pdf-ruta105
Gallina Pelada (2.317m) per Peguera

Ruta circular a la Gallina Pelada o Cap del Llitzet, des del Pla de la Creu de Fumanya, passant pel poble de Peguera i el refugi Delgado Úbeda, a la serra d'Ensija

 • Fitxa i mapes
 • Recorregut
 • Llocs d´interès
 • Fotos
 • Comentaris ()
 • Rutes guiades properes
 • Establiments propers
dificultad
Dificultat

Alta (F)

Rutes d'alta muntanya en terreny poc abrupte en el qual no hi ha grans dificultats. És necessari certa experiència i entrenament suficient per a aquest tipus de terrenys. Pot ser necessari utilitzar les mans per guardar l'equilibri en algun moment puntual. Es tracta d'itineraris força fàcils amb pendents suaus (màxim 30-35°). F (Fàcil) és ja un grau de dificultat, no és dificultat 0.
desnivelDesnivell acumulat

800m

Distància totalDistància total

13 km

Temps total efectiuTemps total efectiu

5:15h

altitud_minimaAltitud mínima

1.580m

distanciaPunt de sortida / arribada

Coll de la Creu de Fumanya

altitud_maximaAltitud màxima

2.317m

distanciaPoblació més propera

Fígols

Ruta circular que comença al Pla de la Creu de Fumanya, passa pel poble de Peguera, puja cap a l'Estret passant per sota de la Roca Gran de Ferrús, assoleix el cim de la Roca Blanca i acaba coronant el cim de la Gallina Pelada. De baixada, passa pel refugi d'Ensija o Delgado Úbeda i torna al coll de la Creu de Fumanya baixant pel torrent que hi ha entre la Creu de Ferro, el Pla de les Tores i el Serrat del Pal.

La Gallina Pelada (també anomenada Cap del Llitzet) és el cim més elevat de la serra d'Ensija, a l'Alt Berguedà. Aquesta és una de les rutes de muntanya més atractives que es poden fer en aquesta zona. Des del cim gaudirem d'unes vistes magnífiques de tot el massís del Pedraforca i del Cadí (al nord) i de Rasos de Peguera (al sud). L'itinerari que proposem no és el més habitual a la Gallina Pelada, són més freqüentades les rutes que pugen pel vessant nord, des del coll de la Trapa o des de la Pleta de la Vila. Ara bé, aquest és un recorregut molt atractiu perquè passa per diversos punts de gran interès.

Track de la ruta

En alguns casos RUTES PIRINEUS ha manipulat els tracks per corregir problemes en la recepció de la senyal GPS i la seva posterior gravació. En aquests casos alguns trams de la ruta del track són aproximats i han estat projectats sobre el mapa.

gpxExchange Format (.gpx) kmzGoogle Earth (.kmz)

Més informació

: Roca Blanca (2.289m) i Gallina Pelada (2.317m)

: 5:15h en total. 3:45h fins a la Gallina Pelada, 0:20h des del cim al refugi i 1:10h des del refugi fins al Pla de la Creu de Fumanya per tancar la circular.

: Alta (F). La part més difícil de la ruta és el tram que va des del coll de l'Estret fins al cim de la Roca Blanca. Aquest tram, anomenat les Llosanques, és de fort pendent, té una mica d'exposició i requereix alguna grimpada fàcil.

: Tot l'any.

: A l'hivern, segons les condicions de la neu, grampons i piolet.

:

Rasos de Peguera-Serra d'Ensija. 1:25.000. Editorial Alpina.

: Durant el recorregut es troba poca aigua. Si la ruta es realitza a l'hivern, la neu ens pot dificultar l'ascensió. Atenció a la baixada pel torrent cap al Pla de la Creu de Fumanya; és només recomanable en cas de poca neu i sempre que el mantell nival estigui ben estabilitzat.

