Descobrim els paisatges de postal del circ de Colomèrs i els seus estanys glaçats amb raquetes de neu al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Estanys de Colomèrs hivernal (2 dies)
Ruta guiada.Estanys de Colomèrs hivernal (2 dies)
Informació
Salardú, Val d'Aran, Lleida
Hem definit un protocol de seguretat que seguirem en totes les rutes guiades per adaptar-nos a les circumstàncies excepcionals que estem vivint aquests mesos i gaudir-les, doncs, amb la mateixa confiança de sempre. Si tens qualsevol consulta o suggeriment no dubtis a enviar-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucar-nos al +34 691 772 966 (feiners de 9h-14h). Aquest estiu, Pirineus!
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Aquesta travessa guiada d'hivern pel Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ens descobreix una de les majors concentracions d'estanys d'origen glacial dels Pirineus, tots ells de formes i mides molt diferents. El Gran Tuc de Colomèrs, el Tuc de Ratera, el Tuc de Sendrosa, la Creu de Colomèrs,... ronden els 3.000m d'altitud i defineixen el circ granític de Colomèrs, un grandiós amfiteatre natural que envolta els estanys i el refugi d'alta muntanya on farem nit i recuperarem forces. Un munt d'atractius que converteixen la travessa de Colomèrs en una experiència imprescindible per tots els amants de la muntanya hivernal!

Recorregut

· Día 1: Bòrda Montadí - Banhs de Tredòs - Pletiu dera Montanheta - Refugi de Colomèrs
Distància: 10 km | Desnivell: +750m/-50m | Temps efectiu: 4:00h | Temps d'activitat: 6:00h.

· Día 2: Refugi de Colomèrs - Volta pels estanys - Bòrda Montadí
Distància: 13 km | Desnivell: +250m/-950m | Temps efectiu: 6:00h | Temps d'activitat: 8:00h.

Nota: L'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:2 dies - 1 nit.
Exigència física:Mitjana. Ruta adequada per a persones amb una bona condició física i que poden realitzar caminades de dia complet amb desnivell.
Dificultat tècnica:Baixa. No obstant, la ruta transcorre per terrenys irregulars d'alta muntanya.
Distància:23 km
Desnivell acumulat:+1.000m/-1.000m
Època recomanable:Hivern i primavera.
Hora i punt de trobada:9:30h del matí a l'Oficina de Turisme de Salardú (just al costat de l'oficina hi ha un aparcament). Des d'aquest punt ens desplaçarem amb cotxes particulars fins a la Bòrda Montadí (15 minuts / 4 km).
Hora i punt de finalització:16:00h de la tarda a la Bòrda Montadí.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (jaqueta tallavents, roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya impermeables de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per canviar-se al refugi. Per la pluja/neu: ponxo/capelina o anorak impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra. Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac de dormir (com a complement, al refugi hi ha mantes). Taps per les orelles per la nit al refugi (opcional). Raquetes de neu, pals, DVA, pala i sonda.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...), al migdia es farà una parada per dinar. El sopar, esmorzar i dinar del segon dia (bossa de pícnic) ens els proporcionen al refugi.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia de muntanya titulat. Guia interpretador del medi natural amb amplis coneixements en flora, fauna i geologia.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...
· Les raquetes de neu: història, utilització, tècniques i progressió. · Tipus de neu i estat del mantell nival. · Les petjades i els rastres dels animals a la neu. · Els boscos i els llacs d'origen glacial.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

· Travessa guiada (guiatge + refugi): 235 euros/persona (IVA inclòs).
· Lloguer de raquetes de neu i pals: 20 euros/persona (IVA inclòs).
· Lloguer de material individual de seguretat (DVA, pala i sonda): 40 euros/persona (IVA inclòs).

El preu inclou la planificació i preparació de la ruta, la gestió de la inscripció, la realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat), l'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural i l'allotjament al refugi en modalitat de Pensió Completa (nit, sopar, esmorzar i pícnic pel dia següent).

El preu no inclou el desplaçament fins al punt d'inici/final de la ruta, els consums extres al refugi (ús de dutxes, begudes extres,...) ni les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...).

Nota: Grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat en les dates del calendari: 4 persones. Rutes Pirineus s'encarrega de la conformació dels grups mínims. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups tancats que vulguin una sortida privada o per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar un pressupost a mida (mitjançant el formulari de reserva o per correu electrònic: info@rutespirineus.cat).

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubteu a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als refugis.

Allotjaments propers recomanats

Si t'allotges en algun d'aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Hotel DETH PAIS, Salardú. (a 0,15 km)
  • VERNEDA Camping Mountain Resort, Pont d´Arròs. (a 13,1 km)
  • Refugi del GERDAR, Sorpe. (a 13,5 km)
  • Hotel Restaurant LO PALLER**, València d´Àneu. (a 18,7 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

9:30h del matí a l'Oficina de Turisme de Salardú (just al costat de l'oficina hi ha un aparcament). Des d'aquest punt ens desplaçarem amb cotxes particulars fins a la Bòrda Montadí (15 minuts / 4 km).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!
1 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubteu en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un email a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).