Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Descobrim els paisatges de postal del circ de Colomèrs i els seus estanys glaçats amb raquetes de neu al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Estanys de Colomèrs hivernal (2 dies)
Ruta guiada.Estanys de Colomèrs hivernal (2 dies)
Informació
Salardú, Val d'Aran, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Aquesta travessa guiada d'hivern pel Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ens descobreix una de les majors concentracions d'estanys d'origen glacial dels Pirineus, tots ells de formes i mides molt diferents. El Gran Tuc de Colomèrs, el Tuc de Ratera, el Tuc de Sendrosa, la Creu de Colomèrs,... ronden els 3.000m d'altitud i defineixen el circ granític de Colomèrs, un grandiós amfiteatre natural que envolta els estanys i el refugi d'alta muntanya on farem nit i recuperarem forces. Un munt d'atractius que converteixen la travessa de Colomèrs en una experiència imprescindible per tots els amants de la muntanya hivernal!

Recorregut

· Dia 1. Trobada a Salardú amb el/la guia de Rutes Pirineus. Presentació de la ruta i revisió de material. Aproximació amb vehicles particulars fins a la Bòrda Montadí, punt d’inici i final de la ruta.

Etapa 1 - Raquetejant fins al gran circ de la Val d’Aran. Bòrda Montadí - Banhs de Tredòs - Pletiu dera Montanheta - Refugi de Colomèrs.

Distància: 10 km | Desnivell: +750m/-50m | Temps efectiu: 4:00h | Temps d'activitat: 6:00h.

· Dia 2. Etapa 2 - Colomers hivernal: paradís de neu i gel. Refugi de Colomèrs - Volta pels estanys - Bòrda Montadí.

Distància: 13 km | Desnivell: +250m/-950m | Temps efectiu: 6:00h | Temps d'activitat: 8:00h.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:2 dies - 1 nit.
Exigència física:Mitjana. Ruta adequada per a persones amb una bona condició física i que poden realitzar caminades de dia complet amb desnivell.
Dificultat tècnica:Baixa. No obstant, la ruta transcorre per terrenys irregulars d'alta muntanya.
Distància:23 km
Desnivell acumulat:+1.000m/-1.000m
Grup:màxim 8 persones.
Època recomanable:Hivern i primavera.
Hora i punt de trobada:9:30h del matí a l´Oficina de Turisme de Salardú (just al costat de l´oficina hi ha un aparcament). Des d´aquest punt ens desplaçarem amb cotxes particulars fins a la Bòrda Montadí (15 minuts / 4 km).
Hora i punt de finalització:16:00h de la tarda a la Bòrda Montadí.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya impermeables de canya mitja-alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per canviar-se al refugi. Per la pluja/neu: ponxo/capelina o anorak impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra. Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac de dormir (com a complement, al refugi hi ha mantes). Taps per les orelles per la nit al refugi (opcional). Raquetes de neu, pals, DVA, pala i sonda.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). El sopar i l’esmorzar ens els proporcionen al refugi i estan inclosos en el preu. El pícnic del segon dia no està inclòs en el preu i és possible contractar-lo directament al refugi (preu orientatiu 10-14 €).
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat. Guia interpretador del medi natural amb amplis coneixements en flora, fauna i geologia.
Observacions:Si inclous el lloguer de les raquetes de neu i tens un número de peu més petit de 35 o més gran de 47, si us plau indica'ns-ho en el camp "Observacions" del formulari de formalització de la reserva. Si el teu pes és superior als 120 kg, si us plau indica'ns-ho també.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· Les raquetes de neu: història, utilització, tècniques i progressió. · Tipus de neu i estat del mantell nival. · Les petjades i els rastres dels animals a la neu. · Els boscos i els llacs d'origen glacial.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s´indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total (guiatge + refugi Mitja Pensió): 235 €/persona (IVA inclòs).
· Lloguer raquetes de neu i bastons: 20 €/persona (IVA inclòs).
· Lloguer material individual de seguretat (DVA, pala i sonda): 45 €/persona (IVA inclòs).

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

· L'allotjament al refugi en modalitat de Mitja Pensió (allotjament, sopar i esmorzar).

El preu del guiatge no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, el pícnic, els consums extres al refugi (begudes extres...), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, el lloguer de les raquetes de neu i pals, el lloguer del material individual de seguretat (DVA, pala i sonda), les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat.

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Hotel DETH PAIS, Salardú. (a 0,15 km)
  • Hotel ALBARES***, Vielha. (a 8,78 km)
  • Refugi del GERDAR, Sorpe. (a 13,5 km)
  • Hotel Restaurant LO PALLER**, València d´Àneu. (a 18,7 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

9:30h del matí a l´Oficina de Turisme de Salardú (just al costat de l´oficina hi ha un aparcament). Des d´aquest punt ens desplaçarem amb cotxes particulars fins a la Bòrda Montadí (15 minuts / 4 km).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!
3 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).