Com arribar-hi en cotxe

Des de Berga pugem cap al N per la C-16 (Eix del Llobregat) amb vistes al pantà de la Baells. Deixem enrere el poble de Cercs i just després de passar per la seva central tèrmica (uns 10 km després de Berga), prenem a mà esquerra el desviament que va cap a Sant Corneli i Fígols, és la carretera BV-4025. Al principi la carretera puja ràpidament deixant enrere el nucli de població de Sant Corneli i, una mica més tard, el de Fígols. A partir d'aquí, la carretera ja puja més suaument, deixant enrere diverses masies. Finalment arribem al coll de la Creu de Fumanya (encreuament de pistes); aquí deixem el cotxe en un costat de la carretera. Trobem una senyalització que ens indica el poble de Peguera.

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Les rutes poden variar molt en funció de l´època de l´any, de la neu i de les condicions meteorològiques. La senyalització (marques, panells, balises) que podem trobar al llarg de la ruta també pot variar amb el temps. RUTES PIRINEUS no es responsabilitza de qualsevol mal ús de les seves guies i recomana que cadascú sigui responsable i prudent a la muntanya. Així mateix, us convidem a documentar-vos amb llibres i guies especialitzades per complementar la informació aquí descrita. Tots els temps són efectius i prenen un caràcter orientatiu, no s´han tingut en compte les parades per petites que siguin. Per qualsevol suggeriment, RUTES PIRINEUS us convida a enviar un correu a info@rutespirineus.cat.

La nostra selecció d´establiments propers recomanats

 • partner_image_171
  Ctra. B-400 Km 13,5, 08697 Saldes
  El Càmping Repòs del Pedraforca, als peus del mateix Pedraforca i presidit per la seva ja mítica silueta, és la base ideal per a practicar senderisme i aprofitar aquest seu entorn natural privilegiat. Ells mateixos disposen d'una guia amb 40 itineraris i us podran aconsellar molt bé. Una gran descoberta per a gaudir tota la família!
 • partner_image_260
  Carretera de Berga s/n., 25716 Gósol
  L'hostal i restaurant Cal Franciscó està situat a l'entrada de Gósol i és el punt de trobada ideal per fer tot tipus de rutes al massís del Pedraforca o a la serra del Verd. L'allotjament disposa de 24 habitacions acollidores i el seu bar i restaurant de cuina casolana està obert a tothom.

Què més podem visitar?

 • Les petjades de dinosaure de Fumanya
  Les petjades de dinosaure de Fumanya

  El conjunt paleontològic del coll de Fumanya es troba a més de 1.400m d'altitud i a 7 km de Sant Corneli, dins del terme municipal de Fígols. L'impressionant jaciment allotja milers de petjades, ossos i ous de dinosaure que van viure en aquesta zona fa uns 65 milions d'anys. L'explotació de les mines a cel obert ha deixat al descobert aquest impressionant jaciment. Més informació: www.dinosauresfumanya.com

  Coordenades GPS: 42.179645º 1.796164º

 • El Museu de les Mines de Cercs
  El Museu de les Mines de Cercs

  El Museu de les Mines de Cercs està dedicat a l'explotació del carbó a Sant Corneli i a l'Alt Berguedà. El museu és un centre d'interpretació que dóna a conèixer la història de l'explotació d'aquest combustible fòssil i la seva relació amb l'entorn geològic, paisatgístic, econòmic i humà del Berguedà. La visita també inclou un emocionant recorregut amb el tren miner que ens porta fins a l'interior de l'antiga mina de Sant Romà. Més informació: www.mmcercs.cat.

  Coordenades GPS: 42.183443º 1.852804º

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Recorregut

Amagar fotosdetalle
Iniciem la ruta al Pla de la Creu de Fumanya (0:00h - 1.650m), una cruïlla de pistes. Un senyal ens indica que si prenem la pista que surt cap a l'esquerra (PR C-73) ens dirigirem al poble de Peguera, que queda a 1,5 km. Agafem aquesta pista (en direcció S) que aviat comença a baixar. Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

Pla de la Creu de Fumanya, prenem la pista cap a Peguera.

Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

Davant nostre, al fons, la coneguda cresta de Peguera.

Aviat, des de l'esquerra, en un revolt que fa la pista, conflueix el GR-107/El Camí dels Bons Homes (0:10h), que ve de Sant Jordi de Cercs - Cercs - Berga. Nosaltres seguim per la pista principal que fa un gir pronunciat a la dreta i passa per la font de Cal Coix (ara GR i PR avancen junts). Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

PR C-73 i GR-107 s'uneixen. Una mica més endavant trobem la font de Cal Coix.

Després d'1,5 km arribem al poble de Peguera (0:20h - 1.608m), que està orientat al sud i situat just a sota del Roc de Peguera, que protegeix les cases pel nord. El poble abandonat, amb les cases mig derruïdes, ens queda a mà dreta; a mà esquerra només veiem la petita ermita de Sant Miquel. Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

Poble de Peguera i Roc de Peguera.

LA RESINA DE PEGUERA

El nom de "Peguera" prové de la indústria de la resina ("pega"), ja que aquesta s'extreia dels boscos de pi roig que hi ha a la vall i s'utilitzava per unir les fustes dels vaixells als segles XIII i XIV, època de gran esplendor comercial de Catalunya al Mediterrani.


Deixem el poble enrere i seguim caminant per la pista, ara per una zona plana al mig de la vall de Peguera, anomenada Els Planells.
 Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

Els Planells.

Després d'una petita pujada arribem a la Collada (0:35h); a mà esquerra hi veiem un petit estany i a mà dreta la pista asfaltada que ve del Pla de la Creu de Fumanya. Aquesta pista asfaltada és una alternativa a l'itinerari proposat des del Pla de la Creu de Fumanya, és una opció més curta però que no permet passar pel poble abandonat de Peguera. Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

La Collada és una zona d'aigua estancada. Veiem la pista que ve del Pla de la Creu de Fumanya.

Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

Avançant per la pista.

Seguim per la pista asfaltada i arribem al Portell dels Terrers (0:40h - 1.658m). Deixem ara aquesta pista asfaltada a mà esquerra (PR C-73) i seguim per la de la dreta, que és de terra i encara segueix el GR 107. Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

Portell dels Terres, nosaltres seguim cap a la dreta encara pel GR 107.

A partir d'aquí, el camí baixa fins que arriba a una altra intersecció de camins (0:55h). Deixem a l'esquerra el GR-107.1 i prenem el camí de la dreta en direcció N (encara GR 107), endinsant-nos enmig del bosc. Estem molt a prop d'una font d'aigua, l'anomenada font de la Bruixa. Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

Seguim en direcció N pel GR 107.

Seguint per la pista, quan el bosc ens ho permet, veiem la impressionant cara SO de la Roca Gran de Ferrús. Anem cap allà, haurem de passar-hi just per sota per assolir el coll de l'Estret. Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

En aquesta part del recorregut destaca en tot moment les vistes de la Roca Gran de Ferrús i el coll de l'Estret.

Arribem a la masia abandonada, la Casa Ferrús (1:10h - 1.640m), situada als peus de la Roca Gran de Ferrús (2.125m). La masia està envoltada de prats, pins i ben protegida dels vents del nord gràcies a la Roca Gran de Ferrús i a la Gallina Pelada. Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

Masia abandonada Casa Ferrús, un lloc de notable interès.

Just a darrere de la casa, agafem un sender que s'enfila amunt i s'acosta a la base de les parets de la Roca Gran de Ferrús. Pugem per forts pendents per la Canal Gran o Canal Fonda, des d'on podem admirar aquesta bonica paret. Anem veient algunes assegurances d'escalada a la roca. Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

El nostre següent objectiu: el coll de l'Estret.

En aquesta part de la ruta el camí no és molt bo, progressem en paral·lel a la Roca Gran de Ferrús. Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

El camí en aquest tram no és molt bo i la pujada requereix esforç.

Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

Pujant per la Canal Gran.

Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

Ja queda poc per arribar al coll de l'Estret.

A la part superior de la canal, entrem, per un moment, al bosc altre cop. Aviat arribem al coll de l'Estret (2:15h - 1.950m). Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

Coll de l'Estret.

