pdf-ruta318
Puigsacalm (1.515m) i Puig dels Llops (1.486m) des de Joanetes

Bonica ascensió al Puigsacalm des de Joanetes per la canal Fosca i els Ganxos Nous i baixada pel camí dels Ganxos Vells

 • Fitxa i mapes
 • Recorregut
 • Llocs d'interès
 • Fotos
 • Comentaris ()
 • Rutes guiades properes
 • Establiments propers
dificultad
Dificultat

Notable

Excursions més exigents o bé perquè són més llargues o amb major desnivell o amb alguna dificultat concreta.
desnivelDesnivell acumulat

1.010m

Distància totalDistància total

10,6 km

Temps total efectiuTemps total efectiu

7:40h

altitud_minimaAltitud mínima

604m

distanciaPunt de sortida / arribada

Església de Sant Romà

altitud_maximaAltitud màxima

1.511m

distanciaPoblació més propera

Joanetes

Itinerari circular de 10,6 km de longitud que ens porta fins al cim del Puigsacalm des del petit poble de Joanetes, situat a la Vall d'en Bas, a la Garrotxa. Pugem pel camí dels Ganxos Nous fins a Santa Magdalena del Mont, a continuació flanquegem a mitja cinglera pel vessant meridional del Puig dels Llops i del propi Puigsacalm i, tot seguit, assolim la carena O que ens condueix fins al cim del Puigsacalm. Des d'aquí carenegem cap l'aeri cim del Puig dels Llops i davallem per l'obaga fins al coll de Joanetes. Seguim baixant la cinglera pels Ganxos Vells cap al Barret i, finalment, arribem a Joanetes. L'itinerari no està exempt de dificultats -s'han de superar trams equipats amb graons- i hi ha alguns passos aeris i exposats. No és una ruta recomanable per persones que tenen por a les altures.

Aquest recorregut ens permet descobrir el massís del Puigsacalm, situat a la serralada Transversal, a ponent de la comarca de la Garrotxa i limítrofa amb Osona. Aquest massís és dins de l'Espai Protegit d'Interès Natural Puigsacalm-Bellmunt, que queda repartit en tres comarques: Osona, el Ripollès i la Garrotxa. L'itinerari proposat ens permet conèixer el vessant meridional del Puigsacalm, superant un desnivell de quasi 1.000m sobre la Vall d'en Bas i enfilant-nos per les espectaculars cingleres de Santa Magdalena pel camí dels Ganxos Nous -entre alzinars, fagedes i boscos de roure martinenc- fins que assolim els cims del Puigsacalm (1.514m) i del Puig dels Llops (1.486m).

Mapa cartogràfic

mapa
Editorial Alpina

© Editorial Alpina.

Aquest croquis aproximat amb l'itinerari de la ruta ha estat creat a partir del mapa "Puigsacalm - Bellmunt. 1 :25.000." propietat de l'Editorial Alpina.

Recorregut de la ruta

Track de la ruta

En alguns casos RUTES PIRINEUS ha manipulat els tracks per corregir problemes en la recepció de la senyal GPS i la seva posterior gravació. En aquests casos alguns trams de la ruta del track són aproximats i han estat projectats sobre el mapa.

trkTwoNav (.trk) gpxExchange Format (.gpx) kmzGoogle Earth (.kmz)

Punts importants de pas (Waypoints)

Punt de pas
Temps
Altura
Latitud
Longitud
 •  Església de Sant Romà de Joanetes
  0:00h
  604m
  42.121504º
  2.420003º
 •  Cruïlla amb un pal indicador

  Warning: mysqli_connect(): (HY000/2002): Cannot assign requested address in /homepages/41/d373309009/htdocs/rutaspirineos/prova2/prova3/Lib/FuncProp.php on line 477
  No se pudo conectar a la base de datos: