Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Descobrim l'impressionant circ d'origen glacial de Pessons fent ruta hivernal amb raquetes de neu

Estanys i circ de Pessons
Ruta guiada.Estanys i circ de Pessons
Informació
Grau Roig, Andorra
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

El circ de Pessons -ubicat a Andorra, a la capçalera de la vall del riu Valira d'Orient- és famós per la bellesa dels seus estanys d'origen glacial, que podem descobrir a peu durant l'estiu. És a l'hivern, però, quan gaudirem de la seva màgia indiscutible: envoltats de grans cims com el pic de Montmalús (2.781m), el pic de Ríbuls (2.827m), el pic dels Pessons (2.864m), el pic d'Ensangents (2.852m) o el pic Alt del Cubil (2.833m) passarem el dia en un entorn d'alta muntanya hivernal excepcional, on la neu serà la protagonista i les crestes granítiques retallades al cel, el nostre horitzó.

Recorregut

Comencem la ruta a l'aparcament de l'estació d'esquí de Grau Roig. Des d'aquest punt pujarem fins a l'estany Primer, des d'on continuarem remuntant la vall, passant per sobre de l'estany Rodó, l'estany del Meligar, l'estany de les Fonts i l'estany del Cap dels Pessons, que envoltarem pel sud passant per sota de l'imponent cara nord del pic dels Pessons, moment en el que assolirem la màxima cota del recorregut. Des d'aquest punt iniciarem la baixada seguint un rumb NE, transitant per una vall secundària que ens deixarà a l'estany Primer, des d'on retornarem al punt d'inici de la ruta.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:7:15h aprox.
Temps efectiu caminant (sense parades):4:30h aprox.
Exigència física:Mitjana. Ruta adequada per a persones amb una bona condició física i que poden realitzar caminades de 4-5h sense problemes.
Dificultat tècnica:Baixa. Ruta d'iniciació a les raquetes de neu. No obstant, la ruta transcorre per terrenys irregulars d'alta muntanya.
Distància:9,5 km
Desnivell acumulat:+530m/-530m
Edat recomanable:A partir de 9 anys.
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:Hivern i primavera.
Hora i punt de trobada:9:30h del matí a l´aparcament d´El Cubil de l´estació d´esquí de Grau Roig. L´aparcament està situat al sector inferior de Grau Roig. L´aparcament és força gran, el punt de trobada és a la porta d´entrada de l´edifici de serveis del Cubil. Un cop situats a l´aparcament d´El Cubil, aquest edifici es troba al fons a mà esquerra. És l´edifici a on hi ha les taquilles i la cafeteria.
Hora i punt de finalització:16:45h de la tarda a l'aparcament de l'estació d'esquí de Grau Roig.
Material individual imprescindible:Motxilla individual. Roba d'abric transpirable i còmoda, pantalons i mitjons de muntanya, botes de muntanya impermeables de canya mitja-alta, guants, braga i gorro. Per la pluja/neu: ponxo/capelina o anorak impermeable, polaines (recomanable) i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció pels llavis i gorra.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua (mínim 1,5 litres) i el menjar que cadascú consideri oportú per a la excursió (entrepà, pí­cnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Durant el recorregut es farà una parada per dinar.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat. Guia interpretador del medi natural amb amplis coneixements en flora, fauna i geologia.
Observacions:Si inclous el lloguer de les raquetes de neu i tens un número de peu més petit de 35 o més gran de 47, si us plau indica'ns-ho en el camp "Observacions" del formulari de formalització de la reserva. Si el teu pes és superior als 120 kg, si us plau indica'ns-ho també.
Informar-vos que des de l'1/11 fins al 15/05 és obligatori portar equipaments de neu (pneumàtics de contacte o cadenes) al cotxe/maleter per circular per les carreteres andorranes.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· Les raquetes de neu: història, utilització, tècniques i progressió. · Tipus de neu i estat del mantell nival. · Les petjades i els rastres dels animals a la neu. · La formació del circ lacustre de Pessons. · El fenomen de l'esquí a Andorra: passat, present i els reptes del futur.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s´indiquen a la secció "Dates programades".

· Excursió guiada: 45 €/persona (IVA inclòs).
· Lloguer de raquetes de neu i bastons: 9 €/persona (IVA inclòs).

El preu del guiatge inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu del guiatge no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, el lloguer de les raquetes de neu i pals, i les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat.

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades d´un dia.

Allotjaments propers
· A tocar del punt d'inici de la ruta: Hotel GRAU ROIG, Grau Roig. www.hotelgrauroig.com
· Altres allotjaments: l'oferta d'allotjaments a Andorra i també a la zona de la Cerdanya (bastant propera a la ruta) és amplíssima i molt variada.
Punt de trobada

9:30h del matí a l´aparcament d´El Cubil de l´estació d´esquí de Grau Roig. L´aparcament està situat al sector inferior de Grau Roig. L´aparcament és força gran, el punt de trobada és a la porta d´entrada de l´edifici de serveis del Cubil. Un cop situats a l´aparcament d´El Cubil, aquest edifici es troba al fons a mà esquerra. És l´edifici a on hi ha les taquilles i la cafeteria.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè t'ensenyarem a progressar correctament amb raquetes de neu.
  • Perquè farem interpretació del medi natural hivernal i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la neu, passis un dia meravellós i descobreixis racons increïbles del Pirineu també a l'hivern!
8 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).