En aquest punt deixem el GR 107 que es dirigeix ​​cap a Gósol. Nosaltres prenem el camí en direcció NE i pugem per la zona coneguda com les Llosanques. Es tracta d'una zona amb fort pendent, d'un terreny sovint una mica descompost, amb certa exposició i algun pas on cal utilitzar les mans. Si hi ha neu i en funció de les condicions de la mateixa, es converteix en un lloc de pas una mica molest. Fins arribar al cim de la Roca Blanca anem seguint algunes marques vermelles i grogues i algunes fites que anem trobant al camí. Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

Pujant per les Llosanques.

Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

Els senyals vermells i grocs ens van indicant la ruta fins a la Roca Blanca.

Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

El pendent és considerable.

Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

Guanyem altitud ràpidament, les vistes són cada vegada més espectaculars.

Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

Progressant per durs pendents.

Després de superar durs pendents i d'un tram final que tendeix cap a l'esquerra, arribem a la carena O de la Roca Blanca. Veiem, així, recompensat el nostre esforç amb unes vistes esplèndides del Pedraforca i la cara sud del Cadí (al N). Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

Primer cop en tota la ruta que veiem la vall de Gósol amb el Pedraforca i la serra del Cadí.

Seguim per la mateixa cresta uns metres més, voregem la Roca Blanca per la seva cara sud i encarem unes rampes que ens porten directament fins al cim. Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

Progressem uns metres per la cresta.

Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

Abandonem lleugerament la cresta i pugem la Roca Blanca per unes rampes de la cara sud.

Arribem al cim de la Roca Blanca (03:25h - 2.289m). Aquest és el tercer cim més alt de la serra d'Ensija després de la Gallina Pelada i la Creu de Ferro. Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

Roca Blanca (2.289m).

Des de la Roca Blanca veiem, per primer cop, la cara nord de la popular Gallina Pelada i tota l'aresta que hem de recórrer fins arribar al seu cim. La progressió per l'aresta no comporta cap dificultat destacada, comença planejant i acaba pujant lleugerament. En poca estona recorrem la distància que separa els dos pics. Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

Veiem la Gallina Pelada al SE.

Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

Quan la neu és abundant es formen espectaculars cornises, recomanem estar ben atents.

Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

Últim tram d'aresta fins arribar a la Gallina Pelada.

Coronem l'ample cim de la Gallina Pelada (3:45h - 2.317m). Hi trobem una creu amb una "senyera" i una bústia amb un llibre. Des del cim baixem en direcció E cap al refugi, anem trobant senyals de color groc. A l'estiu el descens es realitza entre prats verds i el sender es reconeix fàcilment, en canvi, a l'hivern, aquesta zona acostuma a estar ben nevada. Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

Gallina Pelada (2.317m).

Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

Baixada direcció E cap al refugi Delgado Úbeda.

Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

Panoràmica de la part oriental de la serra d'Ensija, baixant de la Gallina Pelada.

Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

A més de 2.000 metros d'altitud trobem pocs arbres i abunden sobretot els prats alpins.

Mentre baixem cap al refugi, ens fixem en el coll que es veu entre la Creu de Ferro i el Pla de les Tores, a l'E. Després del pas pel refugi haurem de passar per aquest coll per baixar cap el vessant del Pla de la Creu de Fumanya. Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

Baixant cap al refugi ja es veu el coll pel que passarem a continuació.

Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

El refugi ben a prop.

Arribem al refugi Delgado Úbeda o refugi d'Ensija (04:05h - 2.156m) situat a la cara nord de la serra d'Ensija. És un bon moment per descansar una mica i agafar forces pel que queda de camí. Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

Refugi Delgado Úbeda.

Des del refugi ascendim en direcció SE, a la recerca del coll del que hem parlat anteriorment. Al principi compartim el sender que puja des del vessant de Saldes i va fins al refugi, però aviat el deixem enrere a l'esquerra (en direcció N). Nosaltres seguim en direcció SE. A la nostra dreta també deixem enrere una zona anomenada els Amorriadors. Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

Deixem a la nostra esquerra el camí que puja al refugi des de Saldes i seguim en direcció SE.

Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

El terreny puja una mica fins al coll.

Aproximadament una mitja hora després de sortir del refugi, just a l'esquerre (NE) del Pla de les Tores, arribem al coll (4:35h - 2.240m). Des d'aquest punt, veiem una altra vegada el vessant de Fumanya. Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

Una fita amb una marca groga ens marca el coll.

Baixem directe pel mig del torrent, seguint-lo en tot moment. Inicialment el pendent és pronunciat i la baixada de vegades es fa pesada i una mica incòmoda. Anem trobant restes d'arbres i d'allaus. En cas de molta acumulació de neu i en funció del pronòstic de risc d'allaus, no és recomanable baixar per aquí. Recomanem consultar sempre els butlletins que n'informen abans de realitzar la ruta. Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

Baixem directes pel mig del torrent.

Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

La primera part de la baixada té un fort pendent.

Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

La baixada de vegades és una mica incòmoda, està brut d'arbres caiguts i de restes d'allaus.

A la part inferior del torrent, a uns 1.800m aprox., l'abandonem (4:55h) i prenem un sender que hi ha marcat (S) a mà esquerra. Aquest sender ens evitarà haver de seguir passant pel fons del torrent. A partir d'aquí, seguim les marques de color taronja fluorescent que anem trobant. Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

Una mica més avall d'aquest punt, deixem el torrent i agafem un petit corriol a l'esquerra.

Seguim baixant pel sender enmig del bosc i arribem a una pista que hem de travessar (5:00h) per prendre el sender que hi ha just davant nostre i que continua pel bosc. Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

El sender pel qual baixem travessa una pista i continua baixant (en direcció SE).

Una mica més avall, travessem una tanca de ferro (5:05h) pel bestiar i arribem a una altra pista (5:10h) que hi ha a mà esquerra i que ens porta ja fins al Pla de la Creu de Fumanya (5:15h - 1.650m).  Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

Creuem la pista i seguim pel sender del bosc, el Pla de la Creu de Fumanya està ja molt a prop.

EL CARACREMADA

Aquesta zona del Berguedà amaga moltes curiositats històriques. Una d'elles és la de l'últim maqui català, en Ramon Vila Capdevila (1908-1963), nascut a Peguera i conegut com el Caracremada o Peus Llargs, que durant el franquisme, fugint de la Guardia Civil, es va haver de refugiar al Mas la Plana, situat a un centenar de metres torrent avall de la paret de la Roca Gran de Ferrús. S’explica que una vegada, en Caracremada, per despistar i desorientar els seus perseguidors, es va arrencar enginyosament les soles de les sabates i després se les va tornar a enganxar del revés; així els que el perseguien van creure que anava en direcció contrària.

 Gallina Pelada (2.317m) per Peguera 1

Informació pràctica per viure una experiència completa

Consulta els allotjaments, restaurants, museus, petits artesans,... recomanats propers a aquesta ruta: establiments propers.

Escriure comentari
Participa! Envia´ns el teu comentari

Si has realitzat aquesta ruta, dóna´ns la teva opinió!! Si tens dubtes de la ruta, escriu-nos un comentari!
Coneixes alternatives per aquest itinerari? Has fet aquesta ruta d´alguna altra manera? Opina!

Montserrat
19-11-2019 21:54:56h

Gràcies, era per si s'havia de grimpar. Merciiiii

RUTES PIRINEUS
18-11-2019 23:09:37h

Hola, si el vostre gos està acostumat a fer muntanya amb jornades llargues i té resistència, creiem que no tindrà problema per realitzar aquesta ruta. No obstant això, tingueu en compte que la ruta que proposem és llarga. Per quan la vulgueu fer, si és a l?hivern, haureu de tenir en compte quines són les condicions de neu a la zona. Molta sort!

Montserrat
02-11-2019 13:50:43h

Hola! Ens agradaria fer aquesta ruta, la podem fer amb gossos? Seria genial!

