta l'última rampa abans d'arribar al pic de Cataperdís.

Baixem una mica i trobem un gran ressalt rocós que hem de superar. Podem atacar-lo directament per bones preses, o bé esquivar-lo anant cap a la dreta on trobem uns 7 parabolts que pugen fent zig-zags per entre diferents blocs. Pic de Cataperdís (2.806m) i pic d

Darrera dificultat de la via, un gran ressalt rocós que podrem evitar per la dreta enllaçant diversos parabolts.

A partir d'aquí el tram final de cresta s'eixampla. No reconeixem cap camí evident però la nostra direcció és ben clara. Pic de Cataperdís (2.806m) i pic d

En l'últim tram la cresta s'eixampla, ara ja és més fàcil.

Arribem al pic de Cataperdís (2h - 2.806m); al seu cim hi trobem dues grans fites de pedres. Pic de Cataperdís (2.806m) i pic d

Pic de Cataperdís (2.806m) amb vistes direcció NO al massís de la Pica d'Estats.

Molt a prop nostre, en direcció SO, s'alça la piràmide del pic de l'Angonella. Pic de Cataperdís (2.806m) i pic d

En la mateixa carena cap al SO hi ha el pic de l'Angonella.

Des del cim veiem i estudiem el nostre proper objectiu, el pic d'Arcalís. Per arribar-hi hem de dirigir-nos en direcció E-SE cap a la bretxa d'Arcalís, recorrent la Serra del Cap de la Coma. Identifiquem el sender que puja des del túnel del Port de Rat cap a la bretxa. Pic de Cataperdís (2.806m) i pic d

Continuem el nostre recorregut per la Serra del Cap de la Coma a la recerca del pic d'Arcalís.

A la nostra dreta tenim una vista privilegiada dels tres magnífics estanys d'Angonella, considerats un valuós espai natural. Una mica per sota d'aquests tres llacs hi ha el refugi de l'Angonella que queda molt a prop de la Bassa del Racó. Pic de Cataperdís (2.806m) i pic d

Vista dels tres estanys d'Angonella.

Descendim per un camí molt evident cap a la bretxa d'Arcalís (2:15h - 2.716m), deixant a darrere nostre el pic de Cataperdís. Pic de Cataperdís (2.806m) i pic d

Descendim per un camí còmode i marcat.

Seguim avançant per l'ampla aresta fins que trobem una gran fita entre la bretxa d'Arcalís i el coll del Cap de la Coma. Al N, en tot moment, podem distingir la serra de Tristaina amb el seu pic homònim, un dels més coneguts de la zona. Pic de Cataperdís (2.806m) i pic d

Passem per una gran fita, amb el pic de Tristaina a darrere.

Pic de Cataperdís (2.806m) i pic d

Veiem tot l'itinerari fins al pic d'Arcalís.

Poc abans d'arribar al coll, trobem un mirador amb una taula d'orientació on podem ubicar i distingir els diferents pics que veiem. Una mica més avall, distingim el sender que puja des de l'últim remuntador de l'estació d'esquí i que prendrem quan baixem (marques grogues des del pic de Cataperdís). Som al coll del Cap de la Coma (2:30h - 2.714m). Pic de Cataperdís (2.806m) i pic d

Taula d'orientació que hi ha just abans del coll del Cap de la Coma.

Deixem el camí còmode pel que veníem per seguir-ne un de més estret marcat amb fites. Iniciem l'ascens al pic d'Arcalís, hem de vorejar grans blocs de roca, alguns cops necessitarem fer ús de les mans per superar-los. Pic de Cataperdís (2.806m) i pic d

Aquesta part de la carena no presenta dificultat, ocasionalment necessitem ajudar-nos de les mans per superar alguns blocs de roca.

Arribem a un terreny on una sèrie de passos dificulten el nostre progrés. En aquest punt la ruta passa al vessant S de la Serra del Cap de la Coma, per superar aquest tram una mica exposat però curt. Pic de Cataperdís (2.806m) i pic d

Hem de passar al vessant S de la Serra del Cap de la Coma per superar el pas més difícil d'aquesta cresta.

El pas està protegit mitjançant un seguit de cordes fixes. Haurem d'extremar la nostra atenció perquè és fàcil relliscar. Pic de Cataperdís (2.806m) i pic d

El flanqueig està protegit per un seguit de cordes.

