pdf-ruta370
Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs

Fem la preciosa ruta que visita els set estanys de Colomèrs a la Val d'Aran

 • Fitxa i mapes
 • Recorregut
 • Llocs d´interès
 • Fotos
 • Comentaris ()
 • Rutes guiades properes
 • Establiments propers
dificultad
Dificultat

Notable

Excursions més exigents o bé perquè són més llargues o amb major desnivell o amb alguna dificultat concreta.
desnivelDesnivell acumulat

550m

Distància totalDistància total

16 km

Temps total efectiuTemps total efectiu

6:00h

altitud_minimaAltitud mínima

1.755m

distanciaPunt de sortida / arribada

Plan des Banhs

altitud_maximaAltitud màxima

2.237m

distanciaPoblació més propera

Salardú

Itinerari parcialment circular de 16 km de longitud per la capçalera de la ribera de l'Aiguamòg i la zona lacustre de Colomèrs. El punt de sortida i arribada és al Plan des Banhs. El primer tram de la ruta ens porta fins al refugi de Colomèrs passant per la cascada i la zona d'Aigües Tòrtes, el Pletiu dera Montanheta i l'estany dera Lòssa. Des del refugi fem la volta curta als estanys de Colomèrs visitant els estanys Mòrt, Garguilhs de Jos, Cabidornats, Long i Clòto. Des de l'estany Clòto agafem la variant de baixada que ens porta directament fins a l'estany dera Lòssa. Des d'aquest punt tornem fins als Banys de Tredòs -al Plan des Banhs- desfent el camí efectuat a l'anada. Proposem començar la ruta al Plan des Banhs per tal de poder descobrir la bonica zona d'Aigües Tòrtes i del Pletiu dera Montanheta, que recompensa -sens dubte!- l'esforç.

En aquesta guia us presentem un dels millors circuits d'alta muntanya dels Pirineus. Enmig d'un entorn natural extraordinari, dins del meravellós Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, descobrim l'espectacular circ de Colomèrs. Concretament la ruta transcorre per la zona perifèrica del parc nacional, l'únic de tot Catalunya i figura administrativa de màxima protecció ambiental. La vall i el circ de Colomèrs es troben situats al SE de la comarca de la Val d'Aran, al Naut Aran, ben a prop del límit amb l'Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà. Ens endinsem al parc nacional per la vall d'Aiguamòg, una de les principals vies d'accés al parc des de la vall d'Aran, juntament amb les properes vall de Ruda i vall de Valarties. Són molts els visitants i excursionistes que arriben a Colomèrs per gaudir d'una de les majors concentracions d'estanys d'aigua cristal·lina i d'origen glacial dels Pirineus, amb llacs preciosos, de formes i mides molt diferents. Al seu torn, el Gran Tuc de Colomèrs, el Tuc de Ratera, el Tuc de Sendrosa, la Creu de Colomèrs,... són algunes de les muntanyes que ronden els 3.000m d'altitud i defineixen el circ de Colomèrs, un grandiós amfiteatre natural. Amb aquesta excursió podrem conèixer els processos de modelat glacial que fa milers d'anys van anar conformant el circ, els estanys i les valls, per l'erosió produïda per les enormes llengües de gel que cobrien la zona. L'itinerari que us proposem en aquesta guia segueix dos dels itineraris senyalitzats pel Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici: primer l'"Itinerari 2. Camí dels Banys de Tredòs al refugi de Colomèrs" i després l'"Itinerari 6. Circuit curt del circ de Colomèrs", amb alguna petita variació que fa més atractiva la ruta.

Track de la ruta

En alguns casos RUTES PIRINEUS ha manipulat els tracks per corregir problemes en la recepció de la senyal GPS i la seva posterior gravació. En aquests casos alguns trams de la ruta del track són aproximats i han estat projectats sobre el mapa.

gpxExchange Format (.gpx) kmzGoogle Earth (.kmz)

Més informació

: 6:00h en total: 2:15h des del punt d'inici fins al refugi de Colomèrs, 1:45h per a fer tota la volta als estanys des del refugi fins al trencall de l'estany Clòto de Baish i 2:00h per tornar al Plan des Banhs passant per l'estany dera Lòssa.