Ricaard
20-10-2019 18:22:27h

Comparteixo ubicació de l'aparcament per a començar la ruta :. 42 ° 10?02.9 "N 1 ° 46?31.5" I https://goo.gl/maps/U8BZZVGwTWvjXuxG6 Molt bon material

RUTES PIRINEUS
08-03-2019 16:14:33h

Hola Luís, Aquesta ascensió es pot fer tot l?any i fa setmanes que no neva en aquesta zona, hi haurà poca neu. Abans de sortir et recomanem que consultis la previsió meteorològica i el butlletí d?allaus.

luis
07-03-2019 22:59:49h

hola voldria fer aquesta ruta dissabte, es pot fer amb la neu que hi ha? gràcies espero la seva resposta

Eva
13-04-2017 09:18:51h

Buenos días! Nos gustaría mucho hacer la ruta mañana! Hay mucha nieve todavía?
(Comentario introducido originariamente en catalán)

Cristian
08-03-2017 11:07:01h

Hola como está la zona para este fin de semana?br/Material necesario? Está la nieve asentada y segura? Muchas gracias!

linda
06-12-2016 00:21:51h

hola! teniem pensat anar-hi demà... hi ha molta neu ?!
(Comentari introduït originàriament en castellà)

RUTES PIRINEUS
13-09-2016 12:45:38h

Hola Laia, en principi pel dilluns 19/09 no hauries de tenir problemes per fer la ruta de la Gallina Pelada. Durant tot l'estiu la ruta ha estat sense neu. No obstant, et recomanem que els dies previs a la ruta segueixis les previsions meteorològiques. Molta sort!

LAIA
11-09-2016 21:01:23h

Bones! Estic pensant de fer aquesta ruta el dilluns 19 d'aquest mes, creieu que ja hi pot haver algun tipus de dificultat amb la neu o el glaç? Per poder-hi pujar sense material extra.

Ramon Buira
22-08-2016 20:42:19h

Hola a tots, he fet aquesta ruta avui dia 22/08/2016 seguint les vostres indicacions i ha anat genial. L'he gaudit moltíssim (el dia acompanyava) i, tot i patir una mica a les Llosanques (he perdut marques), ha estat molt i molt plaent. Gràcies per la informació i la vostra passió pel web. Enhorabona.

RUTES PIRINEUS
13-07-2016 16:36:10h

Hola Elena, una zona interessant per fer bivac podria ser pels voltants de la masia abandonada Casa Ferrús als peus de la Roca Gran de Ferrús o sinó al poble abandonat de Peguera. Sort!

Elena
13-06-2016 15:14:01h

Hola , alguno me podriais decir cual seria la zona mas adecuada para hacer vivac dentro de esta ruta? Gracias!

RUTES PIRINEUS
19-04-2016 17:36:49h

Hola Rafa, fa dies que no estem per aquesta zona del Berguedà però creiem que a partir d'ara ja es pot fer el recorregut sense neu, més enllà de poder trobar alguna congesta de neu residual. Sort!

Rafa
18-04-2016 10:06:07h

Bon dia!! És una ruta molt xula que m'agradaria fer. Com que no sóc molt amant de caminar per la neu, a partir, més o menys, de quin mes creieu que no hi ha neu?
(Comentari introduït originàriament en castellà)

RUTES PIRINEUS
10-11-2015 13:33:52h

Hola Maria Jose, gràcies pel teu comentari. La proposta de ruta circular a la Gallina Pelada tal i com la plantegem, es tracta d'una ruta de dia complet exigent sobretot des del punt de vista de la distància a recórrer (13 km), del desnivell a superar (800m) i de les hores d'activitat (5:15h efectives, però d'activitat 7-8h depenent del ritme i les parades que feu). Des del punt de vista tècnic no és una ruta difícil. Per tant, en principi, si els vostres fills estan acostumats a fer caminades de dia complet amb desnivell, no haurien de tenir problemes per fer aquesta ruta.
Molta sort!