Arribem al pic d'Arcalís (2:50h - 2.776m), guardià de la vall d'Ordino.
EL PIC D'ARCALÍS, LA MUNTANYA SOLAR

El 7 d'agost de cada any, a les 7:37h del matí, al pic d'Arcalís, el Sol és visible durant tres minuts a través d'un forat que hi ha a la roca. Aquest fenomen natural fou redescobert per Bonaventura Adellach ara fa un anys; i és que sembla ser que els antics habitants d'aquestes terres ja el coneixien. Un nombrosa colla de gent es reuneix aquí cada any per observar aquest curiós fenomen.A partir dels llibres de Bonaventura Adellach i Jaume Riba
 Pic de Cataperdís (2.806m) i pic d

Pic d'Arcalís (2.776m).

Ara sí que podem veure tota la magnitud de les pistes d'esquí d'Ordino-Arcalís, estació que pertany a Vallnord. Aquesta és una de les estacions més apreciades pels andorrans, en gaudir d'una neu en molt bones condicions a causa de les poques hores de Sol que rep la zona. Pic de Cataperdís (2.806m) i pic d

Als nostres peus i al fons de la vall, les pistes d'esquí d'Ordino-Arcalís.

Podem identificar clarament les llaçades de la carretera que ascendeixen des de la zona baixa de l'estació d'Arcalís. Pic de Cataperdís (2.806m) i pic d

Zona baixa de l'estació d'Arcalís.

Retornem al coll del Cap de la Coma (3:10h) pel mateix camí que hem pujat i prenem de baixada el sender que puja des de l'últim remuntador de l'estació d'esquí. El sender baixa per una tartera que fa un fort pendent i a la que hi trobem diverses marques de color groc. No cal arribar fins als remuntadors. Pic de Cataperdís (2.806m) i pic d

Hem de seguir les marques grogues de la tartera en direcció als remuntadors de les pistes d'esquí.

Durant el camí de descens (N-NO) trobem a la nostra esquerra el sender que puja cap a la bretxa d'Arcalís des del túnel del Port de Rat, i que des del cim de Cataperdís havíem identificat. Alhora també trobem un indicador que marca la direcció que cal seguir per fer el pic d'Arcalís (d'on venim). Nosaltres seguim baixant cap a la boca del túnel del Port de Rat. Pic de Cataperdís (2.806m) i pic d

Trobem el sender que puja cap a la bretxa d'Arcalís.

Hi ha moments que el camí no està massa definit, però seguim les marques grogues i les fites entre prats d'herba i pedres. Pic de Cataperdís (2.806m) i pic d

Seguim les marques grogues i les fites que anem trobant al nostre pas.

Arribem novament a l'esplanada on havíem aparcat el vehicle, al costat de la boca del túnel del Port de Rat (3:40h - 2.360m), punt d'origen i fi del nostre recorregut circular. Pic de Cataperdís (2.806m) i pic d

Esplanada al costat de la boca del Túnel del Port de Rat, punt d'origen i final de la ruta circular.

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Escriure comentari
Participa! Envia´ns el teu comentari

Si has realitzat aquesta ruta, dóna´ns la teva opinió!! Si tens dubtes de la ruta, escriu-nos un comentari!
Coneixes alternatives per aquest itinerari? Has fet aquesta ruta d´alguna altra manera? Opina!

Silvia Romero
10-09-2012 20:10:50h

Cresta molt recomanable per portar a gent que s'inicia en les crestes i en la muntanya. En aquest cas és recomanable portar un cordino. No és difícil ni té passos molt compromesos, tenint el gran avantatge que sempre podrem escapar d'ella anant cap a la dreta (costat francès). Com teníem ganes de fer més coses, vam ampliar amb el Pic d'Arcalís. Una molt bona opció per ocupar tot un matí, gaudint de la tranquil·litat i de les muntanyes!

5 vots
Enviar comentari

Volem que la web de RUTES PIRINEUS sigui una web participativa, per això t´animem a que deixis els teus comentaris sobre les nostres rutes. No es toleraran insults, llenguatge abusiu, faltes de respecte, ni comentaris ofensius en contra de les més elementals normes d´educació. Tampoc s´acceptaran missatges comercials, o que incloguin números de telèfon o adreces personals i també s´eliminaran els missatges que anunciïn algun producte.

Tots els comentaris són revisats per garantir que compleixin les normes anteriors. RUTES PIRINEUS, en cap cas, es farà responsable del contingut de les opinions publicades pels internautes a la nostra web.

MÉTEO
Enllaços per conèixer la méteo de la zona per on passa la ruta
WEBCAMS
A l´hivern, per donar-nos idea de l´estat de la innivació