: Notable. La ruta no presenta cap dificultat tècnica destacable més enllà de ser un recorregut que transcorre per terreny d'alta muntanya. L'exigència física de la ruta és notable, degut a la distància i el desnivell que cal superar. Recomanem a les persones menys entrenades valorar la possibilitat de començar l'itinerari al trencall del camí al refugi de Colomèrs (a l'estiu) o al Pònt dera Montanheta (fora temporada).

: Des de finals de primavera fins a la tardor (si no volem trobar neu). A l'hivern es pot fer el recorregut amb raquetes de neu o esquís de muntanya. Si fem la ruta a finals de primavera o a la tardor evitarem trobar-hi l'alta freqüència de visitants de la temporada de l'estiu.

:

· Val d'Aran. Sèrie E0. 1:40.000. Editorial Alpina.
· Base topogràfica de Catalunya 1:25.000. Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).

:
· La ruta està senyalitzada amb diferents senyals verticals i marques de pintura groga.
· Si fem la ruta durant la temporada estival (des del 15/06 al 15/09) tenim l'opció d'escurçar l'itinerari proposat (gairebé unes 3h i uns 9 km) agafant el servei de taxis 4x4 del parc nacional que fan el trajecte des dels Banys de Tredòs fins al trencall del camí al refugi de Colomèrs (recomanem informar-se prèviament dels horaris).
· Fora de la temporada estival la pista que puja des dels Banys de Tredòs està oberta als visitants fins al Pònt dera Montanheta (zona de pícnic).
· Normalment, a l'hivern, la carretera asfaltada que puja des de Salardú està oberta només fins a la Borda Montardí (per la neu). Per tant, des d'aquest punt cal pujar fins als Banys de Tredòs amb raquetes de neu o esquís de muntanya. En aquest cas, com que el recorregut s'allargaria bastant, una bona opció és planificar la ruta en dos dies, fent nit al refugi de Colomèrs (consultar dies d'obertura del refugi).

Com arribar-hi en cotxe

Des de Salardú agafem la pista asfaltada que puja per la vall d'Aiguamòg fins al Plan des Banhs (8 km). En aquest punt, el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ha habilitat un gran aparcament per a estacionar-hi els vehicles. Al costat de l'aparcament hi trobem una caseta d'informació del parc nacional, la parada de taxis i el complex dels Banhs de Tredòs.

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Aquesta guia web i PDF ha estat publicada amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i Foment Torisme Val d'Aran

Les rutes poden variar molt en funció de l´època de l´any, de la neu i de les condicions meteorològiques. La senyalització (marques, panells, balises) que podem trobar al llarg de la ruta també pot variar amb el temps. RUTES PIRINEUS no es responsabilitza de qualsevol mal ús de les seves guies i recomana que cadascú sigui responsable i prudent a la muntanya. Així mateix, us convidem a documentar-vos amb llibres i guies especialitzades per complementar la informació aquí descrita. Tots els temps són efectius i prenen un caràcter orientatiu, no s´han tingut en compte les parades per petites que siguin. Per qualsevol suggeriment, RUTES PIRINEUS us convida a enviar un correu a info@rutespirineus.cat.

La nostra selecció d´establiments propers recomanats

 • partner_image_625
  Passeig dera Llibertat, 11, 25530 Vielha
  L’Hotel Albares és un allotjament familiar molt acollidor i amb totes les comoditats situat estratègicament just al centre de Vielha, al cor de la Vall d’Aran. És un hotel ideal per fer base i recuperar forces després de gaudir de les infinites excursions de tot tipus que podem fer a la zona.
 • partner_image_317
  Plaça Pica, 10, 25598 Salardú
  L'Hotel deth País és un petit negoci familiar situat a Salardú (Vall d'Aran, Pirineu de Lleida). Disposa de 18 acollidores habitacions i és un lloc ideal per descobrir la Val d'Aran i el Parc Nacional.

Què més podem visitar?