Maria Jose
10-11-2015 12:47:30h

Gràcies pel teu blog i la informació, volem anar aquest cap de setmana... és possible fer-ho amb nens de 11 i 13 anys (estan acostumats a caminar, però al posar dificultat alta em fa respecte)?. Gràcies.

Pol
04-10-2015 13:42:48h

M'agradaria molt recomanar aquesta petita però clara guia per seguir aquest itinerari que a priori sembla molt atractiu però que per desgràcia la boira no ens va deixar contemplar la bellesa del seu paisatge. Tot i això, no ens vam perdre i vam poder seguir bé les indicacions. El tornarem a repetir un dia de cel clar! Gràcies pel material ben fet!

Anna
09-05-2015 22:06:40h

La ruta està molt be i aquí molt ben explicada. De totes manres es poden seguir les marques en tot moment. Si el dia acompanya les vistes són espectaculars.

RUTES PIRINEUS
11-03-2015 16:28:37h

Hola Roger,
Moltes gràcies pel teu comentari. Et recomanem que uns dies abans del 22/03 consulteu la innivació de la zona i l'estat de la neu al bar-refugi de Rasos de Peguera (www.rasos.net). A la pàgina específica del meteocat del refugi de Serra d'Ensija trobareu informació meteorològica: (www.meteo.cat/prediccio/pirineu/refugi-serra-densija). El refugi, però, està tancat durant aquesta temporada.

Roger
11-03-2015 14:44:40h

Abans de res, felicitats per aquesta gran pàgina.
Voldria fer aquesta ruta amb un grup de gent el diumenge dia 22, algú l'ha fet aquests últims dies? m'agradaria no fer el viatge en va i no trobar-hi neu...
(Comentari introduït originàriament en castellà)

Eduard
23-07-2014 10:28:34h

100% Recomanable. Moltes gràcies!

Manel Gamu
11-07-2012 20:39:03h

Per fi una web amb rutes ben explicades, amb detall però també amb informació útil i sintètica, evitant el rollaco èpic.

FELICITATS!

Escriviu més rutes!!!!

Agata Abad
04-07-2012 10:21:23h

Una ruta circular amb paisatges fantàstics. Molt més senzilla i ràpida sense neu.

Ester Comellas
18-06-2012 11:58:27h

Vaig trobar aquesta ruta assequible i molt completa. Em va agradar especialment la varietat del paisatge: zones més boscoses, altres més pelades, el poblet mig en ruïnes (Peguera), paisatges esplèndids... i molta neu =D

Això sí, vaig tenir un moment de "crisi" en la pujada cap a les Llosanques. Pensava que no arribaria al final d'aquest tram mai: tan costerut i amb la neu tan tova ... però ho vam aconseguir i va merèixer la pena! =D

Silvia Romero
14-06-2012 21:23:50h

Un recorregut del tot recomanable si vols trobar poca gent...només vam trobar un grup de 4 persones al refugi. Una tranquil·litat increïble.
Genial la Roca Gran de Ferrús, m'hagués quedat una estoneta més buscant enclatjes i possibles ascensions. :-)
Odiós el tram de les Llosanques que vam haver de remuntar ... la neu estava fatal! i ens va dificultar molt l'ascensió.

Carme Valldosera
13-06-2012 10:20:38h

Itinerari molt atractiu i solitari, em va agradar molt.

32 vots
Enviar comentari

Volem que la web de RUTES PIRINEUS sigui una web participativa, per això t´animem a que deixis els teus comentaris sobre les nostres rutes. No es toleraran insults, llenguatge abusiu, faltes de respecte, ni comentaris ofensius en contra de les més elementals normes d´educació. Tampoc s´acceptaran missatges comercials, o que incloguin números de telèfon o adreces personals i també s´eliminaran els missatges que anunciïn algun producte.

Tots els comentaris són revisats per garantir que compleixin les normes anteriors. RUTES PIRINEUS, en cap cas, es farà responsable del contingut de les opinions publicades pels internautes a la nostra web.

MÉTEO
Enllaços per conèixer la méteo de la zona per on passa la ruta