 • Sant Andreu de Salardú
  Sant Andreu de Salardú

  La preciosa església de Sant Andreu de Salardú presenta elements arquitectònics romànics, gòtics i renaixentistes. Destaquen la portalada, on observem un sensacional arc amb arquivoltes, el campanar de planta octogonal i, a l'interior, la fabulosa talla del Crist de Salardú, una de les obres més representatives del romànic aranès.

  Coordenades GPS: 42.707547º 0.901973º

 • PyrenMuseu de Salardú
  PyrenMuseu de Salardú

  El PyrenMuseu està situat a les instal·lacions de l'antic refugi Rosta, a Salardú. El museu ens proposa un recorregut per la història de l'excursionisme, el pirineisme i l'alpinisme en una exposició en la que descobrim eines, fotografies, mapes cartogràfics, rutes o grans aventurers i personatges històrics.

  Coordenades GPS: 42.706573º 0.901100º

 • El port de la Bonaigua
  El port de la Bonaigua

  El port de la Bonaigua és un coll de muntanya situat a 2.076m d'altitud que comunica la Val d'Aran (vessant atlàntic dels Pirineus) amb el Pallars Sobirà (vessant mediterrani). La llarga ascensió per la carretera C-28 des de qualsevol dels seus dos costats és tot un repte per als ciclistes més ben preparats i ha estat punt de pas d'etapes del Tour de França i de la Vuelta a Espanya.

  Coordenades GPS: 42.664240º 0.978774º

 • Banhs de Tredòs
  Banhs de Tredòs

  Les aigües del balneari de Bahns de Tredòs -situat a uns 1.800 d'altura als peus de l'espectacular circ de Colomers- són conegudes per les seves propietats minerals. El seu alt contingut en sofre les converteix en ideals pel tractament de problemes dermatològics, articulars i respiratoris.

  Coordenades GPS: 42.655046º 0.927647º

 • Estació d´esquí de Baqueira-Beret
  Estació d'esquí de Baqueira-Beret

  Baqueira-Beret és una estació d'esquí alpí situada entre la Vall d'Aran i el Pallars Sobirà. Les instal·lacions disposen de més de 150 km de pistes repartides en tres sectors i és molt apreciada per la bona qualitat i abundància de la neu que hi trobem i per la gran oferta de serveis que l'acompanyen. També pel fet de ser el destí escollit per diversos famosos i polítics.

  Coordenades GPS: 42.699046º 0.939586º

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Recorregut

Amagar fotosdetalle
Comencem la ruta al Plan des Banhs (0:00h - 1.755m), -Pla dels Banys en català-, enmig d'un paisatge dominat pels prats d'alta muntanya i la presència de diverses bordes disperses. Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Plan des Bahns, punt d'inici de la ruta.

Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Panell informatiu sobre el circ de Colomèrs.

Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Caseta d'informació del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i algunes panells explicatius.

Deixem enrere l'aparcament i el complex dels Banhs de Tredòs -un petit hotel balneari de muntanya que aprofita una de les surgències d'aigua calenta de la vall-. Avancem pel costat dret orogràfic del riu d'Aiguamòg, seguint un sender ben marcat i definit. El riu d'Aiguamòg és afluent del riu de Ruda, amb el que conflueix a prop del poble de Tredòs. Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Hotel-balneari Banhs de Tredòs.

Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

El sender avança plàcidament.

Ràpidament en endinsem a l'interior d'un magnífic bosc dominat pel pi negre però també amb alguns exemplars d'avets, fem uns metres de pujada i aviat arribem a la bonica cascada d'Aigües Tòrtes. L'aigua serà un dels grans protagonistes durant tota la ruta! Uns metres per sobre de la cascada i al costat mateixa de la pista forestal trobem la cabana deth Vertedèro o d'Aigües Tòrtes, una construcció que en cas de mal temps ens pot servir d'aixopluc. Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Cascada d'Aigües Tòrtes.

Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Cabana deth Vertedèro o d'Aigües Tòrtes.

Reprenem la marxa pel mateix sender per on anàvem, alternant trams boscosos i clarianes. Arribem a un pont de fusta que ens permet creuar el riu i passar a l'altra riba. Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Creuem el riu d'Aiguamòg per un pont de fusta.

Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Paisatge idíl·lic.

Superem un tram amb pendent pronunciat i arribem al Guardadèr d'Aigües Tortès (0:35h - 1.855m). Ens trobem en un petit monticle, un punt elevat dins del bosc que ens serveix de mirador natural del planell d'Aigües Tòrtes, una zona força planera, amb prats subalpins al bell mig d'una densa massa de coníferes. A Aigües Tòrtes, el riu d'Aiguamòg avança dòcilment formant bonics meandres. I si des del mirador mirem en direcció S, per sobre de la línia del bosc comencen a treure el cap alguns dels alts cims que conformen el circ de Colomèrs. Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Vistes del pla d'Aigües Tòrtes des del mirador.

Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Vall de fons pla afectada per un procés de rebliment de sediments, amb el riu formant les "aigües tortes".

Continuem la ruta seguint el corriol, ara en baixada, que voreja tot el planell d'Aigües Tòrtes per la dreta. Des d'alguna clariana del bosc podem observar, a l'altre vessant de la vall (E), les imponents canals que baixen de la serra de Sendrosa, torrenteres de dinàmica mixta (torrencial i nival) on podem observar clarament les seves tres parts principals: a la part superior la conca de recepció, després el canal de desguàs i, finalment, el con de dejecció, on s'acumulen tots els materials que l'aigua ha arrastrat i, a l'hivern, les allaus de neu. Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

En alguns trams humits i inundats, unes passarel·les ens ajuden a avançar més còmodament.

Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Vista de les torrenteres que baixen de la serra de Sendrosa.

Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Els picots viuen majoritàriament en boscos subalpins, on fan els seus nius colpejant els troncs amb el seu bec.

Creuem el Pletiu dera Montanheta, fem un darrer tram de pujada, tot seguit un tram de baixada i desemboquem a la pista (senyalització) que si seguíssim uns metres cap a l'esquerra ens portaria al Pònt dera Montanheta, on hi ha una zona de pícnic amb taules i barbacoes. Des d'aquest punt on ens trobem ara, també tenim a la nostra esquerra (O), uns metres per sobre, la Bassa Nera, una petita bassa que si volem podem desviar-nos i visitar (hi arribaríem amb pocs minuts). Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Pista del Pònt dera Montanheta.

Reprenem la marxa seguint el corriol que va guanyant desnivell escurçant les llaçades que fa la pista. En plena temporada d'estiu serà fàcil trobar-nos algun taxi 4x4 que puja per la pista. Si observem les roques que hi ha a prop del camí, veurem que tenen formes arrodonides i estan molt polides, això és resultat de l'acció del gel de l'antiga glacera. Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Vistes al coll i al pic de Sendrosa.

Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Mirem enrere i podem observar clarament la típica forma d'"U" de les valls d'origen glacial.

Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

El sender avança ben a prop de la pista asfaltada.

Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

El pi negre és el gran dominador de l'alta muntanya.

Passem a prop del vessant del pic dera Lòssa i desemboquem novament a la pista de terra, on trobem el trencall del sender al refugi de Colomèrs (1:30h - 1.973m). Un centenar de metres més amunt, a la mateixa pista, en ple revolt, hi ha la parada dels taxis del parc nacional. Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Trencall amb el sender que puja fins al refugi de Colomèrs.

A partir d'aquest punt, un corriol evident i ben fressat ascendeix per un barranquet dret i pedregós entre plantes herbàcies que ens arriben fins als genolls (entre elles la gerdera). Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Comencem la pujada cap a Colomèrs per un tram de fort pendent.

Un cop superat el llindar rocós típic de les valls glacials, la pujada s'acaba i continuem per una zona planera, que ens serveix per recuperar forces. Unes passarel·les de fusta ens faciliten la progressió, sobretot quan el terreny està ple d'aigua. Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Recuperem forces per un tram planer, ja a prop del primer dels estanys que visitarem.

Arribem a l'estany dera Lòssa, un singular estany entre prats i herbassars, el primer dels set estanys que visitarem durant la ruta. Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

El bucòlic estany dera Lòssa.

Voregem l'estany per la dreta i, a continuació, per un pont de fusta, creuem el riu que baixa de l'estany Major de Colomèrs, que ja tenim ben a prop. Un senyal metàl·lic vermell i molt antic en indica que hem de girar a la dreta i pujar pel corriol que s'enfila barranc amunt. Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Creuem un pont de fusta i girem a la dreta barranc amunt.

La pujada s'accentua i, al cap de poca estona, ja podem veure la presa de l'estany. Pugem fent alguna ziga-zaga i connectem amb el camí que ve del Coret de Clòto (esquerra). Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Última pujada forta poc abans d'arribar a l'estany Major de Colomèrs.

Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Presa de l'estany Major de Colomèrs.

Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Cada cop estem més elevats i tenim millors vistes de les muntanyes de la Val d'Aran: el Maubèrme al fons.

Seguim a la dreta i arribem a la presa i a l'impressionant estany Major de Colomèrs, situat en una gran cubeta excavada pel gel. Ens sorprenen la grandària de l'estany i la bellesa del paisatge granític on es troba. A l'altra banda de la presa veiem l'antic refugi (O) i el nou refugi de Colomèrs (SO). Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Presa i estany Major de Colomèrs. Al fons, el refugi antic de Colomèrs.

Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Panoràmica de l'estany Major de Colomèrs amb el refugi de Colomèrs a l'altre costat de l'estany.

Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

El refugi de Colomèrs, es troba alçat per sobre de l'estany, amb unes vistes immillorables de l'entorn.

Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Detall d'una paret granítica polida amb estries de grans dimensions que ens indiquen el sentit d'avanç del gel.

Caminem per sobre de la presa fins a l'antic refugi de Colomèrs, un edifici de pedra i amb els porticons d'un característic color vermell. Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Creuem la presa, al fons el refugi vell de Colomèrs.

Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Refugi vell de Colomèrs.

Voregem l'estany deixant el sender que puja cap al port de Caldes i de seguida arribem al nou refugi de Colomèrs (2:15h - 2.135m). És un refugi guardat propietat del Conselh Generau d'Aran, en funcionament des de l'any 2008 i que disposa d'unes 60 places (www.refugicolomers.com). Abans aquest refugi s'utilitzava com a refugi d'hivern (quan el refugi guardat no es trobava en funcionament) i el que actualment és l'antic refugi era el refugi guardat de Colomèrs. El refugi de Colomèrs és punt de pas de la popular travessa Carros de Foc que fa la volta al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici passant pels nou refugis guardats del parc. Des del refugi gaudim d'unes bones vistes de l'entorn i és un bon punt per descansar i recuperar forces abans de reprendre la ruta. Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Arribant al refugi nou de Colomèrs, al fons el pic de Ratera.

Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Vistes des del refugi de Colomèrs. Al fons, coll i pic de Sendrosa i, a la dreta, el port de Ratera.

Al refugi de Colomèrs comencem l'anomenada "Volta curta al circ de Colomèrs". Des del refugi voregem l'estany Major i ràpidament agafem el corriol que s'enfila amunt. Després de fer un tram estret -una cadena que hi ha instal·lada ens pot servir d'ajuda- arribem a l'estany Mòrt. Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Pas estret equipat amb una cadena per ajudar-nos a pujar amb seguretat.

Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Estany Mòrt amb el Tuc deth Pòrt, el port de Caldes i el Tuc deth Cap deth Pòrt al fons.

El voregem per l'esquerra i arribem al trencall de la Volta Llarga (2:45h - 2.237m). Si seguíssim recte pel sender amb marques vermelles (S) faríem l'itinerari circular que puja fins al fons del circ (2.600m) i passa per bastants més estanys. Nosaltres girem a l'esquerra i baixem cap a l'estany Garguills de Jos. Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Baixant cap a l'estany Garguills de Jos.

Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Voregem l'estany Garguills de Jos.

Creuem el desguàs d'aquest estany, el voregem i seguim cap a una zona d'aiguamolls. Fem un tram de pujada, assolim un collet i a continuació baixem cap a l'estany des Cabidornats. Un estany que presenta la singularitat de tenir una illa al mig. Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Bonic tram planer amb aiguamolls.

Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Estany de Cabidornats, amb la seva illa característica al mig.

Voregem l'estany per l'esquerra i arribem a l'enllaç amb el GR 11 (3:35h - 2.180m), ja tocar de l'estany Long. Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Estany Long amb el bonic pic de Ratera al fons.

Girem a l'esquerra (cap a la dreta ens n'aniríem cap a l'estany Obago i al Port de Ratera) i voregem l'estany Long per l'esquerra. Deixem enrere el corriol que s'enfila cap al Coret de Clòto i agafem el corriol que, seguint el desguàs de l'estany Long, baixa per un barranc fins a l'estany Clòto de Baish. Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Estany Clòto de Baish.

Voregem aquest estany per l'esquerra, fem una curta pujada i, just abans de baixar cap al seu desguàs, arribem al trencall cap a l'estany dera Lòssa (4:00h - 2.148m). Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Trencall on girem a l'esquerra i agafem el sender que ens porta directes a l'estany dera Lòssa.

Girem a l'esquerra i seguim per un sender menys marcat que l'anterior on hem d'estar atents a les fites. Després d'un primer tramet planer, el camí davalla amb força per l'esquerra del barranc. Cal parar atenció, el terreny és irregular i molt pedregós. Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Fem un tram força pedregós i en forta baixada fins a l'estany dera Lòssa.

Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

El pendent se suavitza arribant a les immediacions de l'estany dera Lòssa.

Enllacem amb el camí d'anada a costat mateix de l'estany dera Lòssa. Des d'aquest punt només ens resta desfer el camí que ja hem fet abans. Aquells que ho prefereixin també poden baixar per la pista, encara que recomanem tornar pel mateix camí degut a l'encant que té el recorregut. A més a més, un cop arribem a la zona d'Aigües Tòrtes, tenim l'opció de no pujar fins al mirador i optar per travessar tot el planell pel costat del riu, anant a enllaçar directament amb el pont de fusta. Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Planell d'Aigües Tòrtes.

Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

El riu d'Aiguamòg forma les Aigües Tòrtes enmig de prats i pins negres.

Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Aigües Tòrtes.

Finalment arribem al Plan des Banhs (6:00h - 1.755m), punt d'inici i final d'aquesta meravellosa i emblemàtica ruta a la Val d'Aran. Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs 1

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Escriure comentari
Participa! Envia´ns el teu comentari

Si has realitzat aquesta ruta, dóna´ns la teva opinió!! Si tens dubtes de la ruta, escriu-nos un comentari!
Coneixes alternatives per aquest itinerari? Has fet aquesta ruta d´alguna altra manera? Opina!

Ger
01-08-2020 20:20:47h

Ruta molt bonica, però el servei de taxis fa que pugi molta gent que no ho faria. De totes maneres el paisatge és espectacular i pujar des de baix a peu et permet veure paisatges que d'altra manera no veuries.

Cristina
28-06-2020 17:46:07h

Varem fer aquesta ruta l' any passat. Es exigent i accesible. Varem estar tot el dia. Ruta llarga. Paissatge, llacs, entorn espectacular. Hi havia alguna zona que estava poc senyalitzada. Molt recomanable, amb bon calçat i ganes de gaudir de la natura

16 vots
Enviar comentari

Volem que la web de RUTES PIRINEUS sigui una web participativa, per això t´animem a que deixis els teus comentaris sobre les nostres rutes. No es toleraran insults, llenguatge abusiu, faltes de respecte, ni comentaris ofensius en contra de les més elementals normes d´educació. Tampoc s´acceptaran missatges comercials, o que incloguin números de telèfon o adreces personals i també s´eliminaran els missatges que anunciïn algun producte.

Tots els comentaris són revisats per garantir que compleixin les normes anteriors. RUTES PIRINEUS, en cap cas, es farà responsable del contingut de les opinions publicades pels internautes a la nostra web.

MÉTEO
Enllaços per conèixer la méteo de la zona per on passa la ruta